Srebrenica - genocid
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
dacina_curica
- Status: Offline
Re: Srebrenica - genocid
I tebe je vala dosta mrki. Kako ge nije sramota relativizirati nesto poput masakra toliko neduznih ljudi? Stidi se!
Ruku na srce, rijetko se javljam a poglavitno u zadnje vrijeme.dacina_curica wrote:I tebe je vala dosta mrki. Kako ge nije sramota relativizirati nesto poput masakra toliko neduznih ljudi? Stidi se!
Nisam ni ja tebe a ni tebi slične pitao; kako vas nije stid da svo vrijeme branite glavnog i odgovornog,.... ono bar u ime žrtava.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
- fruit
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
dacina_curica wrote:I tebe je vala dosta mrki. Kako ge nije sramota relativizirati nesto poput masakra toliko neduznih ljudi? Stidi se!
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
-
Spanac_113
- Inventar foruma

-
dacina_curica
mrki62 wrote:Ruku na srce, rijetko se javljam a poglavitno u zadnje vrijeme.dacina_curica wrote:I tebe je vala dosta mrki. Kako ge nije sramota relativizirati nesto poput masakra toliko neduznih ljudi? Stidi se!
Nisam ni ja tebe a ni tebi slične pitao; kako vas nije stid da svo vrijeme branite glavnog i odgovornog,.... ono bar u ime žrtava.
Otvori pa pitaj.
A proturati svoju balegu od odgovora i pametovanja na ovoj temi je krajnje bezobrazno i odvratno. Kao sto vec rekoh, sram te bilo!
I dosadio si i Bogu i Ocu i Svetom Duhu sa Alijom. Sta je, je li te to Alija napravio pa nije placao alimentaciju? Tvoja opsjednutost doticnim vuce na poremecaj.
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Prof.prava sa FPN u Srarajevu snaznom argumentacijom pridruzio se dugogodisnjoj promociji cinjenice da je na ICJ ( Internacional Court of Justice) u Hagu koji se bavi drzavama( a ne nikakvom privremenom Tribunalu za pojedince ) presuda za genocid dobijena a ne izgubljena, i to pritiv tzv republike srpske. Profesor poziva na akciju svih ovlastenih predlagaca u BiH ukljucujuci prije svega zrtve i njihova udruzenja jer su oni ovom preusdom iz 2007 godine u svoju korist postali ovlasteni da traze njeno izvrsenje po "Jus Cogens" principu odnosno da nije potrebna nikakva specificna politicka volja, sila a pogotovo ne nekakav pristanak osudjene strane tj RS. U ovom slucaju postoji obaveza svih drzava i institucija UN da ovu presudu provedu i kao minimum odmah iskljuce Opcinu Srebrenica iz jurizdikcije strane krive za genocid tj institucija tzv RS i istu vrate u njenim granicama u jurizdikciju Bosne i Hercegovine. To je pravo koje pravo koje ako se ne testira i predstavnic srtava kao i institucije BiH, OHR i UN ce u stvari direktno sudjelovati u genpocodu na nacin navikavanja zrtveda prihvati rezultate genocida prema Visentalovoj definiciji genocida. Nadatise da je ovim izuzetnim predavanjem zaustavljen monopol nad ovim pitanjem izvjesnih dejtonskih i postejtonskih "pravnih eksperata" ali i da je otvorena mogucnost da se sudi sudionicima pravne prevare kojom je od presude 2007 ponavljano da je ista presuda igubljena a ne dobijena i na osnovu cega je povucena pripremljena Odluka Opcine Srebrenica o izdvajanju iz RS i zrtvama genocida oduzeta njihova prava iste 2007 godine. Naime presuda jedjelomicno dobijena pritiv tuzene strane SRJ ali potpuno dobijena protiva tzv RS onosno njenih institucija sto jeu stvai jedinoi bitno sa aspekta i prava i prave ( a ne tretiranje nebitnih individualaca po osnovu obicnekrivicne odgvornosti) . Na srecu, Opcina Srebrenica je ranije donjela Rezoluciju a Odluka se moze sprovesti pravno i nije potrebna niakva suglasnost ili glasanje jer je to sustina i sama priroda imperativne ( preamptory) "Jus cogens" norme o zabrani genocida i zabrani prihvatanja rezultata genocida. Profesor Dr. Kurtcehajic je ovim intrvjuom najavioukljucenje i akademske zajednice u borbu koja traje i koja se nece zavrsiti jalovim presudama bezvrijednim pojedincima kao obicnim kriminalcima a da se tako amnestira njihov cilj genocida unistenje Republike BiH i stvaranje tzv republike srpske. Ovaj intervju nagovjestava realizaciju pravne istine koja glasi " pravda je zadovoljenaonda ako se zlocincu oduzme ono zbog cega je izvrsio zlocin,a ne nesto drugo" odnosno ako se zlocincima oduzme cilj genocida odnosno "kaca kiselog kupusa" poznata kao tzv. republika srpska.
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
-
Ružni
Slobodno reci čime nas sve smatraš (naglasak na sve), da slučajno neko ne zagadi i ovaj prostor, ne bih da ga govnamJCR wrote:
PS nemoj se uvrijediti ali ja vas sve smatram ........ jer sam pricao sa vrlo malo srba da nisam primjetio nimalo cetnickog fanatizma kod njega.
Već nekoliko puta se radi generalizacija kompletnog naroda ne samo na ovoj temi Što se tiče Ranka, mislio sam da neće dočekati 5 postova na forumu i nije trebao zbog jasne namjere od svog prvog posta. Žalosno je što je neke spustio na svoj nivo.
I onda dođe neko normalan. Izvinjavam se svima normalnima koje sam spomenuo
Vako, @komsija je postavio neki tekst i taj tekst, kad bih ja postavio, to bi bilo i nekako normalno, jer ne prihvatam ni Aliju a ni njegov lik a još manje njegovo djelo.
Dakle, na njegovom zadnjem postu se kroz čitanje jasno vidi da se u više navrata pominje tzv RS .
Nema tzv BiH, nema ni tzv Federacije, nema ni tzv Distrikt Brčko pa tako ni tzv RS.
Kad cijenite lik i djelo potpisnika Dejtona a u Dejtonu nigdje nisu potpisali tzv RS i sa tim @komsija a bogami i ostali pljujete na lik i djelo potpisnika Dejtona jer ne prihvatate ono što je on sa svojim potpisom stvorio.
Nemere i jare i pare a nemere se ni pisati kako se Srebrenica nalazi u tzv RS.
Nemere se ni pisati, kako se u tzv RS izvršio tzv genocid.
To pojedini tako žele proturiti, čim počinju sa pisanje o tzv RS, kod takvih osoba je mnogo šta tzv.
@dacina_curica, što se tebe tiče, da ti dam na znanje, kad ti već smeta moje poimanje izdajnika Alije, koji je usput i grad s ove teme poklonio koljačima, želim ovdje javno da te prozovem - kad ti već mene, onda mogu i ja tebe.
Dakle, ako želiš da ja više ne pominjem Aliju, de ovdje javno napiši kako je Alija izdajnik i naroda i države a poglavitno žrtava napaćene Srebrenice.
Može li ?
Dakle, na njegovom zadnjem postu se kroz čitanje jasno vidi da se u više navrata pominje tzv RS .
Nema tzv BiH, nema ni tzv Federacije, nema ni tzv Distrikt Brčko pa tako ni tzv RS.
Kad cijenite lik i djelo potpisnika Dejtona a u Dejtonu nigdje nisu potpisali tzv RS i sa tim @komsija a bogami i ostali pljujete na lik i djelo potpisnika Dejtona jer ne prihvatate ono što je on sa svojim potpisom stvorio.
Nemere i jare i pare a nemere se ni pisati kako se Srebrenica nalazi u tzv RS.
Nemere se ni pisati, kako se u tzv RS izvršio tzv genocid.
To pojedini tako žele proturiti, čim počinju sa pisanje o tzv RS, kod takvih osoba je mnogo šta tzv.
@dacina_curica, što se tebe tiče, da ti dam na znanje, kad ti već smeta moje poimanje izdajnika Alije, koji je usput i grad s ove teme poklonio koljačima, želim ovdje javno da te prozovem - kad ti već mene, onda mogu i ja tebe.
Dakle, ako želiš da ja više ne pominjem Aliju, de ovdje javno napiši kako je Alija izdajnik i naroda i države a poglavitno žrtava napaćene Srebrenice.
Može li ?
-
dacina_curica
Opet on o Aliji.
Bakire jes' to ti?
Oprostices ali mi ne pada na pamet ulaziti u djelo doticnog, apsolutno me ne dodiruje njegovo postojanje. Postoje drugi nacini da se kanalizira frustracija, konsultuj se sa strucnjakom.
Samo ti kazem da ti je retorika kurac od ovce i nije joj mjesto na ovoj temi. Otvori brate temu za baleganje pa opleti, ne diraj u neke stvari koje bi SVIMA trebale biti svete.
Peace out!
Oprostices ali mi ne pada na pamet ulaziti u djelo doticnog, apsolutno me ne dodiruje njegovo postojanje. Postoje drugi nacini da se kanalizira frustracija, konsultuj se sa strucnjakom.
Samo ti kazem da ti je retorika kurac od ovce i nije joj mjesto na ovoj temi. Otvori brate temu za baleganje pa opleti, ne diraj u neke stvari koje bi SVIMA trebale biti svete.
Peace out!
- komsija
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Za one koji na svaki nacin zele da negiraju genocid u Srebrenici moram im reci da su pravi s.upci
Seronje, de vise ne ...

Seronje, de vise ne ...

Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!
I, obratno!
Koji si ti fuckin' loser. A ako se vratis, zalosna ti majka.drugrankovic wrote:
ne volim te alija zato sto si balija srusio si miran san, nosila ti drina 100 mudzahedina svaki dan...
Cinjenica: RaTko je bio pozvaT u borbe, vjerojatno u grupi okrvavio ruke, pa sad ima nocne more.
A ako se vratis, zalosna ti majka.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
- Rockefeller
- Aktivni forumaš

I ovde moram da napišem da je tako i Hag rek'o. Jes' jes'.
To što se neki leskovački seljak našao pametovati me zaboli.
To što se neki leskovački seljak našao pametovati me zaboli.
Like Frankie said I did it my way!
Waving your banner all over the place
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place
Seronje, de vise ne ...
Ja čak uveličavam, jer kako god je genocid sa žrtvama, tako je i sa potpisivanja Srebrenice da pripada onima koji su izvršili genocid.
E sad, ako ti kojim slučajem to vidiš kao negiranje, de ba jarane to i javno napiši, da svi vide na koga ciljaš.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11854 times
Ne bi mi mrsko da pođem od početka teme, te da prebrojim tvoje postove. Ima ih više od 60, ne računajući tu razne "istinite članke" i "potresna svjedočanstva" nekih trolova.mrki62 wrote:Još bi bilo fino da i navedeš, ko to negira genocid u Srebrenici.komsija wrote:Za one koji na svaki nacin zele da negiraju genocid u Srebrenici moram im reci da su pravi s.upci
Seronje, de vise ne ...
Ja čak uveličavam, jer kako god je genocid sa žrtvama, tako je i sa potpisivanja Srebrenice da pripada onima koji su izvršili genocid.
E sad, ako ti kojim slučajem to vidiš kao negiranje, de ba jarane to i javno napiši, da svi vide na koga ciljaš.
Ni u jednom od tih 60 postova, ti nisi pomenuo niti Karadžića niti Mladića, ali bez Alije se ne može. Ne postoji tvoja rečenica u kojoj se nedvojbeno kazuje, da je srpska vojska pod komandom navedenih počinila genocid.
Na prvim stranicama teme, tvrdio si ovo.
mrki62 wrote:Miješate zločine, masovna ubojstva sa genocidom, ............ niste vi krivi, krivi su vaši političari
Eto ko negira.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3940 times
- Been thanked: 2966 times
Behko bolan....sta te cudi sta Mrki pise...
Ta znas kad cojk zadje u godine,hoce i slagat....
Ta znas kad cojk zadje u godine,hoce i slagat....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Behko, de ti iznesi malo i onog što bi vas i te kako trebalo brinu, kao recimo i OVO, jer to moje pisanje imaš na prvoj stranici.Krokodil Behko wrote:
Ne bi mi mrsko da pođem od početka teme, te da prebrojim tvoje postove. Ima ih više od 60, ne računajući tu razne "istinite članke" i "potresna svjedočanstva" nekih trolova.
Ni u jednom od tih 60 postova, ti nisi pomenuo niti Karadžića niti Mladića, ali bez Alije se ne može. Ne postoji tvoja rečenica u kojoj se nedvojbeno kazuje, da je srpska vojska pod komandom navedenih počinila genocid.
Na prvim stranicama teme, tvrdio si ovo.
mrki62 wrote:Miješate zločine, masovna ubojstva sa genocidom, ............ niste vi krivi, krivi su vaši političari
Eto ko negira.
Dalje, prebroj svoje trolanje i ti kao moderator bi trebao pobrinuti da mi koji se ne slažemo s tvojim shvatanjem također imamo mjesto na ovom forumu a ne da uzastopno podyebaješ sa niskim udarcima.
Pogledaj samo koliko je forumaša otišlo zbog jednoumlja, jer, ko god se javi na forumu sa drugačijim mišljenjem, ti i tebi slični ih napadate ko ose il ko muhe.
Šta da ja pominjem Karadžića i Mladića. kao da su samo oni uradili genocid u Srebrenici????
Pa moj zadnji post jasno govori o genocidu a evo da ponovim ono što je ključno: uveličavam genocid u smislu, da je genocid također poklanjanje Srebrenice onim, koji su vršili pokolje ili genocid
I sad, po tvoje su krivi samo Karadžić i Mladić a svi ostali su bili neki slučajni promatrači.
Ti to tako misliš i misli još uvijek al pusti meni pravo da ne mislim kao ti i ne nazivaj trolanjem ovo što pišem jer je to klasično podyebavanje.
Genocid je širok pojam i u genocidu bi se trebalo u državnim organima pozabaviti na način da se pojasni šta je genocid, ko je sudjelovao u njemu, po čijem nalogu jer genocid je namjerno djelo, planski izvršen preko ove ili one države i za to bi trebala i morala biti neka i ratna odšteta.
Al toga nema, čak šta više, to mjesto se sa potpisom poklanja onima koji su izvršili genocid a to nisu samo ta dvojica koje ti pominješ a tu dvojicu ja namjerno ne pominjem jer ne želim samo njima naprtiti a drugim omogućiti kao da ti drugi nisu krivi.
Uostalom i na prvoj i na drugoj strani ove teme se pozabavi mojim pisanjem i ne možeš mi kao moderator ovdje poturati kako ja negiram genocid.
Ako ja jasno napišem da negiram, to je drugo a ako ti ne prihvataš da ja izjednačavam genocid sa onim ko je poklonio Srebrenicu onima koji su napravili genocid, to još ne znači da ja negiram genocid.
To što je tebi možda žao onog što je svojim potpisom poklonio Srebrenicu onima što su vršili genocid, to se mene ne tiče - to je tvoje pravo al nemaš pravo da me ovdje prozivaš.
I za kraj; U Srebrenici jeste izvršen genocid al ga nisu izvršili samo ona dvojica koje ti pominješ, već je to bila masa drugih , koji su radili na tom genocidnom sumanutom činu.
Vjerovatno ti je poznato i to da su neke zamjene bile u nečijim kartama; Vogošća i sl.
Dovoljno ????
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11854 times
mrki62 wrote: Šta da ja pominjem Karadžića i Mladića. kao da su samo oni uradili genocid u Srebrenici????
Dobro, hvala. dalje nisam ni čitao. Ionako nema ništa novo, zar ne?