Tacno to. I tebi pusa.HAVANA wrote: 07 Mar 2023, 18:03 Sam sto kod njih ne proleti leptir,nista ne obrise suze nego poteknu,od znakova da su bili samo zlo opominje...Pokakis se i pustis vodu,sjetis ga se,bilo jednom jedno govno...

Tacno to. I tebi pusa.HAVANA wrote: 07 Mar 2023, 18:03 Sam sto kod njih ne proleti leptir,nista ne obrise suze nego poteknu,od znakova da su bili samo zlo opominje...Pokakis se i pustis vodu,sjetis ga se,bilo jednom jedno govno...
Od Staljina naovamo prošlo je 80+ godina. Ako prihvatimo da se nova generacija ljudi rađa svakih 25 godina, to onda znači da su se izrodile skoro četiri generacije i još je uvijek u dubokom i bolnom sjećanju.Morgen wrote: 07 Mar 2023, 18:02Ali ne secamo ih se u dobru. A to je bitno.i kad tad ce se njihov lik izbrisati.Taare wrote: 07 Mar 2023, 17:58
Slabo nam ide, moja ti. Nismo zaboravili kaina koji je ubio abela, a kamoli da smo zaboravili staljina i hitlera
Dakle, loši ljudi žive vječno.
To sam htela s time reci.
Moje mi lično iskustvo kaže da čovjek bez vjere ne može biti to što si pobrojala. Barem ne uvijek.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 07 Mar 2023, 16:45 Ima ljudi koji nisu bili ni u kakvoj vjeri ali su bili "po vjeri" kako vjera uci. Pravilni, samosvjesni, posteni, znali su odabrati dobro od loseg.
pa gdje onda oni pripadaju
Nije..Melek wrote: 07 Mar 2023, 18:11 Ovo ne kontam. Znači da bi bio moralan i pravedan moraš biti vjernik. Jel to?
Igra rijeci..
Ne moraš, jer objektivni moral ne postoji ni u svetim knjigama. Ako postoji mora postojati izvan religije.Melek wrote: 07 Mar 2023, 18:11 Ovo ne kontam. Znači da bi bio moralan i pravedan moraš biti vjernik. Jel to?
Objektivni moral
Sta kad bi ja sad rekao da moje licno iskustvo govori da sam najgore stvari vidio i dozivio od ljudi koji su u vjeri? Il da ovako prepravim...kao što navodiš.Taare wrote: 07 Mar 2023, 18:08Moje mi lično iskustvo kaže da čovjek bez vjere ne može biti to što si pobrojala. Barem ne uvijek.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 07 Mar 2023, 16:45 Ima ljudi koji nisu bili ni u kakvoj vjeri ali su bili "po vjeri" kako vjera uci. Pravilni, samosvjesni, posteni, znali su odabrati dobro od loseg.
lako je biti fin dok si u nekoj konfornoj zoni. Tu su mnogi takvi kao što navodiš.
Ali kad dođe žuta minuta i kad je u pitanju vlastita guzica, ti pošteni slažu, il ukradu, il prevare.
U tom slučaju zaborave te neke kodekse kojima se vode i poslušaju nagon.
To je jednostavno zato što ne vjeruju da postoji neka veća sila koja nad njima bdi.
Gdje pripadaju? Svi mi pripadamo društvu u kojem živimo. Ako ćemo detaljnije, pripadaju grupi dobrih insana. Ali, definitivno ne pripadaju grupi najboljih.
Eto, to je neko moje mišljenje.
Ništa. Šta ću?! To je tvoje iskustvo. Slično je napisao @artur i odgovorio sam mu.HAVANA wrote: 07 Mar 2023, 18:27 Sta kad bi ja sad rekao da moje licno iskustvo govori da sam najgore stvari vidio i dozivio od ljudi koji su u vjeri? Il da ovako prepravim...kao što navodiš.
Ali kad dođe žuta minuta i kad je u pitanju vlastita guzica, ti vjernici slažu, il ukradu, il prevare.
U tom slučaju zaborave te neke kodekse kojima se vode i poslušaju nagon...A u biti sve je to budalastina...Postoje dobri i losi ljudi i to je to...
Koje meso i koja rakijaHAVANA wrote: 07 Mar 2023, 18:50 Zasto onda ne mogu pripadati grupi najboljih kako kazes ako su dobri?Jer pojedu komad nekog mesa i popiju rakiju...?
Teletina ispod sača i šljiva domaća
Eeeeeeeeeee..vidis..
Ne vjerujemTaare wrote: 07 Mar 2023, 18:08Moje mi lično iskustvo kaže da čovjek bez vjere ne može biti to što si pobrojala. Barem ne uvijek.Koteljubi_kadnisamtu wrote: 07 Mar 2023, 16:45 Ima ljudi koji nisu bili ni u kakvoj vjeri ali su bili "po vjeri" kako vjera uci. Pravilni, samosvjesni, posteni, znali su odabrati dobro od loseg.
lako je biti fin dok si u nekoj konfornoj zoni. Tu su mnogi takvi kao što navodiš.
Ali kad dođe žuta minuta i kad je u pitanju vlastita guzica, ti pošteni slažu, il ukradu, il prevare.
U tom slučaju zaborave te neke kodekse kojima se vode i poslušaju nagon.
To je jednostavno zato što ne vjeruju da postoji neka veća sila koja nad njima bdi.
Gdje pripadaju? Svi mi pripadamo društvu u kojem živimo. Ako ćemo detaljnije, pripadaju grupi dobrih insana. Ali, definitivno ne pripadaju grupi najboljih.
Eto, to je neko moje mišljenje.
Ne. Imaš ti i među ateistima finih, moralnih i pravednih ljudi. Imaš i među srbima, hrvatima, rusima, kinezima, eskimima....Melek wrote: 07 Mar 2023, 18:11 Ovo ne kontam. Znači da bi bio moralan i pravedan moraš biti vjernik. Jel to?
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests