Srpski i hrvatski lobiji uništavaju BiH
Moderator: Krokodil Behko
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23510 times
- Been thanked: 24031 times
- Status: Offline
Re: POZIV NA: Bojkot hrvatskih proizvoda zbog podrške srpskim pobunjenicima
Jedan covjek jedan glas.
dream of spring...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3734 times
- Been thanked: 3460 times
Pa i želje zavise od svakog pojedinca koji živi u Bosni i Hercegovini ili dijaspori. Ne postoji neki univerzalan stav kakva bi trebala biti Bosna i Hercegovina kao ni kod stanovnika svake druge države na ovoj planeti.Nice wrote: 16 Apr 2025, 16:51De, ne pravim negativce, znam nas dobro...Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 08:36
Pa jedno od najglupljih pitanja je “Kakvu državu Bošnjaci žele”.
Pa kakvu žele Hrvati, Nijemci, Amerikanci?
Neki Hrvati žele ustašku, neki građansku, neki bi htjeli da se vrate Srbi, neko želi Jugoslaviju nazad, neko želi izaći iz EU a nekome je svejedno samo neka je njemu i njegovoj porodici dobro.
Tako i Nijemci, neko glasa za AfD i želi protjerati sve strance, neko želi još više multi kulti, neko želi prava za pedere i 500 spolova a nekome je i tu svejedno samo neka je njemu dobro.
Neki Amerikanci žele Make America Great Again a neko suprotno.
U svakoj državi nema neko pravilo već sve zavisi od svakog pojedinca kakvu on želi državu, pa zašto bi Bosna i Hercegovina bila drugačija?
Ali važno je i kod te teme napraviti Bošnjake negativcima![]()
Kad pišeš o pravilima... mislim da pravila moraju postojati i da se moraju poštovati
E sad, ako nema pravila, bude svakako, a to nije dobro ni za koga... nevažno šta želi
Naročito što se tiče BiH, želje su jedno, mogućnosti drugo
Pa evo i ovaj forum, 20 aktivnih forumaša pa svako ima drugačiji pogled kakvu državu želi.
Selo od 20 stanovnika pa jedni glasaju za SDA, drugi za SDP, jedni prate Mulahusića a drugi Damira Nikšića na društvenim mrežama, a da ne govorimo o 100x većim mjestima.
Nije fer kriviti Bošnjake što svaki pojedinac ima svoje želje i viziju kakva bi trebala biti država jer je to normalno razmišljanje i građana u svim ostalim državama.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa dobro, ne mislim time ko ima svoju kuću, kod tebe je nešto drugoHAVANA wrote: 16 Apr 2025, 10:43A u kakvom bi trebo objektu nego istom,moja kuca.Da je srusim?Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 08:49
Priznajem, pogrešno sam shvatio tvoj post![]()
Ali poenta ostaje ista. Neki su naučili na ljetovanje u istim objektima kao prije 40 godina ali ih je vrijeme pregazilo.
Sada ljudi ulažu u objekte koji u 2025. godini izgledaju kao da je 2025. godina a to je za neke fensi. Ali nije, ljudi samo prate vrijeme.
Sjećam se hotela Internazional u Zenici kako je to bilo nekada fino mjesto, ali vrijeme čini svoje, danas je to šaka jada, i sada ako želim otići u neki hotel koji ne izgleda kao da je Toma Zdravković gostovao prije 40 godina, to je onda fensi i to me čini snobom?![]()

Govorim za ono što kažeš da ljudi izlaze na fensi mjesta. To nisu fensi mjesta već mjesta koja u 2025. godini izgledaju kao da je 2025. godina a ne 1988.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22230 times
- Been thanked: 9516 times
Ali kuda ide to sve tako?Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 18:22Pa i želje zavise od svakog pojedinca koji živi u Bosni i Hercegovini ili dijaspori. Ne postoji neki univerzalan stav kakva bi trebala biti Bosna i Hercegovina kao ni kod stanovnika svake druge države na ovoj planeti.Nice wrote: 16 Apr 2025, 16:51
De, ne pravim negativce, znam nas dobro...
Kad pišeš o pravilima... mislim da pravila moraju postojati i da se moraju poštovati
E sad, ako nema pravila, bude svakako, a to nije dobro ni za koga... nevažno šta želi
Naročito što se tiče BiH, želje su jedno, mogućnosti drugo
Pa evo i ovaj forum, 20 aktivnih forumaša pa svako ima drugačiji pogled kakvu državu želi.
Selo od 20 stanovnika pa jedni glasaju za SDA, drugi za SDP, jedni prate Mulahusića a drugi Damira Nikšića na društvenim mrežama, a da ne govorimo o 100x većim mjestima.
Nije fer kriviti Bošnjake što svaki pojedinac ima svoje želje i viziju kakva bi trebala biti država jer je to normalno razmišljanje i građana u svim ostalim državama.
Svako fura svoju želju.... gdje smo, dokle smo?
Ne kažem da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako većina nije okupljena oko jedne ideje, želje, sna,.... kako dalje
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2407 times
- Been thanked: 4173 times
Negdje kontam da se taj sasvim logicni i racionalni postulat ne moze nikako primjenit nad ovom hordom balkanskom.
Ja bi uvela bodovanje, ko sto Ameri imaju credit score e tako bi i mi imali voting score. Prvo bi bila provjera na sudovima, i sva djela povezana sa korupcijom, nepotizmom, mitom, zanemarivanjem duznosti, teskim krivicnim djelima, svercom, bi najvise uticao na score. Skala bi se lahko mogla napravit, pa bi i vlasnici firmi sa neizmirenim obavezama po osnovu doprinosa takodjer dobili penale.
Pluseve bi dobijali studenti, profesori, knjizevnici, pravi poduzetnici, svi oni koji doprinose necemu u drustvu na bilo koji nacin, ranjive kategorije, veterani rata, itd.
Politicari bi bili na principu 1 covjek 1 bod.
Ili kako je to najveci zivuci genije na ovim prostorima rekao
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23510 times
- Been thanked: 24031 times
Nije komplikovano.
Ograniceni mandat na sve.
Od direktorcica osnovnih skola do clana predsjednistva.
Za zivota imas pravo na dva mandata po 4 godine i cao.
Idi u privatni biznis pa zaradi ako mislis da vrijedis.
Ja kad naletim na kafi na seronje direktorcice skola i cujem rijec projekt...bljucnem..jer to je u prevodu ugradio se
Zato dva mandata i noga.
Svima.
To je dio rjesenja po meni.
Ja kad naletim na kafi na seronje direktorcice skola i cujem rijec projekt...bljucnem..jer to je u prevodu ugradio se

Zato dva mandata i noga.
Svima.
dream of spring...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ne pomaze to hordi balkanskoj.
To bi opet preko proxija se uvaljivalo, malverziralo itd.
Nas jedini spas je da nas danci aneksiraju i postave svoju vladu.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46069 times
- Been thanked: 8244 times
Nije to do nas balkanaca, svudje dje su slaveni isto je. Ima nesta u genu tom, skupi trojicu pred granap i plati gajbu pive, poklace se za zadnjuNora Ibsenova wrote: 16 Apr 2025, 19:19 Ne pomaze to hordi balkanskoj.

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9136 times
- Been thanked: 10847 times
Nora Ibsenova wrote: 16 Apr 2025, 19:19
Ne valja ni to.
Doći će Trump da nas anektira, ko Grenland, pa ćemo ostatak života provesti u državi velikog Donalda.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Evo onda norvezaniKrokodil Behko wrote: 16 Apr 2025, 20:23Nora Ibsenova wrote: 16 Apr 2025, 19:19
Ne valja ni to.
Doći će Trump da nas anektira, ko Grenland, pa ćemo ostatak života provesti u državi velikog Donalda.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3064 times
Puno je 2 mandata, 2 godine maksimum i cao.ironman wrote: 16 Apr 2025, 19:06 Nije komplikovano.
Ja kad naletim na kafi na seronje direktorcice skola i cujem rijec projekt...bljucnem..jer to je u prevodu ugradio se![]()
Zato dva mandata i noga.
Svima.
Ono sto je činjenica je - da u uređenim državama živi 100 različitih nacija bez problema. Isti "veliki" Hrvati/Srbende/Bošnjaci se bez problema druze i pomažu kad su u takvim zemljama. Cim ti se spomene "nacionalni interes", znaj da te manipulira za svoje interese, jer svi žele isto - da žive u miru i da imaju život dostojan čovjeka. Neovisno o naciji/religiji/boji koze/bilo kojoj referentnoj osnovi. Tacka. Sve ostalo je opcionalno. Prvi komšija ti može biti Zimbabveanac pa da nemaš problem s njim, a može biti Bošnjak pa da ti pravi svakodnevnu glavobolju.
Pišem ovo nevezano za temu - bojkot hrvatskih proizvoda u situaciji državnog udara u kojem HDZ drži ledja onom koji taj udar pravi - ostaje itekako opravdan.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Pa otiđi u Ameriku, Englesku, Škotsku i pitaj građane tih država, ili ako znaš još neke druge jezike, u Njemačku, Francusku, Italiju, Portugal, ili otiđi bar na njihove forume, i pitaj ih kakvu viziju države oni imaju, i vidjet ćeš da su složni i nesložni i da svako fura svoju želju, ni više ni manje nego kao i Bosanci i Hercegovci.Nice wrote: 16 Apr 2025, 18:37Ali kuda ide to sve tako?Naseef Mushroom wrote: 16 Apr 2025, 18:22
Pa i želje zavise od svakog pojedinca koji živi u Bosni i Hercegovini ili dijaspori. Ne postoji neki univerzalan stav kakva bi trebala biti Bosna i Hercegovina kao ni kod stanovnika svake druge države na ovoj planeti.
Svako fura svoju želju.... gdje smo, dokle smo?
Ne kažem da svako ima pravo na svoje mišljenje, ali ako većina nije okupljena oko jedne ideje, želje, sna,.... kako dalje
To da će Bosna i Hercegovina propasti, nestati ili biti podjeljena jer svi Bošnjaci nemaju jednu viziju je samo narativ dušmana da su najveći neprijatelji Bosne i Hercegovine Bošnjaci a ne separatisti koji već od malih nogu odgajaju djecu da igraju za Srbiju i Hrvatsku i da su im bliži daleki Beograd i Zagreb a ne njihov glavni grad udaljen samo par kilometara.
Ovdje se čak pokušava proturiti priča da neki ne žele građansku državu samo zato jer ne prodaju svinjetinu u mjestima gdje 95% ne konzumira svinjetinu, kao što se tebi ne bi isplatilo u svojoj trgovini držati vegansku hranu ako živiš u mjestima gdje 95% voli roštilj, janjetinu i ćevape, pa ti se ne isplati.
To su uglavnom Ne-Bošnjaci iz Tuzle, Sarajeva i Zenice koji odu svojim rođacima preko vikend u Bijeljinu i Grude okruženi trobojkama i šahovnicama, pa kada se vrate nazad u svoja mjesta koja su većinski Bošnjačka, gdje ima najviše multikulturalnosti, oni traže kod Bošnjaka dlaku u jajetu da ih prikažu kao glavne negativce današnjeg stanja.
- Nice
- Forum [Bot]
- Has thanked: 22230 times
- Been thanked: 9516 times
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 541 times
- Been thanked: 1077 times
Re: Srpski i hrvatski lobiji uništavaju BiH
u međuvremenu, Cvetković i Maček o dobrosusjedskim odnosima...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- amidza idriz
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2001 times
- Been thanked: 989 times
Dvije agresorske zemlje razgovaraju o uredjenju drzave BiH.
#Jaki ljudi ne spustaju druge dole, oni ih podizu.#
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 3237 times
- Been thanked: 1271 times
Jbg, niko nam nije kriv što i mi nismo do sad našli nekoga, da ima interes da bude na našoj strani....
Evropa nas ionako neće, džaba nas samo handre. Možda bi trebali 'vamo:
Ako ti znaš za bolje, eto...

- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 12292 times
- Been thanked: 12979 times
Nikad se ne sastaju da razgovaraju o problemima , dobrobitima , saradnji bilo cemu al o BiH eh tu disu jednom dusom ...kuku li se nama sa ovakvim dusebriznicima ....opet bi da kolju
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8566 times
- Been thanked: 5299 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
The Dark Side Of The Forum...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4167 times
- Been thanked: 3072 times
Ma jok, ovo je zadnja ponuda:

Još malo pa će na 50%

Još malo pa će na 50%

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.