Njemacka-posao, kurs

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13455 times
Been thanked: 22105 times
Status: Offline

Re: Pošto je život u Njemačkoj?

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 15:40

Na stranu ta skupoca, to bude i prodje, nalete periodi krize, al kad je sve postavljeno na dobrim osnovama prije ili kasnije se popravi.
Dobra je Njemacka, odlicno mjesto za zivot, pametan i kulturan narod, odgovoran, ozbiljan, ne sekiram se ja za njih.
Dozvolite da se obratimo

Beni
Fuck you
Fuck you
Mood:
Has thanked: 2210 times
Been thanked: 5164 times

Post by Beni » 29 Nov 2022, 15:51

Fuddo wrote: 29 Nov 2022, 15:40 Na stranu ta skupoca, to bude i prodje, nalete periodi krize, al kad je sve postavljeno na dobrim osnovama prije ili kasnije se popravi.
Dobra je Njemacka, odlicno mjesto za zivot, pametan i kulturan narod, odgovoran, ozbiljan, ne sekiram se ja za njih.
Ma nacisti
Fuck you a friendly note to start the day

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 15:55

Beni wrote: 29 Nov 2022, 15:51
Fuddo wrote: 29 Nov 2022, 15:40 Na stranu ta skupoca, to bude i prodje, nalete periodi krize, al kad je sve postavljeno na dobrim osnovama prije ili kasnije se popravi.
Ma nacisti
Sto su nacisti?
Sto svak ziv, i onaj najmutaviji, jede pristojno, ima krov nad glavom, zdravstveno, nije go i bos?
Nacisti su ti nasi debili sto mu pola naroda jedva sastavlja kraj s krajem, sto mu za sve ove godine nije napravio pristojnu bolnicu da se more lijecit, sto nije propustio nijednu priliku da ukrade sve sto se more ukrast, i zivo mu se jebe, umro neko, osto.
Svabo je bolan, gospodin cojek.
Dozvolite da se obratimo

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2805 times
Been thanked: 3131 times

Post by Skin » 29 Nov 2022, 16:12

mi ni po jednom parametru ne ispunjavamo ni osnovno da neko ovdje moze imati kvalitetan zivot, kad se gleda zivotni standard. a individualno, mozes i ovdje voditi kvalitetan zivot, za koji ti treba dosta novca, pa mozes na drugim mjestima i izvorima nadoknaditi sve sto ovdje nemas. vecina ljudi ga ne vodi. vecina ljudi nije ni zdrava, zapravo.

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 29 Nov 2022, 16:14

posto je zivot u njemackoj? :D.

Dori
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 15060 times
Been thanked: 14798 times

Post by Dori » 29 Nov 2022, 16:16

Skin wrote: 29 Nov 2022, 16:14 posto je zivot u njemackoj? :D.
:D.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Skin » 29 Nov 2022, 16:20

:D. genijalan naslov

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 29 Nov 2022, 16:29

carobnjak N wrote: 29 Nov 2022, 15:36 Ima Erih From knjigu na ovu temu, zove se "Imati ili biti".
Nikako da je pročitam.
Inače popularan psiholog i lako razumljiv, jednostavan.
Davnih dana procitala, I From je moj omiljeni psihoanaliticar :cool
I to njegovo djelo ukazuje na cinjenice da su I imanje I bivanje dva temeljna modusa iskustva pomoću kojih se odreduje razlike izmedu individualnih karaktera i raznih tipova drustvenog karaktera.
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 29 Nov 2022, 16:31

Fuddo wrote: 29 Nov 2022, 15:55

Ma nacisti
Sto su nacisti?
Sto svak ziv, i onaj najmutaviji, jede pristojno, ima krov nad glavom, zdravstveno, nije go i bos?
Nacisti su ti nasi debili sto mu pola naroda jedva sastavlja kraj s krajem, sto mu za sve ove godine nije napravio pristojnu bolnicu da se more lijecit, sto nije propustio nijednu priliku da ukrade sve sto se more ukrast, i zivo mu se jebe, umro neko, osto.
Fudoii❤️
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28808 times
Been thanked: 26478 times

Post by Morgen » 29 Nov 2022, 16:34

Ma nacisti
Sto su nacisti?
Ako ti ikad trebaju papiri, javi se

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 29 Nov 2022, 16:35

Calla wrote: 29 Nov 2022, 16:31

Sto su nacisti?
Fudoii❤️
Stvarno je sve lepo rekao

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 16:47

Morgen wrote: 29 Nov 2022, 16:34

Sto su nacisti?
Ako ti ikad trebaju papiri, javi se
Aaa, dusa draga.
Hvala ti, :srce
A ne trebaju, mogu ja doc i bez papira :D. ustvari, imam univerzalne papire, vaze svuda, sem mozda u Iranu i Rusiji. A tamo mi se svakako i ne ide.
Dozvolite da se obratimo

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 29 Nov 2022, 16:50

:grana
I šta da ti kažem a da se ne osjetiš uvrijeđen? Eto, ti mi reci.
Ako sutra rus uđe u neku koaliciju sa amerom, hoćeš li i za njih govorit da su dobri?

Pričamo o narodu čiji su djedovi započeli svjetski rat koji je rezultirao sa milionima mrtvih i osakaćenih.
bilo im malo pa pokrenu još jedan svjetski rat.
poput lovačkih kerova hodali i njušili ne bi li nanjušili židova il ciganina pa da ga proćeraju kroz peć.
Čitav se dunjaluk morao podići na noge i krvavo platiti kako bi im te ideje o pokoravanju svijeta izbili iz glave.
promijenili se? Nadošli?
Jesu al u guzici. Prva ozbiljna misija, a to je ona u afganistanu, i ljudi slikali sa glavama. Da se razumijemo, riječ je o odrezanim glavama. Nosali ih ko trofeje.

Rade sa mnom, družimo se...
Sjedimo u gradu, istom prolazi neka žena iz indije, a on će kazat kako se radi o ciganima. Kažem ja da nije u pitanju rom, nego se radi o indijki, a on će: "was meinst du wie die brennen?!" Možeš misliti kako(dobro) gore(u vatri)?!

Da im se ukaže prilika, koliko sutra bi hvatali strance i gurali ih u logore.
Čast onima koji nisu takvi.
Svi mi se morete obratit

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 16:57

Taare wrote: 29 Nov 2022, 16:50
:grana
I šta da ti kažem a da se ne osjetiš uvrijeđen? Eto, ti mi reci.
Ako sutra rus uđe u neku koaliciju sa amerom, hoćeš li i za njih govorit da su dobri?

Pričamo o narodu čiji su djedovi započeli svjetski rat koji je rezultirao sa milionima mrtvih i osakaćenih.
bilo im malo pa pokrenu još jedan svjetski rat.
poput lovačkih kerova hodali i njušili ne bi li nanjušili židova il ciganina pa da ga proćeraju kroz peć.
Čitav se dunjaluk morao podići na noge i krvavo platiti kako bi im te ideje o pokoravanju svijeta izbili iz glave.
promijenili se? Nadošli?
Jesu al u guzici. Prva ozbiljna misija, a to je ona u afganistanu, i ljudi slikali sa glavama. Da se razumijemo, riječ je o odrezanim glavama. Nosali ih ko trofeje.

Rade sa mnom, družimo se...
Sjedimo u gradu, istom prolazi neka žena iz indije, a on će kazat kako se radi o ciganima. Kažem ja da nije u pitanju rom, nego se radi o indijki, a on će: "was meinst du wie die brennen?!" Možeš misliti kako(dobro) gore(u vatri)?!

Da im se ukaže prilika, koliko sutra bi hvatali strance i gurali ih u logore.
Čast onima koji nisu takvi.
Brate Fufe, ti mijesas babe i zabe.
Ne kazem ja da nema govana i hejtera. Ima ih svuda, ja pricam o sistemu. Moze taj da nekog mrzi, ne mozes mu zabraniti da bude debil, al prvi put kad nekog ugrozi na bilo koji nacin, ide kazna.
Pa Amerika je puna idiota, da mu ispadne prilika Ausvic bi bio mala maca sta bi to radilo, ali, nemOre. Imaju bolji, pametniji, jaci, koji ne daju budali da to napravi.
Pola dunjaluka hrli u tu Njemacku, dodijalo im kod kuce u slobodama i blagostanju, plivaju u nekim camcima po maziji, vode djecu, samo da se dokopaju pristojnog zivota.
I sta ti to govori?
Dozvolite da se obratimo

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 29 Nov 2022, 17:03

Ja da imam takvo misljenje o zemlji u kojoj zivim, odselila bih se na bolje mesto.

Za svojih 49 godina mene niko nikad nije uvredio na nacionalnoj osnovi. Jos nikad. A i ne druzim se sa ljudima koji imaju tu ideologiju. Nit bih sedila u gradu sa njima i pila kafu.

Moja majka je 1970. Otisla sama za nemacku, na godinu dana da zaradi sebi i sestri za krpice. Tad su joj svi govorili
Kako mozes kod nijih???? Pa oni su nas ubijali.

Eto, mogla je, snasla se i od tih zveri nemaca nikad nista ruzno nije dozivela.

Sve zavisi kako se ti postavis, tako ce ti se vratiti.

koliko je ovo sve nepovezano, amsori, ali nisam ja za ozbiljne stvari

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 17:13

Ma mi smo se svi uljuljkali, ipak je neko relativno blagostanje, i onda kad se svega najedes i napijes, cojek pocne iz dosade sebi izmisljati neke probleme, sto je ovo vako, sto je ono nako.
Al de, haj se stavi u perspektivu nekog Mehe koji je radio 20 godina u rudniku Raspotocje, ima uplaceno sest mjeseci radnog staza, duzni su mu 57 plata. I on se najeo svega, jedan dan rekne, odoh da me sad jebu nacisti. Ma jebe se njemu za nekog celavog Hansa sto ima kukasti krst tetoviran na tintaru. On prvi put u zivotu dobije platu redovno, djeci kupi svasta, toplo im u stanu, idu u finu skolu, imaju finog doktora, sviraj ti qrtzu svom kako njega neko ne voli jer je stranac, njemu je lijepo.
Dozvolite da se obratimo

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 29 Nov 2022, 17:16

Calla wrote: 29 Nov 2022, 16:29
carobnjak N wrote: 29 Nov 2022, 15:36 Ima Erih From knjigu na ovu temu, zove se "Imati ili biti".
Nikako da je pročitam.
Inače popularan psiholog i lako razumljiv, jednostavan.
Davnih dana procitala, I From je moj omiljeni psihoanaliticar :cool
I to njegovo djelo ukazuje na cinjenice da su I imanje I bivanje dva temeljna modusa iskustva pomoću kojih se odreduje razlike izmedu individualnih karaktera i raznih tipova drustvenog karaktera.
Čitao sam nešto od njega i bio mi je razumljiv i realan.
Za razliku od Frojda, on ne svodi sve na sex ali nije ni u oblacima imaginarnog, kao Jung.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Taare
greatest
greatest
Has thanked: 6107 times
Been thanked: 4413 times

Post by Taare » 29 Nov 2022, 17:19

Doduše, živiš među sličnim govnima pa ti nijemac ne izgleda tako loše.
nijemac je "samo" htio da baci atomsku. Pravili bombu da izbrišu stotine miliona ljudi.
Onda je amer reko - neka, nemoj ti, ja ću.
Prije toga su počinili genocid nad domicilnim stanovništvom.
Fuddo wrote: 29 Nov 2022, 16:57 sta ti to govori?
Da su budale ko i ja kad sam dolazio. Zato sad tražim izlaznu strategiju i molim Boga da moje bošnje ne budu ti koji će nosati žute trake.
Nema potrebe da objašnjavam šta i kako kad vi već imate formirano mišljenje.
Jbm vam mišljenje.

Morgen wrote: 29 Nov 2022, 17:03 Za svojih 49 godina mene niko nikad nije uvredio na nacionalnoj osnovi
Kad si rob. Korisni rob. Naivna ko dijete. Takvi su bili i moji tuzlaci. Drina uveliko teče mutna i krvava, a naši govore "neće ba nas"
Neće dok nije došao vakat.
Isto su govorili njemački židovi kad je nacista kreno da kupi po poljskoj. Neće ba nas.
Morgen wrote: 29 Nov 2022, 17:03 ne druzim se sa ljudima koji imaju tu ideologiju.
Aha, ipak ih ima. Koliko ih ima? Možda dvojica, trojica?
Odakle ispliva pegida? Odakle ispliva afd? Odakle isplivaše silna nacistička uvjerenja?

Što se tiče "usmjerenih", samo ću ti kazati da čekaš dok krene ozbiljnija kriza. Ovo je još uvijek puko zagrijavanje.
vidjećeš kad i "umjereni" počnu tražiti krivce.
Svi mi se morete obratit

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 29 Nov 2022, 17:23

A gde to nisi rob? Mada je taj termin bzvz.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 29 Nov 2022, 17:26

Nije Morgen korisni rob, ona je punopravni clan zajednice. Ima poso, isla u skolu, spasili joj zivot, moze sebi da stima dijete ako joj je ceif, moze i da ne stima. Potpuno slobodna da uziva u okruzenju.
E sad zamisli da joj mater nije otisla u Njemacku.
Sad bi bila u Sumadiji, sila patike nekom Turcinu za 300 eura mjesecno, a od duhovne nadgradnje more gledat Zadrugu i Soaru kako se sminka.
Ogromna je to razlika.
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Dijaspora”