Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Merlin246 wrote: 04 Dec 2019, 19:56
Razmisljam da se vratim u BiH i da se kandidiram za predsjednika ili gradonacelnika..Jedino tako cu malo raditi a biti dobro placena. A necu morati uciti njemacki.
Stas obecat glasacima?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Podrinjac wrote: 04 Dec 2019, 21:49
Nek me etiketiraju kako hoce. Ali ova feministička sranja su mi preko glave. Ja ni jednu nisam vidio da je uzela lopatu i krampu u ruke.
Lopatu kad sam snijeg cistila, zadnji put prosle godine, kramp sam mozda isto uzimala al ne mogu se sjetiti sta je to i kako izgleda
Nek me etiketiraju kako hoce. Ali ova feministička sranja su mi preko glave. Ja ni jednu nisam vidio da je uzela lopatu i krampu u ruke.
Lopatu kad sam snijeg cistila, zadnji put prosle godine, kramp sam mozda isto uzimala al ne mogu se sjetiti sta je to i kako izgleda
I ja sam uzimao labelo za ispucale usne pa opet se ne karminim kao žene, uzimao sam i iglu ali opet ne šijem.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
Osjećam da se muskarce njihovom prednošću u osnovu na žene želi porobiti na neki način.
Možda će muškarci postepeno kako se bude i razvijala tehnologija i gubiti na svojoj fizičkoj građi jer im ona neće više trebati ionako to žene ne privlači kao što je prije privlačilo, šta su značila široka ramena mišići i trokut na leđima, pa značilo je da može donijeti više novaca kući.
Taj će trend postepeno izblijedivati.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Ne misli se na lopatu koju se uzme jednom ili dvaput u toku cijele godine, i to da očistiš snijeg ispred svojih vrata. Već lopatu kao vid zarade. Ali ne, u tim strukturama nema žena. U tim strukturama ne želite ravnopravnost.
-" Većina Amerikanki se želi udati, ali trenutno postoji manjak muškaraca za brak- muškaraca sa stabilnim poslom i dobrim prihodom- što značajno otežava njihove želje- kazao je Daniel Lichter, jedan od autora istraživanja. Objasnio je i kako je ženama teže pronaći prikladne partnere te kako se situacija samo pogoršava ukoliko su dio rasne ili etičke manjine. U istom su problemu žene jače i slabijeg socio-ekonomskog standarda, jedne s dna, a druge s vrha financijske ljestvice. Upravo je ovo razlog zašto se mnoge žene udaju 'ispod' od svog standarda."
Ja rekoh da će i one platiti ceh za ovu neravnopravnost.
"Znanstvenici su koristili već oženjene muškarce kako bi kreirali lažne profile potencijalnih supruga. Kada su profile pokazivali slobodnim ženama bolje su kotirali već oženjeni muškarci od onih slobodnih. Lažni profili muškaraca zarađivali su 58% više novca od trenutno raspoloživih muškaraca, a stopa zaposlenosti bila je viša za čak 30%. Istraživanje je otkrilo kako trenutno postoji velik deficit potencijalnih muškaraca za brak. - Mnogi mladi muškarci ne dopridonose puno bračnoj razmjeni, a velika razlika može se pronaći i kod obrazovanja. Mlade žene su u prosjeku obrazovanije od svojih vršnjaka- dodao je Lichter za Metro.co.uk. "
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
Ne kontam Mute sta hoces ti uopce? Da se zene prestanu obrazovati i krenuti raditi fizicke poslove, tj da se uhvate lopate samo da bi po tebi bilo ravnopravnosti spolova..