Ako je rušenje zidova pa makar oni nosili kokarde definicija normale i suživota onda sam rado budaletina.amidza idriz wrote: 27 Jun 2021, 11:59Ja sam mislio da si ti normalniji.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 11:24
Jesi li ti uopšte ssvjestan šta si napisao?
Nisi napisao "Ne pominjimo rat, prošlost, krivce, nacionalnost, religije, ljubav prema BiH, mladića karadžića, haški sud, NATO, Srebrenicu, Kosovo, Jugoslaviju, entitete, 9. januar, Putina, Vučića, Erdogana, Aliju, zastave, deklaracije, rezolucije i navijanja za BH reprezentacije već pričajmo o zajedničkim temama gdje se slažemo, o budućnosti, ekonomiji, turizmu, druženju, suživotu" već si napisao da bi ga trebalo primiti i sa kokardom da se više ruše zidovi.
Tako nešto nisu nikada ni Abdićevci izjavili.![]()
Draško Stanivuković
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 3533 times
- Status: Offline
Re: Draško Stanivuković
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Ma vidiš da više nije ni prelaženje preko genocida, izbjegavanja osjetljivih tema radi suživota, hajmo radije o fudbalu nego o ratu, ko nas bre zavadi, kriv je Alija ili sve tri strane su krive
već je sad "Ma dođi mi i sa kokardom, hajmo više da imamo suživot".
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 584 times
- Been thanked: 876 times
Opusti se, nece Jasmin nista negirat ne boj seThe Day Is My Enemy wrote: 27 Jun 2021, 11:59Možda bi najbolje bilo da u duhu relaksacije odnosa Jasmin Imamović izjavi da u Jasenovcu nije bilo ništa,da je Jastrebarsko bilo vrtić za djecu,i da onda ode u Banjaluku da ga svi izgrle...e onda se okrenuti ekonomiji jer čiča-miča priča nema alternativu.Šta misliš o tome?tuzlak1212 wrote: 27 Jun 2021, 11:37 Nece nam Srbi nikad priznat genocid, isto ko sto njima Hrvati ne priznaju Jasenovac...
Treba ici dalje, ne zivjeti u historiji, historiju nikad ne smijemo zaboravit al ne smijemo ni zivjeti u njoj, hajmo pokusat zivjeti danas, al ko ima muda da zivi danas, ko nije pizda koja mora zivjet u 90-tim a u glavi nosat intelekt iz 70-tih (sto bi se reklo klasicni Titin pionir)
Meni se svidja ekonomska saradnja gradova, svidja mi se ekonomska saradnja entiteta, kome smeta nek se seli, ionako ste paraziti koji sve pljuju i sve mrze
Al ljudima treba prosperitet, mi sami sa sobom smo nedovoljna trzisna moc da bi napredovali, moras se otvarat s ljudima da bi nam fabrike napredovale
Evo nasa Solana izvozi Sol sirom Evrope, to nam treba u apsolutno svemu sto proizvodimo. Da bi do tog doslo prvo moramo stec dobre kapitalne dobiti i podici kvalitete i standarde proizvodnje preko regionalnog trzista, a to neces uspjeti sa konstantim vracanjem medjunacionalnih razgovora na genocide i cica-mice
Hajmo ba ljudi pravit pare, hebo vas identitet, kad budemo imali pare svi ce nas priznavat i postovat, kad si krezava nejaka sirotinja normalno da ce te prvi komsija negirat jer sto bi te postovao.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times

Naguzivanje traje već godinama kroz prepuštanje razno raznih Domova Naroda i sličnih kuvaca-palaca prema tome sve je to prdež u prazno. Po pitanju genocida samo se pozivati na odluke svjetskih sudova i bez ikakve rasprave. Ko se nada da će dočekati priznanje, grdno se vara.The 51st State wrote: 27 Jun 2021, 12:20 Drasticna je razlika izmedju ostavljanja teskih tema i naguzivanja punim na sto gljiva ukazuje.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2617 times
- Been thanked: 8036 times
Zasto bi Tuzlak, Sarajlije ili Mostarac ista govorio za Jasenovac? Nikakve koristi od petljanja u tu njihovu stvar osim da im se malo nasladjujemo guranjem prsta u oko..The Day Is My Enemy wrote: 27 Jun 2021, 11:59Možda bi najbolje bilo da u duhu relaksacije odnosa Jasmin Imamović izjavi da u Jasenovcu nije bilo ništa,da je Jastrebarsko bilo vrtić za djecu,i da onda ode u Banjaluku da ga svi izgrle...e onda se okrenuti ekonomiji jer čiča-miča priča nema alternativu.Šta misliš o tome?tuzlak1212 wrote: 27 Jun 2021, 11:37 Nece nam Srbi nikad priznat genocid, isto ko sto njima Hrvati ne priznaju Jasenovac...
Treba ici dalje, ne zivjeti u historiji, historiju nikad ne smijemo zaboravit al ne smijemo ni zivjeti u njoj, hajmo pokusat zivjeti danas, al ko ima muda da zivi danas, ko nije pizda koja mora zivjet u 90-tim a u glavi nosat intelekt iz 70-tih (sto bi se reklo klasicni Titin pionir)
Meni se svidja ekonomska saradnja gradova, svidja mi se ekonomska saradnja entiteta, kome smeta nek se seli, ionako ste paraziti koji sve pljuju i sve mrze
Nek se jbu medjusobno
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Za to ti apsolutno ne treba RStuzlak1212 wrote: 27 Jun 2021, 12:28Opusti se, nece Jasmin nista negirat ne boj seThe Day Is My Enemy wrote: 27 Jun 2021, 11:59
Možda bi najbolje bilo da u duhu relaksacije odnosa Jasmin Imamović izjavi da u Jasenovcu nije bilo ništa,da je Jastrebarsko bilo vrtić za djecu,i da onda ode u Banjaluku da ga svi izgrle...e onda se okrenuti ekonomiji jer čiča-miča priča nema alternativu.Šta misliš o tome?
Al ljudima treba prosperitet, mi sami sa sobom smo nedovoljna trzisna moc da bi napredovali, moras se otvarat s ljudima da bi nam fabrike napredovale
Evo nasa Solana izvozi Sol sirom Evrope, to nam treba u apsolutno svemu sto proizvodimo. Da bi do tog doslo prvo moramo stec dobre kapitalne dobiti i podici kvalitete i standarde proizvodnje preko regionalnog trzista, a to neces uspjeti sa konstantim vracanjem medjunacionalnih razgovora na genocide i cica-mice
Hajmo ba ljudi pravit pare, hebo vas identitet, kad budemo imali pare svi ce nas priznavat i postovat, kad si krezava nejaka sirotinja normalno da ce te prvi komsija negirat jer sto bi te postovao.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- Mirelam
- Forum [Bot]
Da ti onako sirovo i iskreno kažem kada već nisi u stanju da skontaš sam. Tvoj srpski mentalitet se zasniva na laži i najcrnjem nacionalizmu, tu je paralela.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:23Hoćemo li govoriti o selektivnom pamćenju? Poplave 2014. Bošnjaci bukvalno spašavali srpske živote, donosili im vodu, prali im besplatno vozila, slali komentare podrske, obilazi ih, slali pomoć u parama i odjeći da na kraju Doboj ne bi postao ni 1% BiH nego što je bio prije poplava niti ih je zbližilo išta Federaciji a svi maštaju da sastanak dva golupčića hoće?Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:02
Ti ili si čovjek kratke memorije ili imaš selektivno pamćenje. Možda nije opet ni jedno ni drugo, nego srpski mentalitet koji si očigledno poprimio. O ostavljanju teških tema na stranu prvi je govorio Otac Nacije tako da ne podastireš gluposti i neistine.
Šta je sa Pravdom za Davida? Tolika podrška Bošnjaka iz Federacije koji su masovno dolazili na skupove. Reci mi ako zastupaš suprotno mišljenje, ako su samo Dodiku i njegovom SNSDu smetali skupovi za Davida kako se to uklapa u priču da SNSD, HDZ i SDA zavađaju narode i kada njih skinemo sa vlasti rušimo zidove?
Ako na skupovima nisu bili Dodikovi glasači već oni od Stanivukovića i Vukanovića kako to da podrška skupu nije zbližila narode, gradove i entitete?
A to da sam poprimio srpski mentalitet bi imalo logike da sam ja napao Draška koji ništa nije do sada izjavio ali ga napadam samo zato sto se tako zove ali pošto pričamo o liku koji je na Trgu Banjaluke čim je preuzeo vlast pustio Bože pravde, nazvao Hag političkim sudom i išao na litije u Crnu Goru očigledno je da taj tvoj argument ne pije vode.
-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Pa to je politika, malo mozes uticati. Ovdje je rijec o memtalnom sklopu obicnog covjeka kao ovih debila sa slanih jezerai slicno.....Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:29
Naguzivanje traje već godinama kroz prepuštanje razno raznih Domova Naroda i sličnih kuvaca-palaca prema tome sve je to prdež u prazno. Po pitanju genocida samo se pozivati na odluke svjetskih sudova i bez ikakve rasprave. Ko se nada da će dočekati priznanje, grdno se vara.The 51st State wrote: 27 Jun 2021, 12:20 Drasticna je razlika izmedju ostavljanja teskih tema i naguzivanja punim na sto gljiva ukazuje.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 584 times
- Been thanked: 876 times
Ne treba mi RS, trebaju mi federalni proizvodi u njihovim policama a da ga oni radi kupuju, isto tako mi trebaju moji proizvodi na policama u Srbiji koja ima 7-8 miliona ljudi i da oni moj proizvod rado kupujuinsomnia wrote: 27 Jun 2021, 12:31Za to ti apsolutno ne treba RStuzlak1212 wrote: 27 Jun 2021, 12:28
Opusti se, nece Jasmin nista negirat ne boj se
A o postojanju ili egzistenciji RS-a mi dzaba mlatimo praznu slamu, ja znam da nikad nisam za nacionaliste glasao pa mogu srat da su drugi krivi kolko hocu

-
- Inventar foruma
- Has thanked: 849 times
- Been thanked: 1008 times
Ne da ne treba nego ti smeta.insomnia wrote: 27 Jun 2021, 12:31Za to ti apsolutno ne treba RStuzlak1212 wrote: 27 Jun 2021, 12:28
Opusti se, nece Jasmin nista negirat ne boj se
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Podrška Bošnjaka za vrijeme poplava, podrška Bošnjaka za Davida, na skupu od Srba nije bio nijedan SNSDovac već glasači opozicije i oni koji ne glasaju znači Draškovi i Nebojšini, nacionalne izjave Stanivukovića.Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:33Da ti onako sirovo i iskreno kažem kada već nisi u stanju da skontaš sam. Tvoj srpski mentalitet se zasniva na laži i najcrnjem nacionalizmu, tu je paralela.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:23
Hoćemo li govoriti o selektivnom pamćenju? Poplave 2014. Bošnjaci bukvalno spašavali srpske živote, donosili im vodu, prali im besplatno vozila, slali komentare podrske, obilazi ih, slali pomoć u parama i odjeći da na kraju Doboj ne bi postao ni 1% BiH nego što je bio prije poplava niti ih je zbližilo išta Federaciji a svi maštaju da sastanak dva golupčića hoće?
Šta je sa Pravdom za Davida? Tolika podrška Bošnjaka iz Federacije koji su masovno dolazili na skupove. Reci mi ako zastupaš suprotno mišljenje, ako su samo Dodiku i njegovom SNSDu smetali skupovi za Davida kako se to uklapa u priču da SNSD, HDZ i SDA zavađaju narode i kada njih skinemo sa vlasti rušimo zidove?
Ako na skupovima nisu bili Dodikovi glasači već oni od Stanivukovića i Vukanovića kako to da podrška skupu nije zbližila narode, gradove i entitete?
A to da sam poprimio srpski mentalitet bi imalo logike da sam ja napao Draška koji ništa nije do sada izjavio ali ga napadam samo zato sto se tako zove ali pošto pričamo o liku koji je na Trgu Banjaluke čim je preuzeo vlast pustio Bože pravde, nazvao Hag političkim sudom i išao na litije u Crnu Goru očigledno je da taj tvoj argument ne pije vode.
Šta sam slagao?
- Mirelam
- Forum [Bot]
Pa onda koji kurac služi politika i sva ta klika ako malo možeš uticati?The 51st State wrote: 27 Jun 2021, 12:35Pa to je politika, malo mozes uticati. Ovdje je rijec o memtalnom sklopu obicnog covjeka kao ovih debila sa slanih jezerai slicno.....Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:29![]()
Naguzivanje traje već godinama kroz prepuštanje razno raznih Domova Naroda i sličnih kuvaca-palaca prema tome sve je to prdež u prazno. Po pitanju genocida samo se pozivati na odluke svjetskih sudova i bez ikakve rasprave. Ko se nada da će dočekati priznanje, grdno se vara.
- Mirelam
- Forum [Bot]
Lažeš o teškim temama da je to proizvod trojke.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:36Podrška Bošnjaka za vrijeme poplava, podrška Bošnjaka za Davida, na skupu od Srba nije bio nijedan SNSDovac već glasači opozicije i oni koji ne glasaju znači Draškovi i Nebojšini, nacionalne izjave Stanivukovića.Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:33
Da ti onako sirovo i iskreno kažem kada već nisi u stanju da skontaš sam. Tvoj srpski mentalitet se zasniva na laži i najcrnjem nacionalizmu, tu je paralela.
Šta sam slagao?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Lažem? Pa to je skoro pa bio slogan Trojke kada je bilo naznaka da opozicija iz Federacije i rs-a trebaju formirati koaliciju na državnom nivouMirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:39Lažeš o teškim temama da je to proizvod trojke.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:36
Podrška Bošnjaka za vrijeme poplava, podrška Bošnjaka za Davida, na skupu od Srba nije bio nijedan SNSDovac već glasači opozicije i oni koji ne glasaju znači Draškovi i Nebojšini, nacionalne izjave Stanivukovića.
Šta sam slagao?

- Mirelam
- Forum [Bot]
To je prvi govorio Alija, razgovarajmo o stvarima oko kojih možemo da se dogovorimo, a teške teme ostavimo drugim generacijama, znači da lažeš ili si neinformisan i ušao si u srpski nacional/fašistički mentalitet. A može biti i da je oboje.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:43Lažem? Pa to je skoro pa bio slogan Trojke kada je bilo naznaka da opozicija iz Federacije i rs-a trebaju formirati koaliciju na državnom nivou![]()
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
Draško cilja na preuzimanju kontrole RS od strane PDP, oduzimanje domnancije SNDS.
Obje stranke prakticiraju iste ciljeve.
Ekonomska suradnja između entiteta postoji, narod iz pograničnih zona, žive u jednoj, rade u drugoj, jednako je sa studiranjem, a trgovina robom (marketi) postoj, provjerite hranu na policama.
O kakvim se ovjde poboljšanjima relacija uopće priča?
Obje stranke prakticiraju iste ciljeve.
Ekonomska suradnja između entiteta postoji, narod iz pograničnih zona, žive u jednoj, rade u drugoj, jednako je sa studiranjem, a trgovina robom (marketi) postoj, provjerite hranu na policama.
O kakvim se ovjde poboljšanjima relacija uopće priča?

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- insomnia
- Rđav kurac
Mislis rade oni u federaciji
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
I ovdje neki gledaju pogrešno pa i naivno na ovo zbližavanje i rušenje zidova (mada lahko je na ovoj temi razlikovati one naivne i zlonamjerne).
Srbi se nikada neće zbližiti sa nama zbog rata, našeg bezobrazluka što smo se usudili izaći na referendum, mitova, Osmanlija i bacanje dece lavovima.
Ali šta onda činiti? Opet ponavljam, mi smo izašli kao pobjednici u ratu jer smo sačuvali državu a oni su samo jedan entitet u državi.
I zato trebamo nastaviti živjeti jedni pored drugih, ignorisati ih a u isto vrijeme moramo lobirati, sastajati se sa važnim ličnostima, podnositi izvještaje, žalbe i tužbe većim silama, uvlačiti se u anus određenim ljudima, raditi na zabrani negiranja države i uskratiti svaku podršku rs-u dok oni ne dožive krah i budu prinuđeni biti Bosanci i Hercegovci, ne iz ljubavi već zbog preživljavanja i straha od posljedica ako negiraju išta na nivou države. Tek tada trebamo početi komunicirati.
Umjesto toga mi se spuštamo na njihov nivo, igramo po njihovim pravilima.
26 godina Bosna i Hercegovina stoji u mjestu, zaboravljeni i od Evrope i od Amerike i niko ne pokušava da se zbliži.
Prvi put nakon 26 godina imamo tračak nade u Bidenu, presude karadžiću i mladiću, rezolucija u Crnoj Gori koji se oslobađaju srpskog ludila, krah UZP politike u Briselu, promjena evropske politike zbog američke administracije, dolazak Visokog predstavnika sa kojim je Dodik več zagužvao, NATO napredak, izvještaj Evrope gdje u pitanje dolazi brisanje Daytona, konstitutivnosti i entiteta.
Prvi put nakon 26 godina mi smo opet u fokusu na pozitivan nacin, srpska politika je na aparatima kao nikada prije, prvi put se pominju građani a ne narodi a mi se bas sada sjetili obilaziti pa makar i oni nosili kokarde. Ubio me svako ako ovo nije isplanirano.
Srbi se nikada neće zbližiti sa nama zbog rata, našeg bezobrazluka što smo se usudili izaći na referendum, mitova, Osmanlija i bacanje dece lavovima.
Ali šta onda činiti? Opet ponavljam, mi smo izašli kao pobjednici u ratu jer smo sačuvali državu a oni su samo jedan entitet u državi.
I zato trebamo nastaviti živjeti jedni pored drugih, ignorisati ih a u isto vrijeme moramo lobirati, sastajati se sa važnim ličnostima, podnositi izvještaje, žalbe i tužbe većim silama, uvlačiti se u anus određenim ljudima, raditi na zabrani negiranja države i uskratiti svaku podršku rs-u dok oni ne dožive krah i budu prinuđeni biti Bosanci i Hercegovci, ne iz ljubavi već zbog preživljavanja i straha od posljedica ako negiraju išta na nivou države. Tek tada trebamo početi komunicirati.
Umjesto toga mi se spuštamo na njihov nivo, igramo po njihovim pravilima.
26 godina Bosna i Hercegovina stoji u mjestu, zaboravljeni i od Evrope i od Amerike i niko ne pokušava da se zbliži.
Prvi put nakon 26 godina imamo tračak nade u Bidenu, presude karadžiću i mladiću, rezolucija u Crnoj Gori koji se oslobađaju srpskog ludila, krah UZP politike u Briselu, promjena evropske politike zbog američke administracije, dolazak Visokog predstavnika sa kojim je Dodik več zagužvao, NATO napredak, izvještaj Evrope gdje u pitanje dolazi brisanje Daytona, konstitutivnosti i entiteta.
Prvi put nakon 26 godina mi smo opet u fokusu na pozitivan nacin, srpska politika je na aparatima kao nikada prije, prvi put se pominju građani a ne narodi a mi se bas sada sjetili obilaziti pa makar i oni nosili kokarde. Ubio me svako ako ovo nije isplanirano.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Mirelam wrote: 27 Jun 2021, 12:52To je prvi govorio Alija, razgovarajmo o stvarima oko kojih možemo da se dogovorimo, a teške teme ostavimo drugim generacijama, znači da lažeš ili si neinformisan i ušao si u srpski nacional/fašistički mentalitet. A može biti i da je oboje.Naseef Mushroom wrote: 27 Jun 2021, 12:43
Lažem? Pa to je skoro pa bio slogan Trojke kada je bilo naznaka da opozicija iz Federacije i rs-a trebaju formirati koaliciju na državnom nivou![]()

- insomnia
- Rđav kurac