BRČKO
Moderator: Krokodil Behko
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
- Status: Offline
Re: BRCKO
eh sve promjene drustva donesose i promjenu u zenskom svjetu
djevojcice su krenule muski svjet da kopiraju ..pa eto sad da vidimo kako ce se muskarci nositi sa svojom prekopiranom slikom drustva !
djevojcice su krenule muski svjet da kopiraju ..pa eto sad da vidimo kako ce se muskarci nositi sa svojom prekopiranom slikom drustva !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14123 times
- Been thanked: 9746 times
pa dobar majstor zna svasta radit
imas na Merajama neka dva majstora... ona plava ruzna kuca gdje je Mercedes ili tako nesto, meni su radili nekad generalku i odlicno uradili, i ima neki momak ali ne znam kako se zove... odes i pitas gdje je majstor

imas na Merajama neka dva majstora... ona plava ruzna kuca gdje je Mercedes ili tako nesto, meni su radili nekad generalku i odlicno uradili, i ima neki momak ali ne znam kako se zove... odes i pitas gdje je majstor

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
http://autoservisljubo.webs.com/Grbe wrote:Može li mi netko preporučit neki dobar auto servis na području Brčkog ili bliže okolice?
Opel servis ili netko tko zna radit Opele..
- Mala_Mu
- atomica
- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1390 times
Sedamnaestogodišnjakinja silovana u Brčkom

U noći 31.decembra na 1.januara policiji Distrikta Brčko prijavljeno je silovanje 17-godišnje djevojke, potvrđeno nam je iz policije u Brčkom kao i da djevojka ima blaže promrzline.
"Zaprimili smo prijavu i vršimo provjeru iste kako bi utvrdili da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela", kazao je portparol policije u Brčkom Halid Emkić.
Navodno, silovanje se dogodilo u Brci kraj Brčkog u blizini jednog ugostiteljskog objekta, a policija je već identifikovala počinitelja ovoga djela te traga za njim dok ispituje navode prijave.
Slučaj je prijavljen iz Medicinskog centra Brčko.
Klix.ba
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Re: Sedamnaestogodišnjakinja silovana u Brčkom
koliko znam silovanje se desilo u blizini diskoteke Falco u Brci

-
- Inventar foruma
ma po kratkom postupku odsjeci mu hasimagu i u zatvor da ga 

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
DETALJI SILOVANJA U BRKI KOD BRČKOG: MALOLJETNIK JE DJEVOJKU SKINUO GOLU, SILOVAO I BACIO U SNIJEG
Silovanje u Brčkom počinio šesnaestogodišnjak
Slučaj silovanja maloljetnice u novogodišnjoj noći u Brčkom izazvao je veliku pažnju javnosti kako u Brčkom tako i u Bosni i Hercegovini. Silovanje je izvršio 16-godišnjak, a „otisak“ saznaje da se sve zbilo u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Brki kod Brčkog.
-To je bilo gnusno. Djevojka koja ima 17-godina je 1.januara oko 2:30 napustila lokal. Za njom je izašao i 16-godišnjak. Pretpostavka je da su se poznavali od ranije. Prišao joj je i nedaleko od lokala joj strgao odjeću, silovao i bacio je u snijeg. Znamo da je tu noć bila velika hladnoća, pa je djevojka dobila i blaže promrzline- kazao je „otisku“ izbor koji je upućen u cijeli ovaj slučaj.
Djevojka je nakon toga prevezena u Urgentnu službu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Policija Brčko Distirkta veoma brzo je pronašla siledžiju, no čekali su se ljekarski nalazi koji su potvrdili da je nad 17-godišnjom djevojkom izvršeno silovanje.
Osumnjičeni je uhapšen, a u današnjoj pisanoj informaciji iz Tužilaštva je navedeno: „ Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko Distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor mladiću osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći silovao maloljetnicu“
-On se sumnjiči da je 01. januara u ranim jutarnjim satima iza jednog ugostiljskog objekta u Brki kod Brčkog na polni odnos prisilio maloljetnu žensku osobu.
Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju Tužilaštvo je 2. januara podnijelo prijedlog za određivanje pritvora prema ovom licu. Tužilaštvo je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo silovanja, te da postoji opasnost da će uticajem na svjedoke ometati dalji tok istrage.
Na ročištu za određivanje pritvora prijedlog Tužilaštva prihvaćen je u cjelosti, te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana. Budući da se takođe radi o maloljetnom licu opravdanost pitvora provjeravat će se svakih deset dana. Na rješenje o određivanju pritvora osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko Distrikta BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva u Brčkom.
Silovanje u Brčkom počinio šesnaestogodišnjak
Slučaj silovanja maloljetnice u novogodišnjoj noći u Brčkom izazvao je veliku pažnju javnosti kako u Brčkom tako i u Bosni i Hercegovini. Silovanje je izvršio 16-godišnjak, a „otisak“ saznaje da se sve zbilo u blizini jednog ugostiteljskog objekta u Brki kod Brčkog.
-To je bilo gnusno. Djevojka koja ima 17-godina je 1.januara oko 2:30 napustila lokal. Za njom je izašao i 16-godišnjak. Pretpostavka je da su se poznavali od ranije. Prišao joj je i nedaleko od lokala joj strgao odjeću, silovao i bacio je u snijeg. Znamo da je tu noć bila velika hladnoća, pa je djevojka dobila i blaže promrzline- kazao je „otisku“ izbor koji je upućen u cijeli ovaj slučaj.
Djevojka je nakon toga prevezena u Urgentnu službu gdje joj je ukazana ljekarska pomoć. Policija Brčko Distirkta veoma brzo je pronašla siledžiju, no čekali su se ljekarski nalazi koji su potvrdili da je nad 17-godišnjom djevojkom izvršeno silovanje.
Osumnjičeni je uhapšen, a u današnjoj pisanoj informaciji iz Tužilaštva je navedeno: „ Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko Distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor mladiću osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći silovao maloljetnicu“
-On se sumnjiči da je 01. januara u ranim jutarnjim satima iza jednog ugostiljskog objekta u Brki kod Brčkog na polni odnos prisilio maloljetnu žensku osobu.
Nakon što ga je ispitalo u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju Tužilaštvo je 2. januara podnijelo prijedlog za određivanje pritvora prema ovom licu. Tužilaštvo je ocijenilo da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni počinio krivično djelo silovanja, te da postoji opasnost da će uticajem na svjedoke ometati dalji tok istrage.
Na ročištu za određivanje pritvora prijedlog Tužilaštva prihvaćen je u cjelosti, te je osumnjičenom određen pritvor u trajanju do trideset dana. Budući da se takođe radi o maloljetnom licu opravdanost pitvora provjeravat će se svakih deset dana. Na rješenje o određivanju pritvora osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu Brčko Distrikta BiH- navedeno je u pisanoj informaciji iz Tužilaštva u Brčkom.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Re: BRČKO
Distrikt ima najnižu prosjećnu platu u BiH
U odnosu na entitete, Brčko distrikt BiH ima najnižu prosječnu plaću u BiH koja iznosi 812 KM. Oblast rada i prava radnika, kao i u cijeloj državi, nisu uređena, ali ono što još više pogoršava stanje u Distriktu je izostanak kolektivnog ugovora.
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH smatra da stanje u privatnom sektoru, gdje poduzetnici svoje radnike plaćaju minimalcem, predstavlja uzrok tome da Distrikt ima najnižu prosječnu plaću u BiH. Daleko je i potpisivanje kolektivnog ugovora.
"Razgovaramo na tu temu, ali to ide sve teže i teže. Što se tiče smanjenja prosječne plaće, razlog toga vidim u činjenici da smo mi u protekle dvije godine izgubili oko 200 radnika u administraciji, a nismo ih vratili. Kolektivni ugovor mora biti pošten, kako se njime ne bi narušilo funkcionisanje privrede. S druge strane, moraju se zaštiti i prava radnika", kazao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
"Sindikat je tu usamljen. Druge organizacije koje trebaju voditi računa o ovome ništa ne poduzimaju. Sindikat i Vlada nemaju podršku", kazao je Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.
Domić je istakao da je najveći problem što poslovna zajednica ne prihvata stav da se cijena rada poveća. Radom i radnim odnosima u Distriktu niko se ne bavi. Zakon o javnoj upravi, koji je u fazi izrade, precizirao bi nadležnosti vladinih odjeljenja, kao i dao nadležnosti pojedinim odjeljenjima da se bave radom i radnim odnosima. Iz brčanskog Sindikata navode da Udruženje poslodavaca neće da prihvati platne razrede i podrazrede.
„Oni danas imaju praksu da obračunavaju najniže plaće za sve oblike i vrste kvalifikacija u svojim preduzećima. Na taj način uplaćuju najniže doprinose. Tako na legalan način potkradaju državu i fondove. Sav profit koji treba da ide u plaće radnicima oni stavljaju sebi u džep", kazao je Ilija Kalajdžić, sekretar brčanskog Sindikata.
Činjenica je da su oblast rada i prava radnika u Distriktu neuređeni. Sindikat smatra da bi što prije trebalo uvesti vladino odjeljenje koje bi pokrivalo ovu oblast, jer je Odjeljenje za privredni razvoj, formalno nadležno za ovu oblast, isključivo na strani poslodavaca i kapitala.
(bdctv)
U odnosu na entitete, Brčko distrikt BiH ima najnižu prosječnu plaću u BiH koja iznosi 812 KM. Oblast rada i prava radnika, kao i u cijeloj državi, nisu uređena, ali ono što još više pogoršava stanje u Distriktu je izostanak kolektivnog ugovora.
Gradonačelnik Brčko distrikta BiH smatra da stanje u privatnom sektoru, gdje poduzetnici svoje radnike plaćaju minimalcem, predstavlja uzrok tome da Distrikt ima najnižu prosječnu plaću u BiH. Daleko je i potpisivanje kolektivnog ugovora.
"Razgovaramo na tu temu, ali to ide sve teže i teže. Što se tiče smanjenja prosječne plaće, razlog toga vidim u činjenici da smo mi u protekle dvije godine izgubili oko 200 radnika u administraciji, a nismo ih vratili. Kolektivni ugovor mora biti pošten, kako se njime ne bi narušilo funkcionisanje privrede. S druge strane, moraju se zaštiti i prava radnika", kazao je Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.
"Sindikat je tu usamljen. Druge organizacije koje trebaju voditi računa o ovome ništa ne poduzimaju. Sindikat i Vlada nemaju podršku", kazao je Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.
Domić je istakao da je najveći problem što poslovna zajednica ne prihvata stav da se cijena rada poveća. Radom i radnim odnosima u Distriktu niko se ne bavi. Zakon o javnoj upravi, koji je u fazi izrade, precizirao bi nadležnosti vladinih odjeljenja, kao i dao nadležnosti pojedinim odjeljenjima da se bave radom i radnim odnosima. Iz brčanskog Sindikata navode da Udruženje poslodavaca neće da prihvati platne razrede i podrazrede.
„Oni danas imaju praksu da obračunavaju najniže plaće za sve oblike i vrste kvalifikacija u svojim preduzećima. Na taj način uplaćuju najniže doprinose. Tako na legalan način potkradaju državu i fondove. Sav profit koji treba da ide u plaće radnicima oni stavljaju sebi u džep", kazao je Ilija Kalajdžić, sekretar brčanskog Sindikata.
Činjenica je da su oblast rada i prava radnika u Distriktu neuređeni. Sindikat smatra da bi što prije trebalo uvesti vladino odjeljenje koje bi pokrivalo ovu oblast, jer je Odjeljenje za privredni razvoj, formalno nadležno za ovu oblast, isključivo na strani poslodavaca i kapitala.
(bdctv)

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Mejdi Sulejmani iz Brezovog Polja kod Brčkog, inače već poznati i talentovani muzičar, snimio je sa petnaestogodišnjom pjevačicom iz Srebrenika Melikom Moranjkić tzv. "bosanskom Celine Dion" spot za pjesmu "Gel", tursko-perzijske pjevačice Ayde Mosharraf.
"Na Melikin poziv da radimo skupa odmah sam pristao, jer je ona jako talentovana i ima specifičnu boju glasa. Takođe, ovaj projekat mi se svidio, jer je drugačiji od ustaljenih šablona koji se danas nameću kada je riječ kako o preisproduciranom i ušminkanom audio materijalu, tako i o ušminkanim, blistavim, preglamuroznim spotovima. Ovdje se može vidjeti kako i jednostavnost može da zablista punim sjajem", kazao je Mejdi Sulejmani.
Spot je radio Sadik Hadžić i snimljen je u brčanskom Domu kulture.
[ytube][/ytube]
"Na Melikin poziv da radimo skupa odmah sam pristao, jer je ona jako talentovana i ima specifičnu boju glasa. Takođe, ovaj projekat mi se svidio, jer je drugačiji od ustaljenih šablona koji se danas nameću kada je riječ kako o preisproduciranom i ušminkanom audio materijalu, tako i o ušminkanim, blistavim, preglamuroznim spotovima. Ovdje se može vidjeti kako i jednostavnost može da zablista punim sjajem", kazao je Mejdi Sulejmani.
Spot je radio Sadik Hadžić i snimljen je u brčanskom Domu kulture.
[ytube][/ytube]

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
vilo,sva ta pompa i pozitiva se odnosi na budzet, znaci ako radis na budzetu zivis kao bubreg u loju, sto nije slucaj sa obicnim radnicima
veliki broj radnika , pogotovo po manjim prodavnicama mjesovite robe, buticima, ima platu od ne vise od 400 km, i pitanje je da li su prijavljeni
i ovaj prosjek je dobar prosjek, jer plata ni iz glave nije ovolika
veliki broj radnika , pogotovo po manjim prodavnicama mjesovite robe, buticima, ima platu od ne vise od 400 km, i pitanje je da li su prijavljeni

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 801 times
Znam da sam jednom nesto procitala,,,pozitivnoJulia-Klara wrote:vilo,sva ta pompa i pozitiva se odnosi na budzet, znaci ako radis na budzetu zivis kao bubreg u loju, sto nije slucaj sa obicnim radnicima
Kod nas su place nesto bolje i postotak rada na crno je dosta smanjen
Bar sto se tice rada u trgovinama,firmama,,,
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
moja mama radi kao prijavljena, plata joj varira od 400 do 600, kako joj se sefici cefne tako joj i da
minimalac ide na banku, jer se to prati, uplacuje joj osiguranje,ali onaj visak u koverti nekad dobije nekad ne
minimalac ide na banku, jer se to prati, uplacuje joj osiguranje,ali onaj visak u koverti nekad dobije nekad ne

- vila
- Forum [Bot]
Ma da,,,klasicna prica s minimalcom na banku,,to ti je svugdje istoJulia-Klara wrote:moja mama radi kao prijavljena, plata joj varira od 400 do 600, kako joj se sefici cefne tako joj i da
a o ovim budzetskim guzonjama ne treba trositi rijeci,,,toliku administraciju je jednostavno nemoguce imati,,,
nekorisni,neproduktivni stranacki uhljebi!
nedavno mi prijatelj postao ravnatelj nekog zavoda,,od cc 40 uposlenih
i pazi 7zaposlenih pravnika!!!!
a realno bi bilo 2
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
ej vilo, a u distriktu , ako imas jednog geometra da je srbin, moras imati jos dva koji su hrvat i musliman
mora biti balans, pa ti vidi ... koje pare se daju samo njima za plate, i onda kazu budzet velik-kako nece biti velik

mora biti balans, pa ti vidi ... koje pare se daju samo njima za plate, i onda kazu budzet velik-kako nece biti velik

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
imamo administraciju ko da zivimo u milionskom gradu , a ne sacica ljudi

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
I stoji dobro. Ko je na budžetu (u administraciji) za njega nema zime. Prosječna plata u administraciji je oko 1200 KM, dok plata u realnom sektoru je ista kao i svugdje drugdje u BiH s tim da u Brčkom privrede skoro i da nema (ako izuzmemo Bimal). Privredni ambijent u Brčkom jedan je od najgorih u BiH, ako ne i najgori pošto je mnogo "kvalitetnih" ljudi završilo u administraciji ili u inostranstvu nauštrb realnog sektora.vila wrote:Zasto sam ja imala dojam da distrikt skroz dobro stoji s placama i inace s tom ekonomskom situacijom?
- vila
- Forum [Bot]
Mislim da distrikt bas ima potencijal za pozitivan privredni ambijent!Vladimir RUS wrote:I stoji dobro. Ko je na budžetu (u administraciji) za njega nema zime. Prosječna plata u administraciji je oko 1200 KM, dok plata u realnom sektoru je ista kao i svugdje drugdje u BiH s tim da u Brčkom privrede skoro i da nema (ako izuzmemo Bimal). Privredni ambijent u Brčkom jedan je od najgorih u BiH, ako ne i najgori pošto je mnogo "kvalitetnih" ljudi završilo u administraciji ili u inostranstvu nauštrb realnog sektora.vila wrote:Zasto sam ja imala dojam da distrikt skroz dobro stoji s placama i inace s tom ekonomskom situacijom?
ali eto,,
mene stvarno ljuti taj budzetski aparat,,,s tim da i tu imas iznimke ali nekako je pravilo manje rada veca placa!
ja sam u privatnom sektoru,manje više. radimo leganevjerojatna je kolicina i broj nameta koje placamo!
nije ni privatnicima bas lako opstati ako radis upriliku po propisima