Saudijska Arabija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
- Status: Offline
Re: Samo da kažem.......
Fetvom dozvoljeno muškarcima da pojedu suprugu ako “trpe veliku glad”
Veliki muftija Saudijske Arabije Abdul Aziz bin Abdulah izdao je fatvu kojom je ozvaničeno pravo muškaraca da postanu kanibali ako nemaju šta da jedu i “trpe veliku glad”. On se u svojoj zakonskoj izjavi poziva na islamsko “žrtvovanje žene i poslušnost suprugu”.
“Fatva iza koje stoji muftija Saudijske Arabije Abdul Aziz bin Abdulah, koja omogućava muškarcu da pojede ženu ili dijelove njenog tijela, ukoliko ga muči velika glad, sinoć je izazvala je zabrinutost i pokrenula rasprave na društvenim mrežama.
Fatva znači dokaz žrtvovanja žene i poslušnosti mužu, kao i njene želje da njih dvoje postanu jedno”, navodi se u saopštenju kancelarije velikog muftije.
Ovo je najmanje potrebno saudijskim ženama u trenutku kada ih nemilosrdno bičuju zbog običnih aktivnosti kao što je vožnja automobila.
Saudijska Arabija je nedavno dozvolila ženama da glasaju, a mogu i da otvore račun u banci, piše indiatimes.com.
Ovi Saudijci fakat nisu normlani.
Veliki muftija Saudijske Arabije Abdul Aziz bin Abdulah izdao je fatvu kojom je ozvaničeno pravo muškaraca da postanu kanibali ako nemaju šta da jedu i “trpe veliku glad”. On se u svojoj zakonskoj izjavi poziva na islamsko “žrtvovanje žene i poslušnost suprugu”.
“Fatva iza koje stoji muftija Saudijske Arabije Abdul Aziz bin Abdulah, koja omogućava muškarcu da pojede ženu ili dijelove njenog tijela, ukoliko ga muči velika glad, sinoć je izazvala je zabrinutost i pokrenula rasprave na društvenim mrežama.
Fatva znači dokaz žrtvovanja žene i poslušnosti mužu, kao i njene želje da njih dvoje postanu jedno”, navodi se u saopštenju kancelarije velikog muftije.
Ovo je najmanje potrebno saudijskim ženama u trenutku kada ih nemilosrdno bičuju zbog običnih aktivnosti kao što je vožnja automobila.
Saudijska Arabija je nedavno dozvolila ženama da glasaju, a mogu i da otvore račun u banci, piše indiatimes.com.
Ovi Saudijci fakat nisu normlani.

Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9219 times
- Been thanked: 10952 times
Re: Samo da kažem.......
Ma kažem ja, atomska im samo može pomoći.
Najgore je to, kad im i nestane nafte, samo će poredati solarne panele po pustinji i opet će mlatiti pare. Mi ni nafte ni sunca, ni zvijezde svoje
Najgore je to, kad im i nestane nafte, samo će poredati solarne panele po pustinji i opet će mlatiti pare. Mi ni nafte ni sunca, ni zvijezde svoje

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9219 times
- Been thanked: 10952 times
S. Arabija glavni destabilizator Bliskog istoka

"Glavni uzročnik takvog ponašanja su konflikti unutar vladajuće porodice u toj zemlji. Takav unutarnji konflikt ima veliki utjecaj i na vanjsku politiku Saudijske Arabije", stoji u izvještaju BND-a.
Pri tome posebnu ulogu igra sin kralja Salmana, princ Mohammed bin Salman. Tridesetogodišnjak je odnedavno i državni ministar odbrane.
Kako tvrdi BND, tolika moć u njegovim rukama nosi rizik da bi prestolonasljednik mogao pretjerati u svojim ambicijama. Pretpostavlja se da je on odigrao ključnu ulogu u lansiranju saudijske intervencije u građanskom ratu u Jemenu.
"Princ Mohammed, a i sam kralj Salman žele Saudijsku Arabiju kao lidera arapskog svijeta, te zbog toga povećavaju svoje vojno prisustvo i stvaraju nove saveze u regionu Bliskog istoka", navodi se u izvještaju njemačke obavještajne službe.
BND-ovi analitičari zaključili su kako je intervencija u Jemenu dokaz da je Saudijska Arabija spremna poduzeti sve vojne, finansijske i političke mjere kako ne bi pala na regionalno političkom planu. U izvještaju se još navodi kako je rušenje vlasti Bashara al-Assada u Siriji glavni prioritet Rijada.
Kako se navodi, Saudijska Arabija je jedan od glavnih finansijera radikalnih grupa kao što je IDIL.
(klix.ba)
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Re: S. Arabija glavni destabilizator Bliskog istoka
Nije to od juce...
Svaki rat na bliskom istoku.....oni su natankali dzabaka svaki avion....
....Irak,Libija,Tunis...Afganistan.....
Po zadnjim analizama tome polahko dolazi kraj.
Scenario je izgleda vec napisan.
A i vakat je.
A i vakat je.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
-
- Inventar foruma
Mozda su glavni financijeri
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
- STrendzer
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
nadam se da je takoPasaga wrote:Nije to od juce...
A i vakat je.

Kad je Bliski istok bio miran?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
- Pasaga
- Hadžija
...sta mislis sto nije....Lebowski wrote:Kad je Bliski istok bio miran?
mozda je to pitanje vise na mjestu....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
Pa ne znam.. šta ti misliš?
- Pasaga
- Hadžija
Sinovac.....Lebowski wrote:Pa ne znam.. šta ti misliš?
Moj stav nemora biti,i vjerovatno nije relevantan....
...svi mozemo da nagadjamo.....
Ni najveci analiticari se ne slazu oko tog pitanja.
Ono sto im zamjeram....dugo godina jest to sto izigravaju nekog majmuna u tom arapskom svjetu
a ustvari samo oponasaju majmuna.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
- Inventar foruma
gdje nema pravde nema ni mira..... 

▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
Ko određuje šta je pravedno?

......William James: "So long as one poor cockroach suffers the pangs of unrequited love, this world will not be a moral world." At the end of the twentieth century, the liberal mentality demands justice for roaches, too.

- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
Bitno je prozvati, okriviti, uprijeti prstom. To kakvi smo mi u Evropi, uoooops necemo o tome. 

Ne bi ni oni ništa mogli, da nemaju odlične partnere... To što se Europe tičeKonsultant wrote:Bitno je prozvati, okriviti, uprijeti prstom. To kakvi smo mi u Evropi, uoooops necemo o tome.

Habibti, ya nour el - ain... 

NAFTA eto odgovora....još 1949 na čelo Irana umesto Rize Pahvali Šaha (u al mu žena bila lepaPasaga wrote:...sta mislis sto nije....Lebowski wrote:Kad je Bliski istok bio miran?
mozda je to pitanje vise na mjestu....

Ne znam zašto al smena Mosadega i vraćanje Rize mi jako liči na 5 oktobar, smena Slobe i dovođenje Koštunice i Đinđića.
ZMAJ wrote:NAFTA eto odgovora....još 1949 na čelo Irana umesto Rize Pahvali Šaha (u al mu žena bila lepaPasaga wrote:...sta mislis sto nije....Lebowski wrote:Kad je Bliski istok bio miran?
mozda je to pitanje vise na mjestu....) dolazi premijer Mosadeg. Britanska kraljevska mornarica time ostaje bez besplatne nafte jer su Britanci u Iranu napravili, u to vreme, najveću rafineriju na svetu i uzimali nafte koliko su hteli. To je Mosadeg sprečio i Englezi mole CIAu da smeni premijera Irana. CIA šalje u Teheran ekipu sa Ruzvaltovim unukom na čelu i uspevaju da vrate Šaha na čelo Irana...E jbg posle im se dogodio Homeini, ne može se neko zauvek krasti. Iran je zemlja Iranaca i oni su ti koji trebaju uživati u blagodetima svoje zemlje, a ne Englezi...Tafd je sve počelo na bliskom istoku.
Ne znam zašto al smena Mosadega i vraćanje Rize mi jako liči na 5 oktobar, smena Slobe i dovođenje Koštunice i Đinđića.

....dosli smo na cijenu goriva koja je bila prije 25 god

Spinerka energenti pojeftinjuju jer USA želi oslabiti Rusiju, jeftini energenti plus sankcije. Pogledaj pad ruskog BDPa , Putin ima šansi da sjebe Rusiju.