Duminjo wrote: 25 Apr 2022, 22:20
Naseef Mushroom wrote: 25 Apr 2022, 21:41
Neki dan si pominjao da Čović, najviše profitira izborom Komšića. Zar ne bi izborom Vojina dobili isti efekat? Da bi glasovima za Vojina najviše profitirali srpski nacionalisti u Banjaluci i ostatku rs-a i time im produžili politički rok trajanja?
Komšić je isto sve hrvatske stranke i političare ujedinio koji zbog toga i nemaju pravu opoziciju
Za Vojina bi se opasno morala ukljuciti dijaspora i izbjeglice. I fazon je da se ne glasa za Vojina vec da se glasa za stranku. Onda, posto sigurno ne bi svi glasali za Vojina vec bi tu i SDA imao osjetan broj glasova, napraviti koaliciju u manjem entitetu SDP-SDA. Kljuc svega bi bila izlaznost dijaspore i izbjeglica na izbore (onih koji imaju pravo glasati u manjem entitetu). U slucaju da izlaznost navedenih bude minimum 70%, ta koalicija bi sigurno dobila dovoljan broj glasova da Bude bitan faktor tamo. Pa mozda bi cak, u ovim vremenima kada Dodiku treba bilo ko, mogli i u vlast
Zasto ne koalicija SNSD,SDA, SDP? Bolja od borenovica, sarovica i vukanovica. A kad udjes u koaliciju, onda mozes i nesto dobiti od Dodika.. on voli vlast, voli pare. On je u cosku i moralo bi se iskoristiti nekako da ga se izbavi iz coska (ko ga jebe) i za uzvrat traziti neke usluge. Jbg. To je politika-kurva. Nije politika Samo pisati statuse po drustvenim mrezama.
Ja ne vidim, mozda se desava ali ne vidim, da se ove dvije kategorije iz manjeg entiteta ikako pozivaju da izadju na izbore. Vidimo pozivanja i borbe po federaciji a manji entitet ko da nije nas. Nikakve borbe.
Gledaj sta Dritan radi po crnoj gori
Željko Komšić je na početku isto bio lijepa priča, sa svim argumentima koje si nabrojao pa je to ujedinilo sve hrvatske političare i nacionaliste da su na kraju i mnoge BH patriote rekle "Dajte im više da biraju tog Čovića, ovo je postalo nepodnošljivo".
Načelnik Srebrenice je dugo bio Bošnjak sa garantovanom pobjedom i to je dovelo do ujedinjenja Srba i sada imamo načelnika koji je bukvalno četnik.
Koliko god nama Srebrenica bila važna, oni su to uradili samo iz inata, zlobe i pakosti, njima je najvažnija Banja Luka.
Nije važno da li se radi o Komšićevoj ili Vojinovoj poziciji, radi se o principu gdje druge dvije strane neće dopustiti da "drugi" biraju "njihovog" u "njihovom".
Vojin se još može tolerisati kod Srba jer dobija minoran broj glasova ali kada bi se vidio napredak aktivirali bi se Srbi sa svojim ujedinjenjem, gdje bi bili toliko politički jaki da im uoošte ne bi trebala koalicija sa SDP ili sa SDA/SDP.
Fokusirati se na glasanje SDPa kao stranke a ne Vojina lično i to tako prezentirati će isto teško proći jer će u SDP Banja Luka među nekim Mehom, Hamom i Elvirom uneko ko se zove Vojin uvijek bosti u oči.
Isto tako Srbe ne tangira kada Meho i Hamo u Banjaluci i ostatku entiteta rs pričaju o uživotu, njih su Srbi 27 godina uspješno ignorisali ali je velika razlika ako to radi neko ko se zove Vojin.
Uz to dodaj da mi ne pada na pamet ikada podržati nekoga ko ne želi nazvati stvari pravim imenom i ko je negativac a siguran sam da ima još Bošnjaka koji slično razmišljaju. Da ne bude da mi je samo problem što se zove Vojin, iz istog razloga sam prekrižio i osobe poput Damira Nikšića, Besima Spahića i Feđe Isovića.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.