BrelaHurija wrote: 14 Jul 2019, 20:25 U vezi Jadrana zakon je Srednja Dalmacija i ove godine ću tako prava Bosanka![]()

Moderator: Krokodil Behko
BrelaHurija wrote: 14 Jul 2019, 20:25 U vezi Jadrana zakon je Srednja Dalmacija i ove godine ću tako prava Bosanka![]()
Za put se slažem,ali znam ja i za gore puteve..ovo je BiH ,Svakako moze se i na granicu pa preko Metkovića.Doduse ja nikad ne idem na granicni prelaz jer jer od lošeg puta puno je gore čekanje i neljubazni carinik ili policajac.Što se tiče punude hrane iz mora ima tu nekoliko restorana uz Primorsku ulicu koje drze Sarajlije i baš sve želje ispunjavaju i to sa dostavom na plažu.Ja naravno volim ribu koju ja pripremim i na kraju ulice ima ribarnica koja prodaje Oradu i Lubin ,uvijek svjeze.To mi odgovara jer su dosta slicni pastrmki koju imam u svom ribnjaku pa u tom dijelu imam dobro radno iskustvo.Navece doduse i nije neka ponuda,ali je ja i netrazim,supruga se pobrine da to nadomjesti tokom noći i tu sam prilicno zadovoljan.Treba reći da i Neum svake godine izgleda sve ljepši.Novo šetalište pored mora sa led-osvjetljenjem je zavrseno.I onaj znak "U" preko puta više mi ne smeta,valjda sa godinam naviknes na njega.Sheval wrote: 14 Jul 2019, 18:55 Super, Fruit. Drago mi je da je tako.
Vrlo bitno je da se svidi na prvu...da uzivas u ambijentu, i u gostoprimstvu. To je ustvari najbitnije.
Meni je prva asocijacija na Neum...izrazito los put, vrlo losa ponuda jela iz mora, manjak mjesta za nesmetano kupanje i uzivanje...i vrlo losa ponuda aktivnosti navece.
Meni je taj Neum na pola sata vožnje...zbog toga me i zanimaju iskustva ljudi koji prevale puno vecu kilometražu da bi tu proveli odmor.
Išla sam nekoliko puta,većinom kad fali pasoš ovom ili onom.Ni zbog čega drugog.Sheval wrote: 07 Jul 2019, 17:51 Volio bih cuti misljenje ljudi koji idu u Neum, zasto idu bas tamo.
Placa se u nasoj valuti, nema granica, niti problema za nekoga ko nema putne isprave...je li to jedan od razloga, ili je nesto drugo posrijedi?
Iskreno, ne bih da mi je sve dzaba...ali eto, samo moje mišljenje, nista drugo.
Prelijep gradić.Preporučujem.Mi smo bili i u Perni,ali Orebić
Ma ima cca 20km, samo preko preko peljesca poprijeko. Pola sata max cesta nije nešto...Vanilla wrote: 17 Jul 2019, 10:06 E hvala vam puno.
Idem iz Ploca do Trpnja. Koliko ima voznje od Trpnja do Orebica, kratko, je li tako? Kakva je cesta?
Bojim se da nećete ni u četvrtu ubaciti
Ma znam kako to ide u Trpnju, dole sam 100 godina
Ne treba da te vode do, samo iz kafane
Users browsing this forum: No registered users and 6 guests