HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Post by dr laganini »

..znaci prodavanje bosnjacke magle i razlog da se hrvate drzi u sahu kad ih srbi vec debelo guze..al to je politika kratkog daha..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Pa sve je dole politika kratkog daha, dok ne dodje veca sila da nam naredi.

I nije jasno kako se Hrvate drzi u sahu. Jesu li im neka prava uskracena?
. . . . . . . . .
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Socrates wrote:Pa sve je dole politika kratkog daha, dok ne dodje veca sila da nam naredi.

Naravno da su im uskraćena:
Ne razmišljaju kao ljudi.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Socrates wrote:Pa sve je dole politika kratkog daha, dok ne dodje veca sila da nam naredi.

..naravno o tome i je prica cilo vrime..od izbornog zakona pa dalje da se ne ponavljamo..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Meni se cini da je jedino pravo koje ti "politicki Hrvati" brane je da hrvatski narod u Bosni strpaju u jedan tor I da time uzurpiraju pravo da ga pljackaju I prave budalama. Al' ko ga yebe, dok me moj handri, u redu je.

Sa druge strane, ako je i istina da danas ne razmisljaju o otcijepljivanju, to ne znaci da neki u buducnosti "politicki Hrvati" nece razmisljati o tome. Vidimo sta Dodik radi, valjda, nismo svi odjednom oglupavili. Sa nekom Herceg-Bosnom bi im to samo otvorilo apetit za jednu takvu avanturu. Dokle bi to dovelo, ne moram ni da objasnjavam. Da li je bas toliko tesko razumjeti da sve ovo nigdje ne vodi, I da se institucije moraju izgradjivati zajedno sa Bosnjacima I Srbima? Ili je svim tim politickim Hrvatima stvarno cilj da isele sve Hrvate iz Bosne?

Ponavljam, nisam ja otvorio temu "Zasto nestaju Hrvati iz BIH", nego najveci Hrvat Tudjmanovac na ovom forumu.

Ako nije jasno gdje je Tudjmanova politika odvela Hrvate u Bosni, izgleda da vam treba jos objasnjavanja, a ja nemam volje da raspravljam o tome do Nove Godine 2065.
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..pa mozemo rec da ce sutra neki politicar bosnjak zelit da stvori muslimansku drzavu..a..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dr laganini wrote:..pa mozemo rec da ce sutra neki politicar bosnjak zelit da stvori muslimansku drzavu..a..
Pa citav smisao Bosne je upravo u tome da konstitutivni narodi jedni drugima sluze kao balans, Laganini. Sto bi Ameri rekli, "checks and balances", samo sto oni to koriste u njihovom kontekstu.

Ako se grade zajednicke institucije, onda sasvim sigurno nijedan bosnjacki politicar ne moze izgraditi muslimansku drzavu. Ako se insistira na razdvajanju institucija, onda moze, i u toj postavci stvari, hrvatski narod ima samo da izgubi.
. . . . . . . . .
Sheval
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 344 times
Been thanked: 870 times

Post by Sheval »

Ne bih ja puno o hdz-u...komunjare ko komunjare :pusi
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Socrates wrote:
dr laganini wrote:..pa mozemo rec da ce sutra neki politicar bosnjak zelit da stvori muslimansku drzavu..a..
Pa citav smisao Bosne je upravo u tome da konstitutivni narodi jedni drugima sluze kao balans, Laganini. Sto bi Ameri rekli, "checks and balances", samo sto oni to koriste u njihovom kontekstu.

Ako se grade zajednicke institucije, onda sasvim sigurno nijedan bosnjacki politicar ne moze izgraditi muslimansku drzavu. Ako se insistira na razdvajanju institucija, onda moze, i u toj postavci stvari, hrvatski narod ima samo da izgubi.
..pa sve si reka time onda ne vidim problem.. :ok nikad hr politicari nisu to spomeuli u nikakvom kontekstu..osim ako se ne nadjeda onoj privokaciji o franjinoj i slobinoj podjeli..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

dr laganini wrote:
Socrates wrote:

..pa sve si reka time onda ne vidim problem.. :ok nikad hr politicari nisu to spomeuli u nikakvom kontekstu..osim ako se ne nadjeda onoj privokaciji o franjinoj i slobinoj podjeli..
To nije provokacija, nego istorijska cinjenica, koju si cak I ti priznao, iznoseci neka Franjina pisanja na tu temu. :oo
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..nikad to nisam napisa jer ne virujem u to..franjo je bio i lovjesnicar i vojnik i politicar i znao je mogucnosti maximalne politike..to ne moze proc ni rusima kamoli hrvati..prica koja je plasirAna zbog izjednjecavanja krivnje i stvaranju sukoba bianjaka i hrvata u bih..udbaska posla..
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1474 times
Been thanked: 1389 times

Post by Tokmak »

@behko,u SKB Mostar se sasvim normalno liječe svi ljudi koji žive u toj regiji...
ta ne piše nikome na čelu kad ga dovoze što je po nacionalnosti...
i rade doktori svih nacionalnosti,čak i crnci... ;)
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Komarac
Na probnom
Na probnom

Post by Komarac »

vila wrote:
Komarac wrote:vila - kako se kaze ili pise mi je sve jedno (al ipak ti hvala sto si me htjela nesto o gramatiki da naucis)

hajmo malo o statiski

znam nesto oko 40 Hercegovca - znamo se dugo fudbal, muzika i skola - od nji nije niti jedan za BiH nego sa odcjepanje (H)ercegovine - e koliko je sada to statisticno moguce da na cijelovitu BiH to bude manjinsko misljenje?
Moram malo opsirnije na tu teme ako mi ne bude mrsko
Sto se pravopisa tice ,molim i drugi put
Doduse imala bi i sad sta :ooo
pa lutko ti si rekla da moja teza/ izjava nije tacna - ja mislim da si mi duzna tu odgovor - (nisam trazio seks :tjesi da pricamo o nekome razpolozenju)

PS gramatika - pa ako vec na ovu temu imas problema na motivaciji - kako onda o mojoj gramatiki da pocinjemo - tu bi trebalo ti mjesecima intenzivnoga rada na mojim defektima dialektike
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23284 times
Been thanked: 6132 times

Post by Veca »

...eh,cekaj,da ti Vila dodje! :oo

...a o temi :ccc ...dragi moji Posavski'rvati,a sve ono iz sride i odozgora ........ :hm ...umal ne citirah onog gore,sto se vabi velikim slovima! :zubi :ha
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1474 times
Been thanked: 1389 times

Post by Tokmak »

nece joj biti drago kad procita da si je nazvao 'lutko'... :hihi

bolje ti je komarce,uredjuj taj post... :djed
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
Komarac
Na probnom
Na probnom

Post by Komarac »

tokmak :-) hvala na info :-)
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

vjetar u ledja izbornoj reformi..

Post by dr laganini »

..bez izmjene izbornog zakona 2018 nema vlade bih..federalnog i doma naroda bih..
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: vjetatar u ledja izbornoj reformi..

Post by dr laganini »

..presuda ustavnog suda kojom se proglasava neustavnim odredbe izbornog zakona bih kojim se omugucavale diskriminacija i i nametanje hrvatski politicki predstavnika u vlasti je vrlo vazna odluka.. :ok
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..kako se elegantno prelazi preko teme..i to od politicki vedeta foruma..nema vise imas sest hr izaslanika i uspostavljas vlast u federaciji a sest miralema pardon komsica bi bosnjaci uvik nasli..meni je ova odluka ustavnog suda revolucionarna na gradjenju demokracije a picke sute.. :hm
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2918 times

Post by Pasaga »

...i ja se nadam...
tako bi se i mogao rjesit taj dugogodisnji problem....
najnovije je da HDZ...u Kiseljaku poduzima nelegalne radnje u formiranju opstinskih organa .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Post Reply

Return to “Politika u BiH”