ina wrote: 26 Jun 2020, 09:51
@Nice try
Ako si uočila, čitala i pratila prazne priče (umjesto razmjene različitih vidika) kako će ti bilo kakav odgovor biti dobar..
Na moja dodatna posmatranja i postavljena pitanja..
baš me zanima kako biste vi pokušali umanjiti gore navedene brojke. Tiču se svih nas. Kojim sistemskim koracima i društvenim pokretima?
Izostavite priču individualne kućne edukacije.
Odgovorili Laser (sa dvije tri) i Lejla (opširnije)
Laser zagovarajući pogotovo tradicionalne metode (poput dobrog broja učesnika teme). Metode koje su po mom (i ne samo mom) misljenju (i evidentnim brojkama nezabrinute djece i stanjem raznih realnosti) nedovoljne.
Lejlin stav sam u suštini shvatila.
Nora spominjala logične stvari koje su produkt i Lejline zamisli a i već stvarnost nekih okolina.
I kad si već toliko punih usta pokaži nam ti šta je dubina i širina argumenata.
Osim što si se toliko uhvatila za termin licenca (iz tebi poznatih razloga, jer da je to neko drugi napis'o.. Primjer Laser.. Oblila bi ubrzo bar približnim razumjevanjem.
I čak da si mislila nešto uvezi sopstvene prazne priče, u smislu da je neke stvari teško postići (naravno da ništa nije baš tako lahko) ili nemoguće (a danas smo svjedoci dosta toga mogućeg što se nekad činilo nemogucim).. imaš prst dolje.
Nisam se ja uhvatila za taj nesrećni termin već za sve ostale postove koji su ga pratili.
Mislim da nisi od početka ni pratila, bar se nadam da nisi, jer da jesi ne bi napisala ovoliko netačnosti.
Prazna priča je ono iz čega se može vidjeti ili nazreti, iskustvom ili razmišljanjem, da nije izvodivo iz ovih ili onih vidljivih razloga.
Prst ti ostavi sebi. Na čelo i razmisli dobro.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti