HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14183 times
Been thanked: 23595 times
Status: Offline

Re: HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Post by Fuddo »

Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 16:11
Fuddo wrote: 24 Dec 2022, 16:09 E ako ih je gradonacelnik obisao, onda im je garant plaho fino zivit tamo…
I ti se Dumonja drogiras, Bogami
:D.
Nisam Ni ja reko da im je Fino.
Nego se ovdje predstavlja da se moraju kljucati u kuce.. bice da ljudi zive ko u kavezima nekima..

Pregoni se
Ma i ne pregoni vala
Nisi u kavezu, al jesi gradjanin ne drugog, vec sto drugog reda.
I nedoBog kakve zajebancije, svi ce zavrsit u konc logoru.
Ja tu ne bih zivio kad bi mi platili
Dozvolite da se obratimo
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22433 times
Been thanked: 20513 times

Post by Masamune »

Kod mene radi kolega koji je iz Srebrenice i ima kuću tamo gdje mu žive roditelji. Nije lagano živjeti. Kad pobudale oko nekih slavlja i ostalog znaju praviti sranja, vrijeđati i sve ostalo u paketu. Isto kao da devedesete nikad nisu prošle. Možda je Banja Luka malo bolja sredina, ali manje sredine definitivno nisu. To je nešto čime bi se Schmidt trebao više pozabaviti.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Tek sad vidim naslov teme. Niđe veze :D.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2751 times
Been thanked: 8615 times

Post by Duminjo »

:D.
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga »

jel mi namjerno zapostavljamo nama nase drage federalne partnere

:o
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4188 times
Been thanked: 3865 times

Post by Naseef Mushroom »

Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 16:10
Naseef Mushroom wrote: 24 Dec 2022, 15:56
Po čemu bijedno? Vidimo šta rade redovno po Kosovu i Crnoj Gori i sada ja trebam dopuštati da se vrijeđa inteligencija kako sam paranoičan jer umišljam da ne orgijaju na teritoriji gdje od svih ex-yu i rusofilskih teritorija imaju zeleno svjetlo da orgijaju i gdje za 10 minuta mogu naći bar 20 videa kako se tu odnose orema Nesrbima. Jah, to je sve zadatak SDA botova da zavade narode i onda dođe do što većih torovskih podjela :o
Bezveze vrijedjas ljude i umisljas da nesto znas bolje od njih samo zato sto su 74te otisli.
Jos spustas sa jaranom raspravu na licni nivo, ha ha hi hi..eto ono mi njemu šuknemo.

Jasta nego bijedno
Kažeš da ne gubiš živce a upravo ih gubiš čim vidiš uvrede gdje nisu kao npr. da je ono za one koji su otišli 1974. uvreda i da su se jarani udružili protiv tebe.
To sa 1974. je se odnosilo na to da ne biti svjestan šta se dešava u tom entitetu može samo neko biti ko decenijama ne poznaje naše prostore.

Ako ti nekoliko forumaša, od toga oni koji se sa mnom ne slažu ni oko 10% tema, kažu da nisi u pravu onda se zapitaj šta pišeš.
Ja tebi o odnosu među običnim ljudima a ti o gradonačelniku na dužnosti, šta sad? Ja bih trebao naći video gdje gradonačelnik plaši povratnike pištoljem pa da pobijem tvoj dječiji argument?
Obilaze političari i Rome za njihove praznike pa jesu li Romi građani prvog reda? Veoma zrela poređenja sa tvoje strane.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Fuddo wrote: 24 Dec 2022, 16:15
Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 16:11

Nisam Ni ja reko da im je Fino.
Nego se ovdje predstavlja da se moraju kljucati u kuce.. bice da ljudi zive ko u kavezima nekima..

Pregoni se
Ma i ne pregoni vala
Nisi u kavezu, al jesi gradjanin ne drugog, vec sto drugog reda.
I nedoBog kakve zajebancije, svi ce zavrsit u konc logoru.
Ja tu ne bih zivio kad bi mi platili
Pretjeruje i to golemo.
Da je i pola istina ovoga Sto pise, ne bi ni jedan Bosnjaka povratnik postojao u manjem entitetu.

Pazi molim te "moraju se kljucati".. hajde bjezi :D.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 24 Dec 2022, 16:45
Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 16:10

Bezveze vrijedjas ljude i umisljas da nesto znas bolje od njih samo zato sto su 74te otisli.
Jos spustas sa jaranom raspravu na licni nivo, ha ha hi hi..eto ono mi njemu šuknemo.

Jasta nego bijedno
Kažeš da ne gubiš živce a upravo ih gubiš čim vidiš uvrede gdje nisu kao npr. da je ono za one koji su otišli 1974. uvreda i da su se jarani udružili protiv tebe.
To sa 1974. je se odnosilo na to da ne biti svjestan šta se dešava u tom entitetu može samo neko biti ko decenijama ne poznaje naše prostore.

Ako ti nekoliko forumaša, od toga oni koji se sa mnom ne slažu ni oko 10% tema, kažu da nisi u pravu onda se zapitaj šta pišeš.
Ja tebi o odnosu među običnim ljudima a ti o gradonačelniku na dužnosti, šta sad? Ja bih trebao naći video gdje gradonačelnik plaši povratnike pištoljem pa da pobijem tvoj dječiji argument?
Obilaze političari i Rome za njihove praznike pa jesu li Romi građani prvog reda? Veoma zrela poređenja sa tvoje strane.
Ti znas jesam li ja nervozan. I ovo ti je bezobrazno. Od kud ti pravo nekome prišivati dijagnoze? Valjda ja znam jesam li ili nisam nervozan. Eto ako te ufatim u lazi i kontriram ti, odmah sam nervozan.
Ti znas sta se desava u manjem entitetu ljudima medju 4 zida, U svakoj mahali.. sve to ti znas 😂
A cudno je samo kako ti svaka ta prica na svakoj skoro temi ima skoro isti cilj, stvarati napetosti, odrzavati netrpeljivost i siriti neku negativu, strah.. Samo nek je torova :apl
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Jes. A vi se tamam krenuli miriti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Najlakše je pobjeci
ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26053 times
Been thanked: 26660 times

Post by ironman »

Space zna kako je zivjeti u manjem entitetu.
A oduvijek tj. od kraja rata naovamo,smatram da su Bosnjaci koji su ostali zivjeti tamo najbolji medju nama.
I samo oni znaju kako je i imaju pravo dat ocjenu.
Mi kao i obicno samo mozemo naprdjivati o tome bez obzira zivjeli kao ja 25km od sumske ili neki 1525 km daleko..
dream of spring...
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4188 times
Been thanked: 3865 times

Post by Naseef Mushroom »

Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 19:13
Naseef Mushroom wrote: 24 Dec 2022, 16:45

Ti znas jesam li ja nervozan. I ovo ti je bezobrazno. Od kud ti pravo nekome prišivati dijagnoze? Valjda ja znam jesam li ili nisam nervozan. Eto ako te ufatim u lazi i kontriram ti, odmah sam nervozan.
Ti znas sta se desava u manjem entitetu ljudima medju 4 zida, U svakoj mahali.. sve to ti znas 😂
A cudno je samo kako ti svaka ta prica na svakoj skoro temi ima skoro isti cilj, stvarati napetosti, odrzavati netrpeljivost i siriti neku negativu, strah.. Samo nek je torova :apl
Naravno da znam. Imam hrpu familije u tom entitetu koji su svašta iza rata doživljavali kada je Bajram, božić ili utakmica srbijanske reprezentacije, svakakvo urlanje i nacionalističke parole dok su suživotaši na relacija Sarajevo-Zenica-Tuzla gradili suživot sa 1-2 Alijinih Srba.
I dan danas je briga ako ko od bošnjačke omladine do kasno ne dođe kući.
I kada se god za sekundu pomisli da je to dio prošlosti, vrate nas sa novom parolom o srpskom Doboju u realnost

Ma ja, kriv ja za neprteljivost i torove. Kakva 1974., Ljudi iz Japana su bolje upoznati sa stanjem kada se pređe entitetaka linija od tebe.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Naseef Mushroom wrote: 24 Dec 2022, 20:25
Duminjo wrote: 24 Dec 2022, 19:13

Naravno da znam. Imam hrpu familije u tom entitetu koji su svašta iza rata doživljavali kada je Bajram, božić ili utakmica srbijanske reprezentacije, svakakvo urlanje i nacionalističke parole dok su suživotaši na relacija Sarajevo-Zenica-Tuzla gradili suživot sa 1-2 Alijinih Srba.
I dan danas je briga ako ko od bošnjačke omladine do kasno ne dođe kući.
I kada se god za sekundu pomisli da je to dio prošlosti, vrate nas sa novom parolom o srpskom Doboju u realnost

Ma ja, kriv ja za neprteljivost i torove. Kakva 1974., Ljudi iz Japana su bolje upoznati sa stanjem kada se pređe entitetaka linija od tebe.
Pa da nisam 30 godina sprdio medju onima koji su za Dom spremni i onima u lukavici, mozda bih i nasjeo na ovo sto dodajes.
Situacija jeste loša, znamo svi koji god ukljucimo 2 klikera. Ali se ne moraju ljudi kljucati po kucama i nije da se ne smije nos vani pomoliti kako bi ti to docarao.
Pregoniš a ne pregoniš sto si neupucen, vec pregoniš sa namjerom koja nije dobra ni za bosnjake ni za Bosnu vec samo za odredjeni, uzi krug bošnjaka.
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune »

Kao što rekoh to je izraženije u manjim sredinama. Banja Luka, Bijeljina i neke veće sredine... u njima je manje incidenata i ostalog.

Ali šta možeš nekom Draganu koji živi i radi na selu, bio je u ratu, ima osnovnu školu i neko mu viče da Turci trebaju nestati sa ovih prostora. Logično je da od takvih očekuješ da će možda praviti neka sranja.

Ili što bi Francuz rekao... Lopare :oo

Pričao sam za svoj primjer u Ugljeviku... četničina neka pita imam li nekog iz Srebrenice, pa nešto poče mrmljati. Usmrdio se na rakiju i znoj. Takvog samo treba nabiti bokserom, ali da me ne gone organi kasnije.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Čović: Ako budemo mudri SDA neće narušiti odnose Osmorke i HDZ-a, prvo iskušenje je izborna reforma

Image

Predsjednik HDZ Dragan Čović kazao je za današnje izdanje Večernjeg lista da će prvo ozbiljnije iskušenje u odnosima HDZ-a i Osmorke biti izborno zakonodavnstvo te da svi moraju biti dovoljno mudri.

"Svi imaju odgovornost za to, s obzirom da je to stavljeno u dokumente našeg koalicionog partnerskog djelovanja za četiri godine. Tamo piše da ćemo u roku od šest mjeseci završiti taj posao sa djelimičnom izmjenom Ustava ako nam bude trebala, odnosno Izbornog zakona. To znači dodatno objasniti ove odluke oko Doma naroda našim konkretnim doprinosom, a isto tako naći konačno rješenje za izbor članova Predsjedništva BiH", naveo je Čović.

On smatra da ozbiljni ljudi koji ulaze u politiku sa željom da naprave zaokret nose i odgovornost da će završiti preuzete obaveze.

"Budemo li dovoljno mudri, misleći sad na naše partnere iz Osmorke, SDA neće uspjeti koliko god bila još dobro organizovana i željela narušiti te odnose, stvoriti nesklad u djelovanju i srušiti tu koaliciju. To je sada do lidera Osmorke, jer moraju da budu svjesni važnosti ovog koncepta. Iskušenja će biti, a prvo ozbiljnije upravo je izborno zakonodavstvo", smatra Čović.

Čović ističe da na dnevni red dolaze teme koje duže od 10 godina stoje kao takve, što je isprovociralo one koji su izgubili ove izbore, jer su uvjereni da bi na tome mogli graditi svoje pozicije.

On je napomenuo da nijednu temu neće "gurati pod tepih", ali će rad sada usmjeriti na stvari o kojima su saglasni kao što je EU, uspostavljanje pravne države i ekonomski napredak.

Dodao je da za njega lično nema nikakvih problema da predstavnici klubova, u skladu sa onim što je kao rješenje nametnuo visoki predstavnik, predlože listu sa koje bi onda Predstavnički dom izabrao predsjednika Federacije i dvoje potpredsjednika.

"Ima različitih alternativa, ali o njima ne bih sada spekulisao", rekao je Čović.

klix.ba
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14183 times
Been thanked: 23595 times

Post by Fuddo »

Naravno, mudro proguraj sve sto zelis dok na drugoj strani imas kompletne debile. Kasnije nema povratka.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ovako je isto najavljivo i prije godinu dana. Tu smo, dogovaramo, samo sto nije.. evo ga..
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Duminjo wrote: 05 Jan 2023, 14:44 Ovako je isto najavljivo i prije godinu dana. Tu smo, dogovaramo, samo sto nije.. evo ga..
sta su god zamislili,to su i dobili
pogledajmo malo unazad....
Bake je obojici dao fkt drzavu,i sta sad svira kurcu ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4398 times
Been thanked: 3339 times

Post by Melek »

Aljo je njima to dao, nije Bake.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Melek wrote: 05 Jan 2023, 16:19 Aljo je njima to dao, nije Bake.
jest...
pgt hercegovinu .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”