Dosadan zato što ti ukazujem na činjenično stanje?
Šta treba, da te pustim da laprdaš?
Kakvi bosanci sa velikim B?
To ne postoji. Nisu ustavna kategorija.
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Dosadan zato što ti ukazujem na činjenično stanje?

Pa što onda pišeš da su bošnjaci prepreka građanskoj državi?

Pa nisi baš u pravu. Bosna se spominje u 10 stoljeću prvi put. U istom djelu u kojem se i Hrvatska spominje prvi put.Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:33A realno govoroc to je istina. Pa i Hr i Sr su izmisljene, samo se Bosna spominje kasnije i to je to. Sve je to isti kupus. Kad ljudi shvate da je to sve isto, onda im nece bit ni vazno i onda se moze napredovati.prog321 wrote: 20 Nov 2020, 11:29 DobrO. Sad sam shvatio.
Ali si ukenjala sa onim biH je najnovija umjetno stvorena izmisljotina.

Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:14 I da dodam svi ovi veliki Hrvati, Bosnjaci, Srbi su neostvareni likovi koji kroz to traze pripadnost nekoj grupi. vas Nadjite si zivot i proci ce ta fasisticka sranja.

Pa ovi nece takvu drzavu, kako dalje..

Veco, Bosna je slozena drzava..Veca wrote: 20 Nov 2020, 11:43Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:14 I da dodam svi ovi veliki Hrvati, Bosnjaci, Srbi su neostvareni likovi koji kroz to traze pripadnost nekoj grupi. vas Nadjite si zivot i proci ce ta fasisticka sranja.
...koja fasisticka sranja da nadjemo? ...jel' ona da kopiramo od 'rvatske, kad su protjerali po drzave Srba?!
...tebi bi stvarno bilo bolje da ne ulazis na teme o kojima petljas o politici!![]()

Dokono žensko koje nema pojma, a javila se da priča.

Sve ok, znamo šta hoće srbi i hrvati.
Pa nije to bas tako davno. Nas uce u povijesti da su Hrvati tu od 7 stoljeca. Za Srbe neman pojma kad oni tvrde da se prvi put spominju. I potpuno mi je nebitna u cilom postu ta recenica.Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 11:43Pa nisi baš u pravu. Bosna se spominje u 10 stoljeću prvi put. U istom djelu u kojem se i hrvatska spominje prvi put.Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:33
A realno govoroc to je istina. Pa i Hr i Sr su izmisljene, samo se Bosna spominje kasnije i to je to. Sve je to isti kupus. Kad ljudi shvate da je to sve isto, onda im nece bit ni vazno i onda se moze napredovati.

Žabo.

Pa zato sto su najbrojniji, i oni bi gradjansku drzavu, aliFufe wrote: 20 Nov 2020, 11:49Sve ok, znamo šta hoće srbi i hrvati.animals wrote: 20 Nov 2020, 11:44
Pa ovi nece takvu drzavu, kako dalje..
svatko hoce ono sto njemu pase..
a nece nitko kompromis..
Mene samo zanima zašto si napisao da su bošnjaci prepreka građanskoj državi?
To je sve. Molim za odgovor.

Pa možemo mi misliti da smo "tu" od prvog stoljeća, bitno je ono što je dokazivo, dakle, ono o čemu postoji zapis.Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:50Pa nije to bas tako davno. Nas uce u povijesti da su Hrvati tu od 7 stoljeca. Za Srbe neman pojma kad oni tvrde da se prvi put spominju. I potpuno mi je nebitna u cilom postu ta recenica.Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 11:43
Pa nisi baš u pravu. Bosna se spominje u 10 stoljeću prvi put. U istom djelu u kojem se i hrvatska spominje prvi put.
Eto nek bude da su hrvati najnovije stvorena umjetna tvorevina, ako ce van tako bit lakse, nebitno.
Smisao je isti. Da su se svi toga uhvatili i pile po tom a sebi zivot zagorcavaju bespotrebno.
Uvjerena san da su bi ljudi zivili sasvim normalno i da ne znaju jesu Hr ili Bih ili Sr.
Osim toga nacionalnost je subjektivni osjecaj pripadnosti evo ja mogu tvrdit da san vanzemaljac. I iman pravo na to i svi mi to moraju priznat. Vanzemaljac sam. I sta sad? Tribala bi imat sva prava ka i drugi.

Netačno. Bošnjaci ne broje krvna zrnca. Ponudi dobar plan i program i dobit ćeš glas.animals wrote: 20 Nov 2020, 11:52Pa zato sto su najbrojniji, i oni bi gradjansku drzavu, aliFufe wrote: 20 Nov 2020, 11:49
pod modelom kao i do sada..znaci, preglasavali bi recimo Hrvate..
i stalno im birali predstavnike koji njima pase i onda to nije gradjanska drzava, vec nest drugo..
u Svici su rijesili taj problem fino, kod nas, mislim nije moguce nista vise..

...samo rasturit dejtonski i vratiti se na Ustav Republike BiH-a!animals wrote: 20 Nov 2020, 11:45Veco, Bosna je slozena drzava..Veca wrote: 20 Nov 2020, 11:43
...koja fasisticka sranja da nadjemo? ...jel' ona da kopiramo od 'rvatske, kad su protjerali po drzave Srba?!
...tebi bi stvarno bilo bolje da ne ulazis na teme o kojima petljas o politici!![]()
Ni jedan narod nije dominantan, kao u drugim drzavama..
i ne mozes tu taj model primjeniti..
ne bi ni u Hrvatskoj, da nisu protjerali Srbe..

Možda bi i Bošnjaci pristali na tzv "Švicarski model"animals wrote: 20 Nov 2020, 11:52Pa zato sto su najbrojniji, i oni bi gradjansku drzavu, aliFufe wrote: 20 Nov 2020, 11:49
pod modelom kao i do sada..znaci, preglasavali bi recimo Hrvate..
i stalno im birali predstavnike koji njima pase i onda to nije gradjanska drzava, vec nest drugo..
u Svici su rijesili taj problem fino, kod nas, mislim nije moguce nista vise..
Krv se prolivala na ovim podrucjima oduvijek. I ne samo ovdje. I uvik za druge. Nemoj mislit da je drugacije i u ovom zadnjem krvoprolicu bilo. Samo su vas uvjerili da je to zbog vas. Koliko je to bilo zbog naroda vidi se po narodu kako mu je. Sve se pokralo sto se moglo pokrast. Dok su borci lili krv neko je lipo krao. I ta mu prica s nacionalnosti (kako ti rece knjizevnost, tradicija, historija, kultura) prolazi i dan danas. Kako u vas, tako u nas i prolazice dok im budemo dali. U MENE TO VISE NEMA PROLAZA. Bas me zaboli u kojoj cu drzavi bit ako mi je dobro. Ako mi je lose j.... ja tu drzavu kako god da se zvala.Nora Ibsenova wrote: 20 Nov 2020, 11:56Pa možemo mi misliti da smo "tu" od prvog stoljeća, bitno je ono što je dokazivo, dakle, ono o čemu postoji zapis.Saga wrote: 20 Nov 2020, 11:50
Pa nije to bas tako davno. Nas uce u povijesti da su Hrvati tu od 7 stoljeca. Za Srbe neman pojma kad oni tvrde da se prvi put spominju. I potpuno mi je nebitna u cilom postu ta recenica.
Eto nek bude da su hrvati najnovije stvorena umjetna tvorevina, ako ce van tako bit lakse, nebitno.
Smisao je isti. Da su se svi toga uhvatili i pile po tom a sebi zivot zagorcavaju bespotrebno.
Uvjerena san da su bi ljudi zivili sasvim normalno i da ne znaju jesu Hr ili Bih ili Sr.
Osim toga nacionalnost je subjektivni osjecaj pripadnosti evo ja mogu tvrdit da san vanzemaljac. I iman pravo na to i svi mi to moraju priznat. Vanzemaljac sam. I sta sad? Tribala bi imat sva prava ka i drugi.
Što se tiče života, živjelo bi se normalno svakako, ali u svijetu gdje je država neka osnovna jedinica identiteta, u političkom smislu, i gdje je država vrlo važna osnova za blagostanje i kvalitet života svakog pojedinca u njoj, jako je bitna nacionalnost, i religijska pripadnost, i sve ostalo, pogotovo kod nas, jer imaš dvije struje (nacionalnosti, religije, kako hoćeš) koje žive u državi koju nazor hoće da razvale, rasparčaju i da je nema. I imaš jednu struju koja neće pristati da je nema, s potpunim pravom. A neće pristati da je nema zato što postoji od 10 stoljeća i ranije, zato što ima bogatu kulturu, historiju, tradiciju, književnost, jezik, i zato što su naši djedovi, očevi, braća krvlju natupili tu zemlju BRANEĆI SE od onih koji su htjeli da je nema.
Tako da Sago bgt, pusti te SJW priče, hipi, ljubav za sve i ostalo.