[ytube][/ytube]
"DUŠA"
Re: "DUŠA"
Noc zna da iznenadi..kada najmanje ocekujete postane duga i besana..Znaju one da budu i vesele,pospane,tuzne,radne,tihe,bucne,nezne,tople, meke,velvetne,hladne,gladne.pijane..bolesne,samo nase..samo njegove..samo moje..preduge kada sedite i gledate u jednu tacku..skupite sve na jednu stranu i pocnete da premestate..sa desnog coska svoga zivota na levi..sve ono sto je bilo dobro i sve ono sto nije..dodajete na gomilicu po malo svega i pokusavate da nadjete odgovor na pitanje ..zasto..ili koji je to trenutak kada ste napravili gresku ili niste..svesno..nesvesno svejedno..greska je greska..ili ste pogresno procenili..sebe i druge.. njihovu snagu..moc..istrajnost..zelju..pa i verovanje..da je sve moguce i stvarno..i neponovljivo..jedno jedino..jedva docekano..pa vam se u takvoj besanoj noci ucini da ste previse toga stavili na levu stranu svog zivota..onda krenete da ceprkate..odvadite tugu..dve tuge...cini vam se da ih je previse...a dodate radost pocetka.. kao zacin kada kuvate..ustvari kuvate..u lonac svog zivota sipate od svega po malo..kao prvo ..onaj trenutak kada kao dete postajete svesni sebe i okoline..kada pocinju vasa secanja..to je jedan od najvaznijih trenutaka u nasim zivotima...jer tada pocinjete i da zivite..od tada pa do ovakve noci..kada probajuci corbicu shvatate da to nije onaj ukus koji ste zeleli i da nedostaje glavni zacin..i to mnogo jer bez njega nema ukusa..nema mirisa..nema uzivanja ..nema nicega..hocete da ga dodate..imate potrebu..zelju..neophodan vam je..ali nema ga..nestao je..odjednom ..ispario..ostali su samo tragovi ..mirisi...pokusate bar njih da sakupite..ne ide vam..jer ne zelite nista malo..nista u tragovima..jer sa tim..corba vaseg zivota ostace bez ukusa..potrebno vam je full pakovanje...sav zacin..kojim cete zacinjavati..svaki dan, malo po malo..da traje..dok zivot traje..ne dozvoljavajuci da iskipi ..da se prelije i iscuri..vec da tiho krcka i mirise..da budi cula..da vas vodi u sve one predele koje ste sanjali..koje cete bosi prepesaciti..jer vi to sa zacinom mozete..nebo i zemlju da sastavite..oblak da skinete i smestite glavu na njega..zacin vas cini jakim..hrabrim..nepobedivim..bez zacina ste cvet koji vene..Trgnete se na bol u vasem stomaku koji se tu smestio kao fetus i polako raste ..ide prema grlu nezadrzivo..do trenutka kada kroz krkljanje kao da se davite poluotvorenih usta ne izadje iz vas..u suprotnom bi vas ugusio..hvatate vazduh kao riba na suvom..usta su vam suva..pijete vodu..gutalj..dva ..tri ..na iskap i spustajuci casu kao talas krenu suze..nezadrzive suze..bola i zelje ..lome vas..cepaju delove vas..prelamaju se kao talasi na obali vase duse..pokusate da se uravnotezite..ne ide vam..krecete prema telefonu..toj magicnoj napravi ..koja vam moze pomoci..odvesti vas do zacina..ali krajem razuma odustajete jer gluvo je doba..i ne bi vas culi..jer ne zele vise da vas cuju..da..vise vas ne zele..obrisete suze..i sednete na mesto na kome ste do naleta cunamija sedeli..po zidovima promicu senke..detinjasto pokusavate da se igrate sa njima..pratite ih pogledom ..sakrivate se..u toj za vas gubitnickoj igri senki..odjednom cujete muziku..neko slusa u ovoj vasoj noci bola..moonlight sonatu..kidaju vas zvuci ..boli vas i u toj boli trazite sebe i svoj zacin..potreban vam je..odjednom muzika prestaje..sve se stisava..senke kao pospale po coskovima..sve je tiho i belo ove noci..u polumraku sobe vise nista ne mozete videti..sedite i cuteci gledate u tamu i jedino jos cujete eho reci vaseg pisma i sonate..koje odzvanjaju u vama..
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
.....Nocas me snovi dugo nisu hteli
stanje u kojem sam prevrce me po postelji
upijam reci kada dodiri izostaju
lezim na njima i sa njima vodim ljubav
dodirujem ih
ljubim
mazim se sa njima i osecam
upijam
dolaze do mene i drze me na dlanovima svojim..a
toliko je malo potrebno da osetim tvoj dah na svom ramenu
dok se penjes svojom zeljom po meni
pa me uzimas malo po malo
i spustas umesto reci na postelju
nadvijas se nadamnom
pratis pogledom izraz moga lica
na kome citas
koliko te zelim
sve tvoje.
Strast
drzi me budnom do duboko u noc.
Zelim zavuci svoje prste u tvoju kosu
ostaviti pogled kojim te skidam i
svlacim sve sa tvog tela..polako..
Diram te pogledom i trazim da citas sa usana mojih
zelim
sve tvoje
zelim tebe
u pogledu svom..
stanje u kojem sam prevrce me po postelji
upijam reci kada dodiri izostaju
lezim na njima i sa njima vodim ljubav
dodirujem ih
ljubim
mazim se sa njima i osecam
upijam
dolaze do mene i drze me na dlanovima svojim..a
toliko je malo potrebno da osetim tvoj dah na svom ramenu
dok se penjes svojom zeljom po meni
pa me uzimas malo po malo
i spustas umesto reci na postelju
nadvijas se nadamnom
pratis pogledom izraz moga lica
na kome citas
koliko te zelim
sve tvoje.
Strast
drzi me budnom do duboko u noc.
Zelim zavuci svoje prste u tvoju kosu
ostaviti pogled kojim te skidam i
svlacim sve sa tvog tela..polako..
Diram te pogledom i trazim da citas sa usana mojih
zelim
sve tvoje
zelim tebe
u pogledu svom..
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Ja sam obicna..sasvim obicna zena..Farbam kosu.. lakiram nokte.. bolujem od pms-a.. citam.. radim.. placem kad gledam filmove.. patim kad cujem da je neko ozbiljno bolestan i smisljam nacine kako mogu da pomognem.. nerviram se.. volim leto i volim da budem sama...i da..volim njega
Moj hobi pored mog posla je.. ako se tako moze nazvati.. posmatranje.Trudim se da sto manje pricam a sto vise posmatram i upijam svet oko mene. Osluskujem ljude.. uvek ih gledam u oci kad razgovaramo..Tako se radjaju moji postovi. Tako moja stvarnost.. delimicno postaje i vasa.. jer citate ono sto pisem ja i sto pisu drugi. Kad pisem o emocijama i ljubavi .. pisem o sebi. Kad pisem o ljudima i dogadjajima.. nisam neminovno ja akter.Cesto sam samo posmatrac ili slusalac.. a onda to sto sam cula i videla pretocim u pisanje. .Nesavrsena sam..hvala Bogu..Iskljuciva kada sam nesigurna.. uskogruda ponekad a bome i brzopleta...tu jos sebe vaspitavam..Volim.. recimo.. da se dr
uzim sa starijim ljudima. Od njih mnogo ucim. Upijam njihov mir.. kojim cesto zrace i koji nude.Isto tako.. volim da se druzim sa decom...
I retko se ovde nadjem u necijem postu.. retko se shodno tome i nadjem prozvanom. Nekako.. nemam osecaj da se svet vrti oko mene i da ljudi jedva cekaju da nesto maliciozno kazu o meni... ili o nekom drugom. Prosto.. svako ima prava da se izrazi i stvari vidi iz svog ugla.. i ja sa tim ne moram da se slazem.. sto ne znaci neminovno da taj neko nije u pravu a ja jesam.
O cemu ja sad to?
O stavu....
Stav je bitan.. ali stav sa velikim S. Kicma oslobodjena tereta sopstvenih frustracija.. ljubomore.. malicioznosti... whatever.
Uvek kazem ono sto mislim a gladni mogu da me nabodu. Glasna sam kad me nesto zulja. Kad nekog ne volim ne odlazim da mu se ulagujem...a kada nekoga volim..takvi imaju mesto u mojim mislima i medju mojim recima...Ne pisem da bi mi neko aplaudirao. Ili me kudio...I jedno i drugo primam i prihatam samo od onih kojima verujem... a njih je malo... Ostali su prolazni...
Ja sam obicna.. sasvim obicna zena.. sa neobicnim pogledom na svet i ljude.
To je sve.
[ytube][/ytube]

Moj hobi pored mog posla je.. ako se tako moze nazvati.. posmatranje.Trudim se da sto manje pricam a sto vise posmatram i upijam svet oko mene. Osluskujem ljude.. uvek ih gledam u oci kad razgovaramo..Tako se radjaju moji postovi. Tako moja stvarnost.. delimicno postaje i vasa.. jer citate ono sto pisem ja i sto pisu drugi. Kad pisem o emocijama i ljubavi .. pisem o sebi. Kad pisem o ljudima i dogadjajima.. nisam neminovno ja akter.Cesto sam samo posmatrac ili slusalac.. a onda to sto sam cula i videla pretocim u pisanje. .Nesavrsena sam..hvala Bogu..Iskljuciva kada sam nesigurna.. uskogruda ponekad a bome i brzopleta...tu jos sebe vaspitavam..Volim.. recimo.. da se dr
uzim sa starijim ljudima. Od njih mnogo ucim. Upijam njihov mir.. kojim cesto zrace i koji nude.Isto tako.. volim da se druzim sa decom...
I retko se ovde nadjem u necijem postu.. retko se shodno tome i nadjem prozvanom. Nekako.. nemam osecaj da se svet vrti oko mene i da ljudi jedva cekaju da nesto maliciozno kazu o meni... ili o nekom drugom. Prosto.. svako ima prava da se izrazi i stvari vidi iz svog ugla.. i ja sa tim ne moram da se slazem.. sto ne znaci neminovno da taj neko nije u pravu a ja jesam.
O cemu ja sad to?
O stavu....
Stav je bitan.. ali stav sa velikim S. Kicma oslobodjena tereta sopstvenih frustracija.. ljubomore.. malicioznosti... whatever.
Uvek kazem ono sto mislim a gladni mogu da me nabodu. Glasna sam kad me nesto zulja. Kad nekog ne volim ne odlazim da mu se ulagujem...a kada nekoga volim..takvi imaju mesto u mojim mislima i medju mojim recima...Ne pisem da bi mi neko aplaudirao. Ili me kudio...I jedno i drugo primam i prihatam samo od onih kojima verujem... a njih je malo... Ostali su prolazni...
Ja sam obicna.. sasvim obicna zena.. sa neobicnim pogledom na svet i ljude.
To je sve.
[ytube][/ytube]
Uzimali smo jedno drugom rec iz usta; mislili smo o istim stvarima i govorili o njima na isti nacin; izgledalo je da se poznajemo godinama
U zivotu svakog coveka, govorio je, postoji samo jedna zena sa kojom moze da ostvari savrsenu vezu kao sto u zivotu svake zene postoji samo jedan muskarac sa kojim se oseca kompletna. Pronaci se, sudbina je malobrojnih. Svi ostali su prinudeni da zive u jednoj vrsti nezadovoljstva i neprekidne ceznje.
- Koliko je ovakvih susreta, govorio mi je, – jedan u deset hiljada, jedan u milion, u deset miliona?
Da, jedan u deset miliona. Sve ostalo su prilagodavanja, prolazne privlacnosti epiderma, afiniteti tela ili karaktera, socijalne nagodbe. Posle tog zakljucka, nisam prestajala da ponavljam: Imali smo srecu, zar ne? Ko zna sta se iza toga krije, ko to zna?
Na dan mog polaska, sapnuo mi je:
-U kom zivotu smo se vec sreli?
-U mnogim, odgovorila sam mu i rasplakala se
Idi kuda te srce vodi…
[ytube][/ytube]
U zivotu svakog coveka, govorio je, postoji samo jedna zena sa kojom moze da ostvari savrsenu vezu kao sto u zivotu svake zene postoji samo jedan muskarac sa kojim se oseca kompletna. Pronaci se, sudbina je malobrojnih. Svi ostali su prinudeni da zive u jednoj vrsti nezadovoljstva i neprekidne ceznje.
- Koliko je ovakvih susreta, govorio mi je, – jedan u deset hiljada, jedan u milion, u deset miliona?
Da, jedan u deset miliona. Sve ostalo su prilagodavanja, prolazne privlacnosti epiderma, afiniteti tela ili karaktera, socijalne nagodbe. Posle tog zakljucka, nisam prestajala da ponavljam: Imali smo srecu, zar ne? Ko zna sta se iza toga krije, ko to zna?
Na dan mog polaska, sapnuo mi je:
-U kom zivotu smo se vec sreli?
-U mnogim, odgovorila sam mu i rasplakala se
Idi kuda te srce vodi…
[ytube][/ytube]
Mogu ti reci da mi nedostajes i veceras.
Nista vise no prethodne veceri
i nista manje od sledece veceri.
Ali necu ti to reci
Osetices ti to vec sam
Kao sto ja osetim kada
negde nekome nedostajem.
[ytube][/ytube]
Nista vise no prethodne veceri
i nista manje od sledece veceri.
Ali necu ti to reci
Osetices ti to vec sam
Kao sto ja osetim kada
negde nekome nedostajem.
[ytube][/ytube]
I svaka pora moje koze,
cini mi se...
za tebe dise.
Svaki najmanji pokret koji napravim
svaka najkraca rec koju izgovorim
cini mi se...
zbog tebe postoji.
Tebe vidim i kad su oci zatvorene
tobom je ispunjen svaki moj osecaj
i cini mi se...
zivot si ti.
Tvoj glas cujem i kad je mrkla tisina
osetim te i kad nista ne osecam
i cini mi se...
vazduh si.
S` tobom sam i kad te nema
pricam ti i kad su usne neme
i cini mi se...
zvezda si.
Nalazim te i kad si izgubljen
cujem te i kad cutis
i cini mi se...
noc si.
Trebas mi i kad imam sve
zelim te i kad sve zelje su uzalud
i cini mi se...
nemir si.
Volim te i kad sve ostalo mrzim
trazim te i kad sve ostalo je izgubljeno
i cini mi se...
vecan si.
[ytube][/ytube]
cini mi se...
za tebe dise.
Svaki najmanji pokret koji napravim
svaka najkraca rec koju izgovorim
cini mi se...
zbog tebe postoji.
Tebe vidim i kad su oci zatvorene
tobom je ispunjen svaki moj osecaj
i cini mi se...
zivot si ti.
Tvoj glas cujem i kad je mrkla tisina
osetim te i kad nista ne osecam
i cini mi se...
vazduh si.
S` tobom sam i kad te nema
pricam ti i kad su usne neme
i cini mi se...
zvezda si.
Nalazim te i kad si izgubljen
cujem te i kad cutis
i cini mi se...
noc si.
Trebas mi i kad imam sve
zelim te i kad sve zelje su uzalud
i cini mi se...
nemir si.
Volim te i kad sve ostalo mrzim
trazim te i kad sve ostalo je izgubljeno
i cini mi se...
vecan si.
[ytube][/ytube]
Uspomene prije tebe,
izgledaju mi crne i bijele.
U moj zivot si unio
osmijeh,
crvene balone,
sasava iznenadjenja..
Rijeci izgovorene u isti mah.
Ona slatka nadmetanja..
Dimne signale,samo nama znane..
Crvenu ruzu iz tvog vrta,
pod lipom sto nocu sumi,
dozivajuci nas..
ostajuci sama,
da sanja vjetar,
zbog kog listak joj treperi.
Donio si radost..
Benedikta,kog citasmo skupa,
Malo ja..
malo ti..
dok se utisam,praveci se da snim..
a slusam tvoj glas..
svako slovo upijajuci.
Donio si ljubav.
Zivot si mi oznacio
njenim bojama,
naucio sta ta rijec
sazeta od pet slova,
krije u sebi..
Koliko god je trajalo,
tren si u moju vjecnost pretvorio.
[ytube][/ytube]
izgledaju mi crne i bijele.
U moj zivot si unio
osmijeh,
crvene balone,
sasava iznenadjenja..
Rijeci izgovorene u isti mah.
Ona slatka nadmetanja..
Dimne signale,samo nama znane..
Crvenu ruzu iz tvog vrta,
pod lipom sto nocu sumi,
dozivajuci nas..
ostajuci sama,
da sanja vjetar,
zbog kog listak joj treperi.
Donio si radost..
Benedikta,kog citasmo skupa,
Malo ja..
malo ti..
dok se utisam,praveci se da snim..
a slusam tvoj glas..
svako slovo upijajuci.
Donio si ljubav.
Zivot si mi oznacio
njenim bojama,
naucio sta ta rijec
sazeta od pet slova,
krije u sebi..
Koliko god je trajalo,
tren si u moju vjecnost pretvorio.
[ytube][/ytube]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
[ytube][/ytube]
Nisam zelela da places zbog mene....znam...teske su muske suze...a tog trenutka kada sam ih videla na tvom licu shvatila sam da ne patim samo ja...jer ti si trazio samo moju ljubav a ja ni to nisam mogla da ti dam...samo prazne reci i pusta obecanja...verovao si slepo u maglu koju sam ti nudila i pustao me da gazim po tvom ponosu kao po laticama ruza...jer mi se njihova boja tog casa nije svidela...tvoje crno je meni bilo belo...tvoje sve meni je bilo nista...a divlja dusa u meni nije htela da bude ukrocena i sputana osecanjem kao sto je ljubav...duboko u sebi sam te volela vise od zivota....ali priznati to,bilo je tako tesko... jer nisam bila spremna da se odreknem sebe zbog tebe....proklele su me te tvoje suze...kajaces se kad tad...rekao si....i bio si u pravu kao i uvek....kajacu se sve dok je zivota u meni..
Nisam zelela da places zbog mene....znam...teske su muske suze...a tog trenutka kada sam ih videla na tvom licu shvatila sam da ne patim samo ja...jer ti si trazio samo moju ljubav a ja ni to nisam mogla da ti dam...samo prazne reci i pusta obecanja...verovao si slepo u maglu koju sam ti nudila i pustao me da gazim po tvom ponosu kao po laticama ruza...jer mi se njihova boja tog casa nije svidela...tvoje crno je meni bilo belo...tvoje sve meni je bilo nista...a divlja dusa u meni nije htela da bude ukrocena i sputana osecanjem kao sto je ljubav...duboko u sebi sam te volela vise od zivota....ali priznati to,bilo je tako tesko... jer nisam bila spremna da se odreknem sebe zbog tebe....proklele su me te tvoje suze...kajaces se kad tad...rekao si....i bio si u pravu kao i uvek....kajacu se sve dok je zivota u meni..
ĆUTANJEM TE ČUVAM
Tražim te
kao zagubljenu reč
u zaumnom času
Mesecu jedem lik
U bol se pretvaram
što druge izjeda
pa patim umesto njih
Jer slutim
Kroz usta ćeš mi pobeći
na najdalju zvezdu
da te ne nađem nikad
ako progovorim
Pljujem nazad mesečev lik
i samo tiho romorim.....
Tražim te
kao zagubljenu reč
u zaumnom času
Mesecu jedem lik
U bol se pretvaram
što druge izjeda
pa patim umesto njih
Jer slutim
Kroz usta ćeš mi pobeći
na najdalju zvezdu
da te ne nađem nikad
ako progovorim
Pljujem nazad mesečev lik
i samo tiho romorim.....
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Znam... vreme ce sa mojih usana tisinom sakriti tvoje ime, da ga ne procitaju oni sto zlobu radoznaloscu sakrivaju. Necu im dati da cuju moje saputanje vetru izreceno, da te cuva; moje dogovore sa zvezdama, da ti osvetle staze po kojima hodas; moje naredbe srcu izdate, da otkucaje svoje utisa - da te ne probude, dok u mojoj dusi spavas ti...
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Šušti samoća poput breza,
treperi na vjetru uspomena
i plače uz posljednji snjeg ljubavi.
Ogrnuta čežnjom i ušuškana sjećanjem
slušam šum tih šuštavih tajni
i znam da tamo na obali snova blista osmjeh osunčan srećom.
Šušti,samo šušti samoća
i plače breza i plače tuga
jer srce boli,slatko boli,ali ipak pjeva tiho i spokojno
jer šuštanje samoće je poput muzike
koja tako dobro ide uz tužne stihove,
a uz ljubavnu pjesmu moga srca
i ti ćeš usniti,obasjan zvijezdama
i ušuškan mojom tugom...
[ytube][/ytube]
treperi na vjetru uspomena
i plače uz posljednji snjeg ljubavi.
Ogrnuta čežnjom i ušuškana sjećanjem
slušam šum tih šuštavih tajni
i znam da tamo na obali snova blista osmjeh osunčan srećom.
Šušti,samo šušti samoća
i plače breza i plače tuga
jer srce boli,slatko boli,ali ipak pjeva tiho i spokojno
jer šuštanje samoće je poput muzike
koja tako dobro ide uz tužne stihove,
a uz ljubavnu pjesmu moga srca
i ti ćeš usniti,obasjan zvijezdama
i ušuškan mojom tugom...
[ytube][/ytube]
Volim Jutra.Ustvari..volim onaj trenutak kada postajem svesna svoje prve misli.Dobro je..ziva sam u jos jednom danu moje buducnosti u sadasnjosti..Ostajem da lezim..Disem lagano.Koliko je sati..Opet sam se uspavala..Volim tu prvu jutarnju kafu..tursku sa malo secera i malo mleka koju pijem polako misleci na Tebe...jer Ti si moja prva misao...Volim tisinu koja me obavija sa jedva cujnim zvukovima grada koji dopiru iz daljine i ne smetaju mi..Grad je odavno budan a moje oci tek
upijaju nov dan..Volim prirodu..zivotinje..moje kuce najvise..putovanja ..volim i ljude..one obicne..svakodnevne..dobronamerne i posebne ljude.. stvaraoce..one koji ostavljaju trag za sobom......
upijaju nov dan..Volim prirodu..zivotinje..moje kuce najvise..putovanja ..volim i ljude..one obicne..svakodnevne..dobronamerne i posebne ljude.. stvaraoce..one koji ostavljaju trag za sobom......
hvala ti sto mislis na menesann wrote:pijem polako misleci na Tebe...jer Ti si moja prva misao...
adacta wrote:hvala ti sto mislis na menesann wrote:pijem polako misleci na Tebe...jer Ti si moja prva misao...
Od tebe ce sigurno biti nesto!" recenica je koju mi cesto govore..."Nesto dobro, nadam se" odgovaram... Ne znam... Sve manje verujem u to... Sta moze izaci dobro iz jedne lude, zaljubljene glave? Nista... Sem ovih par recenica koje kazem ovde, eto, tek da bih nesto rekla....Jesu li dobre, ne znam... Ovo je jedino sto imam da ponudim... Pa kome se svidja , svidja.... Kome ne, neka produzi... Iz mog zivota, iz mojih prica... A oni sto veruju u mene.... Eh, pa verujete u pogresnu... ja sam lutalica, trazim smisao u besmislu...Ne, od mene nista dobro necete dobiti... Pa sad slobodno verujte........
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Čeznem da se uselim u tebe, da ti postanem način i jedini mogući odraz onog najskrivenijeg u tebi. Da ti obojim svijet bojama ljubavi, i da prepoznaš moj lik u svemu što vidiš.
Čeznem da ti kažem sve riječi koje sam godinama skupljala i čuvala, koje su postale dio mene i koje su jedini način da ti poklonim dušu.
I ljubav. Ljubav koja se svakim pogledom iznova rađa i ne umire. Ljubav, čija se veličina ne može otkriti, kao ni veličina svemira. Ljubav, koja se riječima ne može iskazati.
Ali ipak čeznem da ti kažem sve riječi, iako mi je teško da se usudim da izrazim i ograničim tu neobjašnjivu veličinu na par možda besmislenih riječi.
Čeznem da tražeći sebe pronađemo jedno drugo. Da jedno u drugom otkrijemo ostvarenje naših želja. Da ispunjeni jedno drugim savladavamo prepreke na putu u neki novi svijet koji će dobiti ime naše ljubavi.
Čeznem… da i bez riječi shvatiš sve što želim da ti kažem.
[ytube][/ytube]
Čeznem da ti kažem sve riječi koje sam godinama skupljala i čuvala, koje su postale dio mene i koje su jedini način da ti poklonim dušu.
I ljubav. Ljubav koja se svakim pogledom iznova rađa i ne umire. Ljubav, čija se veličina ne može otkriti, kao ni veličina svemira. Ljubav, koja se riječima ne može iskazati.
Ali ipak čeznem da ti kažem sve riječi, iako mi je teško da se usudim da izrazim i ograničim tu neobjašnjivu veličinu na par možda besmislenih riječi.
Čeznem da tražeći sebe pronađemo jedno drugo. Da jedno u drugom otkrijemo ostvarenje naših želja. Da ispunjeni jedno drugim savladavamo prepreke na putu u neki novi svijet koji će dobiti ime naše ljubavi.
Čeznem… da i bez riječi shvatiš sve što želim da ti kažem.
[ytube][/ytube]
Ostace u meni zauvjek onaj ukus proslosti...ostace toliko toga nedorecenog sto je ostalo u vazduhu...ostace pitanje da li nam je tako bilo sudjeno...negdje u zvijezdama zapisano....toliko toga smo hteli...igrali se igara protivno svim pravilima...bitanga i princeza,ne ide to...ni u snovima....dva suprotna sveta koja je ljubav spojila....hteli smo do sunca da odletimo ... krhkim krilima osecanja...nismo uspeli...krila nam sprzena,slomljena... ostase samo oziljci, kao opomena da smo previse pozeleli....ponekad neka gruba rec po njima napravi jos jedan rez...lijecim se muzikom,neke pesme kao melem previjem na ranu i prasupucem...Boze,oprosti mi ... sto sam do sunca da stignem pozeljela...da ukradem malo topline...jer dusa mi je bila promrzla, vjetrovima samoce isibana...
[ytube][/ytube]
[ytube][/ytube]
Zavoli trag mog osmeha na neznom licu
i uzurban hod duz ulice,
koje mozda nikuda ne vode...
Mi!?
Bicemo suvise voljeni ili suvise prokleti
da bi smo se ikada zaista odrekli!!!
IPAK...
budi uz mene kad ceznem...
Kad potpuno odlutam,
kad znas da grijesim,
da nisam u pravu,
kada povredjujem druge
i znas da cu unistiti sebe!
BUDI TU...
dovoljno mi je da znam da si uz mene...
[ytube][/ytube]
i uzurban hod duz ulice,
koje mozda nikuda ne vode...
Mi!?
Bicemo suvise voljeni ili suvise prokleti
da bi smo se ikada zaista odrekli!!!
IPAK...
budi uz mene kad ceznem...
Kad potpuno odlutam,
kad znas da grijesim,
da nisam u pravu,
kada povredjujem druge
i znas da cu unistiti sebe!
BUDI TU...
dovoljno mi je da znam da si uz mene...
[ytube][/ytube]
...I lije na uglu petrolejska lampa
Svjetlost crvenkastozutu
Na debelo blato kraj staroga plota
I dvije, tri cigle na putu.
I uvijek ista sirotinja udje
U njezinu svjetlost iz mraka,
I s licem na kojem su obicno brige
Predje je u par koraka.
A jedne veceri nekoga nema,
A mor'o bi proc;
I lampa gori,
I gori u magli,
I vec je noc.
I nema ga sutra, ni prekosutra ne,
I vele da bolestan lezi,
I nema ga mjesec, i nema ga dva,
I zima je vec,
I snijezi...
A prolaze kao i dosada ljudi,
I maj vec mirise -
A njega nema, i nema, i nema,
I nema ga vise...
I lije na uglu petrolejska lampa
Svjetlost crvenkastozutu
[ytubehttp://www.youtube.com/watch?v=flWP28y2cyw&feature=related][/ytube]
Svjetlost crvenkastozutu
I uvijek ista sirotinja udje
U njezinu svjetlost iz mraka,
I s licem na kojem su obicno brige
Predje je u par koraka.
A jedne veceri nekoga nema,
A mor'o bi proc;
I lampa gori,
I gori u magli,
I vec je noc.
I nema ga sutra, ni prekosutra ne,
I vele da bolestan lezi,
I nema ga mjesec, i nema ga dva,
I zima je vec,
I snijezi...
A prolaze kao i dosada ljudi,
I maj vec mirise -
A njega nema, i nema, i nema,
I nema ga vise...
I lije na uglu petrolejska lampa
Svjetlost crvenkastozutu
[ytubehttp://www.youtube.com/watch?v=flWP28y2cyw&feature=related][/ytube]
Ne
Ne, ja nisam trag vremena,
ja sam šapat dodira,
usne na tvojoj koži,
osećaj tvog mira.
Ne, ja ne donosim kišu, tugu,
ja donosim letnu dugu,
na tvoje lice smeh,
na telo slatki greh.
Ne, ja ne brišem bol,
ja uklanjam žal i samoću,
dajem topli šapat noću,
poklanjam spokoj tvoga oka,
tvom srušenom brodu mesto doka.
Ne, ja ne tražim ništa,
ja ti samo dajem svoju ruku,
[ytube][/ytube]
Ne, ja nisam trag vremena,
ja sam šapat dodira,
usne na tvojoj koži,
osećaj tvog mira.
Ne, ja ne donosim kišu, tugu,
ja donosim letnu dugu,
na tvoje lice smeh,
na telo slatki greh.
Ne, ja ne brišem bol,
ja uklanjam žal i samoću,
dajem topli šapat noću,
poklanjam spokoj tvoga oka,
tvom srušenom brodu mesto doka.
Ne, ja ne tražim ništa,
ja ti samo dajem svoju ruku,
[ytube][/ytube]