Tvoja saznanja su uglavnom netačna!mrki62 wrote:Moja saznanja su helikopter jer ih je bilo desetak u helikopteru a Orić je inače bio Miloševićev tjelohranitelj i specijalac.KOMESAR wrote: Najnovija istina kaže da Naser Orić nije uopšte Srebrenicu napustio helikopterom,nego Mladićevim "pinzgauerom",niz Romaniju.
Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Dejtonski ustav - ustroj BiH i alternativni preustroj
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Šta je?drugrankovic wrote:mrki ti se debil lazljivi... eto, aj zanovetaj se tim pričama i bajkama... i možeš da mi popušiš slobodno...
pusti narod da mirno živi a ti crkni od muke što je banja luka tamo dje je i što niejste mogli... ebo te parag u dupe kad si već njegov fan!
ovdje pusti ljude da baataju argumentima, činjenicama a ne sranjima i trallajkama koje navodiš... seronjo
Jel šljivovica udarila u glavu?
Za tebe je Paraga gospodin i da je on bio umjesto Tuđmana ne bi imao Milošojć s kim pregovarati a to znači da ne bi bilo Vukovara, Srebrenice a ni dijeljenja BiH - granica na Drini i ćao
Inače imaš link na mom potpisu,klikni pa vidi šta priča Alijin sin - ko su odakle su i kako su se prezivali pa reci jel Alija Srpski čovjek il nije.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Vjerovatno je onda bio Alijin tjelohranitelj jel takoKOMESAR wrote: Tvoja saznanja su uglavnom netačna!
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Naser Orić je školski drug Zubca,školiovani UDBAŠmrki62 wrote:Moja saznanja su helikopter jer ih je bilo desetak u helikopteru a Orić je inače bio Miloševićev tjelohranitelj i specijalac.KOMESAR wrote: Najnovija istina kaže da Naser Orić nije uopšte Srebrenicu napustio helikopterom,nego Mladićevim "pinzgauerom",niz Romaniju.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Neiskrenost Tuđmana i Hrvatske se najbolje vidi u pokušaju zauzimanja Hadžiča poslije povlačenja Srba,odnosno primo-predaje teritorija.
- drugrankovic
- Inventar foruma

naser je bio u zajendičkoj državi, bio rasoredjen u beogradu, radio kao telohranitelj... normalna stvar u zajendičkoj državi... mani se komesaru o gubljenju vremena na gluposti... želim ti reć da bi mi bila čast sa nekim poput tebe popričati.... i kad sam te navlačio da laneš, nijesi se zanosio... jesi dodushe malo...
sa ljudima poput tebe može se razgovarati... i čuti... sa ovim fićifirićem je to blebetanje... zdravo bio !
sa ljudima poput tebe može se razgovarati... i čuti... sa ovim fićifirićem je to blebetanje... zdravo bio !
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
Pa mnoge istine se kriju kao i ko je bio Atif Dudaković za vrijeme rata u Hrvatskoj, kome je on komandovao u vrijeme bombardovanja okoline Zadra
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Republika Srpska se ne može ukinuti bez rata, ljudi !! Ko god to želi, taj je automatski za ponovni rat. Treba Federaciju uređivati, a Srbi nek uređuju svoju RS.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Zašto tako razmišljati?Podrinjac wrote:Republika Srpska se ne može ukinuti bez rata, ljudi !! Ko god to želi, taj je automatski za ponovni rat. Treba Federaciju uređivati, a Srbi nek uređuju svoju RS.
Ustav Republike Srpske kaže:
• Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
• Građani Republike su ravnopravni u slobodama, pravima i dužnostima, jednaki su pred zakonom i uživaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripadnost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo.
• Zajamčena je sloboda misli i opredjeljenja, savjesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja.
• Građanin koji je navršio 18 godina života ima pravo da bira i da bude biran. Zajamčena je sloboda političkog organizovanja i djelovanja u skladu sa zakonom.
• Zabranjeno je političko organizovanje i djelovanje usmjereno na ugrožavanje demokratije, narušavanje integriteta Republike, kršenja Ustavom zajamčenih sloboda i prava i raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje i netrpeljivosti.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ti u svemu vidiš zavjeru?mrki62 wrote:Pa mnoge istine se kriju kao i ko je bio Atif Dudaković za vrijeme rata u Hrvatskoj, kome je on komandovao u vrijeme bombardovanja okoline Zadra
Morao je neko biti negdje,u Jugoslaviji.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Pa eto piše ti 'Zabranjeno je narušivanje integriteta Republike'. Znači da je nemoguće ukinuti RS.KOMESAR wrote:Zašto tako razmišljati?Podrinjac wrote:Republika Srpska se ne može ukinuti bez rata, ljudi !! Ko god to želi, taj je automatski za ponovni rat. Treba Federaciju uređivati, a Srbi nek uređuju svoju RS.
• Srbi, Bošnjaci i Hrvati, kao konstitutivni narodi, Ostali i građani, ravnopravno i bez diskriminacije učestvuju u vršenju vlasti u Republici Srpskoj.
• Građani Republike su ravnopravni u slobodama, pravima i dužnostima, jednaki su pred zakonom i uživaju istu pravnu zaštitu bez obzira na rasu, pol, jezik, nacionalni pripadnost, vjeroispovijest, socijalno porijeklo, rođenje, obrazovanje, imovno stanje, političko i drugo uvjerenje, društveni položaj ili drugo lično svojstvo.
• Zajamčena je sloboda misli i opredjeljenja, savjesti i uvjerenja, kao i javnog izražavanja mišljenja.
• Građanin koji je navršio 18 godina života ima pravo da bira i da bude biran. Zajamčena je sloboda političkog organizovanja i djelovanja u skladu sa zakonom.
• Zabranjeno je političko organizovanje i djelovanje usmjereno na ugrožavanje demokratije, narušavanje integriteta Republike, kršenja Ustavom zajamčenih sloboda i prava i raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje i netrpeljivosti.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
SDA je mogla i morala bolje.Milijarde sredstava koja je trebalo implementirati u suživot u RS su pokrali.Podrinjac wrote:Pa eto piše ti 'Zabranjeno je narušivanje integriteta Republike'. Znači da je nemoguće ukinuti RS.KOMESAR wrote:Zašto tako razmišljati?Podrinjac wrote:Republika Srpska se ne može ukinuti bez rata, ljudi !! Ko god to želi, taj je automatski za ponovni rat. Treba Federaciju uređivati, a Srbi nek uređuju svoju RS.
Zašto je ukidati?
Ustav daje svakome ista prava,a naziv bi sa implementacijom ustava davno pao u zaborav.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ja je ne bih ukidao jer rizikujemo mir. Kad bih nešto uređivao, uređivao bih svoje, tj. Federaciju, ukinuo bih kantone itd
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ti svoje ogradi kako ti volja.Hoćeš parmacima ili bodljikavom žicom? Meni je svejedno. (I ja sam u Jeleču ogradio)Podrinjac wrote:Ja je ne bih ukidao jer rizikujemo mir. Kad bih nešto uređivao, uređivao bih svoje, tj. Federaciju, ukinuo bih kantone itd
Bosna je sviju nas i tako će ostati.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Bosna jeste država sviju nas, al' ajde to reci Srbinu iz RS ili Hrvatu. Pusti tu priču. Prolazim preko RS nigdje neću vidjeti bosansku zastavu, prođem preko hrvatskog dijela ni tu nema bosanske zastave. Ukidanje Republike Srpske je rizikovanje mira, a vi misllite šta hoćete.KOMESAR wrote:Ti svoje ogradi kako ti volja.Hoćeš parmacima ili bodljikavom žicom? Meni je svejedno. (I ja sam u Jeleču ogradio)Podrinjac wrote:Ja je ne bih ukidao jer rizikujemo mir. Kad bih nešto uređivao, uređivao bih svoje, tj. Federaciju, ukinuo bih kantone itd
Bosna je sviju nas i tako će ostati.
- drugrankovic
- Inventar foruma

podrinjac mudro zbori... to jeste tako... niko komesaru ne brani ic dje mu volja... ela u banja luku? izvoli... ela u ercegovinu? izvoli... ko dje oce i kad oce... to ti niko ne brani... zajedništvo na onaj način koji je vidjeo sarajevo nije prošlo... to što su se namnožili im daje pravo da odlučuju o svima? ma jok... no ima pravo ogradjuj ti svoje dvoriste, a postuj zakone... zakoni su takvi kakvi su, dje podjesh prikloni im se i mirna bosna... za nešto drugo treba puno više povjerenja a dotle još nijesmo stigli... evo s krokodilom na primjer srbin bi gradio zajednicu ali juče...
čist srbomrzac, pun mrznje i podmuklosti koju samo pokusava kamuflirat...
takih je puno...
i obrnuto...
dakle podrinjac govori realno, da prvo ne sme se mir rizikovati ni po koju cjenu a da bi se nešto radilo mora se pokazati delima... za sada to slabo ide... prvi korak je rješiti se bakira i dodika...
čist srbomrzac, pun mrznje i podmuklosti koju samo pokusava kamuflirat...
takih je puno...
i obrnuto...
dakle podrinjac govori realno, da prvo ne sme se mir rizikovati ni po koju cjenu a da bi se nešto radilo mora se pokazati delima... za sada to slabo ide... prvi korak je rješiti se bakira i dodika...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
- drugrankovic
- Inventar foruma

komesar mjenjanjem ustava narušavaš srpsku, to se i vidi u rečenici posle će naslov davno past u zaborav... ne ide tako...
ne pipaj to, no se na primjer okreni drugom načinu... obnavljanjem jako narušenog povjerenja, vjerom u čovjeka kao pre svega, da je zajedništvo bolje nego pojedinačno kad su svi onako u kurcu, i da su zajedno jaki... da vjeroispovjesti ni malo niejsu bitne, da su one odabir svakog pojedinca i u to ne sme se niti pridodavati nego posebnu pažnju...
to sa državom nema veze... čovjek je čovjek... samo budala dozvoljava da se ne mjenja...
posle komesar, kad bude jasno da su interesei kako svjetskih sila tako i domacih izroda krvavo narod izjebali, i da je podjela po religiji apsurdna i veoma kontraproduktivna, onda ce doc sve na svoje jer su to sve bosanci...
budimio realni neće rs biti nepremostiva prepreka ili kamen spoticanja nekom zajednistvu, koliko hrvat... upamti sta sam rekao... rvat!
ne pipaj to, no se na primjer okreni drugom načinu... obnavljanjem jako narušenog povjerenja, vjerom u čovjeka kao pre svega, da je zajedništvo bolje nego pojedinačno kad su svi onako u kurcu, i da su zajedno jaki... da vjeroispovjesti ni malo niejsu bitne, da su one odabir svakog pojedinca i u to ne sme se niti pridodavati nego posebnu pažnju...
to sa državom nema veze... čovjek je čovjek... samo budala dozvoljava da se ne mjenja...
posle komesar, kad bude jasno da su interesei kako svjetskih sila tako i domacih izroda krvavo narod izjebali, i da je podjela po religiji apsurdna i veoma kontraproduktivna, onda ce doc sve na svoje jer su to sve bosanci...
budimio realni neće rs biti nepremostiva prepreka ili kamen spoticanja nekom zajednistvu, koliko hrvat... upamti sta sam rekao... rvat!
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3921 times
- Been thanked: 2952 times
procitah do ovog boldiranog...drugrankovic wrote:komesar mjenjanjem ustava narušavaš srpsku, to se i vidi u rečenici posle će naslov davno past u zaborav... ne ide tako...
kojeg ba povjerenja...
koja je to ubleha i supljak..
Politicari na tom grade svoju imperiju vec 20 i kusur godina a narod ko bebice sve hapice iz njihovih kuhinja guta.
Isto tako za konstutivnost....nevidjena ubleha
...samo na prostorima bivse yu...
de ba opasuljite se malo....
Nestalo palice i podruma,to je problem....samo sto niko da prizna....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- drugrankovic
- Inventar foruma

ja vjerujem u to sto rekoh pasaga, i nijesam sanjar... samo idiotizam može ponovit opet greške, a ako žele da se ponavljaju onda do kurca, odvajanje srpske po hitnom postupku, i federacije takodje pa svako lijepo u tri pm posebno... da ih shuta i kurta i murta... onda cem im bit puno bolje... bar ce svjet zavrshit s budalam i gotovo... ko ih ebe kako ce poslije... ende
Da li bas svakom, ili samo Bošnjacima,Srbima i Hrvatima?KOMESAR wrote: Ustav daje svakome ista prava,a naziv bi sa implementacijom ustava davno pao u zaborav.