Ubi kisa

Moderator: Krokodil Behko
A sta je ovdje strasno? Normalne temperature za juli u srednjoj, juznoj i zapadnoj Evropi
Il japanska jabuka.Rum wrote: 20 Jul 2023, 11:07 Pa nije bilo kivija prije rata ni u marketu kamo li sjeme,rodilo bi isto kao i danas ,banane gdje si mogao kupiti pa ja sta vam je
Nije tacno.Rum wrote: 20 Jul 2023, 11:07 Pa nije bilo kivija prije rata ni u marketu kamo li sjeme,rodilo bi isto kao i danas ,banane gdje si mogao kupiti pa ja sta vam je
Ko ono jede strasno
spacebound wrote: 20 Jul 2023, 10:59A sta je ovdje strasno? Normalne temperature za juli u srednjoj, juznoj i zapadnoj Evropi
Ja sve gledam ove katakliznicne naslove i cudim se. A rade to i zimi, cim padne snijeg to je kataklizma, cim je temperatura 13 u minusu to je kataklizma. Samo prepadaju i sokiraju svijet. Ali ja mislim da to rade zbog klikova, sto vise klikova veca im lova kapne.
Ljeta su kod nas uvijek bila vrela, a zime ostre. Zime su prije bile ostŕije nego sad, a ljeta slicna. Pa moja mama je u ljeto '98. na hitnoj zavrsila, temperatura je danima bila 40,41, 42.
Ovo nevrijeme vam je sve zbog vakcina kojim vas je cipovao "Bil Gejc". Sad je povezo sve cipove u vama i pomocu njiha stvara visoke temperature, jake vjetrove, kise i poplave.Krokodil Behko wrote: 20 Jul 2023, 13:27spacebound wrote: 20 Jul 2023, 10:59
A sta je ovdje strasno? Normalne temperature za juli u srednjoj, juznoj i zapadnoj Evropi
Ja sve gledam ove katakliznicne naslove i cudim se. A rade to i zimi, cim padne snijeg to je kataklizma, cim je temperatura 13 u minusu to je kataklizma. Samo prepadaju i sokiraju svijet. Ali ja mislim da to rade zbog klikova, sto vise klikova veca im lova kapne.
Ljeta su kod nas uvijek bila vrela, a zime ostre. Zime su prije bile ostŕije nego sad, a ljeta slicna. Pa moja mama je u ljeto '98. na hitnoj zavrsila, temperatura je danima bila 40,41, 42.
Pamtis li ovakve oluje?
Ja bome, prije rata, nijednu nisam upamtio.
Garantujem da temperature nikad nisu isle preko 35 stepeni, ni u ravnici, a pogotovo u sarajevskoj regiji, da bude 40 stepeni.
TO SE JEDNOSTAVNO NIJE DESAVALO.
Zime jesu bile ostrije.
Nema sanse, da je u Semberiji prije 30+ godina, ikada bilo 42 stepena.
Ovo sto Insomnija kaci, nedostojno je ikakvog komentara.
Nije tacno, desavale su se ekstremne temperature, ali si za oluje u pravu.Krokodil Behko wrote: 20 Jul 2023, 13:27spacebound wrote: 20 Jul 2023, 10:59
Pamtis li ovakve oluje?
Ja bome, prije rata, nijednu nisam upamtio.
Garantujem da temperature nikad nisu isle preko 35 stepeni, ni u ravnici, a pogotovo u sarajevskoj regiji, da bude 40 stepeni.
TO SE JEDNOSTAVNO NIJE DESAVALO.
Zime jesu bile ostrije.
Nema sanse, da je u Semberiji prije 30+ godina, ikada bilo 42 stepena.
Ovo sto Insomnija kaci, nedostojno je ikakvog komentara.
Još su sada ukusnije nego ove što su stigle sa juga.ironman wrote: 20 Jul 2023, 11:02 Klima ovdje je vsljda kontinentalna bila.
Ovo zadnjih godina vuce na mediteransku.
Jos smo relativno daleko od mora.
A vidi se to i po prirodi.
Smokve ovdje sad radjaju ko sljive nekad..
Sljedece dvije hefte su kljucneTokmak wrote: 20 Jul 2023, 14:19 Gotovo je.
Mislim da smo i službeno ušli u razdoblje nove globalne krize:
u mainstream medije ,nakon korona krize,koja je trajala do Putinove agresije na Ukrajinu, slijedi kriza "globalnog zatopljenja", ali bojim se da će ta kriza i njezino prisilno nametanje trajati puno puno duže nego korona,možda i zauvijek.
Na kraju će Soroševci pobiti sve krave,kokoske,janjce,svinje i mnoge druge životinje jer utječu na globalno zatopljenje.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest