Pa što ne pokrene izmjenu zakona, da se ukinu ove privilegije.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Sta mislis bolje da nije bilo Washingtonskog sporazuma ?Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 20:51 Ono baš i zadnju hiljadu uzmu sebi
Krišto je deset godina u zastupničkim klupama obilježila 9. juna i za to joj pripada jednokratna naknada u visini prosječne neto plaće na nivou BiH, koja trenutno iznosi 1.007 KM.
Krišto, prema podacima za avgust, ima primanja od oko 5.500 KM.
A narod se haman naguzio pa sve skakucu od srece kad im ga zabiju
sta sa poskocima?Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2021, 21:03
To je odličan sporazum, samo ga je trebalo potpisati desetak dana kasnije, a prethodno završiti posao s HVO.om u srednjoj Bosni, to jeste zakucati ga u zemlju
Kad se naljutim, vjeruj da to i sam govorim. Ali to nije istina. Narodu je slomljen duh. Pokušavali su oni nešto, izlazili na izbore i birali, i uvijek dobiju isti rezultat.
Zato što nije moralno da neko ko sebi uzima za pravo da kaže kako je iz naroda i za norod istovremeno bezočno krade taj narod.Chloe wrote: 20 Nov 2021, 08:09 Zašto bi se bilo ko odrekao onog što mu zakonom pripada?
I ja sad da idem u penziju imam pravu na otpremninu u vidi 6 zadnjih prosječnih plati u mojoj firmi.
Ne mozes reci za neki narod da se trudi kako bi nesto uradio ako je izlaznost na izborima manja od 50%.Taare wrote: 20 Nov 2021, 10:52Kad se naljutim, vjeruj da to i sam govorim. Ali to nije istina. Narodu je slomljen duh. Pokušavali su oni nešto, izlazili na izbore i birali, i uvijek dobiju isti rezultat.
Nema ništa gore od toga kad padneš u letargiju pa sve postane svejedno. Živiš poput zombija.
A na bh političkoj sceni ne postoji lik koji bi probudio narod i dao im nadu i vjeru u neko bolje sutra za koje se isplati boriti.
U sličnoj su depresiji bili amerikanci početkom tridesetih kada je pala berza.
i onda si mogao vidjeti kolone zombija tj ljudi slomljenog duha.
dok im neko nije dao nadu i probudio kreativnu energiju.
Kad se to probudilo, za četiri godine su napravili golden gate.
Ima u njemačkojFuddo wrote: 20 Nov 2021, 14:14 Kod nas svako selo ima neku stranku i inicijativu.
Ima li idje na dunjaluku stranka penzionera?
Svak hoce da rjesava nesta.
Imam ja plan.Taare wrote: 20 Nov 2021, 14:33Ima u njemačkojFuddo wrote: 20 Nov 2021, 14:14 Kod nas svako selo ima neku stranku i inicijativu.
Ima li idje na dunjaluku stranka penzionera?
Svak hoce da rjesava nesta.
Njemačka stranka penzića.
https://www.aktive-rentner.de/rentner-p ... hland.html
Fudimirefokus je na tome da niko nema plan kako izaći iz ovih govana.
sve se bojim da nisu razbacani na sve strane....eeee,sinovac ....Taare wrote: 20 Nov 2021, 15:11 Pričaj, jbga. Tema je. Šta znaš, možda naleti neka od političarskih podguznih muha pa prenese svojim šefovima.
Users browsing this forum: numka and 5 guests