Uredjenje dvorišta
Moderator: spacebound
Re: Uredjenje dvorišta
ako ce sve raditi majstori i sve placas racunaj od 500 do 1000 otprilike
zavisi koliku ces platformu koliko ti buradi treba koliki ovaj okvir hoces li palete iskoristiti ili ces sve daske
ovako okvirno je to tesko procjeniti
zatim moras jos jednu kao stazu izraditi da se moze doci na platformu
i da racunaj i kafu u cijenu
zavisi koliku ces platformu koliko ti buradi treba koliki ovaj okvir hoces li palete iskoristiti ili ces sve daske
ovako okvirno je to tesko procjeniti
zatim moras jos jednu kao stazu izraditi da se moze doci na platformu
i da racunaj i kafu u cijenu
odgovoran sam za ono sto kazem a ne za ono sto ti shvatis
evo ti otprilike kako to izgleda materijal i sl
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
hvala ti respo , raspitat ću se još malo da doznam kako su to ljudi radili, možda naiđem na neku baš budžet varijantu.......
mi smo napravili mol na jednom jezeru samo sto je tu bilo i ukopavanja ovih stubova i svasta nesto
za neke ozbiljnije poslove angazovane firme i sl i dosta skupo je da kazem ispalo al je zato ispalo i prelijepo
u biti dok ne kazes tacno ja hocu to to i to tu i tu i dok se ne vidi sta se tu moze izvesti ja i drugi ti samo mozemo ovako na suho stavljati slike i sl
ps. ako mozes npr burad nabaviti negdje imas dosta ustede jer ona nisu bas jeftina onda jos ako nadjes palete umjesto ovog okvira moze se to i do nekih 200 maraka mozda skuckati sve zavisi da li ces i ti sama nesto uraditi da li ce ti neko pomoci ili ces sve morati majstore
za neke ozbiljnije poslove angazovane firme i sl i dosta skupo je da kazem ispalo al je zato ispalo i prelijepo
u biti dok ne kazes tacno ja hocu to to i to tu i tu i dok se ne vidi sta se tu moze izvesti ja i drugi ti samo mozemo ovako na suho stavljati slike i sl
ps. ako mozes npr burad nabaviti negdje imas dosta ustede jer ona nisu bas jeftina onda jos ako nadjes palete umjesto ovog okvira moze se to i do nekih 200 maraka mozda skuckati sve zavisi da li ces i ti sama nesto uraditi da li ce ti neko pomoci ili ces sve morati majstore
- Sheval
- Forum [Bot]
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 870 times
I ove nove zgrade, skandinavski stil.
Naglasak je na životnom prostoru.
Mora se ostaviti puno prostora za djecu, puno zelenila, klupa, I norveški stijeg:)
Bezveze nešto slikao... Ali to je to
Muuuu
Naglasak je na životnom prostoru.
Mora se ostaviti puno prostora za djecu, puno zelenila, klupa, I norveški stijeg:)
Bezveze nešto slikao... Ali to je to
Muuuu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 7859 times
- Been thanked: 9285 times
- Status: Online
Nije baš po avliji ali eto.
Stari voćnjak u brdu i jedan ogromni orah, na kojem ove godine nije bilo nijedne liske. Zreo za
Ima bgm kubik i po u trupcu. Poslo čovjeka da traži mušteriju, biće tu nekoliko stoja.
Usput stara ograda kod kuće, zajedno sa 6 šljiva
Imam dvadeset šljiva i ovih mi je preko glave. Već se grane bile popele na krov i oluk
Biće nova ograda, direci i žica psremni
Stari voćnjak u brdu i jedan ogromni orah, na kojem ove godine nije bilo nijedne liske. Zreo za
Ima bgm kubik i po u trupcu. Poslo čovjeka da traži mušteriju, biće tu nekoliko stoja.
Usput stara ograda kod kuće, zajedno sa 6 šljiva
Imam dvadeset šljiva i ovih mi je preko glave. Već se grane bile popele na krov i oluk
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38855 times
- Been thanked: 24575 times
Vidi puste sljive
Neka si nam Živa I Zdrava Sultanija
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 6425 times
- Been thanked: 14877 times
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38855 times
- Been thanked: 24575 times
A sljivopitu
Neka si nam Živa I Zdrava Sultanija
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ma kob'se zajebavo. Dabogdo da tu dobijem po 7 marka na litru, obzirom da se po Piku prodaju od osam.
Moro bi napravit 50 litara, da bi mi se ispaltilo zajebavati se s tim, kupiti, komiti, šećera, kazan iznajmiti, stručno lice, meni bi od svega ostalo 150 maraka
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vidjeh danas, postoje i kosilice na baterije. Cijena oko 300 maraka.
Ima li iskustava? Vidim, piše površina košenja 150 kvadrata. Znači, baterija traje toliko.
Meni bi to bilo pomalo. Jedino ako dobijem tri baterije.
Ima li iskustava? Vidim, piše površina košenja 150 kvadrata. Znači, baterija traje toliko.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 7832 times
- Been thanked: 4497 times
Nema tu salameta.
Garant su predvidjeli za rosnu travicu, pa ako naletis na neku suhu i malo deblju travu nece izdrzat ni 30 kvadrata.
Garant su predvidjeli za rosnu travicu, pa ako naletis na neku suhu i malo deblju travu nece izdrzat ni 30 kvadrata.
Last edited by Mister No on 01 Apr 2021, 09:51, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
Meni je prizor ovako naizgled žive i zdrave, zelene a posječene šljive još pune plodova čisti užas. Jedino da je baš neka loša sorta s koje plodovi ne valjaju ništa. I u tom slučaju je ne bih sjekla dok je sva zelena i puna plodova.Krokodil Behko wrote: ↑14 Aug 2020, 14:21 Usput stara ograda kod kuće, zajedno sa 6 šljiva
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1049 times
Meni je kamen zakon ove cemo godine ako bogda preko betonskih površina staviti isti u sivoj boji
Ostalo je cutanje.
- Hurija
- Pandora
Ne valja to Behko i baterije lose drže.Krokodil Behko wrote: ↑01 Apr 2021, 00:08 Vidjeh danas, postoje i kosilice na baterije. Cijena oko 300 maraka.
Ostalo je cutanje.
- HAVANA
- Forum [Bot]
- Has thanked: 2275 times
- Been thanked: 18421 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Doris wrote: ↑01 Apr 2021, 07:17Meni je prizor ovako naizgled žive i zdrave, zelene a posječene šljive još pune plodova čisti užas. Jedino da je baš neka loša sorta s koje plodovi ne valjaju ništa. I u tom slučaju je ne bih sjekla dok je sva zelena i puna plodova.Krokodil Behko wrote: ↑14 Aug 2020, 14:21 Usput stara ograda kod kuće, zajedno sa 6 šljiva
Moralo je. To je sjeverna strana, naraslo ih 4-5 uz ogradu, a svakako tu nema sunca, plus i voda s brda dodatno kvasi teren
- Hurija
- Pandora