BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- BritkiMozak
- Osvježenje foruma
- Mood:
- Has thanked: 140 times
- Been thanked: 298 times
- Status: Offline
Re: Širi se govor fra Mate Vincetića: Od migranata traži da se odreknu svog Boga da bi dobili hranu
Nevjerojatna primitivčina!!! Napredak kakav sada imamo nije Zapadu i Svijetu omogučilo Kršćanstvo, ono je u srednjem vijeku toliko preziralo ljudsko tijelo da se ljudi nisu prali zbog čega su harale zarazne bolesti, nego je napredak omogučila znanost koja je nastala upravo kao reakcija na crkvene dogme i na prijeku potrebu da se sačuvaju ljudski životi.
Da je Rimokatolička Crkva još i sad na vlasti i da ima srednjevjekovni mentalitet, žene bi i dalje rađale po sedmero djece, preživjelo bi ih trojeili četvero, a tko preživi živio bi najviše do pedeset-šezdeset godina.
Osim toga, mislim da ni općenito gledajuć, muslimanski izbjeglice nisu tražili teletinu, nego ovčetinu ili kozetinu. Ima pravo reći da mu vjera zabranjuje jesti svinjetinu.
Da je Rimokatolička Crkva još i sad na vlasti i da ima srednjevjekovni mentalitet, žene bi i dalje rađale po sedmero djece, preživjelo bi ih trojeili četvero, a tko preživi živio bi najviše do pedeset-šezdeset godina.
Osim toga, mislim da ni općenito gledajuć, muslimanski izbjeglice nisu tražili teletinu, nego ovčetinu ili kozetinu. Ima pravo reći da mu vjera zabranjuje jesti svinjetinu.
Stvarnost je katkada gora i od najcrnije mašte.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Re: Širi se govor fra Mate Vincetića: Od migranata traži da se odreknu svog Boga da bi dobili hranu
Ima naravno. Ali onda more i bez mesa
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
Nije ni kod kuce jeo meso
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Još samo fali da ga vegani podrže.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23557 times
- Been thanked: 24074 times
- Status: Online
Svugdje u svijetu ima budala.
Al izgleda da je kod nas centrala.
I.Andric
Ovaj bi bio dobar za spanjolsku inkviziciju.
Vol.2023
Al izgleda da je kod nas centrala.
I.Andric
Ovaj bi bio dobar za spanjolsku inkviziciju.
Vol.2023

dream of spring...
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21848 times
- Been thanked: 5859 times
fasista od glave do pete
pa sta rekose onih 100 iz Plehana, bas me interesira?

pa sta rekose onih 100 iz Plehana, bas me interesira?
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3596 times
- Been thanked: 6577 times
Ma nije fasista..Hrvat je.. 

Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 39894 times
- Been thanked: 25926 times
Prijebalo se popovima pa budalesu
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Duh
- Inventar foruma
- Has thanked: 1707 times
- Been thanked: 2324 times
Ne zna pop da je Bog otišao davno iz Posavine.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Čistite i uklanjajte iz vaše Vjere bilo kakvu ideologiju i nacionalizam. Ne dozvolite ni sebi ni drugima skrnavljenje tog Božanskog dara!!!
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Pokazivanje i isticanje svoje pobožnosti, a pogotovo agresivno nametanje svoje vjere drugima, posljedica je velike duhovne bolesti i krajnje nekulture, kao i velike udaljenosti od Boga!!!
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Brt sto valja je vec sve napisao samo treba citat
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Fra popusi pa ja
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- insomnia
- Rđav kurac
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9139 times
- Been thanked: 10856 times
Ogradila se Vrhbosanska Nadbiskupija.
Kažu, lik se mali zanio.
Kažu, lik se mali zanio.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20959 times
- Been thanked: 18910 times
Fra Mate Vincetić se ispričao nakon kontroverznog govora: Koristio sam teške riječi

Fra Mate Vincetić, župni vikar na Plehanu kod Dervente, koji je na vrlo uvredljiv način govorio migrantima muslimanima koji dolaze u Evropu uputio je izvinjenje.
"Iskreno se ispričavam svima koji su moje riječi iz isječka navedene propovijedi doživjeli kao povredu vjerskih i drugih ljudskih osjećanja. To nije nikako i nipošto bila nakana ove moje propovijedi, pa tako niti u javnosti prikazanog isječka", stoji u saopćenju fra Vincetića.
Dodaje kako je koristio "teške riječi", i da je bila riječ o nespretnom primjeru.
"Tumačeći, naime, Kristove 'teške riječi' upućene jednoj ženi poganki u evanđelju pročitanom toga dana, i sam sam nažalost uzeo 'teške riječi' kao i nespretan i nesretan primjer u pokušaju suvremene kontekstualizacije razumijevanja Kristova doba i vremena", poručio je fra Vincetić.
Na kraju je izrazio duboko žaljenje zbog svojih "teških riječi" koje su uvrijedile pripadnike drugih vjera.
"Duboko žalim zbog toga ako su ove moje 'teške riječi' i nespretan primjer izazvale povredu vjerskih i ljudskih osjećaja kod pripadnika drugih vjera, vjeroispovijesti ili nevjernika. Tkogod je poslušao moju cijelu propovijed znat će da sam tu govorio o univerzalnosti kršćanske poruke upućene od Isusa za ljude svih vremena i prostora, kao i to da je vjera u Boga za nas vjernike i sljedbenike Isusa Krista 'conditio sine qua non' kako za sretan ovozemaljski, tako i za blaženi nebeski život", kazao je na kraju fra Vincetić.
Podsjećamo, Fra Mato Vincetić, župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima, održao je skandalozan govor u kojem je od migranta koji dolaze u našu zemlju zatražio da se odreknu svoje vjere da bi dobili hranu.
"Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovdje u moju kuću gdje je bog Isus Krist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu. I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umjesto da kažeš halo pa vidi se ko je…, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju", kazao je tada okupljenim vjernicima Vincetić.
Vrhbosanska nadbiskupija je vrlo brzo ogradila od onoga što je kazao fra Vincetić.
klix.ba

Fra Mate Vincetić, župni vikar na Plehanu kod Dervente, koji je na vrlo uvredljiv način govorio migrantima muslimanima koji dolaze u Evropu uputio je izvinjenje.
"Iskreno se ispričavam svima koji su moje riječi iz isječka navedene propovijedi doživjeli kao povredu vjerskih i drugih ljudskih osjećanja. To nije nikako i nipošto bila nakana ove moje propovijedi, pa tako niti u javnosti prikazanog isječka", stoji u saopćenju fra Vincetića.
Dodaje kako je koristio "teške riječi", i da je bila riječ o nespretnom primjeru.
"Tumačeći, naime, Kristove 'teške riječi' upućene jednoj ženi poganki u evanđelju pročitanom toga dana, i sam sam nažalost uzeo 'teške riječi' kao i nespretan i nesretan primjer u pokušaju suvremene kontekstualizacije razumijevanja Kristova doba i vremena", poručio je fra Vincetić.
Na kraju je izrazio duboko žaljenje zbog svojih "teških riječi" koje su uvrijedile pripadnike drugih vjera.
"Duboko žalim zbog toga ako su ove moje 'teške riječi' i nespretan primjer izazvale povredu vjerskih i ljudskih osjećaja kod pripadnika drugih vjera, vjeroispovijesti ili nevjernika. Tkogod je poslušao moju cijelu propovijed znat će da sam tu govorio o univerzalnosti kršćanske poruke upućene od Isusa za ljude svih vremena i prostora, kao i to da je vjera u Boga za nas vjernike i sljedbenike Isusa Krista 'conditio sine qua non' kako za sretan ovozemaljski, tako i za blaženi nebeski život", kazao je na kraju fra Vincetić.
Podsjećamo, Fra Mato Vincetić, župni vikar na Plehanu i vojni kapelan u Vinkovcima, održao je skandalozan govor u kojem je od migranta koji dolaze u našu zemlju zatražio da se odreknu svoje vjere da bi dobili hranu.
"Vidi, molim te, došao si iz zemlje gladan, žedan, go i bos. Tvoj Bog te ostavio gladnog, žednog, golog i bosog. Došao si ovdje u moju kuću gdje je bog Isus Krist, kojem ja zahvaljujem sve one blagodati koje ja imam na Zapadu. Ja zahvaljujem njemu. I sad ti meni naturaš svog Boga koji je tebe ostavio gladnog, žednog, golog i bosog, da ja njemu moram i tebi ispunjavati volju, umjesto da kažeš halo pa vidi se ko je…, kome mi trebamo zahvaliti, sve ono bogatstvo i napredak Zapada. Pa Kristu i evanđelju", kazao je tada okupljenim vjernicima Vincetić.
Vrhbosanska nadbiskupija je vrlo brzo ogradila od onoga što je kazao fra Vincetić.
klix.ba
- Veca
- Uvijek slobodna!
...jedino gujicu obrisati sa ovim izvinjenjem od fra, mate 

- insomnia
- Rđav kurac
Najbolje da se ugledamo na mumine. Cuvare dva sveta hrama, ‘ta će ovi ćafiri
Prema izvjestaju HRW koji tvrdi da je u posjedu satelitskih snimaka, izjavas svjedoka, snimaka i fotografija Saudija vec mjesecima provodi masakr nad izbjeglicama koje se preko Jemena pokusavaju dokopati iste
Broj mrtvih i povrjeđenih je u stotinama.
Prema izvjestaju HRW koji tvrdi da je u posjedu satelitskih snimaka, izjavas svjedoka, snimaka i fotografija Saudija vec mjesecima provodi masakr nad izbjeglicama koje se preko Jemena pokusavaju dokopati iste
Broj mrtvih i povrjeđenih je u stotinama.
- insomnia
- Rđav kurac
A sjecate se kad su Poljaci kojima se po foruma divi kako ce zaustaviti Rusiju i Dodika onomad po izbijanju rata u Ukrajini turili rampu svima koji su imalo mrki jal obojeni. Pa je po Azije i BI moralo slati Havijone po svoje drzavljane u Ukrajinu