U deset mjeseci ove godine azil je zatražilo više muškaraca vojno sposobne dobi (njih 60.440) nego što ih je zajedno u Splitu, Šibeniku, Zadru i Dubrovniku, rekao je Raspudić
BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1533 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
Pogled Joca Vujičića
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 10647 times
Urađena je obdukcija napadača iz sela Zovi Do kod Nevesinja koja je pokazala da je napadač likvidiran, izjavio je doktor Dražen Damjanuk, specijalista sudske medicine.
Damjanuk je rekao da navedeno lice nije migrant i da je, prema prvim nalazima na tijelu, riječ o licu islamske vjeroispovijesti, prenosi RTRS.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite pronašli su i osmo tijelo u potrazi za migrantima koji su se utopili u Drini kod Bratunca nakon što se rano jutros prevrnuo čamac u kojem je, prema nezvaničnim informacijama bilo oko 15 osoba.
Ovu informaciju su nam javile kolege sa terena budući da se ekipa N1 nalazi na mjestu nesreće.
Kako su rekli, među izvučenim migrantima je i tijelo žene, a još se traga za majkom i djetetom.
Traga se i za muškarcem koji je prevozio migrante, ali još nije poznato da li se on utopio ili je pobjegao nakon što je shvatio šta je uradio.
Naime, riječ je o ilegalnom prijevozu migranata, koji su, prema posljednjim informacijama, nastojali prijeći iz Srbije u BiH, tačnije, pretpostavlja se da su čamci s migrantima krenuli preko Drine s područja opštine Ljubovija.
Iako se priča da je u čamcu bilo 30 migranata, ta se informacija ne može sa sigurnošću tvrditi budući da su naše kolege s terena dobile podatak da su migranti prevoženi u dvije ture. Jedna tura je stigla sigurno na odredište, dok je druga od, vjeruje se, 15 osoba kobno završila nakon što je došlo do prevrtanja.
S obzirom na to da je, kako je ranije saopšteno, policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, vjeruje se da su oni bili u tom čamcu koji se nije prevrnuo.
Na zahtjev opštine Bratunac na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.
I Tužilaštvo BiH je obaviješteno o ilegalnom prijevozu migranata.
Ovu informaciju su nam javile kolege sa terena budući da se ekipa N1 nalazi na mjestu nesreće.
Kako su rekli, među izvučenim migrantima je i tijelo žene, a još se traga za majkom i djetetom.
Traga se i za muškarcem koji je prevozio migrante, ali još nije poznato da li se on utopio ili je pobjegao nakon što je shvatio šta je uradio.
Naime, riječ je o ilegalnom prijevozu migranata, koji su, prema posljednjim informacijama, nastojali prijeći iz Srbije u BiH, tačnije, pretpostavlja se da su čamci s migrantima krenuli preko Drine s područja opštine Ljubovija.
Iako se priča da je u čamcu bilo 30 migranata, ta se informacija ne može sa sigurnošću tvrditi budući da su naše kolege s terena dobile podatak da su migranti prevoženi u dvije ture. Jedna tura je stigla sigurno na odredište, dok je druga od, vjeruje se, 15 osoba kobno završila nakon što je došlo do prevrtanja.
S obzirom na to da je, kako je ranije saopšteno, policija zadržala 14 migranata za koje je utvrđeno da su iz Maroka, vjeruje se da su oni bili u tom čamcu koji se nije prevrnuo.
Na zahtjev opštine Bratunac na terenu su vatrogasno spasilačke jedinice iz Bratunca tima Republičke uprave civilne zaštite za spašavanje na vodi.
I Tužilaštvo BiH je obaviješteno o ilegalnom prijevozu migranata.
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22642 times
- Been thanked: 23198 times
Jel ovi migranti rade isto sto i u ameriKi.
Dolaze da nam ukradu nase bijele poslove
Dolaze da nam ukradu nase bijele poslove

dream of spring.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
- Has thanked: 225 times
- Been thanked: 359 times
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2332 times
- Been thanked: 870 times
- Status: Online
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Da su na vrijeme mlatili srpske obijače auta po Sarajevu, ona dva policajca bi bili živi.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Mlate migrante koji diraju trudnice i zeneKrokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:09 Da su na vrijeme mlatili srpske obijače auta po Sarajevu, ona dva policajca bi bili živi.
Ajde ti srpske razbojnike
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ja sam srpske razbojnike mlatio 3.5 godine.bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 21:20Mlate migrante koji diraju trudnice i zeneKrokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:09 Da su na vrijeme mlatili srpske obijače auta po Sarajevu, ona dva policajca bi bili živi.
Srpkinja, ne piše se "ajde" nego "hajde".
Hajde ti nešto napiši protiv četnika. Prozirno-prozirna i dosadna.
- bosnjakinja
- Inventar foruma

pise se ajde, turci kazu i ajde i meraba tako daKrokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:24Ja sam srpske razbojnike mlatio 3.5 godine.bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 21:20
Mlate migrante koji diraju trudnice i zene
Hajde ti nešto napiši protiv četnika. Prozirno-prozirna i dosadna.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 21:37
pise se ajde, turci kazu i ajde i meraba tako daKrokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:24
Ja sam srpske razbojnike mlatio 3.5 godine.
Hajde ti nešto napiši protiv četnika. Prozirno-prozirna i dosadna.![]()
Ali ti si ta koja je protiv Turaka tu, mjesecima hejtaš i tako to.
Budalo, ti si ta koja je smiješna.
Ti si ta koja nosi nick Bošnjakinja i koja bi trebala govoriti bosanski, a ne turski.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3687 times
- Been thanked: 3412 times
Kažu i Amerikanci Džon, ali se to i dalje piše John.bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 21:37
pise se ajde, turci kazu i ajde i meraba tako daKrokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:24
Ja sam srpske razbojnike mlatio 3.5 godine.
Hajde ti nešto napiši protiv četnika. Prozirno-prozirna i dosadna.![]()
Nećeš nikada kada neko kaže “musliman” ga kritikovati što zove muslimane velikim slovom, jer se u govoru ne koriste velika i mala slova, ali je drugo kada neko napiše Musliman umjesto musliman za Bošnjake.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Krokodil Behko wrote: 24 Aug 2024, 21:59
Ali ti si ta koja je protiv Turaka tu, mjesecima hejtaš i tako to.
Budalo, ti si ta koja je smiješna.
Ti si ta koja nosi nick Bošnjakinja i koja bi trebala govoriti bosanski, a ne turski.
Bosanski je i ajde kao i hajde
- bosnjakinja
- Inventar foruma
A sta ti zelis reci??Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 22:05Kažu i Amerikanci Džon, ali se to i dalje piše John.
Nećeš nikada kada neko kaže “musliman” ga kritikovati što zove muslimane velikim slovom, jer se u govoru ne koriste velika i mala slova, ali je drugo kada neko napiše Musliman umjesto musliman za Bošnjake.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Želim reći da ti je providan razlog zašto pišeš meraba jer se piše merhaba.bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 22:11A sta ti zelis reci??Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 22:05
Kažu i Amerikanci Džon, ali se to i dalje piše John.
Mi na forumu ne govorimo, mi pišemo.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Pa kad moze Kejt umjesto Kate sto ne moze meraba umjesto merhaba?Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 22:15Želim reći da ti je providan razlog zašto pišeš meraba jer se piše merhaba.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Nećemo se praviti naivni kao da je jedan japanski turista prvi put došao na Balkan pa da je za njega meraba umjesto merhaba bezazleno kao kada neko kaže “reko” umjesto “rekao”.bosnjakinja wrote: 24 Aug 2024, 23:08Pa kad moze Kejt umjesto Kate sto ne moze meraba umjesto merhaba?Naseef Mushroom wrote: 24 Aug 2024, 22:15
Želim reći da ti je providan razlog zašto pišeš meraba jer se piše merhaba.

Gutaju i Nijemci slovo H (sigurno i Turci ako je tačno to sa meraba) pa se ne može uporediti sa onima u Ercegovini koji ne samo da gutaju slovo H već to i forsiraju.
Da ne bude zabune, ima dosta Hrvata koji ne koriste slovo H ali ne podržavaju UZP politiku, ali bar ne prodaju šuplju da su Bošnjaci i ne vrijeđaju inteligenciju Bošnjaka sa podyebavanjem “Šta fali da se kaže ajde umjesto hajde ili meraba umjesto merhaba?”.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Oni koji se ponose svojim slavenstvom, trebali bi znati da se jedan znameniti češki književnik zove/zvao BoHumil Hrabal i da je živio u gradu koji se zove PraHa
- bosnjakinja
- Inventar foruma
Kazem i ja lahko umjesto lako ali kad pisem nekako mi kulturnije lako
kafa mi je doduse uvijek kafa,i ne znam nikoga da prirodno govori kahva osim nena od 90 godina,cak i moja mama kaze kafa
stoga to forsiranje kahve po Sarajevu ne razumijem,Sarajlije postadose veci muslimani od nas seljaka jbt,a vi kao urbani
kafa mi je doduse uvijek kafa,i ne znam nikoga da prirodno govori kahva osim nena od 90 godina,cak i moja mama kaze kafa
stoga to forsiranje kahve po Sarajevu ne razumijem,Sarajlije postadose veci muslimani od nas seljaka jbt,a vi kao urbani
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20523 times
- Been thanked: 18530 times
- Status: Online