Crna hronika
Moderator: Krokodil Behko
- Beni
- Fuck you

- Mood:
- Has thanked: 2320 times
- Been thanked: 5732 times
- Status: Online
Re: Sjekirom udario komšiju jer je slušao narodnjake iz Srbije
Napad na Bosnjake
Fuck you a friendly note to start the day
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
- Status: Offline
Jah, opet se pravimo naivni.Julia-Klara wrote: 07 Feb 2023, 18:34 A sta da kometarisemo?
Da je neko dosao opomenuti komsiju, ne zato sto slusa GLASNO muziku, nego SRPSKU muziku?
U maju mjesecu? Pretpostavljam jos i 1og maja
I radi jebene muzike komsiju zveknes sjekirom?
Sta se na ovakve stvari uopste moze rece?
Mozda samo “bolesnik”?
Dovoljno je pročitati, ratni veteran, 1964./1965. godište, Hrvatska, srpska muzika i sve samo od sebe odaje sve potrebne informacije.
Ali eto pravit ćemo se naivni i čuditi se kao da je u Njemačkoj neki djed ubio omladinca jer je reggae muzika bila preglasna.
I naravno da je bolesnik, napraviše ga bolesnikom i ratnim veteranom ti što su klali uz srpsku muziku. Da njih nije bilo možda bi danas umjesto što ganja ljude sa sjekirama radije sjedio sa suprugom uz čašu vina i divili bi mu se da je gospodin kao Penis Bešlagić.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Možda, a možda je samo ustaša koji mrzi Srbe iz dna duše.
Dakle, post ti nema nikakvog smisla. Ako bismo pratili tu logiku onda bismo u svakom takvom slučaju mogli pokazivati empatiju prema ljudima koji komšiji tek tako ulete u avliju da ih raspore sjekirom.
Dakle, post ti nema nikakvog smisla. Ako bismo pratili tu logiku onda bismo u svakom takvom slučaju mogli pokazivati empatiju prema ljudima koji komšiji tek tako ulete u avliju da ih raspore sjekirom.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3882 times
Ratni veteran koji je za vrijeme srpske agresije na Hrvatsku imao 20-30 godina, znači više je od samo “ustaša koji mrzi Srbe”.Chan wrote: 07 Feb 2023, 20:28 Možda, a možda je samo ustaša koji mrzi Srbe iz dna duše.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Masamune
- Forumaš godine

- Mood:
- Has thanked: 22755 times
- Been thanked: 20838 times
Takva reakcija nema nikakvo opravdanje. Ne bi imala ni u slučaju da je u pitanju Bošnjak koji je preživio horor Srebrenice, a da mu komšija Bošnjak pušta Tomu jer ga podsjeća na četnička opijanja u zarobljeništvu u logoru uz pjesme Tome.
Sve ovo pod uslovom da nema ništa drugo u pozadini i da su problem i okidač samo muzika koja je puštana. Tako je kako je.
Sve ovo pod uslovom da nema ništa drugo u pozadini i da su problem i okidač samo muzika koja je puštana. Tako je kako je.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4449 times
- Been thanked: 3405 times
Naprotiv. Djikana treba oštricom a ne ušicama.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24124 times
Sta je sluso? Onda cu se ocitovat.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Melek
- Deer Hunter

Ovu:
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- HAVANA
- Penzioner

- Has thanked: 2911 times
- Been thanked: 24124 times
Pa dobro, mogo je pretpostavit da ce bit sjekira il cakija.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Melek
- Deer Hunter

Da

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Re: Crna hronika
OVO JE POLICAJAC ĐORĐE (28) KOJI JE LIKVIDIRAO SUPRUGU NEVENU (20) PA IZVRŠIO SUICID

Policijski službenik Đorđe P. (28) likvidirao je svoju suprugu Nevenu P. (20) u beogradskom naselju Grocka. Potom je izvršio suicid. Policija je oko 17:20 dobila dojavu o pucnjavi, ali po dolasku na teren pronašla je dva tijela.
Srpski MUP priopćio je kako su provjerom utvrdili da ranije nije bilo prijavljivano nasilje u toj obitelji. Policija nastavlja s provedbom očevida, a potvrđeno je da je 28-godišnji počinitelj radio u Policijskoj stanici Grocka. “Vjenčali su se, ali ga je ona ostavila prije dva tjedna”, ispričao je prijatelj oca nastradale djevojke za Telegraf.
Meni je ovo šok, bio je dobar dečko, ništa nije ukazivalo da će se ovo dogoditi”, kazao je jedan od susjeda. Par se navodno vjenčao prije godinu dana i živio u unajmljenoj kući.
Prijatelji ubice i njegove supruge ne mogu da dođu sebi otkako su čuli za stravičan zločin.
Kako su “Blicu” ispričali prijatelji supružnika, on je završio svoju smjenu u Kaluđerici nakon čega je trebalo da se nađe sa suprugom oko dogovora u vezi sa razvodom braka."
Eto da je zakon o kažnjavanje za femicid slab.
Nažalost ovoga će biti još više , koliko god država da sankcionisu muškarca on ako je u očaju on će i sebi oduzeti život.
Mrzim kad sam u pravu kod ovih stvari

Policijski službenik Đorđe P. (28) likvidirao je svoju suprugu Nevenu P. (20) u beogradskom naselju Grocka. Potom je izvršio suicid. Policija je oko 17:20 dobila dojavu o pucnjavi, ali po dolasku na teren pronašla je dva tijela.
Srpski MUP priopćio je kako su provjerom utvrdili da ranije nije bilo prijavljivano nasilje u toj obitelji. Policija nastavlja s provedbom očevida, a potvrđeno je da je 28-godišnji počinitelj radio u Policijskoj stanici Grocka. “Vjenčali su se, ali ga je ona ostavila prije dva tjedna”, ispričao je prijatelj oca nastradale djevojke za Telegraf.
Meni je ovo šok, bio je dobar dečko, ništa nije ukazivalo da će se ovo dogoditi”, kazao je jedan od susjeda. Par se navodno vjenčao prije godinu dana i živio u unajmljenoj kući.
Prijatelji ubice i njegove supruge ne mogu da dođu sebi otkako su čuli za stravičan zločin.
Kako su “Blicu” ispričali prijatelji supružnika, on je završio svoju smjenu u Kaluđerici nakon čega je trebalo da se nađe sa suprugom oko dogovora u vezi sa razvodom braka."
Eto da je zakon o kažnjavanje za femicid slab.
Nažalost ovoga će biti još više , koliko god država da sankcionisu muškarca on ako je u očaju on će i sebi oduzeti život.
Mrzim kad sam u pravu kod ovih stvari
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
Koji zakon?
Nije stigao ni reagirati, lik se ubio.
Valjalo bi vidjeti statistiku, koliko muškaraca sebi uzme život, nakon što počine ženoubistvo.
Kladim se da je to možda oko 10%, ako je i toliko.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pola ili je 25 % gledao sam kad oni što raspravljaju o femicidu kažu takoKrokodil Behko wrote: 12 Feb 2023, 10:41Koji zakon?
Nije stigao ni reagirati, lik se ubio.
Valjalo bi vidjeti statistiku, koliko muškaraca sebi uzme život, nakon što počine ženoubistvo.
Kladim se da je to možda oko 10%, ako je i toliko.
Pa šta će zakon i femicidu uraditi, samo će povećati broj samoubojstava a neće ubistvo žena , i opet ako žena ubije muškarca lezi manju kaznu kao i sad što ih sistem miluje
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pa zato i kažem da je zakon uzaludan.
Neke podatke ipak imamo. U ovoj godini, do novembra se dogodilo 25 femicida, od toga osam samoubistava ubice i šest pokušaja samoubistava. U 2021. dogodilo se 26 femicida, od čega je pet praćeno samoubistavom ubice, dok je u 2020. od ukupno 29 femicida, 10 pratilo samoubistavo ubice.
'U periodu od 2017. do 2020. godine, tri četvrtine učinilaca je nakon femicida pokušalo ili izvršilo samoubistvo, pokazuje publikacija “Analiza slučajeva femicida vatrenim oružjem” (UNDP, 2021). Od tri slučaja u kojima su učinioci nakon izvršenja femicida pokušali da ubiju i sebe, u jednom slučaju jedina informacija je bila da se učinilac nalazi u teškom stanju i da je životno ugrožen, za jednog učinioca nema daljih informacija, dok u trećem slučaju mediji navode da se učinilac oporavio i da mu je određen pritvor."
Da se razumimo ne amnestiram muškarce ovde samo znam njihovu brutalnu prirodu i šta će slijediti dalje.
Treba uključiti psihologe sociologe prije nego se desi ovo.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Matan
- Sila nečista

- Has thanked: 3945 times
- Been thanked: 7277 times
- Status: Online
U Becu jedan poznati nogometas Turskog porijekla , igrao cak za Austrijsku reprezentaciju,
ubijen od strane najboljeg prijatelja isto Turcina..koji je ubio poslije i sebe..
razlog, ovaj nogometas imao aferu sa njegovom zenom..
ubijen od strane najboljeg prijatelja isto Turcina..koji je ubio poslije i sebe..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Mutevelija
- Selonačelnik

Pretnje samoubistvom kao obrazac
U dostupnoj literaturi pominje se i da su pretnje učinioca samoubistvom uočene kao obrazac zlostavljanja intimnih partnerki, naročito onda kada žrtva napusti nasilnika pa on koristi manipulativne pretnje samoubistvom kako bi povratio kontrolu nad njom (Burden, 2020). Ovo se ogleda u sledećim ponašanjima učinioca prema žrtvi: govori joj da je ona njegov razlog za život; preti joj da će se ubiti ako pokuša da ga napusti ili da se razvede; govori joj da nema zašto da živi ako mu se ona ne vrati ili ako ne ostane sa njim; preti samoubistvom kako bi je naterao da ,,dokaže“ svoju ljubav prema njemu radeći sve ono što on zahteva; nagoveštava da će žena biti kriva ako on završi mrtav (Burden, 2020).
Samoubistvo ubice je karakteristično je za muškarce ubice žena – samo 1 odsto ubistava intimnog partnera praćenog samoubistvom su slučajevi u kojima su žene ubile muškog partnera i izvršile samoubistvo (Mršević, 2013:63).
U dostupnoj literaturi pominje se i da su pretnje učinioca samoubistvom uočene kao obrazac zlostavljanja intimnih partnerki, naročito onda kada žrtva napusti nasilnika pa on koristi manipulativne pretnje samoubistvom kako bi povratio kontrolu nad njom (Burden, 2020). Ovo se ogleda u sledećim ponašanjima učinioca prema žrtvi: govori joj da je ona njegov razlog za život; preti joj da će se ubiti ako pokuša da ga napusti ili da se razvede; govori joj da nema zašto da živi ako mu se ona ne vrati ili ako ne ostane sa njim; preti samoubistvom kako bi je naterao da ,,dokaže“ svoju ljubav prema njemu radeći sve ono što on zahteva; nagoveštava da će žena biti kriva ako on završi mrtav (Burden, 2020).
Samoubistvo ubice je karakteristično je za muškarce ubice žena – samo 1 odsto ubistava intimnog partnera praćenog samoubistvom su slučajevi u kojima su žene ubile muškog partnera i izvršile samoubistvo (Mršević, 2013:63).
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Mutevelija
- Selonačelnik

Ma muškarci su brutalni kad je to u pitanju a to ide čak daleko do Kaina i Abela.Matan wrote: 12 Feb 2023, 10:50 U Becu jedan poznati nogometas Turskog porijekla , igrao cak za Austrijsku reprezentaciju,
Neće se ta priroda muškarca promijeniti ni doživotnim zatvorom jer on je već u očaju .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
Čovjek se ne rađa,odnosno po svojoj prirodi nije monogamno biće i po mom mišljenju to je uzrok svakog nasilja u muško-ženskim odnosima.
Nažalost,u 95 posto slučajeva jači spol zloupotrebljava tu činjenicu i maltretira slabiji spol,vrlo često sa fatalnim posljedicama.
Nažalost,u 95 posto slučajeva jači spol zloupotrebljava tu činjenicu i maltretira slabiji spol,vrlo često sa fatalnim posljedicama.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1660 times
- Been thanked: 1493 times
Nije Kain ubio Abela zbog žene nego zbog konkurencije,osjećaja da roditelji prave razliku između njih dvojice,ako se dobro sjećam.Mutevelija wrote: 12 Feb 2023, 10:52Ma muškarci su brutalni kad je to u pitanju a to ide čak daleko do Kaina i Abela.Matan wrote: 12 Feb 2023, 10:50 U Becu jedan poznati nogometas Turskog porijekla , igrao cak za Austrijsku reprezentaciju,
Neće se ta priroda muškarca promijeniti ni doživotnim zatvorom jer on je već u očaju .
Iz istog razloga je Fredo pokušao ukloniti Michaela,ali se ovaj spasio i kasnije dao ubiti Freda C.
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Dobro pomiješao sam ih sa islamskom interpretacijom Kabila i JabukaTokmak wrote: 12 Feb 2023, 13:48Nije Kain ubio Abela zbog žene nego zbog konkurencije,osjećaja da roditelji prave razliku između njih dvojice,ako se dobro sjećam.Mutevelija wrote: 12 Feb 2023, 10:52
Ma muškarci su brutalni kad je to u pitanju a to ide čak daleko do Kaina i Abela.
Iz istog razloga je Fredo pokušao ukloniti Michaela,ali se ovaj spasio i kasnije dao ubiti Freda C.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav