Moze, moze, kao sto vidis. Islamofobija je omiljeni past-time dokonih, izuzetno poduprta od strane MSM. Ima tu i velikih propusta muslimana, ali nije da mikroskop vec decenijama nije na Islamu. Evo i na forumu svako malo iskoci varijacija na temu Islamofobije.Duminjo wrote: 02 Jun 2022, 12:36Ma ja podrzavam samo da bude isto svima. Ako je zabranjeno meni ovo, neka je i tebi to tvoje. Nema frke, svima zabranjeno, vjerovatno iz nekih opravdanih razloga i necu ulaziti u to, pa cu postivati zabranu.
Ako je samo meni zabranjeno a on moze, e ne moze
Molitve na javnim mjestima / potreba za vjerskim objektima
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4123 times
- Been thanked: 3091 times
- Status: Offline
Re: Trebević: Na Brusu postavljena tabla kojom se zabranjuje obavljanje vjerskih obreda
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 4200 times
- Been thanked: 3881 times
Re: Trebević: Na Brusu postavljena tabla kojom se zabranjuje obavljanje vjerskih obreda
Pa to je kao ona priča, neka svako bude vjernik u četiri zida i da to ne pokazuje u javnosti, bez obzira koja religija iako je kod nekih religija samo nositi krst/križ ispod majice gdje se ne vidi a kod muslimana je to ipak način oblačenja. Očigledno je koja će religija jedina biti ugrožena.Chan wrote: 02 Jun 2022, 08:36Jarane to tvoje isto da ja kažem hoće li policija kažnjavati i one koji na glas kažu da bi htjeli nešto ukrasti pored onih koji su stvarno nešto ukraliDuminjo wrote: 01 Jun 2022, 22:20 Hoce li murija kaznjavati ljude koji se na lokaciji prekrste? Ili je ovo samo za padanje na dekicu?
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Lavlje_srce
- Alienka

Zasto?Julia-Klara wrote: 02 Jun 2022, 12:40 Pise "zabranjeno obavljanje vjerskih obreda", znaci SVIH. Na privatnom posjedu.
Memento Mori
- Misolovka
- Na probnom

- Has thanked: 63 times
- Been thanked: 34 times
tačno se vidi da čovjek nigdje sa tog trebevića nije sišao, makar malo do sarajeva
ljudi najnormalnije klanjaju usred njujorka a ne mogu na nekoj livadi
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Dosta je vise i njihovih budaescina
Samo sabura
- Lavlje_srce
- Alienka

Ovo je eklatantni primjer diskriminacije vjernika, vec sam objasnila zbog cega.Koraci_u_noci wrote: 02 Jun 2022, 12:40 Tesko je podvuc crtu i rec ovo je dozvoljeno ovo je zabranjeno pa moras generalno utvrdit pravila da vaze za sve.
U multikulturalnim i sekularnim drustvima ima previse razlicitih obicaja da bi se sve dozvoljavalo na javnim povrsinama, uvijek ce se nac neko da ga smeta i onda moras pomiriti razlicite interese.
A na privatnom posjedu, sto rece Goldi, vlasnik moze utvrdit kucni red kakav on smatra da treba. Vazno samo da je u skladu sa propisima i da nema diskriminacije
Memento Mori
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2752 times
- Been thanked: 8615 times
S tim da je taj interni zakon, kucni red, ispod vrhovnog zakona.Koraci_u_noci wrote: 02 Jun 2022, 12:40 Tesko je podvuc crtu i rec ovo je dozvoljeno ovo je zabranjeno pa moras generalno utvrdit pravila da vaze za sve.
U multikulturalnim i sekularnim drustvima ima previse razlicitih obicaja da bi se sve dozvoljavalo na javnim povrsinama, uvijek ce se nac neko da ga smeta i onda moras pomiriti razlicite interese.
A na privatnom posjedu, sto rece Goldi, vlasnik moze utvrdit kucni red kakav on smatra da treba. Vazno samo da je u skladu sa propisima i da nema diskriminacije
U sustini, više kao neka preporuka ono "bilo bi lijepo ali nije pod moranje"
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14601 times
- Been thanked: 10087 times
Jer vlasnik to ne zeliLavlje_srce wrote: 02 Jun 2022, 12:44Zasto?Julia-Klara wrote: 02 Jun 2022, 12:40 Pise "zabranjeno obavljanje vjerskih obreda", znaci SVIH. Na privatnom posjedu.
Isto sto bi na mom posjedu bilo zabranjeno peci janjetinu. Ili da mi 50 klinaca trci po dvoristu i vristi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9389 times
- Been thanked: 10160 times
Vjerovatno misli da ce mu to donijet vise koristi, musterija, sta li je
Pobjeci sad od svega zelim
- immuno
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13314 times
- Been thanked: 14517 times
Misolovka wrote: 02 Jun 2022, 12:44 tačno se vidi da čovjek nigdje sa tog trebevića nije sišao, makar malo do sarajeva
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Poredite New York, London, Bec, sa Trebevicem?

- Lavlje_srce
- Alienka

Ok, a sta cemo s javnim povrsinama? Tu ne bi trebalo smetati jer nikoga ne ugrozava.Julia-Klara wrote: 02 Jun 2022, 12:49Jer vlasnik to ne zeliNe znaci nuzno da je ksenofob nego ne zeli.
Isto sto bi na mom posjedu bilo zabranjeno peci janjetinu. Ili da mi 50 klinaca trci po dvoristu i vristi
Memento Mori
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2875 times
- Been thanked: 23806 times
- Status: Online
Znaci ovo je ok? Gdje je granica, za sta sluze vjerski objekti...? A posebna prica je da bi ovi nekim drugim nesto branili i odredjivali... Zato postoje zakoni i pravila koja bi trebala jasno definisati te stvari. 

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Lavlje_srce
- Alienka

Ne mozes imati jedan set pravila za jedne, a drugi za druge jer je to licemjerje.
"U političkom smislu, sekularizam je pokret koji razdvaja religiju i vladu, a često se naziva odvajanje crkve i države. Ovo može da se odnosi na smanjenje veza između vlade i religije, zamenjujući zakone zasnovane na religijskim spisima (kao što su Halaha, Dominionizam i Šerijat) sa građanskim zakonima, i sprečavanjem diskriminacije na osnovu veroispovesti sto doprinosi povećanju zaštite prava verskih manjina."
Sekularizam koji funkcionira u praksi znaci da su od drugih mirni ateisti, vjernici, homo i heteroseksualci, mladi, stari, pripadnici etnickih manjina itd. Kome smeta da se dvije djevojke drze za ruku npr. ili da musliman na javnom mjestu obavi molitvu, moze okrenuti osjetljivu glavicu na drugu stranu.
Potpuno ista prica kao ona "neka svako bude gay u svoja 4 zida", pa to onda eksplodira kao sto smo diskutovali na drugoj temi.Naseef Mushroom wrote: 02 Jun 2022, 12:43Pa to je kao ona priča, neka svako bude vjernik u četiri zida i da to ne pokazuje u javnosti, bez obzira koja religija iako je kod nekih religija samo nositi krst/križ ispod majice gdje se ne vidi, a kod muslimana je to ipak način oblačenja. Očigledno je koja će religija jedina biti ugrožena.
"U političkom smislu, sekularizam je pokret koji razdvaja religiju i vladu, a često se naziva odvajanje crkve i države. Ovo može da se odnosi na smanjenje veza između vlade i religije, zamenjujući zakone zasnovane na religijskim spisima (kao što su Halaha, Dominionizam i Šerijat) sa građanskim zakonima, i sprečavanjem diskriminacije na osnovu veroispovesti sto doprinosi povećanju zaštite prava verskih manjina."
Sekularizam koji funkcionira u praksi znaci da su od drugih mirni ateisti, vjernici, homo i heteroseksualci, mladi, stari, pripadnici etnickih manjina itd. Kome smeta da se dvije djevojke drze za ruku npr. ili da musliman na javnom mjestu obavi molitvu, moze okrenuti osjetljivu glavicu na drugu stranu.
Last edited by Lavlje_srce on 02 Jun 2022, 13:11, edited 1 time in total.
Memento Mori
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
Slazem se, ali ovdje ipak pricamo o tabli na privatnom posjedu.Lavlje_srce wrote: 02 Jun 2022, 13:04Ok, a sta cemo s javnim povrsinama? Tu ne bi trebalo smetati jer nikoga ne ugrozava.Julia-Klara wrote: 02 Jun 2022, 12:49
Jer vlasnik to ne zeliNe znaci nuzno da je ksenofob nego ne zeli.
Isto sto bi na mom posjedu bilo zabranjeno peci janjetinu. Ili da mi 50 klinaca trci po dvoristu i vristi![]()
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20616 times
Nije to ta priča. Mene ne uzimaj u usta sa tim svojim konstrukcijama.Naseef Mushroom wrote: 02 Jun 2022, 12:43Pa to je kao ona priča, neka svako bude vjernik u četiri zida i da to ne pokazuje u javnosti, bez obzira koja religija iako je kod nekih religija samo nositi krst/križ ispod majice gdje se ne vidi a kod muslimana je to ipak način oblačenja. Očigledno je koja će religija jedina biti ugrožena.Chan wrote: 02 Jun 2022, 08:36
Jarane to tvoje isto da ja kažem hoće li policija kažnjavati i one koji na glas kažu da bi htjeli nešto ukrasti pored onih koji su stvarno nešto ukrali
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Lavlje_srce
- Alienka

Ovo si izvukao iz konteksta jer je to bilo na nekom protestu. Ne desava se svaki dan. Nisu nikoga ostetitli, nista porusili, nikoga povrijedili. Vec su bili na ulici i obavili su molitvu kad je za to doslo vrijeme.HAVANA wrote: 02 Jun 2022, 13:04 Znaci ovo je ok? Gdje je granica, za sta sluze vjerski objekti...? A posebna prica je da bi ovi nekim drugim nesto branili i odredjivali... Zato postoje zakoni i pravila koja bi trebala jasno definisati te stvari.
Ne podrzavam molitvu na sred ulice da se razumijemo, samo primjecujem strah koji progovara iz tebe.
Koliko stvari nisu u redu u drustvima (posebno nasem), kad bismo ih redali, trebalo bi nam 3 dana samo da ih nabrojimo. Molitva je najmanji problem, tj. nije problem uopce.
Memento Mori
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2875 times
- Been thanked: 23806 times
- Status: Online
Ok u pravu ste eto ali ja dok sam ziv necu shvatiti zasto ce neko klanjati na ulici, u sumi... Razlog, cemu to? Ovo da ne spominjem da zatvori ulicu, to bi sve pokaznjavo zestoko...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22494 times
- Been thanked: 20616 times
Jarane neki random lik zabrani klanjanje, a vi svi kao upaljeni kutnjaci pričate o ksenofobiji. Nije zapalio Kur'an da ga treba nabiti nogom, već je u svom posjedu zabranio klanjanje iz njemu poznatih razloga. I ne mora baš sve biti ksenofobija. To može biti i poput onog kad jednom Romu daš marku, pa onda drugom isto tako i onda ih sutradan dođe 30, pa ti bude preko glave. Što ne bi to i ovdje bio slučaj? Zašto mora biti u pitanju baš uvijek ksenofobija? Je li to čovjek mrzi Rome ako otjera tih 30, a dvojici prije njih je dao marku dvije?Duminjo wrote: 02 Jun 2022, 12:29Pa mozda i onaj covjek ne klanja citav namaz nego otklanja samo farze. Minute, dva i gotovo.Chan wrote: 02 Jun 2022, 12:24
Kako bolan klanjanje možeš porediti sa time što se neko prekrsti? NiĐe veze. Prekrsti se za 2 sekunde i doviđenja.
Hajd da si spomenuo neku konkretnu i pravu molitvu koja traje duže
I trebali su onda fino na tablu napisati obavijest "zabranjeno klanjati" pa da znamo na cemu smo.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9389 times
- Been thanked: 10160 times
Mene licno ne smeta nista, ali pokusavam sagledati stvari objektivno. Gdje podvuci crtu, da li dozvolit i vjernicima da vjerske propise tumace kako im se prohtije. Imas u u vlastitoj kuci situacija da kad jedno hoce klanjat, to drugi i ne primijete, a kad drugo hoce, to je procedura, svi osjete na svojoj kozi.
Pobjeci sad od svega zelim