Jelke i pokloni kod bosanskih muslimana

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30867 times
Been thanked: 28546 times
Status: Offline

Re: Jelke i pokloni kod bosanskih muslimana

Post by Morgen » 17 Dec 2024, 09:24

Ja slavim sve sto se moze slaviti

Iduce godine i ono meksicko “el dia de los muertos”

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 09:40

Morgen wrote: 17 Dec 2024, 09:20
bosnjakinja wrote: 17 Dec 2024, 09:17

ne, halloween je zaista sotonisticki ako cemo realno

ovo je isto kao da se pravoslavci bune sto slavite 31 decembar kao novu godinu jer vi imate svoj kalendar
Ja sam ionako za, da svi hrišćani slave istog dana Božić. Meni je to previše posla, ja to dvaput slavim. 🥸

Helovin je super 😍
u Bosni je srbima i bosnjacima djeda mraz bio usko vezan za novu godinu, hrvati su ga vezali za savoj bozic 25 decembra,srbi su imali druge neke obicaje za svoj bozic.Pravoslavni bozic nije toliko bio komercijalizovan kao katolicki /zapadnjacki

Tako je bilo za vrijeme YU

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 30867 times
Been thanked: 28546 times

Post by Morgen » 17 Dec 2024, 09:45

Ja mogu samo da pricam svoje iskustvo, kako su drugi to radili ne znam. Moja familija (u Srbiji) je kitila
Novogodisnju jelku. Apsolutno nevezano za religiju.

A ja sam rodjena u Nemackoj, ovde smo kitili i kitimo bozicnu jelku, s tim da pratim katolicke (a nisam katolkinja) obicaje (advent npr)

Jelku izbacujem posle pravoslavnog bozica

Naravno slavim i pravoslavni bozic, ali vise tradicionalno (kao moji na selu)
Katolicki slavimo sa poklonima (kao na filmu)
Last edited by Morgen on 17 Dec 2024, 09:46, edited 1 time in total.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 13314 times
Been thanked: 14517 times

Post by immuno » 17 Dec 2024, 09:46

bosnjakinja wrote: 17 Dec 2024, 09:40
Morgen wrote: 17 Dec 2024, 09:20

Ja sam ionako za, da svi hrišćani slave istog dana Božić. Meni je to previše posla, ja to dvaput slavim. 🥸

Helovin je super 😍
u Bosni je srbima i bosnjacima djeda mraz bio usko vezan za novu godinu, hrvati su ga vezali za savoj bozic 25 decembra,srbi su imali druge neke obicaje za svoj bozic.Pravoslavni bozic nije toliko bio komercijalizovan kao katolicki /zapadnjacki

Tako je bilo za vrijeme YU
Haj ne lupetaj bez veze ....jesul bili okiceni gradovi , ulice za bozic NISU, jel se slavio bozic jeste u kucama i bez komercijalizma kao danas ....svi vjerski praznici su bili skoro pa ne primjeceni osim nove godine....

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 26097 times
Been thanked: 26724 times

Post by ironman » 17 Dec 2024, 11:51

Ako slucajno cuje.
Djed Mraz.
dream of spring...

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 17 Dec 2024, 15:16

bosnjakinja wrote: 17 Dec 2024, 07:41
harlekin wrote: 17 Dec 2024, 07:30 Hjooj gnjaveza :123
Je tako tesko skontat da ljudi imaju slobodu radit sto zele,ali ne mozes bit musliman na silu bgt.
Slavi bozic slavi,slavi krscanske svece,slavi sto oces ali se ne trpaj medju muslimane bgt jer oni to ne slave.
Ljudi kao toliko pametni da svi sve znaju a osnovne stvari i temelj jedne religije ne kontaju,ili su valjda pametniji od Poslanika.
U sekularnoj zemlji i peder ima pravo da kaze musliman sam, a fino si ignorisala citav dio gdje pitam za vece stvari? Koliki procenat vas vjernika dize kredite? Sta je s tim? Evo ja sam nevjernik i nikada nisam imala kredita znaci ja ispadam bolji vjernik a vi koji jeste imate prokletstvo bozije nad sobom i niste muslimani!
A zene :123
Mene nazvat vjernikom je uvreda za vjernike.
Ima pravo svatko reci da je musliman,astronaut,tratinčica ako hoce zast nebi imao pravo.
Ev ja mogu reci da sam nobelovac i to iz podrucja fizike,druga stvar je sto je to lupetanje,imaju pravila i propisi kako se postaje nobelocac,astronaut ili musliman,fino pise crno na bijelo.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 15:19

harlekin wrote: 17 Dec 2024, 15:16
bosnjakinja wrote: 17 Dec 2024, 07:41

U sekularnoj zemlji i peder ima pravo da kaze musliman sam, a fino si ignorisala citav dio gdje pitam za vece stvari? Koliki procenat vas vjernika dize kredite? Sta je s tim? Evo ja sam nevjernik i nikada nisam imala kredita znaci ja ispadam bolji vjernik a vi koji jeste imate prokletstvo bozije nad sobom i niste muslimani!
Ima pravo svatko reci da je musliman,astronaut,tratinčica ako hoce zast nebi imao pravo.
Ev ja mogu reci da sam nobelovac i to iz podrucja fizike,druga stvar je sto je to lupetanje,imaju pravila i propisi kako se postaje nobelocac,astronaut ili musliman,fino pise crno na bijelo.
Pardon onda, nisam upoznata s tvojim stavovima

Ali ,ne samo da imaju nego i priznaju se,pa postoje crkve gdje su svestenici pederi a postoje crkve gdje je to smrtni grijeh

polako danas sutra kad Bosna krene naprijed, ka IZ izgubi monopol i svako krene tumaciti na svoj nacin sta onda? doduse vec to sad imamo samo slabije organizovano

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin » 17 Dec 2024, 16:17

bosnjakinja wrote: 17 Dec 2024, 15:19
harlekin wrote: 17 Dec 2024, 15:16
Pardon onda, nisam upoznata s tvojim stavovima

Ali ,ne samo da imaju nego i priznaju se,pa postoje crkve gdje su svestenici pederi a postoje crkve gdje je to smrtni grijeh

polako danas sutra kad Bosna krene naprijed, ka IZ izgubi monopol i svako krene tumaciti na svoj nacin sta onda? doduse vec to sad imamo samo slabije organizovano
Opet ti,nije bitno tko sta i na koji nacin tumaci,moze svatko posebno nest tumacit samo je jedno ispravno,crno na bijelo.
Nigdje poslanik nije rekao za nest "ako tako mislis" ili "ako netko smatra" to su gluposti,govorio je sta "moras" koje su ti "obaveze" i da si "rob",to sto netko smatra nest moze macku o rep okacit,postoje imanski sarti stupovi islama fino vele sta i kako moras radit da bi bio musliman,ne ako to smatra ili sto vec.
To ljudi vole se pravit pametni pa svoje misljenje dozivljavaju bitnijim od onog sto stvorio Islam,et kao znaju oni bolje.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 53211 times
Been thanked: 9452 times

Post by ElTriconi » 17 Dec 2024, 16:35

Bajka je i ono radi da se obogatis. Ljudi presaugaju pa umru u ceterestim, pedesetim.

Svasta ljudi vjeruju 😂
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 22494 times
Been thanked: 20615 times

Post by Masamune » 17 Dec 2024, 16:54

uostalom, post ti je prijavljen zbog vrijeđanja
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1385 times
Been thanked: 1688 times

Post by Sioux » 17 Dec 2024, 16:57

Sad neče dobiti poklone zbog tebe..
Pogled Joca Vujičića

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 17:06

Masamune wrote: 17 Dec 2024, 16:54 uostalom, post ti je prijavljen zbog vrijeđanja
A kako bogati vrijedja moj post? Da li to ja kao agnostik i nemuslimanka nemam pravo na izrazavanje ? Evo vjernik misli da cu ja kao takva u pakao, i ko ce mu to zabranit da kaze? Ja opet vjerujem da je to bajka i ko ce meni to zabranit?
U Bosni nece niko, forum je opet privatna kuca pa kako admin zeli, ali ja uvrijedila nisam sto sma iznjela svoja ubjedjenja

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 17 Dec 2024, 17:08

Ženo, većina ljudi koji pišu na forumu su muslimani. Eto ne moramo ići dalje.

Nemaš ni malo takta. Imam i ja razna ubjeđenja i stavove po pitanju religija, ali je bitan način kako ih iznosiš, kao i gdje.

Tvoj način je katastrofalan i krajnje provokatorski.
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 17 Dec 2024, 17:12

Masamune wrote: 17 Dec 2024, 16:54 uostalom, post ti je prijavljen zbog vrijeđanja
Bolan nema nista gore od fejkera i imitatora. Fina je ideja to, ljudi relogiozni, cuvaju se od svega. Pogled ne svera tamo vamo, zadaju se u porodicu. Od osobina gledaju da imaju sto vise dobrih.

Najlakse se to moze priblizit pocetniku u teretani. Udje u teretanu vidi bildere i misli vako cu i ja za mjesec. Ljudi imaju disciplinu, visedecenijsku, tacno znaju sta ce jest i kad ce jest, kako ce radit vjezbe, sve u stotinku. I ti kontas sacu i ja vako. I prodje sedmica, u upalama si sav al kofol vidis na sebi u ogledalu kad se gledas ima misic, ukazo se biceps. Druga sedmica, jos gore upale. Treca sedmica povrjedis se i kazes jebo ovo, garant su na steroidima i batalis. I onda dje god vidis bildera govoris evo puca se sintolom i koristi steroide, zensku kad vidis iz teretane nako potiho u sebi kazes garant si se sinoc obrijala da sakrijes bradu od steroida. Onda dodjes na opskurni portal ili forum, ili jos bolje na fejsbuk (il druge mreze pod pseudonimom) i samo udaras proljev protiv teretane, tegova, trcanja i svega. Blatis one kojima si se nekad divio, pises razne nebuloze koje nisu nista nego vlastita frustriranost.

I pojede te kad vidis bildera, da smijes satro bi ga kolima :D.

E to ti je to kad neko hoce nesta na silu pa presauga :D.

Znaci rad red i disciplina pa tek onda vidis rezultate, nema od par sedmica nista. Godine i decenije, za sve u zivotu. Nema nista od precica i tako tog. Moras sam sebe indoktrinirat da vjerujes da je to jedina istina, da te nesto ljevo ne smije pokolebat od krajnjeg cilja. Moras biti jak kako fizicki tako i psihicki 🤔

Vidi, ovaj zadnji paragraf je ko ono za kronere dje se idu ljecit, indoktriniraju ih da bi ih vratili u normalu i ubili svaku zelju za alkoholom. Vremenom poslije veoma brutalne indoktrinacije dodju sebi i uhavizaju se. I onda citav zivot dobro paze jer znaju sta slijedi ako nastave po starom :D.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 17 Dec 2024, 17:15

Izvini brate, al evo treći put čitam post i ne mogu da shvatim poentu :oo

Moguće da je to od gladi. Čekamo pizzu iz rerne :oo

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 17:16

Masamune wrote: 17 Dec 2024, 17:08 Ženo, većina ljudi koji pišu na forumu su muslimani. Eto ne moramo ići dalje.

Nemaš ni malo takta. Imam i ja razna ubjeđenja i stavove po pitanju religija, ali je bitan način kako ih iznosiš, kao i gdje.

Tvoj način je katastrofalan i krajnje provokatorski.
Koliko znam nije forum vjerski ima sex tema znaci smije i tema protiv vjere

Necu u dzamiji pricati protiv vjere ali BIH ke sekularna

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 17 Dec 2024, 17:17

:123

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:

Post by ElTriconi » 17 Dec 2024, 17:21

Masamune wrote: 17 Dec 2024, 17:15 Izvini brate, al evo treći put čitam post i ne mogu da shvatim poentu :oo

Moguće da je to od gladi. Čekamo pizzu iz rerne :oo
Najbolje to prikazuje ona epizoda south parka kad se mormoni usele i rendi vidi kako im je skladna porodica pa hoce na silu nesta :D.

bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by bosnjakinja » 17 Dec 2024, 17:25

Masamune wrote: 17 Dec 2024, 17:17:123
uvreda je da opsujem a to nisam

Ali ok neka ti bude 🙄 :djed

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 17 Dec 2024, 17:26

Pa nisu samo psovke uvrede.

Ti kao da si pala sa Marsa jbt.

Post Reply

Return to “Religija”