Popljuvao ti je Artetu

Pa nije bez razloga u tom kontekstu. Moze se itekako diskutovati o tome je li Terzic imao bolju sezonu od Artete. Ja bih rekao da su tu negdje. Dortmund peti u ligi, ali finale lige prvaka. Arsenal drugi u najjacoj ligi na svijetu 2 boda iza prvog, ali ispadosmo u cetvrtini finala lige prvaka. U domacim kupovima smo bili trube i oni i mi. Jedino ostaje Community Shield kojeg smo osvojili, ali to i nije neki trofej.
Masamune wrote: 13 Jun 2024, 12:24Pa nije bez razloga u tom kontekstu. Moze se itekako diskutovati o tome je li Terzic imao bolju sezonu od Artete. Ja bih rekao da su tu negdje. Dortmund peti u ligi, ali finale lige prvaka. Arsenal drugi u najjacoj ligi na svijetu 2 boda iza prvog, ali ispadosmo u cetvrtini finala lige prvaka. U domacim kupovima smo bili trube i oni i mi. Jedino ostaje Community Shield kojeg smo osvojili, ali to i nije neki trofej.
Arteta mora sljedece sezone osvojiti neku veliku titulu. Inace ce se uvuci luzerski mentalitet u ovu ekipu Arsenala, a i pitanje je koliko cemo neke moci zadrzati. Nema vise prostora za opravdanja i sve ostalo.
Klopp je u petoj sezoni u Liverpoolu uzeo ligu prvaka, a kasnije i ligu nakon kupovine van Dijka i mnogih drugih kad su masno plaćali igrače i sadašnje nosioce igre Liverpoola. Arteta isto mora uzeti ili ligu ili ligu prvaka pogotovo jer Arsenal planira opet dosta potrositi pogotovo na dovodjenje napadaca.
sve u svemu, pametan potez.
Krokodil Behko wrote: 13 Jun 2024, 13:44 Imam osjecaj, da su i klub i Terzic imali figu u dzepu. Odnosno, klub je ionako trazio drugog, a Terzic ima neku dobru ponudu. Hummels je mozda samo instrumentaliziran s obje strane
Godinu dana prije isteka ugovora Edin Terzić je napustio Borussiju iz Dortmunda. Klub je odlučio krenuti drugim putem nakon dvije godine saradnje i za novog trenera imenovan je Nuri Šahin.
41-godišnji Terzić prihvatio je prijedlog kluba da se saradnja završi prije isteka ugovora. Shvatio je i on da mu je potrebna promjena i dogovor je brzo završen.
Neće Terzić iz kluba otići praznih ruku. Dogovoreno je da mu se isplati kompenzacija od milion eura, što je mnogo manje od plate koju je imao, a koja je iznosila tri miliona eura na godišnjem nivou.
Ipak, pristao je Edin na ovakvu odštetu i nije pravio problem klubu kojeg voli, no Borussia se dodatno zaštitila u ovom slučaju.
"Ova odšteta ima posebnu klauzulu. Terzić će novac dobiti samo ako ne potpiše odmah za novi klub", navode njemački mediji.
Nije poznato kolika je 'zabrana' postavljena za Terzića, no vjerovatno se radi upravo o četiri mjeseca s obzirom na to da je pristao na znatno manju odštetu od one koja mu je pripadala po ugovoru.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest