Nu

Ti si vco obatalila sad će spast forum opet

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Imaju ali to nije ono na što sam mislio.ina wrote: 08 Jul 2024, 18:04Ja opet nešto ne mogu da vjerujem da on to stvarno tako misli. Bar ne u vezi pozicije i stanja spomenute djece/ljudi. Nadam se.
Samo mu naišlo (ko zna zašto) da valja gluposti.
Imaju ljudi i u dijaspori (ili svi obični ljudi inače) svoje patnje, poteškoće ili šta god.Mutevelija wrote: 08 Jul 2024, 12:31 Uredu je to ali zakonom bar jednom da godišnje dodje dijaspora u BiH pa da se pati sa narodom zajedno a ne glasas a ne patis se ko u BiH narod .
Politički sistemi, zdravstveni, edukativni, ekonomski, a često i društveni.. u dosta okruženja su klimavog temelja i ekvilibrija i za revidirati.
Ma neka ih. Nisam dzaba spomenuo "nepopularno misljenje" i "svete krave".
Julia-Klara wrote: 09 Jul 2024, 12:01 Pa cijelu drzavu nam vode podobni, ne sposobni.
Masa, razumijem o cemu pricas![]()
Ok, neka imaju djeca i porodice NEKE privilegije (zdravstvo, finacijska pomoc) ali ne po svaku cijenu, ne za sve i ne uvijek.
Mozda ipak da se sa manje emocija razmisli o ovome sto Masa pise.
Mora polako biti rasprava za i zbog budućih naraštaja. Zbog sadašnje generacije djece i radno sposobnih u dvadesetim godinama. Mora i u tome doći do talasanja.ironman wrote: 09 Jul 2024, 12:05 Niko te nikad nece pljuvati ili bilo sta..
Jednostavno to je aksiom.
Nema rasprave.
A znam i svi znamo o cemu pricas.
Zrtva koju su podnijeli ljudi kojih nema da bi mi imali drzavu se mora ispostovati. Tu nema rasprave.
Fuj ne fuj, ali sigurno postoje ljudi koji i ovaj (sveti) status koriste.ina wrote: 09 Jul 2024, 12:08Julia-Klara wrote: 09 Jul 2024, 12:01 Pa cijelu drzavu nam vode podobni, ne sposobni.
Ok, neka imaju djeca i porodice NEKE privilegije (zdravstvo, finacijska pomoc) ali ne po svaku cijenu, ne za sve i ne uvijek.
Kakvu svaku cijenu? Čuj ne za sve i ne uvijek..
Kao da su im dijelili i kapom i šakom bez ikakvog kriterija.
Ma dajte Molim vas.
I de.. valjda postoje podatci koliko su potrošili na njih a koliko svih ovih godina sjebali i sgrnuli sebi. Fuj.
Pa ako već imamo stanje da nam državu vode podobni a ne sposobni i ako je čitav sistem izgrađen na taj način, zašto nam je prioritet da govorimo o djeci šehida kao da je to problem #1?Julia-Klara wrote: 09 Jul 2024, 12:01 Pa cijelu drzavu nam vode podobni, ne sposobni.
Upravo tako.Julia-Klara wrote: 09 Jul 2024, 14:11Fuj ne fuj, ali sigurno postoje ljudi koji i ovaj (sveti) status koriste.ina wrote: 09 Jul 2024, 12:08
Kakvu svaku cijenu? Čuj ne za sve i ne uvijek..
Kao da su im dijelili i kapom i šakom bez ikakvog kriterija.
Ma dajte Molim vas.
I de.. valjda postoje podatci koliko su potrošili na njih a koliko svih ovih godina sjebali i sgrnuli sebi. Fuj.
Opet kazem, ne mora se sve imati po svaku cijenu, ne za sve i ne zauvijek. Mora i u ovom segmentu postojati red.
Da me ne razumijes pogresno, evo slikovito - ode moja nena doktoru, ima 70 godina, i umjesto nje kada dodje na red, udje (sada) momak od 30 godina jer je dijete poginulog borca.
NAGLASAVAM - moraju postojati kategorije i revizije. Moje misljenje.
Jer nije isto kada supruga ostane udovica sa dvoje male djece (90ih godina), i kada ta djeca imaju svoje porodice, i opet koriste (neke) povlastice na racun istog razloga.
JER, ruku na srce, u proslom ratu je skoro svako izgubio nekog, pa ne koristi (ili ne moze iskoristiti) (opet neke) povlastice.
Nemojte se paliti na svaku i "fujakati" po defaultu.
Niko ne kaze da treba ukinuti sve svakome i ignorisati zalaganja i zrtve, nego da se i u ovom segmentu treba napraviti red.
https://www.paragraf.ba/propisi/kantona ... ovine.htmlLaser wrote: 09 Jul 2024, 15:34 Ima li neki propis koji govori sa koliko godina izlaziš iz kategorije "dijete šehida"?
Neka djeca šehida sada imaju 45 godina. Spadaju li oni u tu kategoriju?
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests