Potpisujemironman wrote: 25 May 2022, 18:43 Zapravo su se u 70-im pitali kako Deep purple postade idol mladima..
Karikiram, ne stavljam ih u istu ravan,ali poenta..
Svakih 20 godina isto se dešava.
Moderator: Krokodil Behko
Potpisujemironman wrote: 25 May 2022, 18:43 Zapravo su se u 70-im pitali kako Deep purple postade idol mladima..
Karikiram, ne stavljam ih u istu ravan,ali poenta..
Ne diraj mi Freddy-ja!
babo joj pusta steely dan, grateful deadse i almane, u autu i u kuci. ali je zato uspavljuje uz hendu sviraj mi sviraj brate
Ih ja i sad nekad po kući pjevam “ Baby shark, doo, doo, doo, doo, doo, doo”Skin wrote: 25 May 2022, 22:24babo joj pusta steely dan, grateful deadse i almane, u autu i u kuci. ali je zato uspavljuje uz hendu sviraj mi sviraj bratekako je otkrio da to pali, ne popusta.
a ja ne forsiram nista, pustam joj djeciju muziku. jer meni to svakako valja poslije pjevati kad je uspavljujem, pa sam prakticna![]()
Moja ludila za Vajtom. Od kako je stari Travnik nastao. Sad je uspavljujem sa “Sto te nema” i “kraj tanana Sadrvana”Skin wrote: 25 May 2022, 22:24babo joj pusta steely dan, grateful deadse i almane, u autu i u kuci. ali je zato uspavljuje uz hendu sviraj mi sviraj bratekako je otkrio da to pali, ne popusta.
a ja ne forsiram nista, pustam joj djeciju muziku. jer meni to svakako valja poslije pjevati kad je uspavljujem, pa sam prakticna![]()
Svaki babo većinom "folira". Stroži su i manje fleksibilni. Ali neka... uz balans djeca razviju "uho" i za prilagodan vlastiti ritam..Skin wrote: 25 May 2022, 22:24babo joj pusta steely dan, grateful deadse i almane, u autu i u kuci. ali je zato uspavljuje uz hendu sviraj mi sviraj bratekako je otkrio da to pali, ne popusta.
nisam jos dotle dosla innie sa literaturomina wrote: 25 May 2022, 22:40Svaki babo većinom "folira". Stroži su i manje fleksibilni. Ali neka... uz balans djeca razviju "uho" i za prilagodan vlastiti ritam..Skin wrote: 25 May 2022, 22:24
babo joj pusta steely dan, grateful deadse i almane, u autu i u kuci. ali je zato uspavljuje uz hendu sviraj mi sviraj bratekako je otkrio da to pali, ne popusta.
Dori wrote: 25 May 2022, 13:08 Ali pazi Nazife…..Imaš one “one time hits”, za koje svi zaborave, a imaš bezvremensku kvalitetu koja nikada ne prolazi.
Elvis je i danas popularan….Sinatra….Stones, Beatles, Elton, Nina Simone….
Dok sa druge strane pola nekih muzičara iz 80-tih, 90-tih uopste se i ne sjećamo…
Tako i kod nas. Imaš Colu, Merlina, Balasevica, Bijelo Dugme, koje slušaju i mladi i stari. Vidiš po koncertima.
Sa druge strane ova dvojica imaju svoju neku publiku. Nema starijih na njihovim koncertima…A ovi sto ih sada slušaju će otici dalje, tako da mislim da 20 godina vise će ljudi i dalje znati za Colu, Merlina i Dugme, nego za Jalu…
Sve je do kvalitete, a ovi bas neka “prolazna roba”.
Kao da poredis rok trajanja Njemačkoj i Kineskoj robi….
Mi govorimo o dječijim i tinejdžerskim danima gdje kvalitet nije važan, gdje se nude bijesna auta, gole guzice i za djevojčice neki boybendovi koji skakću okolo i pjevaju ukradene hitove iz 80ih dok curice vrište i plaču.spacebound wrote: 25 May 2022, 13:26 Ne slazem se s tobom. Zgrazavanje je na kic i sund koji se slusa, ne trebaju naravno slusati Parni Valjak, mislim ne moze ni bit u trendingu ako nema neku aktuelnu pjesmu, tako da niko ne ocekuje da se tu nadje "Sve jos mirise na nju", ali sasvim sigurno da se i sad pravi i kvalitetna muzika, medjutim to omladinu upste ne zanima. Daj im samo ko ce gdje kome skinut gace dok je pijan i drogiran.
I muzika oblikuje generacije tako da voditelj ne grijesi puno.
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests