Slično je i moj tata plavog princa u semafor složioshark-attack wrote: 05 Nov 2019, 12:39onaj "princ" je zavrshio karijeru u koritu Miljacke, babuka profulio most na Skenderiji... bio u 'veselom" raspolozenju

Nsu 1100

Moderator: Krokodil Behko
Slično je i moj tata plavog princa u semafor složioshark-attack wrote: 05 Nov 2019, 12:39onaj "princ" je zavrshio karijeru u koritu Miljacke, babuka profulio most na Skenderiji... bio u 'veselom" raspolozenju
Jedem... De reci ko je pobijedio da ne bruji tu u restoranu
Istina... Znam da je slabiju verziju imao, ne znam otkud mi u glavi 1100/1300 umjesto 1000/1200...Ommadawn wrote: 05 Nov 2019, 13:44 Bili su NSU 1000 i NSU 1200. Nije bio 1100.
Ovaj sa 1000 je imao jači motor, zvao se TT i onaj najjači se zvao TTS.
Sastavljali se u UNIS Pretisu od 1967 do 1972. Tad nastaje TAS i saradnja sa Volkswagenom čija je grupacija kupila NSU.
Ma Talijani su yebavali svakom majku na reliju dok Švabo ne napravi BMW-a i ne pojaviše se Japanci sa svojim autima.
tristaćstorm wrote: 05 Nov 2019, 13:51Istina... Znam da je slabiju verziju imao, ne znam otkud mi u glavi 1100/1300 umjesto 1000/1200...Ommadawn wrote: 05 Nov 2019, 13:44 Bili su NSU 1000 i NSU 1200. Nije bio 1100.
Ovaj sa 1000 je imao jači motor, zvao se TT i onaj najjači se zvao TTS.
Sastavljali se u UNIS Pretisu od 1967 do 1972. Tad nastaje TAS i saradnja sa Volkswagenom čija je grupacija kupila NSU.
Ma Talijani su yebavali svakom majku na reliju dok Švabo ne napravi BMW-a i ne pojaviše se Japanci sa svojim autima.
![]()
...ovo je OK ....istina ziva....ma sve ...Mister No wrote: 05 Nov 2019, 16:29 Tristac je bio Fiatov i nema veze sa NSU-om.
NSU je proizvodio kod nas u to doba jako popularnog Princa.
Princ je bio elitno auto tad i vrijedio kao vrlo brz i startan, jer je bio izuzeto lagan.
Motor i vuca pozadi a lagan naprijed pa je bio prilicno "vrcav" i nesiguran na putu.
Svi su govorili, ali niko nije vidio, da ako ga startas pod punin gasom moze se podici samo na zadnje tockove.
Nijemci su potpuno radili 1000-ku a kod nas se u nekom obimu radila 1200-ka.
Osnovna prepoznatljiva razlika im je bila u zadnjim stopkama.
Koliko znam i NSU je poceo experimentisati sa Wankel motorima sto ga je i sahranilo.
Wankel motori inace nisu nikoga usrecili pa ni Mazdu posle.
Zbog financijskih problema NSU preuzima grupacija WV, mada je nekako najbolje reci da je NSU prethodnik Audija.
Joj to su meni fina auta, Audi 50. Meni da je jedan narandžasti.Pasaga wrote: 05 Nov 2019, 18:08 sjecam se K70 ... s tim su poceli kao s protutipovima danasnjih savremenijih limuzina.
A6,Pasat ...
A 50 ... bilo je auto vrhunske kvalitete,masinski,i karoserijom.
I danas ih vidim par u mom mjestu,idu ko i novi ....
izuzetno lijepa linija,korozije,ni na vidiku.....
metalik bojica .....![]()
Users browsing this forum: Ahrefs [Bot] and 9 guests