Sve vijesti u BiH

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41975 times
Been thanked: 28817 times
Status: Offline

Re: Teroristički napad u Zvorniku

Post by Rum » 28 Apr 2015, 12:20

Ovo je fotografija oca Nerdina Ibrića kojeg su strijeljali zvornički četnici 1992.

Nerdin Ibrić Imao je godinu dana kada su pripadnici VRS-e sa pripadnicima zvorničke policije i paravojnih jedinica iz Srbije, njegovog oca Sejfu, zajedno sa oko 750 Bošnjaka, 1.juna 1992.godine odveli na Bijeli Potok, odakle su na nepoznatoj lokaciji svi pobijeni. Objavljujemo fotografije Sejfe Ibrića i njegovih amidžića Ismeta i Beriza koji su istog dana pobijeni od strane zvorničkih četnika.

Image

Image
Jedna od najtežih kazni za čovjekovo srce jeste da ga Allah udalji od Kur'ana.

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6712 times

Post by greeneyes » 28 Apr 2015, 12:36

Izgleda da se Dodikova and co. teorija o džihadizmu, Islamskom terorizmu prosto urušila.
Samo sabura

Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Podrinjac » 28 Apr 2015, 13:46

Vehabije će nama do glave doći.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14857 times
Been thanked: 10379 times

Post by Julia-Klara » 28 Apr 2015, 14:29

Dodik izjavio da se ne smije optuzivati cijeli narod nego samo pojedinac koji je pucao
Nagazili ga? :jonas
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 28 Apr 2015, 14:52

Pojedinac? Ja ne znam gdje se provukla ta izjava Dodika, jer je taj isti Dodik već u svojoj glavi stvorio terorističku organizaciju nalik Al Kaidi, i svu tu slikus tvorio u roku od odmah, bez ikakvih dokaza, naravno. Može bit da su ga zbog toga nagazili. :tuga
Samo sabura

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14857 times
Been thanked: 10379 times

Post by Julia-Klara » 28 Apr 2015, 14:58

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je danas u Banjaluci sa potpredsjednikom Republike Srpske Ramizom Salkićem. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić osudili su danas teroristički čin u Zvorniku i istakli da je potrebno sačuvati mir, stabilnost i toleranciju. “Šaljemo poruku i poziv za toleranciju. Ne može se osuditi čitav narod kojem pripada napadač”, rekao je predsjednik Dodik. Predsjednik Republike je ponovio da su terorističkim činom napadnute institucije sistema i Republika Srpska. “Potrebne su zajedničke sinhronizovane aktivnosti da bi se očuvali mir i stabilnost, te da na viši nivo bude podignuta saradnja i koordinacija svih institucija nadležnih za borbu protiv terorizma i svake vrste kriminala, kao i sa lokalnim zajednicama”, rekao je predsjednik Srpske. Predsjednik Dodik i potpredsjednik Salkić zajednički su ocijenili da je veoma važno što je Policija Republike Srpske profesionalo i odgovorno postupila u izazovnom trenutku kada je napadnuta jedna njena organizaciona jedinica. “Policija Republike Srpske je veoma brzo uspostavila kontrolu u Zvorniku i nije dozvolila bilo kakvu vrsta eskalacije. Terorizam je globalna prijetnja, svjedoci smo svega onoga što se dešava, ali se moramo zajednički boriti protiv ove pošasti”, rekao je predsjednik Dodik. On je napomenuo da će Republika Srpska učiniti sve da poboljša kapacitete policije da bi se suprotstavila ovakvim aktivnostima. “Organizovanje posebne službe za borbu protiv terorizma je opravdano, a kapacitete ove jedinice ćemo u narednim danima podići na najviši mogući nivo”, rekao je predsjednik Dodik. On je naveo da je svim organima u BiH dostavljen akt o mogućim napadima, koji nije operativno upotrebljiv. “U njemu piše da zbog neke gužve koja se dogodila u Australiji postoji mogućnost terorističkog akta širom BiH. Još se navodi da služba koja je dostavila ove infomacije ne raspolaže podacima o mjestu gdje bi se eventualno mogao napad dogoditi i ničega više nema u tom aktu”, pojasnio je predsjednik Dodik. On je naglasio da će MUP Srpske razviti dovoljno sposobnosti da nabavlja potrebne informacije. Predsjednik Dodik kaže da organizacini oblik policija u BiH nije smetnja za saradnju i da policije Srpske i Federacije BiH operativno dobro sarađuju. “U svakom slučaju, posao reforme policije u BiH je završen, jer ona ima koordinaciju. Van Ustava je urađeno mnogo stvari i u oblasti bezbjednosti i sve ćemo to sagledati u nekom narednom vremenu”, dodao je predsjednik Dodik.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 15:45

greeneyes wrote:Pojedinac? Ja ne znam gdje se provukla ta izjava Dodika, jer je taj isti Dodik već u svojoj glavi stvorio terorističku organizaciju nalik Al Kaidi, i svu tu slikus tvorio u roku od odmah, bez ikakvih dokaza, naravno. Može bit da su ga zbog toga nagazili. :tuga
drž se ti sporta... :123
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 15:48

Julia-Klara wrote:Dodik izjavio da se ne smije optuzivati cijeli narod nego samo pojedinac koji je pucao

normalno ne narod, al ovo je teroristicka organizacija jasno ko dan i nije prvi put da ubijaju po bosni...

pojedinac izvrsio plan radikalnih islamista... po srpskoj policiji uz alahu ekber...

nikako ne smje narod kopletan da se mjesha vec zloglasna klica zla... ovo ce ujediniti narod jer svakom noramlnom bošnjaku mislim sve na ovom forumu ti fanatici su idioti...

poneki krenu u pravdanja odah pikujuci na mrznju prema dodiku ali u globalu niko ove majmune ne podnosi... zajedno ce to narod izbaciti i eto prilike za ruku ruci...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 15:50

greeneyes wrote:Izgleda da se Dodikova and co. teorija o džihadizmu, Islamskom terorizmu prosto urušila.

pravdanja ... fino NEBITNO :)

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 28 Apr 2015, 15:55

Da, inače je na savršen način prikazao kako se treba njegovati mir i tolerancija izmedju naroda, ne'a šta. :ok
drugrankovic wrote:
greeneyes wrote:Pojedinac? Ja ne znam gdje se provukla ta izjava Dodika, jer je taj isti Dodik već u svojoj glavi stvorio terorističku organizaciju nalik Al Kaidi, i svu tu slikus tvorio u roku od odmah, bez ikakvih dokaza, naravno. Može bit da su ga zbog toga nagazili. :tuga
drž se ti sporta... :123
I ti bi se trebao držati svoja četiri zida, obavezno bez interneta. :kafa
drugrankovic wrote:
Julia-Klara wrote:Dodik izjavio da se ne smije optuzivati cijeli narod nego samo pojedinac koji je pucao

normalno ne narod, al ovo je teroristicka organizacija jasno ko dan i nije prvi put da ubijaju po bosni...

pojedinac izvrsio plan radikalnih islamista... po srpskoj policiji uz alahu ekber...

nikako ne smje narod kopletan da se mjesha vec zloglasna klica zla... ovo ce ujediniti narod jer svakom noramlnom bošnjaku mislim sve na ovom forumu ti fanatici su idioti...

poneki krenu u pravdanja odah pikujuci na mrznju prema dodiku ali u globalu niko ove majmune ne podnosi... zajedno ce to narod izbaciti i eto prilike za ruku ruci...
Polako ba, nije uopće sigurno da se radi o terorističkim organizacijama vezanim za vehabije. Da jeste, sigurno ne bi stradao jedan čovjek, te ranjena dvojica. Da se radilo o pravom, smišljenom napadu od strane neke veće organizacije broj stradalih bi bio mnogo veći. Kako vrijeme odmiče i vieš se detalja otkriva sve miriše na to da se radio o osveti iliti vraćanju ratnih dugova.

A ako se ipak radi o nekoj organizaciji apsolutno sam za to da se to iskorijeni ukoliko je to moguće. Takvi ljudi nisu dobri ni po koga.
Samo sabura

greeneyes
Hadžija
Hadžija

Post by greeneyes » 28 Apr 2015, 15:56

drugrankovic wrote:
greeneyes wrote:Izgleda da se Dodikova and co. teorija o džihadizmu, Islamskom terorizmu prosto urušila.

pravdanja ... fino NEBITNO :)
Tvoja moć rezonovanja je strašna. :aplauz
Samo sabura

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 15:59

Krokodil Behko wrote:Divno i nebitno? Pedeset mrtvih koje si i ti eto zapišao?
Rado bih da se obračunamo s vehabijama i šta tebe boli, ako mi hoćemo ukinuti marame?

Na koji način, komentar nekog srpskog hejtera može biti relevantan u svemu ovome? Čak je i retardiran, pa tvrdi da je Avaz produžena ruka Vlade FBiH, a svi znamo da su SDA i Avaz na ratnoj nozi.

Ali znam ja šta je u pitanju. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio. Avaz je objavio da su mu Srbi likvidirali oca, pa sad i to valja popišati a na Avaz napasti zbog drskih "dezinformacija".

Vi niti priznajete, niti ćete ikada priznati šta ste sve učinili u ratu, pa eto i iza rata.
Mi ćemo se obračunati s vehabijama, ali vi se nikada nećete obračunati s četničkim ravnogorskim pokretom, koji broji oko 100.000 ljudi, deseterostruko je brojniji od vehabija, baštini genocide i sve ostale vrste zločina i kao takav je najterorističkija organizacija savremenog svijeta.
PRAVDANJA ... fino i NEBITNO :)

KRELAC samo krece u osvjete do bespuca... kad se spomjene handzar divizija, pa jasenovac, jadovno, zlocini u I sv ratu, tvoj odgovor je vrlo jasan :)

stoga ne budi licemjer :)

kazem fino al NEBITNO :)

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 16:07

KROKODIL SPUSTI LOPTU... marame ne vezujem za vehabije...zaista divnog svjeta ima u maramama, mislim na ljudske osobine tih zena... i nicim nijesu u ovim organizacijama ekstremista...

takva ne podrzava ubistva u "Ime boga velikog" ...

ok razujem sta zelis reci ali ipak preterujes... pronaci vehabije i one zene koje su u toj organizaciji ako ih ima ok, isto ko muske... no, bile su arae svudje po svetu kod muslimanki i bilo je miline i normalnog zivota...

ovo su majmuni, ovo je bolest u kojoj vrh profitira...

isla jebe aerika jer se siri, i onda ga ovima unistava...

prlja ga... za jednu posebnu maramu ja bi zivot dao... bez razmisljanja... i one pored nje neke, su veoma plemenite cestite i osjecajne osobe kojima se mozes diviti... pune ljubavi i topline prema svakome... kakva mrznja...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 16:09

inace krokodil da dodjes u srbiju i provedes po godine shvatio bi da ravnogorski pokret je smeshna rjec... to je pokret da stane u tri autobusa plus napaljeni klinci koji kad odrastu zaborave gluposti...

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti » 28 Apr 2015, 16:23

Krokodil Behko wrote:

Fino ja velim, zakonom zabraniti pokrivanje žena, jer bez toga ne može biti ni vehabija.
:jok Marama odnosno mihrab i pokrivenost nemaju blage veze sa terorizmom Behko. To je sloboda i način izražavanja , ipak smo u 2015 godini.. Meni lično ne smeta ni da se stave i rogovi na glavu recimo ali da se ne zadire u tuđe interese.
Ovoga malog je trebalo dobrano držati pod pojačanim nadzorom .Čisto sumnjam da policije nije znala da je bezbjedno interesantan i da pripada vehabijskom pokretu .
Last edited by Terasa svjesti on 28 Apr 2015, 16:24, edited 1 time in total.
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 28 Apr 2015, 16:23

Ja bi ovu temu zakljucao... Kao i mnogi portali, nema se tu mnogo pametnoga reci... Opravdavati jedno s drugim i trecim je suludo...
Muslimani / Bošnjaci imaju najveću obvezu izolirati te idiote jer cine njima najveće zlo...
Tako mislim da mora Ahmed potrgati zastavu isila kad naiđe na nju, Ante kad naiđe na ustasku i Jovo kad naiđe na cetnicku... Sve ostalo ce samo dizati negativu...
A gdje smo stigli s tim stanjem svijesti... Nisam siguran :cudi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1392 times

Post by Mala_Mu » 28 Apr 2015, 16:52

storm wrote:Ja bi ovu temu zakljucao... Kao i mnogi portali, nema se tu mnogo pametnoga reci... Opravdavati jedno s drugim i trecim je suludo...
Muslimani / Bošnjaci imaju najveću obvezu izolirati te idiote jer cine njima najveće zlo...
Tako mislim da mora Ahmed potrgati zastavu isila kad naiđe na nju, Ante kad naiđe na ustasku i Jovo kad naiđe na cetnicku... Sve ostalo ce samo dizati negativu...
:klanja

To je to, i onda neko njemu da glas za najveceg nacionalistu :lupa

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10372 times
Been thanked: 12248 times

Post by Krokodil Behko » 28 Apr 2015, 17:47

Ubijeni Dragan Đurić i ranjeni Željko Gajić na spisku srpskih policajaca koji su učestvovali u genocidu u Srebrenici
Odjednom mi ga nije ni žao :cudi

Fino ja rekoh negdje gore, u policiji RS, sve vrvi od četnika, a sad bi da se skriju iza paravana institucija države i još očekivati, da se neko pospe pepelom. :kita

Ovo nije pokušaj pravdanja predmetnog vehabije, pa tako da me se ne stavlja u taj kliše. Dobio je što je i zaslužio, jer je glup, a abd da se tako provedu i ostale vehabije. Nema tu nikakve odbrane, nego je fazon u tome, da se sigurno neću posipati pepelom, kad to od mene traži neki prononsirani četnik koji je činio i gore stvari od ovog maloumnika.

drugrankovic wrote:
Krokodil Behko wrote:Divno i nebitno? Pedeset mrtvih koje si i ti eto zapišao?
Rado bih da se obračunamo s vehabijama i šta tebe boli, ako mi hoćemo ukinuti marame?

Na koji način, komentar nekog srpskog hejtera može biti relevantan u svemu ovome? Čak je i retardiran, pa tvrdi da je Avaz produžena ruka Vlade FBiH, a svi znamo da su SDA i Avaz na ratnoj nozi.

Ali znam ja šta je u pitanju. Ko vas ne zna, skupo bi vas platio. Avaz je objavio da su mu Srbi likvidirali oca, pa sad i to valja popišati a na Avaz napasti zbog drskih "dezinformacija".

Vi niti priznajete, niti ćete ikada priznati šta ste sve učinili u ratu, pa eto i iza rata.
Mi ćemo se obračunati s vehabijama, ali vi se nikada nećete obračunati s četničkim ravnogorskim pokretom, koji broji oko 100.000 ljudi, deseterostruko je brojniji od vehabija, baštini genocide i sve ostale vrste zločina i kao takav je najterorističkija organizacija savremenog svijeta.
PRAVDANJA ... fino i NEBITNO :)

KRELAC samo krece u osvjete do bespuca... kad se spomjene handzar divizija, pa jasenovac, jadovno, zlocini u I sv ratu, tvoj odgovor je vrlo jasan :)

stoga ne budi licemjer :)

kazem fino al NEBITNO :)
Ja licemjer? Reče lik koji odjutros, popljuva pedeset ubijenih u RS poslije rata, činjenicu da je ubijeni policajac nekakav genocidaš (nikakvo čudo za RS), i još mi tu po milioniti put pišeš o Handžar diviziji, a eto skorije pokolje ćemo preskočiti, pa ćemo nastaviti o handžaristima, na bazi svjedoćenja ćorave babe Cvijete iz četrdeset i neke.

A to, koliko ima četnika u Srbiji, pogledaj predzadnju vijest na portalu, pa mi javi, da slučajno tu rehabilitaciju Mihailovića nisu isposlovala ta dva autobusa beznačajnih likova?

I za kraj, nema te bošnjačke stranke koja danas nije osudila ovaj napad, a bit će i konkretne mjere za sedam dana. Fino rekoh, mi ćemo to počistiti, ali vi ćete ostati isti kao i do sada, zahlupani do bola s idejom, da jedan čobanski narod ima slavnu historiju. Piši ti šta hoćeš. Bog dao pa si haos elokventan u tome, međutim bijedno izgleda kad se koriste sva ta sredstva s ciljem opravdavanja provođenja genocidnog plana B iliti drugi ešalon, iza Karadžića i Mladića. Mašala, ima vas mnogo. Skoro pa svi Srbi. Ko će vas počistiti?

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 18:02

ja popljuva pedeset? jednostavno me nece doticati to sad tvoje opravdavanje ubistva ovih ljudi kojia samo trazis razlog za ubistvo... ne briga e to sto navodis jer to je razlog debilu dai de da se svjeti, a i ako vec poinjes onda cu da reagujem isto kao i ti na pominjanje jasenovca, jadovno, zlocini oko srebrenice, pa prvi sv rat... to te zabole dupe da prostis, pa sto bi se ja na tvoje obazirao? tu si licejer jer si u vise navrata negirao jasenovac tj uzimao kao stalno vracanje u proslost a sad kad si ti u pitanju tj tvoj narod onda ajo nekih pedeset rtvih, ovo i ono... sao da se opravda... dakle isto kao i ti, ne dotice me... kako se postavis tako ti se vraca :cudi

znamo mi kako ti i slicni tebi nazalost vecina gledate naa ovo, tako da ne iznenadjuje... ovo je teroristicki akt, islaistickih fanatika kojima je u evropi bosna NAJVECE LEGLO, ali posto se radi o ubijeni srbima onda to nije toliko bitno... pa ni ocekivanje neke reakcije svjetske javnosti...

no, srbi ce na svojoj teritoriji da ebu nanu naninu svako vehabiji, kako u RS tako i u Srbiji... a srspska ce se zastititi... neoj samo posle da nam trubis o nekoj toleranciji i suzivotu...

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 28 Apr 2015, 18:06

storm wrote:Ja bi ovu temu zakljucao... Kao i mnogi portali, nema se tu mnogo pametnoga reci... Opravdavati jedno s drugim i trecim je suludo...

potpisujem

a da musliani imaju najvecu obavezu izolirati ove je tacno samo sto su oni al kaidi postali utociste, i udomili ih poslije rata... otuda i ovi pokreti... nije to tek tako lako... najvece leglo terorista u evropi je svakako BOSNA

Post Reply

Return to “BiH”