Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by vila »

Ali ima nesto pozitivno....manje pusim na poslu
Oribam ruke...izvadim kutiju,izvadim cigaru i sve gledam a majku ti mikroskopsku jesi li se negdje skrio
Pa vratim kutiju nazad
:grana
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

jednonogi_jack wrote: 18 Mar 2020, 12:24
insomnia wrote: 18 Mar 2020, 11:42 Image
Jel ti tako i kod kuce sjedis malo na klupici
Kod vas zabrana izlaska, a kod nas kažu da je preporučljivo prošetati, pogotovo u parku, dokle god se držiš na udaljenosti od drugih.
Smije se i ovdje izaci prosetati sve dok si sam. Mozes npr izvesti psa u setnju, djete. Mozes dzogirati. Ne smijes se skupljati po parkovima i biti u grupama
I da moras imati dozvolu al dozvolu sam sebi napises
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mrachno
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time

Post by Mrachno »

Fuddo wrote: 18 Mar 2020, 10:48
insomnia wrote: 18 Mar 2020, 10:46 Image
Podsjecanje
Ovako ste nedavno postupali sa zdravstvenim radnicima koji su trazili vise sredstava i ljudstva u javnom zdravstvu
A sta to prsce po njima?
dezinfikuje ih :hihi
Ako ti nešto dušu tišti, napusti to.
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

BH Telecom će donirati milion KM za kupovinu respiratora
Javno preduzeće BH Telecom odlučio je donirati značajna sredstva u jeku borbe protiv koronavirusa.

Tako je ova kompanija danas odlučila da će donirati milion KM za kupovinu respiratora koji su prijeko potrebni za osobe s respiratornim tegobama.

U trenucima širenja zaraze koronavirusa ova donacijaje od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji.

Upravo su respiratori najdragocijeniji aparati koje bolnice traže usljed širenja koronavirusa. Ovo je dobar primjer koji bi i ostale javne kompanije trebale slijediti i pomoći našim zdravstvenim ustanovama.
jednonogi_jack
Sitna buranija
Sitna buranija
Been thanked: 3 times

Post by jednonogi_jack »

Mrachni wrote: 18 Mar 2020, 12:37
Fuddo wrote: 18 Mar 2020, 10:48

A sta to prsce po njima?
dezinfikuje ih :hihi
Pripremali ih unaprijed za rad sa korona zaraženima.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

Post by Chloe »

Mala_Mu wrote: 18 Mar 2020, 12:41 BH Telecom će donirati milion KM za kupovinu respiratora
Javno preduzeće BH Telecom odlučio je donirati značajna sredstva u jeku borbe protiv koronavirusa.

Tako je ova kompanija danas odlučila da će donirati milion KM za kupovinu respiratora koji su prijeko potrebni za osobe s respiratornim tegobama.

U trenucima širenja zaraze koronavirusa ova donacijaje od iznimne važnosti za zdravstvene ustanove u našoj zemlji.

Upravo su respiratori najdragocijeniji aparati koje bolnice traže usljed širenja koronavirusa. Ovo je dobar primjer koji bi i ostale javne kompanije trebale slijediti i pomoći našim zdravstvenim ustanovama.
:ok

Šta drugi čekaju ... :kafa
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

stručnjak.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

😁
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10000 times
Been thanked: 16888 times
Status: Online

Post by spacebound »

Otvori se, zemljo :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

rs ekonomija izgledala prnula u šišu nakon heftu korone
lejlamo
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Been thanked: 2 times

Post by lejlamo »

prnuli smo svi.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac

Post by insomnia »

A mozda i samo trola cojk
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

treba im odobriti one zalihe iz centralne banke ali da potpišu prenos nadležnosti na državu za sve moguće :pusi
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9061 times
Been thanked: 5797 times

Post by Mister No »

Juventus, odnosno familija Agnelli, su donirali €10 mil Italijanskom odjelu za zaštitu građana u slučaju opasnosti.

Takođe vecina fudbalera Juventusa je pojedinacno donirala novcana sredstva bolnici u Torinu, a navodi se da je Bonuchi uplatio iznos od 140 000 eura.
The Dark Side Of The Forum...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Udjem malo na FB svaki dan...
Imaš dojam da je morona virus u pohodu, a ne korona...
2015 sam pobacao pola frendova tako zvanih, 2020 ću izgleda ostatak :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times

Post by Mala_Mu »

Zenica razočarana: Dijele 30 miliona KM kliničkim centrima, a našoj bolnici ni marku

Image

Odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine da univerzitetsko-kliničim centrima čiji je osnivač Federacija BiH dodijeli 30 miliona KM za borbu protiv koronavirusa izazvala je brojne reakcije, posebno Zeničana, koji nisu dobili ni 1 KM, a za razliku od drugih gradova imaju četiri slučaja koronavirusa.

Ovakva odluka Vlade Federacije BiH izazvala je brojne reakcije javnosti, ali i vodečih ljudi kantonalnih bolnica u FBiH koji su poduzeli brojne aktivnosti s ciljem pružanja pomoći osobama zaraženim s koronavirusom, ali i zaštite drugih pacijenata.

Tako je Kantonalna bolnica u Zenici već ranije napravila izolatorij, izmjestila određene odjele u Stacionaru, a Odjel oftamologije u zgradi bolnice premjestila na Odjel otorinolaringologije kako bi napravili operacione sale i sale za porođaj pacijenata zaraženih koronavirusom.

Direktor Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac za Klix.ba je kazao da je razočaran što Vlada FBiH uz ovo odluku nije donijela i odluku o odobravanju sredstava i kantonalnim bolnicama.

"Mi pokrivamo stanovništvo od 400.000 stanovnika, veliki broj naših stanovnika radi u rizičnim područjima, najvećim brojem baš u Italiji i dolaze iz tog područja. Svakodnevno smo izloženi sa mogućim širenjem epidemije. Kantonalna bolnica Zenica i krizni štab je dobio pohvale od Federalnog kriznog štaba i mjere. Prvi pacijenti su se pojavili u našem kantonu i zbrinuti su kako treba. Reorganizovali smo se i sve doveli do toga da smo spremni primiti te pacijente, ali i da ne ugrozimo druge pacijente i osoblje", kazao je Skomorac.

Dodao je da su dobili namjenska sredstva od Vlade ZDK i to oko 400.000 KM za zaštitnu opremu, posebno za zdravstvene radnike, što je najbitniji cilj.

"Mi smo iz naših sredstava predvidjeli 500.000 KM za zaštitnu opremu, pa ne imali para od drugih nivoa vlasti mi smo planirali tu opremu nabaviti. Ipak, očekujemo podšrku Federalne vlade jer epidemija ne zna za granice kantona, ni Federacije BiH i glavna bitka se vodi na niovu primarne zdravstvene zaštite u smislu izolacije, nadzora, evidentiranja i educiranja, a onda u kantonalnim bolnicama koje su prve linije odbrane. Ako nemamo sve što nam treba i što je bitno, onda je borba prilično upitna i šta će iz toga proslijediti. Ovom prilikom upućujem apel, poziv i zahtjev Federalnoj vladi da nam pomogne jer ako se bude pomagalo samo kliničkim centrima ne znam kako će se ovo završiti", dodao je Skomorac.

Zeničanin Eldin Vrače, zastupnik u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, u izjavi za Klix.ba je kazao da je odluka o dodjeli 30 miliona KM samo kliničkim centrima u Sarajevu, Tuzli i Mostaru ponižavajuća.

"Ovakva odluka je u najmanju ruku ponižavajuća za sve građane koji dolaze sa područja SBK, ZDK i USK. Izražavam protest za ovakvu sramotnu i nepromišljenu odluku Vlade FBiH, kao da građani Zenice, Travnika i Bihaća ne pune taj isti budžet. Zahtijevati ćemo novce prema nižim nivoima vlasti, kantonima, kako bi građani Zenice, Travnika, Bihaća imali zdravstveni sistem kakav zaslužuju, bez bilo kakvog oblika diskriminacije", kazao je Vrače.

Pacijenti s koronavirusom osim u Zenici, otkriveni su i u Bihaću, Tešnju, Orašju i Mostaru u FBiH, dok su u RS-u pozitivni pacijenti iz Laktaša, Čelinca, Srpca, Banja Luke, Prnjavora, Modriće

klix.ba
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times

Post by MunDzi »

Jutros na sabahu u samoposuzi, ljudi samo sto nesto stave na police to se razgrabi.

Stojim u redu na kasi i vidim zena iza mene ima masku. Pitam je ako nije problem da mi kaze gdje je kupila masku. Kad zena poce psovati, ne na mene nego generalno. Pa se onda svima izvinu. Kaze, ovo je strasno, pa nema cak ni toalet papira. Te kako je ona sva pod stresom. Jos rece maske je kupila na internetu po jako skupoj cijeni. Je be i internetu sve po spisku. Morala sam zenu smirivati. Kazem joj tako nam je svima, svi smo pod stresom. Bitno je da ima vode, voda radi sto i toalet papir. Kad se zena smiri.

Inace, kupila sam flasu gina i karton tonika. Bice mi dosta za nekoliko sedmica.
Uzela sam i rasadu za dvoriste, da sadim cvijece, itd. Necim se covjek mora zabavljati dok je u izolaciji.

Mislim da je sada najbitnije cuvati mentalno zdravlje,jacati imunite i izolovati se nekoliko sedmica.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

A situacija kao ljudi ne boluju ni od čega drugog osim korone.

Koliko će ljudi dugoročno uništiti zdravlje, čak i umrjeti, u sljedećih 2-3 mjeseca zbog toga što neće dobiti adekvatnu ljekarsku njegu na vrijeme jer je sve podređeno koroni.

Hajde, statistika sve trpi.
Mister No
Has thanked: 9061 times
Been thanked: 5797 times

Post by Mister No »

MunDZi wrote: 18 Mar 2020, 14:37 Jutros na sabahu u samoposuzi, ljudi samo sto nesto stave na police to se razgrabi.

Stojim u redu na kasi i vidim zena iza mene ima masku. Pitam je ako nije problem da mi kaze gdje je kupila masku. Kad zena poce psovati, ne na mene nego generalno. Pa se onda svima izvinu. Kaze, ovo je strasno, pa nema cak ni toalet papira. Te kako je ona sva pod stresom. Jos rece maske je kupila na internetu po jako skupoj cijeni. Je be i internetu sve po spisku. Morala sam zenu smirivati. Kazem joj tako nam je svima, svi smo pod stresom. Bitno je da ima vode, voda radi sto i toalet papir. Kad se zena smiri.

Inace, kupila sam flasu gina i karton tonika. Bice mi dosta za nekoliko sedmica.
Uzela sam i rasadu za dvoriste, da sadim cvijece, itd. Necim se covjek mora zabavljati dok je u izolaciji.

Mislim da je sada najbitnije cuvati mentalno zdravlje,jacati imunite i izolovati se nekoliko sedmica.
Gorko ti to. :sok

Meni bi to moglo biti 20 godina.
The Dark Side Of The Forum...
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times

Post by MunDzi »

Dorian wrote: 18 Mar 2020, 14:40 A situacija kao ljudi ne boluju ni od čega drugog osim korone.

Koliko će ljudi dugoročno uništiti zdravlje, čak i umrjeti, u sljedećih 2-3 mjeseca zbog toga što neće dobiti adekvatnu ljekarsku njegu na vrijeme jer je sve podređeno koroni.

Hajde, statistika sve trpi.
Pa zato i kazu da se svi koji su u nekoj od rizicnih grupa izoluju. Upravo zbog toga jer nece dobiti adekvatnu njegu ako im zatreba, jer ce bolnice i osoblje biti prezauzeti sa koronom. Smatra se da ce zdravi i mladi prebroditi na nogama, a svi ostali malo teze.
Post Reply

Return to “Zdravlje”