Da, toliko ih gotivi da su ih sve primili u Evropu.
Imal još koji glup komentar?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

a to bosnjake nisu? bosnjaci idu masovnije sada,masovnije zapamtiKrokodil Behko wrote: 23 Oct 2024, 10:03
Da, toliko ih gotivi da su ih sve primili u Evropu.
Imal još koji glup komentar?

Ma gluposti se pisu..Dupli_skalp wrote: 23 Oct 2024, 09:48s teme odosmo u demografiju, ali apropo napisanog - zbog prirode posla sarađujem sa ljudima iz cijele bih, pa iz prve ruke ti mogu reći da je kod be-ha hrvata u zadnje vrijeme porastao natalitet. ljudi s kojima sarađujem, a igrom slučaja su be-ha hrvati, svi imaju min. 3 djece. i to sve u zadnjih recimo 5-6 godina.Krokodil Behko wrote: 23 Oct 2024, 09:44 Ove godine, popisano ispod 300.000 katoličkih podstanara u BiH.
Naravno, ako pitate crkvu, oni će reći 330.000, ali to će biti laž, jer u ovoj godini imat će oko 2600 živorođenih, kao i prvačića.
Skupa s pravoslavnim podstanarima, živorođenih je oko 11.000, što implicira da ih skupa ima oko 1.100.000

Hrvati mogu da idu oduvijek.sto je htjeo otici otislo je. Bosnjaci sad odlaze najvise jer je trend u pitanjuMatan wrote: 23 Oct 2024, 11:45Ma gluposti se pisu..Dupli_skalp wrote: 23 Oct 2024, 09:48
s teme odosmo u demografiju, ali apropo napisanog - zbog prirode posla sarađujem sa ljudima iz cijele bih, pa iz prve ruke ti mogu reći da je kod be-ha hrvata u zadnje vrijeme porastao natalitet. ljudi s kojima sarađujem, a igrom slučaja su be-ha hrvati, svi imaju min. 3 djece. i to sve u zadnjih recimo 5-6 godina.
nije to natalitet ili demografski pad, vec iseljavanje..
svi se iseljavaju ali Hrvatima je lakse zbog putovnice,,
zato nas nema u Bosni..
svi smo vani..
odlaze i drugi samo teze, jer ne mogu bas lako..
ali eto neki misle bit ce bolje kad Hrvata ne bude, cvjetace u Bosni...

Pa u mom selu nema zive duse, kad bi se svi vratili od 1991 sto su otisli, bilo bi nas najmanjebosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 11:51Hrvati mogu da idu oduvijek.sto je htjeo otici otislo je. Bosnjaci sad odlaze najvise jer je trend u pitanjuMatan wrote: 23 Oct 2024, 11:45
Ma gluposti se pisu..
nije to natalitet ili demografski pad, vec iseljavanje..
svi se iseljavaju ali Hrvatima je lakse zbog putovnice,,
zato nas nema u Bosni..
svi smo vani..
odlaze i drugi samo teze, jer ne mogu bas lako..
ali eto neki misle bit ce bolje kad Hrvata ne bude, cvjetace u Bosni...

Ja poznajem 2 hrvatice sto se vratile,jedna povela sa sobom muza arapa ,Matan wrote: 23 Oct 2024, 11:56Pa u mom selu nema zive duse, kad bi se svi vratili od 1991 sto su otisli, bilo bi nas najmanjebosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 11:51
Hrvati mogu da idu oduvijek.sto je htjeo otici otislo je. Bosnjaci sad odlaze najvise jer je trend u pitanju
2 tisuce, hiljade..u jednom selu, a sad imas 15 ljudi..

Ma rijetki se vrate, penzioneri i tako..bosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 12:02Ja poznajem 2 hrvatice sto se vratile,jedna povela sa sobom muza arapa ,Matan wrote: 23 Oct 2024, 11:56
Pa u mom selu nema zive duse, kad bi se svi vratili od 1991 sto su otisli, bilo bi nas najmanje
uglavnom rade preko interneta za zapadnjacke firme,takvi se vracaju.
mozda Bosna nekad postane Svica i ljudi se krenu vracati, dok god imaju drzavljanstvo nisu izgubljeni

evo zivim u zapadnjackoj zemlji pokusavam se sjetiti kada sam zadnji put procitala da se negdje napravila crkva,bas nikada. Ustvari evo sad googlam i ima jednaMatan wrote: 23 Oct 2024, 12:00 I meni to sa crkvama i dzamijama nije jedino jasno..
napravis kucu, dotraje, ne treba ti, srusis..
samo se vjerski objekti prave na svakom cosku i ne smiju se rusiti za vjeke, vjekova, jer pobogu
to je grijeh..pa ko jos danas pravi vjerske objekte osim nepismeni naroda..

Nada umire posljednja.Krokodil Behko wrote: 23 Oct 2024, 09:57bosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 09:53
lik se raduje da ih nestaje u Bosni a ono bit ce obrnuto, vracaju se a bosnjaci odlaze na zapad masovno, iz dva razloga 1.politicka klima i 2.ekonomski razlozi
Po prvi put vidjam trend da dobrostojece porodice iz Tuzle i Sarajeva,gdje dobre poslove rade i muz i zena odlaze na zapad jer ne mogu BIH klimu da podnese(zahalite se SDA)
Od svih vrsta priželjkionizma, najgori je neobrazovani, koji niti umije formirati rečenicu, kako bi prikrio vlastiti sejdionizam.
A dal mi je godra zbog hrvatskog trenda? Jeste!
Jel se hoće promijeniti? Neće!
Pa prema tome, super bi bilo da nestanu već do sutra.

Mislim, reci da zelis nestanak Hrvata, mi nesto poznato sa teme Izrael..Tokmak wrote: 23 Oct 2024, 12:15Nada umire posljednja.Krokodil Behko wrote: 23 Oct 2024, 09:57
Od svih vrsta priželjkionizma, najgori je neobrazovani, koji niti umije formirati rečenicu, kako bi prikrio vlastiti sejdionizam.
A dal mi je godra zbog hrvatskog trenda? Jeste!
Jel se hoće promijeniti? Neće!
Pa prema tome, super bi bilo da nestanu već do sutra.
Ali ipak umire.![]()

To taman da popuni sve veće demografske praznine u hrvatskoj.Dupli_skalp wrote: 23 Oct 2024, 09:48s teme odosmo u demografiju, ali apropo napisanog - zbog prirode posla sarađujem sa ljudima iz cijele bih, pa iz prve ruke ti mogu reći da je kod be-ha hrvata u zadnje vrijeme porastao natalitet. ljudi s kojima sarađujem, a igrom slučaja su be-ha hrvati, svi imaju min. 3 djece. i to sve u zadnjih recimo 5-6 godina.Krokodil Behko wrote: 23 Oct 2024, 09:44 Ove godine, popisano ispod 300.000 katoličkih podstanara u BiH.
Naravno, ako pitate crkvu, oni će reći 330.000, ali to će biti laž, jer u ovoj godini imat će oko 2600 živorođenih, kao i prvačića.
Skupa s pravoslavnim podstanarima, živorođenih je oko 11.000, što implicira da ih skupa ima oko 1.100.000

Ali nije ti to onda hrvatski povratak. Kad joj ga onaj jedno 13-tero zaarapi ima dobrih vehabija da naštanca. Hrvatica jadna je tu samo carrier, takorećibosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 12:02Ja poznajem 2 hrvatice sto se vratile,jedna povela sa sobom muza arapa ,Matan wrote: 23 Oct 2024, 11:56
Pa u mom selu nema zive duse, kad bi se svi vratili od 1991 sto su otisli, bilo bi nas najmanje
mozda Bosna nekad postane Svica i ljudi se krenu vracati, dok god imaju drzavljanstvo nisu izgubljeni

Ma kakav tunizanin cak i klempu jede.Zajebane hrvatice.Mislim bio je cafir i ranije, rodjen na zapaduMelek wrote: 23 Oct 2024, 18:03Ali nije ti to onda hrvatski povratak. Kad joj ga onaj jedno 13-tero zaarapi ima dobrih vehabija da naštanca. Hrvatica jadna je tu samo carrier, takorećibosnjakinja wrote: 23 Oct 2024, 12:02
Ja poznajem 2 hrvatice sto se vratile,jedna povela sa sobom muza arapa ,
mozda Bosna nekad postane Svica i ljudi se krenu vracati, dok god imaju drzavljanstvo nisu izgubljeni![]()
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests