Koliko bi onda trebalo biti od aerodroma do centra po tome? Ono normalna cijena.
Recimo da nema prtljaga da imaš samo ruksak neki sa sobom.
Moderator: Krokodil Behko

Koliko bi onda trebalo biti od aerodroma do centra po tome? Ono normalna cijena.

Nisam bio, ne znam..Beni wrote: 27 Aug 2025, 12:07Sta bi reko onda za tuzlanski aerodromDuminjo wrote: 27 Aug 2025, 11:50
Aerodrom je posebna prica. Skupa sa kantonalnom vladom rade sve da onemoguce putniku normalan dolazak u grad sa Aerodroma.
Ne postoji skoro alternativa, raskrsnica ispred Aerodroma je jedna od najprometnijih u gradu a ujedno i jedna od najneurednijih. Nema nikakvog semafora, nema pjesackog, nema nikakvog prosirenja da bi bilo ko tu mogao stati. Cak na onoj strani do Aerodroma, uz magistralu ne postoji ni trotoar vec je zemlja, blato i ponegdje voda a široko je toliko da dvoje ne moze ici skupa jedno pored drugog.
Sve rade i sve su uradili na onaj glupi seljacki i bezobrazan nacin kako bi ljudi koji dolaze u grad morali ici na Taxi. A onda ih taj Taxi doceka takav kakav vec jeste.
Sve to, kada sletis i hoces u grad, skupa sa infrastrukturom i ponašanjem tih ljudi koji te docekaju, izgleda mnogo odvratno i odbojno.

Zar nije divno u seheru svi palamudeDuminjo wrote: 27 Aug 2025, 12:12 Ispred SCCa nema mjesta, sve puno.
Ispred BBI jedva našo hastal i uvališe mi se tri gospodje..
Bruka raje, pune bašte, niko ništa ne radi![]()

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)

Nisam se jednom posvadjala sa kretenima iz sarajevotaxija. Tamo ce te slabo uzet ako je kraca relacija cak i kad su na standu, ili ce barem startat sa 5KM. Jos me pita odakle dolazite a nigdje kofera 

Problem veliki su ovde guzve u saobracaju koje su svakodnevne tako da ako taxista upadne u nju moglo bi dosta vise izaci na toj relaciji,zato po meni se najbolje fatat busa ili tramvaja gdje karta oko 2.5km.A do njih ako imas malo hoda bolje i noge protegnut nego da te levati pljackaju.Duminjo wrote: 27 Aug 2025, 12:03 Evo vec nekoliko dana, Taxi kuca od Skenderije ili M Dvora do Stupa 16 ili 17KM.
Znaci od Aerodroma do carsije je oko 25.. i to do 25KM nije pljacka.

Urbane sredine sirom svijeta se mjenjau to ti je tako, raste popuplacija, ljudi se naseljavaju sa svih strana to je prirodni proces ne samo kod nas nego globalno.Shadow wrote: 27 Aug 2025, 12:53
I lijepo je Sarajevo, samo nije kakvo je bilo. Sve je manje sarajlija..............

Ma problema je više.. nego ja pricam o ovoj hašišarskoj, okom vidljivoj, seljackoj politici. Pogotovo na aerodromu.Komshija wrote: 27 Aug 2025, 13:05Problem veliki su ovde guzve u saobracaju koje su svakodnevne tako da ako taxista upadne u nju moglo bi dosta vise izaci na toj relaciji,zato po meni se najbolje fatat busa ili tramvaja gdje karta oko 2.5km.A do njih ako imas malo hoda bolje i noge protegnut nego da te levati pljackaju.Duminjo wrote: 27 Aug 2025, 12:03 Evo vec nekoliko dana, Taxi kuca od Skenderije ili M Dvora do Stupa 16 ili 17KM.
Znaci od Aerodroma do carsije je oko 25.. i to do 25KM nije pljacka.
Cuo sam price nekih poznanika da izadju sa aerodroma pa na cesti tamo zaustave taxi,samir i emir ili crveni te da su onda cjene realne i ne pljackaju ko ovaj sarajevotaxi na samom aerodromu.

A napisah gdje sam ceko Taxi. Ovo je Slika sa mapama da se vidi gdje ima Taxi standova u tom krugu.Shadow wrote: 27 Aug 2025, 12:53 Hej na zeljeznicku otisao cekatNisam se jednom posvadjala sa kretenima iz sarajevotaxija. Tamo ce te slabo uzet ako je kraca relacija cak i kad su na standu, ili ce barem startat sa 5KM. Jos me pita odakle dolazite a nigdje kofera
A deceniju unazad ako ne i vise ugasio je taksimetar, i naplatio 13 do Breke![]()
Na stranu to. Tesko ces nac u centru taksi, posebno dan nakon SFFa.
I lijepo je Sarajevo, samo nije kakvo je bilo. Sve je manje sarajlija. Neko ko je dijete Centra, a zivot sam provela tu i u SG, gledala kako se mijenja, mogu to da kazem.
Sve to sto se sagradilo, sav glamur i SFF, sve je to lijepo pogotovo na ekranu.
I nekom ko to posmatra samo sa poslovne strane.
Medjutim i dalje ces ti nac svoje. Brate, sestro, nebitno sto se nikad vidjeli niste, vi znate da su tu svi za jednog i jedan za sve.
I dok je toga, bice i Sarajeva.
Bolje da si vezbao gluteus setajuci. Ovako nit taxija nit si ti zategnut.Sarajevo najbolje poznaju ljudi rodjeni i odrasli ovdje, ostali ovdje. Bez uljepsavanja.
Ostali bye,bye.