Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Nice try wrote: 18 Mar 2020, 16:58
Nije vrijeme za opuštanje.
Evo pogledajte samo slučaj u Mostaru.
Za 24 h već petero potvrđenih oboljelih. Sve zbog nemara, nepažnje, nebrige.
Ne sumnjajmo u nas.
vila wrote: 18 Mar 2020, 12:08
Ma pravdaju se...zajebli dibidus
Znaci mostarska bolnica je od proslog ponedjeljka imala uvedene mjere...nisi mogao uci tek tako
A lik se setao s odjela na odjel jer je "netko"
Pa i jeste "netko" - Čovićev badžo rođeni. Jel ima neko iznenađen?
Pacijent je prema izvorima iz SKB Mostar Velimir Pralas.
Pralas je badžanak (badžo) lidera HDZ-a Dragana Čovića. I to objašnjava mnogo. O rodbinsko-poslovnim vezama Čovića i Pralasa hercegovački mediji pisali su i ranije.
Neodgovorni Pralas je preko badžanaka i kuma doktora završio na Odjelu za plućne bolesti, a tamo mu nije bilo mjesto.
Pacijent koji je zaražen koronavirusom ozdravio je nakon što je primio eksperimentalni lijek “remdesivir”.
- Imamo prvu osobu koja je ozdravila nakon što je bila tretirana eksperimentalnim lijekom - rekao je primarijus klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Đenovi Mateo Baseti (Matteo Bassetti), prenosi "Večernji list".
Kako se navodi, liječenje 79-godišnjeg pacijenta započelo je 7. marta, a već je na dva testiranja bio negativan na koronavirus.
Pacijent će se uskoro vratiti u Lombardiju, kazao je Baseti i naglasio da su svi ljekari jako zadovoljni jer se čini da je taj lijek uspješan.
Baseti je dodao kako imaju još pacijenata koje liječe istim lijekom.
Italijansko ministarstvo zdravlja odobrilo je danas testiranje na životinjama prve vakcine protiv koronavirusa, javlja novinska agencija ANSA.
Probna vakcina nastala je u laboratorijima kompanije "Takis", a prema svemu sudeći, riječ je o prvoj probnoj vakcini u Evropi.
Francuska
9134 potvrdjena, 264 smrti. 89 u zadnja 24 sata
3626 u bolnici od toga 931 u teskom stanju. I jedan zabrinjavajuci podatak, polovina pacjenata na reanimaciji je mladje od 60 godina
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Krokodil Behko wrote: 18 Mar 2020, 19:49
Čović se testirao, da mu nije prešlo od badže, koji je ošugao pola Mostara i na žalost - nije.
Ove hadezeovce ni kuga neće.
a jel ovaj zarazeni u mostaru vlasnik kramara il je suplja haha
Krokodil Behko wrote: 18 Mar 2020, 19:49
Čović se testirao, da mu nije prešlo od badže, koji je ošugao pola Mostara i na žalost - nije.
Ove hadezeovce ni kuga neće.
a jel ovaj zarazeni u mostaru vlasnik kramara il je suplja haha
Ne znam čega je vlasnik, ali je neki biznismen i reklo bi se, sklon laganju. Njegov demanti je vrijeđanje inteligencije. Kakva je vjerovatnoća, da i on i sin, istovremeno dobiju upalu pluća, legnu u bolnicu, a potom ih kobajagi neko drugi unutar bolnice zarazi, mada su oni prvi koji su imali taj simptom?
U ponedjeljak sam osjećao toliko jaku bol u prsima da sam morao skupa sa sinom doći na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Tu su nam nakon rendgena utvrdili da ja imam obostranu upalu pluća, a moj sin sa desne strane. Smjestili su nas na plućni odjel gdje smo dobivali normalan tretman i terapiju jer se ovome ni u ludilu nismo mogli nadati. Sinoć oko ponoći kćerka mi je poslala poruku da je ona negativna, a mama pozitivna.