Hidžab, nikab, burka
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Hidžab, nikab, burka
Svugdje ista pravila, samo sto ih okrece kako kome pase.
siromah nema sta a bogatas nema kad
E neMere tako, kakvi su to adeti ?bubica wrote:Svugdje ista pravila, samo sto ih okrece kako kome pase.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Vako, islam je podijeljen i na mezhebe i na sekte u tim mezhebima i ti sad očekuješ da islam bude jedinstven i zaboravljaš da je to iluzornoBlackHawk wrote:Seriatski propisi su svugdje isti.. Samo sto se negdje primjenjuju negdje ne .. Negdje u manjoj a negdje u vecoj mjeri..
To sto ti stavljas slike nekog hodze sto je bio u Turskoj, i odmah on je najbolji ??
Ili sto stavis link od miss Turske, sto nema nikakve veze sa islamom.. Ne znam zasto i sta stim hoces da kazes ??
Po tebi sve sto je tursko to je ispravno ?? Opet nigdje veze...
Islam nije ni turski ni bosanski ni arapski.. Islam je Boziji, i on je jedan..
BIlo gdje u svijetu, zena koja se ne pokriva cini s tim grijeh.
BIlo gdje u svijetu ako pijes alkohol, proklet si i grijesnik,
bilo gdje ako psujes si grijesnik...
Svugdje isto.. svugdje ista pravila vaze..
Dalje, ja sam postavio slike hodže, koji je primjer nas a usput sam pomenuo Jusufa Barčića - kojeg ti ničim ne pominješ ,....... možda je tvoj idol, ha ?
Jel Jusuf Barčić primjer vjernika ili nakaradnog insana ?
I ne zaboravi nikad, mi imamo islam ovakvog kakvog imamo i uvoženi nam ne treba jer isti stvara FITNU - ako znaš šta je fitna, onda ćeš i prihvatiti za činjenicu da provehabijski islam nije dobro došao nigdje !!!!!!
Ti želiš nešto ovako, jel ??

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
-
bubica
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
A sto li ove tete gledaju vjencanice u izlogu, kada im ne trebaju 
siromah nema sta a bogatas nema kad
- carobnjak N
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Po prvi puta u istoriji olimpijskih igara kao i drugih sportskih manifestacija Saudijska Arabija
sprema dvije zene na OI.
Konflikt je programiran, pod jednim uslovom mogu da nastupaju, da nose maramu na glavi,
sto se suprostavlja propisima Olimpijskog pravilnika.
Na S.Arapskim Tvitterima su ih oslovili kao Olipijske prostitutke
**izvor SPIEGEL ONLINE

sprema dvije zene na OI.
Konflikt je programiran, pod jednim uslovom mogu da nastupaju, da nose maramu na glavi,
**izvor SPIEGEL ONLINE

-
Blackhawk
mRKI
I ja sam tebe jednom pitao kojem to ti islamu pripadas, kojeg slijedis, po kojem mezhebu ti zivis ???
Posto tvoje ponasanje ne nalazim ni u jednom od mezheba...
I ja sam tebe jednom pitao kojem to ti islamu pripadas, kojeg slijedis, po kojem mezhebu ti zivis ???
I ja kad sam bio u JNA 1981 godine i kad smo išli negdje izvan kasarne i kad smo ugledali žeMsko, haman smo svi poludili , jer ženske u kasarni nije bilo ni za lijeka al smo zato imali dobroćudnog komandira voda, koji je rekao ovo; gledaj a ne diraj,....bubica wrote:A sto li ove tete gledaju vjencanice u izlogu, kada im ne trebaju
Tako i one, jadne ,.............. gledaju a ne diraju i maštaju o misiji nemoguće
@ BlackHawk ,......... svrstaj me gdje hoćeš - samo me nemoj u vehabije
PS. po tvom ni ovaj hodža Bešić nije ni u jednom mezhebu
Zašto olimpijske prostitutke ?Major wrote:
**izvor SPIEGEL ONLINE
Zato što provehabijski tumači islama ne omogućavaju nikakvo pokazivanje žena u javnosti a pogotovo ne na način da ih se gleda po televiziji
-
Obrisan profil
Major wrote:Po prvi puta u istoriji olimpijskih igara kao i drugih sportskih manifestacija Saudijska Arabija
sprema dvije zene na OI.
**izvor SPIEGEL ONLINE
Kao prostitutke???? Umesto da su ponosni!
-
Obrisan profil
MORENA wrote:
ovo je strasno,,, i nimalo zdravo
mene tvoji komentari odusevljavaju
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9147 times
- Been thanked: 5837 times
Odakle tebi uopce da je on musliman?BlackHawk wrote:mRKI
The Dark Side Of The Forum...
-
Obrisan profil
tenk ju :*Dust wrote:MORENA wrote:
ovo je strasno,,, i nimalo zdravo
![]()
mene tvoji komentari odusevljavaju... welcome back
Saudijska Arabija će poslati žene na Olimpijske igre u London ovog leta, što će biti prvi put da se sportistkinje iz te zemlje takmiče na najvećem sportskom događaju.
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potvrdio je u poslednjem saopštenju da će se dve Saudijke takmičiti u džudou i atletici. Saudijsku Arabiju u džudou će predstavljati Vodžan Ali Seradž Abdulrahim Šarhani, dok će u trci na 800 metara učestvovati Sara Atar.
Ova država iz Persijskog zaliva će takođe prvi put imati ženu u administraciji na Igrama. Predsednik MOK-a Žak Rog rekao je da su ovo “vrlo pozitivne vesti”, pošto će sada predstavnici svake zemlje imati žene u svojim delegacijama.
Konzervativno muslimansko kraljevstvo nalazilo se pod stalnim pritiskom Međunarodnog olimpijskog komiteta i grupa za ljudska prava da prekinu sa praksom da na Igre šalju samo muškarce. U Londonu će se takmičiti i sportistkinje i iz Katara i Bruneja, jedine druge dve zemlje koje do sada nisu imale žene na Olimpijskim igrama.
Dobri uslovi za trening

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) potvrdio je u poslednjem saopštenju da će se dve Saudijke takmičiti u džudou i atletici. Saudijsku Arabiju u džudou će predstavljati Vodžan Ali Seradž Abdulrahim Šarhani, dok će u trci na 800 metara učestvovati Sara Atar.
Ova država iz Persijskog zaliva će takođe prvi put imati ženu u administraciji na Igrama. Predsednik MOK-a Žak Rog rekao je da su ovo “vrlo pozitivne vesti”, pošto će sada predstavnici svake zemlje imati žene u svojim delegacijama.
Konzervativno muslimansko kraljevstvo nalazilo se pod stalnim pritiskom Međunarodnog olimpijskog komiteta i grupa za ljudska prava da prekinu sa praksom da na Igre šalju samo muškarce. U Londonu će se takmičiti i sportistkinje i iz Katara i Bruneja, jedine druge dve zemlje koje do sada nisu imale žene na Olimpijskim igrama.
Dobri uslovi za trening

Mogao bih ti mali milion informacija PIEGEL ONLINE staviti, ali po svim prilikama bio bi opomenut jer nije sluzbeni jezik foruma.mrki62 wrote:Zašto olimpijske prostitutke ?Major wrote:
**izvor SPIEGEL ONLINE
Zato što provehabijski tumači islama ne omogućavaju nikakvo pokazivanje žena u javnosti a pogotovo ne na način da ih se gleda po televiziji
Iskren da budem, ja tim radikalnim Arapima a mahom su vecina njih radikalni i njihova radikalnost granici s'nemoralom,
juce si gledam jedan do sada ne zapamcen kuriozitet na Olimpijskim igrama.
Igra se odbojka na pijesku (Beach Volleyball), mislim izmedju Amerikanki i Australki.
Naravno, svima je poznato kako su te zene odjevene...haaaaaman gole, gram krpice na njima,
ali, sudija meca je zena iz jedne od Arapskih zemalja....propisno po islamu obucena, samo joj se oci, nos i usta (lice) mogu vidjeti.
Meni nije cudno sto je ona propisno po Islamu odjevena koliko posmatra taj rospijaluk po pijesku.
-
Obrisan profil
i pravoslavci (zene) bi trebale sa maramom u crkvu..Dust wrote:Niko, pa ni Turci, ne prakticiraju takav Islam da zene u dzamije ulaze bez marame.
i pop napominje da se zene ne sminkaju kad dodju na liturgiju
Bilo kako bilo , ima nas svakakvih i čemu bi mi uzimali nešto što nije dio nas a ujedno odobravati da provehabije od nas ne uzmu ama baš ništaMeni nije cudno sto je ona propisno po Islamu odjevena koliko posmatra taj rospijaluk po pijesku.
Ok, imamo svoje običaje, oni svoje al zašto mi uzimati njihove običaje i odobravati sve što je njihovo kao svetinju a svoje zapostavljati
Mister No wrote:Ma covjek je zapeo za vehabije i arapsko prakticiranje islama koga ovdje skoro da i nema
Na citavom TK, a prema procjeni tu zivi preko 500 000 ljudi, ne mozes ih vidjet danima. Jednostavno ih nema, u mjesecu neki od njih da prodje gradom...od nekud zaluta u carsiju.
oni su mrkijeva nocna mora
a o Aliji i da ne pricamo
mosh zamisliti onda kako je njemu?!
ja ne znam mrki sto si ti toliko zapeo za mezhebe, kad je svima ono osnovno isto?! dalje, vazda spominjes kako je islam mlad na nasem kraju. kakve to veze ima? ti si zaista izgubljen slucaj. iskreno, ne znam ni sto sam se javio - kad je to s tobom svakako uzaludno i gubljenje vremena i zivaca.
fino ti Black rece - islam je za sve isti - bez obzira na podneblje, obicaje, itd.
covjek se podredjuje Njegovoj volji, a ne obrnuto.
ma sta i ja pricam - de ti meni jednu fotku o umotanim i reci kako podrzavam vehabijski islam. :zijeva
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 196 times
- Been thanked: 844 times
jel ona atletičarka zbilja mora trčati u hidžabu? žalosno.
somehow I manage