Provjeri onaj štand sa sapunima u SCC-u, trebalo bi da ima.SociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja
Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.
Prave li se jos ti Dr. PASHA Sapuni?
Njega lica
- Čarobni
- Inventar foruma
- Been thanked: 13 times
- Status: Offline
Re: Njega lica
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2208 times
- Been thanked: 5158 times
imas u Mercatoru velkom.Čarobni wrote: 12 Nov 2020, 23:20Provjeri onaj štand sa sapunima u SCC-u, trebalo bi da ima.SociologBosmal wrote: 11 Nov 2020, 17:20 Pozz raja
Ima li se igdje u Sarajevu ili okolici, uzeri oni Dr. PASHA sapuni, od maka cimeta za lice? Pravo su super i dobri, ko ima masniju kozu.
Nema vise u Dm.
Prave li se jos ti Dr. PASHA Sapuni?
Fuck you a friendly note to start the day
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4867 times
- Been thanked: 6435 times
Ima u DM-u, cini mi se.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
Ti mislio cokoladica, fino upakovana..pa poletioČarobni wrote: 12 Nov 2020, 23:23 Ne bih ni znao za te štandove da oni sapuni ne izgledaju super jestivo.
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1684 times
- Been thanked: 1383 times
De dodji na temu sta vas obara s nogu, trebas mi nestovrhbosnica wrote: 13 Nov 2020, 00:08Ti mislio cokoladica, fino upakovana..pa poletioČarobni wrote: 12 Nov 2020, 23:23 Ne bih ni znao za te štandove da oni sapuni ne izgledaju super jestivo.![]()

11/11/22
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Pa sad sam to rekla

Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
Evo sad cu...iz pocetka sve da procitam.posto nema mnogo stranica
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 92 times
Uzeh danas, otvorila se nek radnjica Istikan, tako nekako, sapuni, kozemtika iz Irana ,iz Indije, u zgradici Mali Bosmal, iza Telemacha, pored onog kafica
Kazu za masno lice, pa valjda ce biti dobar
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2407 times
- Been thanked: 4184 times
- Status: Online
Žene, jeste li naručivale sa The Ordinary starnice?
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Po sastojcima .. ne bih rekla da je baš najbolji.SociologBosmal wrote: 14 Nov 2020, 18:15 Uzeh danas, otvorila se nek radnjica Istikan, tako nekako, sapuni, kozemtika iz Irana ,iz Indije, u zgradici Mali Bosmal, iza Telemacha, pored onog kafica
Nadam se da nisi puno platio

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
Pozz ,ako mozes objasni?Nora Ibsenova wrote: 25 Nov 2020, 19:10Po sastojcima .. ne bih rekla da je baš najbolji.SociologBosmal wrote: 14 Nov 2020, 18:15 Uzeh danas, otvorila se nek radnjica Istikan, tako nekako, sapuni, kozemtika iz Irana ,iz Indije, u zgradici Mali Bosmal, iza Telemacha, pored onog kafica
Nadam se da nisi puno platio![]()
Stavljan jos ricinusovo ulje.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Kokosovo ulje je komedogeno, začepljuje pore, pa ako uz to još imaš masnu kožu, koja je sklona aknama i bubuljicama ... može napravit haos.SociologBosmal wrote: 25 Nov 2020, 19:11Pozz ,ako mozes objasni?Nora Ibsenova wrote: 25 Nov 2020, 19:10
Po sastojcima .. ne bih rekla da je baš najbolji.
Nadam se da nisi puno platio![]()
Stavljan jos ricinusovo ulje.
Voda je ok naravno.
Sodium hydroxide je jaka baza, koja može izazvati površinske opekotine. Obično se stavlja u deterdžente, i proizvode za čišćenje pećnica.
Talc je generalno proglašen "sigurnim za korištenje" ali je neko vrijeme bilo kontroverznih priča da je kancerogen. On u suštini ne radi ništa za kožu, služi da zgusne sastojke. To ti je ono u baby puderu.
Fragrance, sandal perfume, ginger extract, lemon extract - sve ovo služi samo kao parfem, i sve je veliki iritans. Inače su parfemi u kozmetici skroz nepotrebni. Mogu da izazvou iritaciju ako imaš osjetljivu kožu.
Ove boje pojma nemam, ali su i one sigurno nepotrebne potpuno.
E sad, ovdje pretpostavljam (a to ne mogu tvrdit) ima još pun kurac konzervansa, i drugih sastojaka. Recimo ulje i voda se ne mješaju, to znaš i sam, pa mora biti neki sastojak koji ih drži na okupu, nisam sigurna može li to talc i sodium hydroxide. Stoga, pretpostavljam da ima još bruka sastojaka koji nisu napisani.
Nemoj vjerovat furkama: "prirodno", "orjentalna kozmetika" itd.
Ako imaš masnu kožu, a potrebna ti je hidratacija, uzmi neki proizvod sa hijaluronskom kiselinom, a bez boja i mirisa.
Ulje za masnu kožu preporučujem da uzmeš jojobino. Ono pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma a ima istu ph vrijednost kao koža.
Ako imaš masnu kožu sa aknama, traži proizvode sa salicilnom kiselinom.
- SociologBosmal
- Poneki mu pročitamo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Nema na čemu.
Ako ti je jedini problem masna koža lica, onda je kontraproduktivno da pereš tu masnoću sa jakim sapunima koji isušuju kožu. Koža će onda, uskraćena za svoju prirodnu masnoću reagovati suprotno od onoga što ti očekuješ - proizvodit će još više masnoće.
U DM-u ima Balein gel za umivanje sa salicilnom kiselinom, plava velika tuba, mislim da je do 6-7KM. Možda svako dva dana da opereš sa njim lice.

U apoteci možeš potraživi ovu kremu ako ne želiš da imaš taj "sjaj" od masnoće na koži.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Leg'o novogodišnje poklon. 
Valjda će stić do Nove.

Valjda će stić do Nove.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
nora doktorirala sastojke
kak' je to sexy
hemičarka
mada
ovako se pojavljuje crv sumnje da ima meth lab
kak' je to sexy
hemičarka

mada

ovako se pojavljuje crv sumnje da ima meth lab

Take a walk on the wild side,
the animal side...
the animal side...

- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
bRoot wrote: 26 Nov 2020, 21:04 nora doktorirala sastojke
kak' je to sexy
hemičarka![]()
mada![]()
ovako se pojavljuje crv sumnje da ima meth lab![]()

- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 750 times
Noro..razumijes se u prepaatw za njegu ?
ajde malo help pls...stalno lutam..
imam masniju kozu. sire pore...i nekad pokoja akna.
lice perem njeznijom cetkom...fino iscetkam operem ..sa afrodita pjenom za mjesovitu kozu.
ali sa kremama lutam ko blesava..
mozes li neku konkretno preporuciti
..ali da niije bas neka vatra od cijene ?
hvala..
ajde malo help pls...stalno lutam..
imam masniju kozu. sire pore...i nekad pokoja akna.
lice perem njeznijom cetkom...fino iscetkam operem ..sa afrodita pjenom za mjesovitu kozu.
ali sa kremama lutam ko blesava..
mozes li neku konkretno preporuciti
..ali da niije bas neka vatra od cijene ?
hvala..