Desnica u Hrvatskoj

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6152 times
Been thanked: 4203 times
Status: Offline

Re: Desnica u Hrvatskoj

Post by Anestzijaaa » 03 Sep 2024, 11:05

E moj zivote do kad ce ovaj svijet bit zaludjen glupostima.
Ovaj je grad,mali za nas...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 8960 times
Been thanked: 10631 times

Post by Krokodil Behko » 03 Sep 2024, 11:06

Krejša, piple mas tras as :hrvatska

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3682 times
Been thanked: 3405 times

Post by Naseef Mushroom » 03 Sep 2024, 12:30

ironman wrote: 03 Sep 2024, 11:04Naseef :D.
Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi :oo

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", kazao je Islamović za Klix.ba.
Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.
"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo'. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena", dodao je.
Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1290 times
Been thanked: 1533 times

Post by Sioux » 03 Sep 2024, 12:37

Treba desingerica papučom da ga izudara..
Pogled Joca Vujičića

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 44539 times
Been thanked: 7946 times

Post by ElTriconi » 03 Sep 2024, 15:11

Anestzijaaa wrote: 03 Sep 2024, 11:05 E moj zivote do kad ce ovaj svijet bit zaludjen glupostima.
Stas ti ocat ocekivo od europskog naroda, procerali i pobili srba kolko su stigli u dva rata, imali logore u dva rata, nikad nisu odgovarali za zlocine 😂

Ultranacjonalisti jer vise nije popularno vikat fasisti 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3398 times
Been thanked: 6288 times

Post by Matan » 03 Sep 2024, 15:18

ElTriconi wrote: 03 Sep 2024, 15:11
Anestzijaaa wrote: 03 Sep 2024, 11:05 E moj zivote do kad ce ovaj svijet bit zaludjen glupostima.
Stas ti ocat ocekivo od europskog naroda, procerali i pobili srba kolko su stigli u dva rata, imali logore u dva rata, nikad nisu odgovarali za zlocine 😂

Ultranacjonalisti jer vise nije popularno vikat fasisti 🤔
I ti lupas ko Maxim...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 22585 times
Been thanked: 23147 times

Post by ironman » 03 Sep 2024, 15:20

A sve pomislim Desnica Radivojevic u Hrvstskoj nesta.
Ono ovo.
Pjevali o jugoslaviji.
U Hrvatskoj.
:D.
dream of spring.

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3398 times
Been thanked: 6288 times

Post by Matan » 03 Sep 2024, 15:27

Ma to su idioti sto im ta pjesma smeta, ograniceni mozgovi..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1332 times
Been thanked: 1302 times

Post by Tokmak » 03 Sep 2024, 19:33

Trico, ne kaki na usta. :jutarnja
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7248 times
Been thanked: 16788 times

Post by Maja » 03 Sep 2024, 23:35

Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2024, 12:30
ironman wrote: 03 Sep 2024, 11:04Naseef :D.
Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi :oo

"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", kazao je Islamović za Klix.ba.
Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.
"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo'. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena", dodao je.
Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi :D.
Alija vazda bio supak i ostao. Je li i godinama krio da je ozenjen radi obozavateljica.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2248 times
Been thanked: 841 times

Post by Quds » 04 Sep 2024, 02:22

Maja wrote: 03 Sep 2024, 23:35

Alija vazda bio supak i ostao. Je li i godinama krio da je ozenjen radi obozavateljica.
Autocorrect ili bas "Alija"?

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2024, 05:34

Quds wrote: 04 Sep 2024, 02:22

Stvarno se zove Alija ali su mu iz Jugotona savjetovali da koristi umjetničko ime Alen jer bolje zvuči i da će biti tako popularniji.

U državi gdje kažu da se nije gledalo ko je ko i kako se ko zove, od strane diskografske kuće koja se zove JUGOton :D.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Naseef Mushroom » 04 Sep 2024, 05:51

I to a i ovo sa imenom.

Šta kaže Alija na to
Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju
Da, jer je kada svjetske zvijezde Farrokh Bulsara i Georgios Kyriacos Panayiotou promijenu ime u Freddie Mercury i George Michael u Velikoj Britaniji jer su tamo rijetka i teže se izgovaraju isto kada Alija promijeni ime u SFRJ gdje je bilo puno Alija.

Nisam ni sanjao da ću ikada citirati baju malog knindžu ali ne volim te Alija zato što si baliya, i to bukvalno baliya.

Da li mu balinluk ikada dozvoljava kada se pogleda u ogledalo da se nekada upita zašto Bregović, Bebek i Tifa nisu pomislili da kao svjetske zvijezde izaberu drugo ime?

Ah da, to su Goran, Željko i Mladen a ne Hasan, Osman i Omer pa se ne mogu porediti.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 2248 times
Been thanked: 841 times

Post by Quds » 05 Sep 2024, 03:12

Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2024, 05:34
Quds wrote: 04 Sep 2024, 02:22

Stvarno se zove Alija ali su mu iz Jugotona savjetovali da koristi umjetničko ime Alen jer bolje zvuči i da će biti tako popularniji.

U državi gdje kažu da se nije gledalo ko je ko i kako se ko zove, od strane diskografske kuće koja se zove JUGOton :D.
Nisam baš nešto njegov " fan" , ali ovo zaista nisam znao.

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1290 times
Been thanked: 1533 times

Post by Sioux » 10 Sep 2024, 07:51

ZVIŽDUCI: U Osijeku čuli "Hej Sloveni" pred meč Hrvatske

"BOLJIM poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar."

Pojedine navijače u Hrvatskoj je na krivoj nozi uhvatilo tradicionalno intoniranje nacionalnih himni pred početak jučerašnje utakmice Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske u Osijeku, koju je domaćin dobio u svoju korist sa 1:0, piše komšijska "Slobodna Dalmacija".

"Opus Arenom" odzvanjali su poznati taktovi "Hej Sloveni", himne bivše Jugoslavije, što je pojedince na stadionu i pred malim ekranima malo zbunilo. Bilo je i zvižduka na stadionu. Objašnjenje je pak vrlo jednostavno, navode hrvatski mediji.

Poljska himna i himna nekadašnje Jugoslavije imaju identičnu melodiju. Poljska himna "Mazurka Dombrovskog" datira iz davne 1797. godine, a napisao ju je Jozef Vibicki. Nazvana je po poljskom vojnom zapovedniku Janu Henriku Dabrovskom.

Sredinom 19. veka postala je omiljena širom Evrope kod raznih revolucionarnih pokreta. Slovački pesnik Samo Tomašik tada je na tu melodiju napisao tekst "Hej Sloveni", a što je kasnije bilo prihvaćeno kao sveslovenska himna

Tokom Drugog svetskog rata prevod te himne postao je himna nove, buduće Jugoslavije, uz pripadajući tekst i naziv "Hej Sloveni".

Boljim poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar. Za ove ostale je ipak - na znanje, zaključuje se u tekstu "Slobodne Dalmacije".

:ha
Pogled Joca Vujičića

Post Reply

Return to “EX YU”