Desnica u Hrvatskoj
Moderator: Krokodil Behko
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6152 times
- Been thanked: 4203 times
- Status: Offline
Re: Desnica u Hrvatskoj
E moj zivote do kad ce ovaj svijet bit zaludjen glupostima.
Ovaj je grad,mali za nas...
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 8960 times
- Been thanked: 10631 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3682 times
- Been thanked: 3405 times
Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi

Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi
"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", kazao je Islamović za Klix.ba.
Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.
"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo'. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena", dodao je.

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1533 times
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 44539 times
- Been thanked: 7946 times
Stas ti ocat ocekivo od europskog naroda, procerali i pobili srba kolko su stigli u dva rata, imali logore u dva rata, nikad nisu odgovarali za zlocine
Ultranacjonalisti jer vise nije popularno vikat fasisti
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3398 times
- Been thanked: 6288 times
I ti lupas ko Maxim...ElTriconi wrote: 03 Sep 2024, 15:11Stas ti ocat ocekivo od europskog naroda, procerali i pobili srba kolko su stigli u dva rata, imali logore u dva rata, nikad nisu odgovarali za zlocine
Ultranacjonalisti jer vise nije popularno vikat fasisti![]()
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- ironman
- sirius
- Has thanked: 22585 times
- Been thanked: 23147 times
A sve pomislim Desnica Radivojevic u Hrvstskoj nesta.
Ono ovo.
Pjevali o jugoslaviji.
U Hrvatskoj.

Ono ovo.
Pjevali o jugoslaviji.
U Hrvatskoj.

dream of spring.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3398 times
- Been thanked: 6288 times
Ma to su idioti sto im ta pjesma smeta, ograniceni mozgovi..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1332 times
- Been thanked: 1302 times
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7248 times
- Been thanked: 16788 times
Alija vazda bio supak i ostao. Je li i godinama krio da je ozenjen radi obozavateljica.Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2024, 12:30Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi![]()
Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi
"Nije nam bila namjera nekog provocirati, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prijete sa svih strana, a ja sam samo radnik pjevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pjevanje pjesama Bijelog dugmeta", kazao je Islamović za Klix.ba.
Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.
"Šta iza mene vijori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata prije šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila u tom opusu pa i ta pjesma 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo'. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena", dodao je.![]()
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2248 times
- Been thanked: 841 times
Autocorrect ili bas "Alija"?Maja wrote: 03 Sep 2024, 23:35Alija vazda bio supak i ostao. Je li i godinama krio da je ozenjen radi obozavateljica.Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2024, 12:30
Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi![]()
Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi![]()
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
Stvarno se zove Alija ali su mu iz Jugotona savjetovali da koristi umjetničko ime Alen jer bolje zvuči i da će biti tako popularniji.
U državi gdje kažu da se nije gledalo ko je ko i kako se ko zove, od strane diskografske kuće koja se zove JUGOton

Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
I to a i ovo sa imenom.Maja wrote: 03 Sep 2024, 23:35Alija vazda bio supak i ostao. Je li i godinama krio da je ozenjen radi obozavateljica.Naseef Mushroom wrote: 03 Sep 2024, 12:30
Ali kako je se ova kukavica ogradio od ama baš svega od čega se može ograditi![]()
Nisam ja, Brega je, nemam pojma kakve se aplikacije iza mene pojavljuju, jugoslovenske zastave ili jednorozi, ta pjesma je samo zayebancija, ja samo radim u firmi![]()
Šta kaže Alija na to
Da, jer je kada svjetske zvijezde Farrokh Bulsara i Georgios Kyriacos Panayiotou promijenu ime u Freddie Mercury i George Michael u Velikoj Britaniji jer su tamo rijetka i teže se izgovaraju isto kada Alija promijeni ime u SFRJ gdje je bilo puno Alija.Nema ništa čudno u tome, mnoge svjetske zvijezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju
Nisam ni sanjao da ću ikada citirati baju malog knindžu ali ne volim te Alija zato što si baliya, i to bukvalno baliya.
Da li mu balinluk ikada dozvoljava kada se pogleda u ogledalo da se nekada upita zašto Bregović, Bebek i Tifa nisu pomislili da kao svjetske zvijezde izaberu drugo ime?
Ah da, to su Goran, Željko i Mladen a ne Hasan, Osman i Omer pa se ne mogu porediti.
- Quds
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 2248 times
- Been thanked: 841 times
Nisam baš nešto njegov " fan" , ali ovo zaista nisam znao.Naseef Mushroom wrote: 04 Sep 2024, 05:34Stvarno se zove Alija ali su mu iz Jugotona savjetovali da koristi umjetničko ime Alen jer bolje zvuči i da će biti tako popularniji.
U državi gdje kažu da se nije gledalo ko je ko i kako se ko zove, od strane diskografske kuće koja se zove JUGOton![]()
- Sioux
- Inventar foruma
- Has thanked: 1290 times
- Been thanked: 1533 times
ZVIŽDUCI: U Osijeku čuli "Hej Sloveni" pred meč Hrvatske
"BOLJIM poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar."
Pojedine navijače u Hrvatskoj je na krivoj nozi uhvatilo tradicionalno intoniranje nacionalnih himni pred početak jučerašnje utakmice Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske u Osijeku, koju je domaćin dobio u svoju korist sa 1:0, piše komšijska "Slobodna Dalmacija".
"Opus Arenom" odzvanjali su poznati taktovi "Hej Sloveni", himne bivše Jugoslavije, što je pojedince na stadionu i pred malim ekranima malo zbunilo. Bilo je i zvižduka na stadionu. Objašnjenje je pak vrlo jednostavno, navode hrvatski mediji.
Poljska himna i himna nekadašnje Jugoslavije imaju identičnu melodiju. Poljska himna "Mazurka Dombrovskog" datira iz davne 1797. godine, a napisao ju je Jozef Vibicki. Nazvana je po poljskom vojnom zapovedniku Janu Henriku Dabrovskom.
Sredinom 19. veka postala je omiljena širom Evrope kod raznih revolucionarnih pokreta. Slovački pesnik Samo Tomašik tada je na tu melodiju napisao tekst "Hej Sloveni", a što je kasnije bilo prihvaćeno kao sveslovenska himna
Tokom Drugog svetskog rata prevod te himne postao je himna nove, buduće Jugoslavije, uz pripadajući tekst i naziv "Hej Sloveni".
Boljim poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar. Za ove ostale je ipak - na znanje, zaključuje se u tekstu "Slobodne Dalmacije".

"BOLJIM poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar."
Pojedine navijače u Hrvatskoj je na krivoj nozi uhvatilo tradicionalno intoniranje nacionalnih himni pred početak jučerašnje utakmice Lige nacija između reprezentacija Hrvatske i Poljske u Osijeku, koju je domaćin dobio u svoju korist sa 1:0, piše komšijska "Slobodna Dalmacija".
"Opus Arenom" odzvanjali su poznati taktovi "Hej Sloveni", himne bivše Jugoslavije, što je pojedince na stadionu i pred malim ekranima malo zbunilo. Bilo je i zvižduka na stadionu. Objašnjenje je pak vrlo jednostavno, navode hrvatski mediji.
Poljska himna i himna nekadašnje Jugoslavije imaju identičnu melodiju. Poljska himna "Mazurka Dombrovskog" datira iz davne 1797. godine, a napisao ju je Jozef Vibicki. Nazvana je po poljskom vojnom zapovedniku Janu Henriku Dabrovskom.
Sredinom 19. veka postala je omiljena širom Evrope kod raznih revolucionarnih pokreta. Slovački pesnik Samo Tomašik tada je na tu melodiju napisao tekst "Hej Sloveni", a što je kasnije bilo prihvaćeno kao sveslovenska himna
Tokom Drugog svetskog rata prevod te himne postao je himna nove, buduće Jugoslavije, uz pripadajući tekst i naziv "Hej Sloveni".
Boljim poznavaocima tih stvari, a pogotovo sportskim fanovima koji često slušaju intoniranje himne, to je valjda, pa čak i vervatno, poznata stvar. Za ove ostale je ipak - na znanje, zaključuje se u tekstu "Slobodne Dalmacije".

Pogled Joca Vujičića