Nora Ibsenova wrote: 15 Aug 2024, 21:19
Pa tražiš da se u ugovor stavi ono što ste usmeno dogovorili.
Svi su ugovori manje - više urneci gdje se samo promjeni ime pozicije i plata, a sve ostalo je manje više isto.
Dodatno, usmeno se možeš dogovoriti da imaš pravo odmorit mimo tih 30 min pauze (što je zakonska obaveza poslodavca da ti da 30 min i zato i ide u ugovor)
Nekad moraš neko vrijeme stisnut zube, da se dokazes, pa da onda mozes isposlovat druge uvjete, nekad moraš otkaz dat jer je neko nemoguć za saradnju, a od svega je najlakse kukat
Ma ne kukam ja nego kazem da Pezic preceruje sa gledista Islama, a to da sjedes 5 minuta niko ti ne gleda, kao sto niko ne gleda ni kad dodjes ranije, a sjedes umoris se sta ce rec sto si sjeo, pa da nisam radio ne bi sjeo
doduse kad si novi jest dokazujes se.
Bila je jedna sto je pakovala krem sa mnom nova dosla tu i ja sad kao neki haj recimo sef , ja odlucujem koliko je norma ja volim kvalitet vise nego kvalitet, da se vidi datum na artiklu, da ima urednu gramazu i da je sve ok, nek bude i manje , ili sam joj slagao da treba manju normu uraditi nego sto drugi rade ili sam ja tako radio, i ona hoce da mene goni da se dokaze, rekoh dosta je to , i napadne je onaj tehnolog ili je ona sama isla pitala provjeravala budala jel treba toliko kutija i paleta da bude.
Pa rekoh sto mene menadzer nije pitao sto je tebe pitao, kao nju napala menadzerica sto smo malo uradili, ja bi rekao jest mozda malo ali ja necu da se meni neko sutra smije da fali datum, ili da nekog zakinem da 20 grama mora sve biti tacno.
Nikad mi nisu menadzeri rekli sto si malo uradio, ne sjecam se, nekad uradim vise nekad manje, nedam da mi normira moras toliko.
Jest jednom pitala ova glavna mene i ovog kolegu sutra dan" Idel" ide rekoh kao insuinira malo.
A zene ma slomise se da se dokazu, muski ne bi rekao da su lijenji nego da gledaju na svoju guzicu vise a zene da se dokazu radi 40 godina i opet se dokazuje , i slag na tortu kaze vi muski imate vecu platu, a ja uvijek nadjem izgovor idi ti onda truj se ispod trake i skaci , jest imas vecu odgovornost na toj pakerici, a ja zamal nisam poginuo u Januaru kad me nije preklopilo i mi muski bolujemo vise od kicme od vas , i sto se ne izborite za svoje plate (tako ja kazem kad mi prigovore da imam vecu platu) i dodam kao otezane uslove rada.
Tako mi je jedna starija rekla , Azure ti sve govori Mira ovakva onakva, vidjet ces kad dodju ove mlađe, ma sta mi moze nek pojača mašinu kupit ce sa poda onda necu ja se raskidati da bi se neko dokazivao preko mojih leđa.
Oborio sam rekord ja i jedna ova nova uradili 195 kutija sode ručno od 6 kila svaku to dod je preko tone i kasnije zavrsio na bolovanjuju dva mjeseca , tako da vise ne handrim te norme , niti neko previse ocekuje od mene, samo ti nama budi zdrav i nemoj po bolovanjima nemoras ni na istovar ici

jer ja cu radije izgubit posao nego zdravlje za kojeg po ISlamu cemo biti pitani i moramo odgovarati za nasa tjelesa jer nisu nasa nego poklon od Boga.