Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by General War » 19 Sep 2024, 18:54

Quds wrote: 19 Sep 2024, 10:16
General War wrote: 19 Sep 2024, 10:02
Zavisno sta mislis pod obrazom, ovdje je inace simptomaticno da se jednoj strani sve gleda kroz prste bez obzira na ocigledne zlocine i konstantno izazivanje.
Simptomaticno je da se jednoj strani gleda kroz prste gleda krzo prste decenije okupacije, oduzimanje ljudskih prava i imovine, i svake godine mnogo zivota. I tebi sada cudno, sto vise i oni koji su na sve to gledali neizanteresovano do sada, sada govore, "pa dosta u PM...". Naravno da ce biti simptomaticno da ce se jedna strana pominjati daleko vise, posto onda druga samo dreci kako je zrtva, a statistike su neumoljive.
Okupirano sta, kakva ljudska prava, gdje je oduzeta imovina?
De pokazi granice medjunarodno priznate Palestine ziv bio
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 18:57

harlekin wrote: 19 Sep 2024, 10:58
General War wrote: 19 Sep 2024, 10:00

Naravno, 7 oktobra se to upravo desilo, i sad gledamo.konsekvence toga
Ma daj,7-og pocelo sranje? Do tad sve stimalo?
Taj datum je rezultat decenija izivljavanja na nevinim civilima,daj boze svaki dan da je 7-i.
I nije tu nest bitno sta kazem ja ti ili netko treci,puno ljudi u svijetu je progledalo,cionisticko smece jos malo nigdje se nece osjecat ugodno i bit ce lovljeni kao stakori.Zlocini dolaze na naplatu to sto naprave koji vise nist ne mijenja.
:lud
ako tako mislis, imas sjajan prizor i nemas se zasta zalit onda

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9337 times
Been thanked: 11083 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 19 Sep 2024, 19:56

Da vidimo logiku vrlog diskutanta.
Pobio Hamas 1000 izraelaca i sad oni imaju pravo da pobiju 50.000 Palestinaca.
Znači, u revanšu Palestinci sad imaju pravo da pobiju 2.500.000 Izraelaca?

Jesam li dobro skonto.

Možda su neki za Alan Forda, ali neki nisu ni za letećeg cirkusa

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 20:24

Krokodil Behko wrote: 19 Sep 2024, 19:56 Da vidimo logiku vrlog diskutanta.

Jesam li dobro skonto.

Nema sta, apsolutno se slazem da je ovo monti pajtonovski zakljucak, da postoji pravilo u ratovima otkad znamo za sebe, vazi proporcija zrtava 1za1, ko vise ubije je zlacinac i sve sto ide uz to...zaceras zenevi i un konvencijama... interesantan podatak.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 19 Sep 2024, 20:34

General War wrote: 19 Sep 2024, 20:24

Jesam li dobro skonto.

Nema sta, apsolutno se slazem da je ovo monti pajtonovski zakljucak, da postoji pravilo u ratovima otkad znamo za sebe, vazi proporcija zrtava 1za1, ko vise ubije je zlacinac i sve sto ide uz to...zaceras zenevi i un konvencijama... interesantan podatak.
Nije sokole nije,ratovi su kad dvije vojske ratuju,zlocini su kad vojska ubija civile nenaoruzane,a genocidi su istrebljivanje protjerivanje itd.Sta se pravis blesav vise nego sto jesi jbo ga ti.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 20:39

harlekin wrote: 19 Sep 2024, 20:34
General War wrote: 19 Sep 2024, 20:24
Nije sokole nije,ratovi su kad dvije vojske ratuju,zlocini su kad vojska ubija civile nenaoruzane,a genocidi su istrebljivanje protjerivanje itd.Sta se pravis blesav vise nego sto jesi jbo ga ti.
Onda najvjerovatnije sokole onda da IDF gubitke tamo ima zbog neprilagodjene voznje na cesti, sigurno imas slicno objasnjenje i za Hezbollah, Hute
Cirkus titami

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3865 times
Been thanked: 3570 times

Post by Naseef Mushroom » 19 Sep 2024, 20:42

General War wrote: 19 Sep 2024, 20:39
Onda najvjerovatnije sokole onda da IDF gubitke tamo ima zbog neprilagodjene voznje na cesti, sigurno imas slicno objasnjenje i za Hezbollah, Hute
Cirkus titami
Ma ja, kao u nas. Nije bila agresija veç građanski rat.
Jel tako? ;)
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 20:45

Naseef Mushroom wrote: 19 Sep 2024, 20:42
Cirkus titami
Ma ja, kao u nas. Nije bila agresija veç građanski rat.
Jel tako? ;)
...jesam ja potpisivao dejton ili ti precednik? Lijepi moj palestinac

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1608 times
Been thanked: 3015 times

Post by Mutevelija » 19 Sep 2024, 20:58

Jesam li dobro skonto.

To ko Vučić
Ubijte jednog Srbina mi cemo 100 muslimana
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 19 Sep 2024, 21:12

Cirkus titami
Normalno da imam,heroji,legende covjecanstva.
Stati na crtu najvecem teroru i zlu na svijetu koje iza sebe ima najjacu silu na svijetu je samo za naklon do poda.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21494 times
Been thanked: 19498 times

Post by Masamune » 19 Sep 2024, 21:15

General War wrote: 19 Sep 2024, 18:41
Masamune wrote: 19 Sep 2024, 07:48
Nije mi stvarno jasno u šta si strpao tolike godine forumanja nakon svih silnih diskusija, a neko bi ovako reko da si ekspert.
Koja je tvoja poenta tolikog guranja Izraela? Mora biti neki razlog u pozadini. Je li to ideš u kontru domaćim "talibanima", pa guraš dok se boje ne rastope? Jesi li ti svjestan šta Izrael radi?
Šta je razlog za takve tvoje tvrdnje i što se praviš baš tolika budala? Prozivanje Izraela nije antisemitizam niti je podrška Hamasu. To samo mogu tvrditi poprilično glupi ljudi i oni oko ekstrema koji kad nisi jedno tvrde da moraš biti drugo.
Pa ne moze ti ni biti jasno, kad primjenjujes "ad hoc" arsine, zavisno ko je i gdje je. Ne znam, ali ono sto ja pisem po forumima je opste prihvacena nacela u zapadnim zemljama i okolo, ne treba tu neki expert. Vidis, tvoj je problem sto se identificiras nicim zasluzeno sa palestinskim pitanjem i onda ti sasvim normalno da neko nekoga napadne uzme mu civile (pored vojske) za taoce, pobije na sve sto naidje...i sve to udrobis u zakljucak za oslobodjenje zemlje koja uopse ni ne postoji na mapi...i ovo zadnje, upravo imati problem distinkcije oko osnovnih logickih, pravnih i vojnih pitanja za tvoju tezu moze biti neko ko je glup ili extrem.
Pokušavam razumno postupati i na bazi slobodumlja. Rijetko koja strana je pošteđena kritika. Ja sam takav uvijek bio.

Ali ovdje imaš civilizacijsko pitanje. Kad je dosta? Koliko civila još treba poginuti jbt? Samo to pitanje te tjera koju stranu na kraju trebaš odabrati. To je ono ljudski. Zajebi politiku, priče o tome je li Palestina država i sve što ide s tim. Do kad misliš konstantno spominjati 7. oktobar kao okidač? Je li treba milion ljudi poginuti pa da čovjek tad kaže sad je dosta ili ni to nije dovoljno? Na Gazu su bacili sve moguće samo još nisu atomske bombe bilo koje vrste.

Ja sam prvi koji ću i Hamas okriviti i koji za ono što su uradili zaslužuju da također da sjede u Hagu, ali ovi su prešli svaku mjeru u svemu. I to ne samo sad, već je bukvalno moderni aparthejd na snazi decenijama. Ni u West Bank nisu pošteđeni raznih tortura.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 21:31

harlekin wrote: 19 Sep 2024, 21:12
Cirkus titami
Stati na crtu najvecem teroru i zlu na svijetu koje iza sebe ima najjacu silu na svijetu je samo za naklon do poda.
Nisam ni sumLJo, razumljivo...ali onda mi nije jasno sto kukas u njihovo ime, kome?

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 19 Sep 2024, 21:34

General War wrote: 19 Sep 2024, 21:31
harlekin wrote: 19 Sep 2024, 21:12
Nisam ni sumLJo, razumljivo...ali onda mi nije jasno sto kukas u njihovo ime, kome?
Ma tko kuka jbt :cudi
Samo nemrem pustit da neljudi gluposti pricaju o velicinama i sire cionisticku propagandu.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 22:23

harlekin wrote: 19 Sep 2024, 21:34
General War wrote: 19 Sep 2024, 21:31
Ma tko kuka jbt :cudi
Samo nemrem pustit da neljudi gluposti pricaju o velicinama i sire cionisticku propagandu.
pa citaj sta pises, ispade sve jetimi..nemogu ni ja fundamentalisticku suplju

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 22:32

Masamune wrote: 19 Sep 2024, 21:15
General War wrote: 19 Sep 2024, 18:41
Pa ne moze ti ni biti jasno, kad primjenjujes "ad hoc" arsine, zavisno ko je i gdje je. Ne znam, ali ono sto ja pisem po forumima je opste prihvacena nacela u zapadnim zemljama i okolo, ne treba tu neki expert. Vidis, tvoj je problem sto se identificiras nicim zasluzeno sa palestinskim pitanjem i onda ti sasvim normalno da neko nekoga napadne uzme mu civile (pored vojske) za taoce, pobije na sve sto naidje...i sve to udrobis u zakljucak za oslobodjenje zemlje koja uopse ni ne postoji na mapi...i ovo zadnje, upravo imati problem distinkcije oko osnovnih logickih, pravnih i vojnih pitanja za tvoju tezu moze biti neko ko je glup ili extrem.
Pokušavam razumno postupati i na bazi slobodumlja. Rijetko koja strana je pošteđena kritika. Ja sam takav uvijek bio.

Ali ovdje imaš civilizacijsko pitanje. Kad je dosta? Koliko civila još treba poginuti jbt? Samo to pitanje te tjera koju stranu na kraju trebaš odabrati. To je ono ljudski. Zajebi politiku, priče o tome je li Palestina država i sve što ide s tim. Do kad misliš konstantno spominjati 7. oktobar kao okidač? Je li treba milion ljudi poginuti pa da čovjek tad kaže sad je dosta ili ni to nije dovoljno? Na Gazu su bacili sve moguće samo još nisu atomske bombe bilo koje vrste.

Ja sam prvi koji ću i Hamas okriviti i koji za ono što su uradili zaslužuju da također da sjede u Hagu, ali ovi su prešli svaku mjeru u svemu. I to ne samo sad, već je bukvalno moderni aparthejd na snazi decenijama. Ni u West Bank nisu pošteđeni raznih tortura.
To je sve ok, mada ja nikakvo civilizacijsko pitanje tu ne vidim osim sto se neko sjetio da arape palestince koristi u politicke svrhe, i spreman je ici do zadnjeg palestinca na povrsini..jer da nije tako:

-Nebi ni napadali, jer znaju da nemaju nikakve vojne sanse protiv izraela, sto nije niti svrha jer nebi djaba tunele onolike kopali ispod gaze...vec bas upravo ovo da igraju na kartu zrve i na simpatije
-I da su napali, a da su napade usmjerili iskljucivo protiv vojske izraela, reakcija bi bila sigurno drugacija
-Civili u gazi sigurno bi bili postedjeni kada bi hamas i drustvo polozili oruzje i pustili taoce u kojima ima i djece...sto li nece?

A kako vidimo, eno Hezbollah, koji je u drugoj drzavi koja nema terotijtorijalnih pretenzija prema izraelu, isto radi, provocirajuci izrael bez ikakvog razloga od odgovori...i opet dezurni dusebriznoci to propustaju da uoce.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22946 times
Been thanked: 6061 times

Post by Veca » 19 Sep 2024, 22:39

Matan wrote: 19 Sep 2024, 11:35 A sto se tice fer, gdje ima fer nesto na ovoj planeti..
Srbi su dobili pola Bosne i istjerali Bosnjake sa njihovi prostora samo zbo jednoga, jer su
morali dobiti zadovoljstinu nakon izgona iz Hrvatske..
jel to fer, nije..

i Hrvate :kafa
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3561 times
Been thanked: 1423 times

Post by Quds » 19 Sep 2024, 22:42

General War wrote: 19 Sep 2024, 18:54
Quds wrote: 19 Sep 2024, 10:16

Simptomaticno je da se jednoj strani gleda kroz prste gleda krzo prste decenije okupacije, oduzimanje ljudskih prava i imovine, i svake godine mnogo zivota. I tebi sada cudno, sto vise i oni koji su na sve to gledali neizanteresovano do sada, sada govore, "pa dosta u PM...". Naravno da ce biti simptomaticno da ce se jedna strana pominjati daleko vise, posto onda druga samo dreci kako je zrtva, a statistike su neumoljive.
Okupirano sta, kakva ljudska prava, gdje je oduzeta imovina?
De pokazi granice medjunarodno priznate Palestine ziv bio
Kako te bolan nije stid?

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by harlekin » 19 Sep 2024, 22:47

General War wrote: 19 Sep 2024, 22:32
Masamune wrote: 19 Sep 2024, 21:15

To je sve ok, mada ja nikakvo civilizacijsko pitanje tu ne vidim osim sto se neko sjetio da arape palestince koristi u politicke svrhe, i spreman je ici do zadnjeg palestinca na povrsini..jer da nije tako:

-Nebi ni napadali, jer znaju da nemaju nikakve vojne sanse protiv izraela, sto nije niti svrha jer nebi djaba tunele onolike kopali ispod gaze...vec bas upravo ovo da igraju na kartu zrve i na simpatije
-I da su napali, a da su napade usmjerili iskljucivo protiv vojske izraela, reakcija bi bila sigurno drugacija
-Civili u gazi sigurno bi bili postedjeni kada bi hamas i drustvo polozili oruzje i pustili taoce u kojima ima i djece...sto li nece?

A kako vidimo, eno Hezbollah, koji je u drugoj drzavi koja nema terotijtorijalnih pretenzija prema izraelu, isto radi, provocirajuci izrael bez ikakvog razloga od odgovori...i opet dezurni dusebriznoci to propustaju da uoce.
E i mene budale,sto puta kazem harle ne raspravljaj s hajvanima,ak netko mirne duse gleda ubijanje nevinih decenijama nema tu sta raspravljat,toljagu i po glavi ak se ukaze prilika.
De ti po svom valjda ce se nekom ukazat prilika ak vec men nece :kafa

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3561 times
Been thanked: 1423 times

Post by Quds » 19 Sep 2024, 22:54

General War wrote: 19 Sep 2024, 18:52
Quds wrote: 19 Sep 2024, 10:12

Postoji li 6. oktobar, 4. februar...2020., 2010., 1990.,1980.? I sta je konsekvenca cega? Da li je 7. okotobar konsenkvenca decenija blokada, "mowing the lawn" svako malo, potpuna kontrola zivota 2.3 miliona ljudi? Je li Nat Turner bio konsekvenca robovlasnistva, ili je njegova krvava pobuna izazvala konsekvence, posto nije htio da bude poslusni nig...? De zivota ti, promijeni taj nick, nimalo ti ne ide uz te i takve komentare.
Postoji postoji..napad na izrael 1948, 69, 73, 81...prva intifada, druga intifada...a izmedju od ubijanja olipijaca na olimpijskim igrama, i hiljade terosristickih napada na civile i institucije od Tel Aviva do Melburna...i jos prigodne demonstacije od "rijeke do mora"

Nick ostaje, tacno su vam komentari za Alan Forda..
Mislis na 67.? Kako se sjecas infitade, Olimpijskih, a nikako da pomenes recimo, broj ubijenih na Zapadnoj Obali, SVAKE godine. Opet te pitam, kako te nije stid, tebe koji kazes da je "simptomaticno" kako se pominje jedna strana, dok ti to radis, i to toliko bezobzirno, kao da si jedan od milion njihovih papagaja. Ama, svi pominjete jedne te iste stvari, da se covjeku zgadi toliko, da je tesko sa vama bilo sta i poceti raspravljati. Dehumanizacijom Palestinaca je vasa prica "prolazila" decenijama. Sada, kada se vecina planete malo probudila, samo sto niste poceli vristati, da Izrealu niko ne bi smio uduzeti pravo da ubija koga hoce, kad hoce, gdje hoce. Svaka kritika je bila antisemitizam. Dosta vise.

Pisao si o konsekvencama. Zasto ne odgovori je li primjer koju sam ti naveo(Nat Turner), konsekvenca robovlasnistva, ili je ono sto je uslijedilo kasnije konsekvenca pobune? I koje se od to dvoje moze nazvati legitimnim, ne gledajuci u odnos jednoga prema drugome iz prvog dijela pitanja?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1608 times
Been thanked: 3015 times

Post by Mutevelija » 19 Sep 2024, 22:57

Quds wrote: 19 Sep 2024, 22:54
General War wrote: 19 Sep 2024, 18:52
Postoji postoji..napad na izrael 1948, 69, 73, 81...prva intifada, druga intifada...a izmedju od ubijanja olipijaca na olimpijskim igrama, i hiljade terosristickih napada na civile i institucije od Tel Aviva do Melburna...i jos prigodne demonstacije od "rijeke do mora"

Nick ostaje, tacno su vam komentari za Alan Forda..
Mislis na 67.? Kako se sjecas infitade, Olimpijskih, a nikako da pomenes recimo, broj ubijenih na Zapadnoj Obali, SVAKE godine. Opet te pitam, kako te nije stid, tebe koji kazes da je "simptomaticno" kako se pominje jedna strana, dok ti to radis, i to toliko bezobzirno, kao da si jedan od milion njihovih papagaja. Ama, svi pominjete jedne te iste stvari, da se covjeku zgadi toliko, da je tesko sa vama bilo sta i poceti raspravljati. Dehumanizacijom Palestinaca je vasa prica "prolazila" decenijama. Sada, kada se vecina planete malo probudila, samo sto niste poceli vristati, da Izrealu niko ne bi smio uduzeti pravo da ubija koga hoce, kad hoce, gdje hoce. Svaka kritika je bila antisemitizam. Dosta vise.

Pisao si o konsekvencama. Zasto ne odgovori je li primjer koju sam ti naveo(Nat Turner), konsekvenca robovlasnistva, ili je ono sto je uslijedilo kasnije konsekvenca pobune? I koje se od to dvoje moze nazvati legitimnim, ne gledajuci u odnos jednoga prema drugome iz prvog dijela pitanja?

Neće da spomene terorističku grubu Haganah jevrejsku kad su napali Britansku ambasadu
https://en.wikipedia.org/wiki/1946_Brit ... sy_bombing
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Post Reply

Return to “Svijet”