Izrael

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3608 times
Been thanked: 1439 times
Status: Offline

Re: Izrael

Post by Quds » 19 Sep 2024, 23:33

General War wrote: 19 Sep 2024, 23:30
Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:28

Sada stvarno vidim koliko nemas pojma.
...sreca ti si tu, rasturas sa cinjenicama
Naravno. Nemam volje jer nisi ozbiljan sugovornik. Mogli bi krenuti od pocetka, pa da vidimo koliko ko i zna, i gdje lezi istina. Ali, sa "a gdje ti je vuce kapa" cakama, ne pada mi na pamet da potrosim cio dan na iznosenje cinjenica, na koje ces se ti svakako popisati, da li sa 7 oktobrom ili intifadom.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 105 times
Been thanked: 139 times

Post by General War » 19 Sep 2024, 23:36

Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:30
General War wrote: 19 Sep 2024, 23:27
Pa nisu im ni arapi dali drzavu vec je teritorije regije palestine zaposjeli Egipat (gaza) a Jordan (zapadnu obalu)...i drzali do 69...nije im na pamet palo da kreiraju palestinu.
Mislis do 67.? Ono, kada je Izrael "preventivno" krenuo u rat? Bjez' ba, nema koristi sa tobom o ovome. Sa tobom ja zavrsio na ovu temu.
...da, ono kad su arapi drzali teritoriju za koju sad placu da je palestinska, eto tad nije bila...mozes to raji oko sebe, ne i meni...pricao nepricao nebitno mi je.
“Tko izgubi dobitak dobije gubitak!”

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 19 Sep 2024, 23:39

Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:33
General War wrote: 19 Sep 2024, 23:30
...sreca ti si tu, rasturas sa cinjenicama
Naravno. Nemam volje jer nisi ozbiljan sugovornik. Mogli bi krenuti od pocetka, pa da vidimo koliko ko i zna, i gdje lezi istina. Ali, sa "a gdje ti je vuce kapa" cakama, ne pada mi na pamet da potrosim cio dan na iznosenje cinjenica, na koje ces se ti svakako popisati, da li sa 7 oktobrom ili intifadom.
opet nebitno, i intifada, i 7 oktobar se desio, to nije pisanje vec cinjenica.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9441 times
Been thanked: 11192 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 20 Sep 2024, 00:37

General War wrote: 19 Sep 2024, 23:25 jevreju zbrisani iz svih muslimanskih novonastalih zemalja na BI

Pa jel si ti plaćen za ovo glupiranje?

Ko je zbrisao jevreje u Evropi?
I nema tu "pojedini nacisti", jer su u holokaustu učestvovali svi evropski narodi, a uz Nijemce su se najviše proslavili Hrvati i Srbi, skoro pa kolektivno, što su dokazali i devedesetih godina.

I štaš sad? Jel opet 7. oktobar?

Pa ovo je stvarno prešlo granice svakog ukusa.
Muslimani se jedva oslobode od kolonijalnih vlasti i sad su oni nešto krivi Evropi.
A u pm, sve mi se čini da shvatam suštinu ovih upisa.

Ono herojski stojimo na braniku Evrope, koja nam odvlači radnu snagu, a na kraju, ako želiš imati penziju moraćeš da primiš u državu ove po kojima pljuješ, ako ne i gore od njih. To je tako i tvoji upisi tu ništa neće promijeniti. Možeš do kraja svijeta tu pisati o bezobraznim Palestincima i bolnim leđima, al čeka te ovo što sam rekao

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2660 times
Been thanked: 8218 times

Post by Duminjo » 20 Sep 2024, 00:47

Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:15
Matan wrote: 19 Sep 2024, 23:05 Ajmo malo realno, zasto Palestinci nisu dobili drzavu prije dolaska Jevreja i
formiranja Izraela..
nek mi neko objasni...
zasto Kurdima muslimani ne daju drzavu, tu nema Izraela..
Izrael se povampirio, to je jasno, ali sta je bilo prija njih..
sto Palestinci nisu imali drzavu prije njih..ko je krivac..
lako je za sve kriviti Izrael..
ostali su svi cvjecke..
nemojmo biti naivni..ili pristrani..
evo Turci se zalazu za Palestinsku drzavu..
ok, je to..ali sto ne dadnu i Kurdima..muskimansko bratstvo..jel da..
Kako su mogli imati drzavu, kada su bili pod Osmanlijama do dolaska Britanaca? A, nakon toga, drzavu su trebali da dobiju zajedno sa Izraelom. I sada pricamo o tome. "Nisu htjeli prihvatiti drzavu Izrael 1948"... pa nakon etnickog ciscenja i ubistava, oko 750 000 protjeranih iz tadasnjih granica izraela, ko bi pristao na to, da priznas nekome sto te istjerao u okolne drzave i da se pomiris sa time? I ti ljudi koji su protjerani, kako oni tako i njihovi potomci, ni danas ne mogu POSJETITI svoje mjesto rodjenja ili svoju "babovinu", kamoli da se vrate. I, sta sa time? E, ovakvi kao ovaj sto pise o 7 oktobru, nikako da se sjeti i ovih stvari, a ima ih jos bruka.
Ne znam sta se raspravljate sa likovima koji historiju pišu od datuma od kojeg im odgovara.

Bukvalno, kao kad bi neko 96e ponudio Bošnjacima od Zenice preko Sarajeva do Ivan Sedla i malo Krajine oko Bihaca da imaju drzavu a da herceg Bosna i republika srpska budu sve posebne drzave i onda se cudom ne mogu nacuditi što Bosnjaci ne bi pristali.

Prica o nemogucnosti postojanja drzave Palestine, bez price o Otomanskom carstvu, Francuzima, Englezima pa kasnije i Amerima, nema ni pocetka ni kraja. Obicno navijanje i arlaukanje.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3037 times

Post by Mutevelija » 20 Sep 2024, 01:07

Krokodil Behko wrote: 20 Sep 2024, 00:37
General War wrote: 19 Sep 2024, 23:25 jevreju zbrisani iz svih muslimanskih novonastalih zemalja na BI

I nema tu "pojedini nacisti", jer su u holokaustu učestvovali svi evropski narodi, a uz Nijemce su se najviše proslavili Hrvati i Srbi, skoro pa kolektivno, što su dokazali i devedesetih godina.

Muslimani se jedva oslobode od kolonijalnih vlasti i sad su oni nešto krivi Evropi.

Ono herojski stojimo na braniku Evrope, koja nam odvlači radnu snagu, a na kraju, ako želiš imati penziju moraćeš da primiš u državu ove po kojima pljuješ, ako ne i gore od njih. To je tako i tvoji upisi tu ništa neće promijeniti. Možeš do kraja svijeta tu pisati o bezobraznim Palestincima i bolnim leđima, al čeka te ovo što sam rekao
ovo ko kad Srbi pričaju da su zbridani uz Sarajeva , pa cilj Momčila Krajišnika je bio da iseli Srbe da bi ojačao Rs i pojačao stanovništvo a tako zamrzio u očima Srba BIH kao ideju.

Izrael je isto radio u Maroku sklapao dogovore i sa muslimanskim državama da isele stanovništvo u Izrael jer mu je cilj bio to
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 20 Sep 2024, 01:08

General War wrote: 19 Sep 2024, 23:36
Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:30

Mislis do 67.? Ono, kada je Izrael "preventivno" krenuo u rat? Bjez' ba, nema koristi sa tobom o ovome. Sa tobom ja zavrsio na ovu temu.
...da, ono kad su arapi drzali teritoriju za koju sad placu da je palestinska, eto tad nije bila...mozes to raji oko sebe, ne i meni...pricao nepricao nebitno mi je.
A naqkba kad je naqba bila?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 3871 times
Been thanked: 3575 times

Post by Naseef Mushroom » 20 Sep 2024, 05:45

General War wrote: 19 Sep 2024, 20:45
Naseef Mushroom wrote: 19 Sep 2024, 20:42
Ma ja, kao u nas. Nije bila agresija veç građanski rat.
Jel tako? ;)
...jesam ja potpisivao dejton ili ti precednik? Lijepi moj palestinac
Potpisao je i tvoj, time ne mislim na Aliju.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko » 20 Sep 2024, 13:24

Duminjo wrote: 20 Sep 2024, 00:47
Quds wrote: 19 Sep 2024, 23:15

Kako su mogli imati drzavu, kada su bili pod Osmanlijama do dolaska Britanaca? A, nakon toga, drzavu su trebali da dobiju zajedno sa Izraelom. I sada pricamo o tome. "Nisu htjeli prihvatiti drzavu Izrael 1948"... pa nakon etnickog ciscenja i ubistava, oko 750 000 protjeranih iz tadasnjih granica izraela, ko bi pristao na to, da priznas nekome sto te istjerao u okolne drzave i da se pomiris sa time? I ti ljudi koji su protjerani, kako oni tako i njihovi potomci, ni danas ne mogu POSJETITI svoje mjesto rodjenja ili svoju "babovinu", kamoli da se vrate. I, sta sa time? E, ovakvi kao ovaj sto pise o 7 oktobru, nikako da se sjeti i ovih stvari, a ima ih jos bruka.
Ne znam sta se raspravljate sa likovima koji historiju pišu od datuma od kojeg im odgovara.

Bukvalno, kao kad bi neko 96e ponudio Bošnjacima od Zenice preko Sarajeva do Ivan Sedla i malo Krajine oko Bihaca da imaju drzavu a da herceg Bosna i republika srpska budu sve posebne drzave i onda se cudom ne mogu nacuditi što Bosnjaci ne bi pristali.

Prica o nemogucnosti postojanja drzave Palestine, bez price o Otomanskom carstvu, Francuzima, Englezima pa kasnije i Amerima, nema ni pocetka ni kraja. Obicno navijanje i arlaukanje.
Mada su na kraju englezi sve pripremili od povlacenja koje je pratio napad od strane Jevreji do brodova koji su Palestinnce prevezli do Gaze do dovlacenja Evropskim Jevreja koji do tada misle da je Palestina nekakva pustinja sa pokojim cobanom arapom,
Da bi ti isti Jevreji bili nastanjeni u Palestinske kuce u roku of 48-72 sata po protjerivsnju Palestinaca

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40394 times
Been thanked: 26543 times

Post by Rum » 20 Sep 2024, 14:20

Bliski istok na rubu totalnog rata: Hezbolah ispalio 140 raketa na Izrael

Image

Libanski pokret Hezbolah je uzvratio nakon ovosedmičnih napada ispalivši 140 raketa na područje sjevernog Izraela.

Izraelska vojska saopćila je da su rakete pale u tri vala u petak poslijepodne ciljajući mjesta duž granice s Libanom.

Hezbolah je saopćio da je raketama katjuša gađao nekoliko mjesta duž granice, uključujući više baza protuzračne odbrane, kao i stožer izraelske oklopne brigade za koji su rekli da su ga pogodili prvi put.

Hezbolah je rekao da su rakete bile odmazda za izraelske napade na sela i kuće u južnom Libanu.
Libanski pokret Hezbolah je uzvratio nakon ovosedmičnih napada ispalivši 140 raketa na područje sjevernog Izraela.

Hezbolah i Izrael razmjenjuju su gotovo svakodnevnu vatru od 8. oktobra, dan nakon prve paljbe u ratu između Izraela i Hamasa, ali je današnje lansiranje u petak je bio jači od uobičajenog.
Hvala Allahu što nije kako ljudi hoće, već kako je On odredio da bude.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 20 Sep 2024, 17:05

Krokodil Behko wrote: 20 Sep 2024, 00:37

Ne mogu da vjerujem jbte

Jesam placen ali ne za ovo, ovo radim pro-bono, jel ti stvarno mislis da ja imam ikakvo ocekivanje da bi ti i raja promjenila stav...da eto ko ne znate?...de ba,

Ja kazem ko je zbrisao Jevreje na Biliskom Istoku halo, ko prica za evropu? ...pa da si se makar potrudio da provjeris, pa onda kazes lazem, ne lazem...jok

Image

...i ti opet po hrvatima i srbima...de bolan otidji barem kad dodjes u Tuzlu, pa vidi kome je onaj spomenik "suza" namjenjen, pa odes do bivseg "expresa", pa eno ljudi postavii tablu...bas se ponasas ko prosjecan "palestinac" sve se urotilo protiv tebe.
...7 oktobar bi se desavao jevrejima svaki dan samo da ovi ugrozeni mogu, kao sto im se i sad desava cim se ima prilike...zato pucaju motorole i pageri..da se to ne desi, ili umanji.

Ova dole patetika nemam pojma sta hoces reci, nije problem meni da dolaze, ja ih se vec nagledao kad sam bio kod njih, uz disciplinu itekako dobro se mogu pokazati...nego ako je to neka poenta, i ti isto ocekujes nekakvu sigurnost od zapada da drzi ovu zemlju od raspada podrzavajuci politicke ciljeve putem terorizma, jarane neka ti je sa srecom...nemas pojma koliko smo na tankom ledu, nema rahmetli Patare, jedino ako na Ramu stvarno racunas...mimo NATO HQ u Butmiru.

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 20 Sep 2024, 17:11

Naseef Mushroom wrote: 20 Sep 2024, 05:45
General War wrote: 19 Sep 2024, 20:45
...jesam ja potpisivao dejton ili ti precednik? Lijepi moj palestinac
Potpisao je i tvoj, time ne mislim na Aliju.
..pa sto places onda ako ti se ne svidja?

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 20 Sep 2024, 17:18

Mutevelija wrote: 20 Sep 2024, 01:08
General War wrote: 19 Sep 2024, 23:36
...nekako odm'a poslije "pogroma", i uporedo sa exodusom

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 20 Sep 2024, 18:03

General War wrote: 20 Sep 2024, 17:18
Mutevelija wrote: 20 Sep 2024, 01:08

Jesul palestinci radili Pogrom i Holokaust?!
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2024, 18:19

Palestinski vođa Jaser Arafat i Tito. Tokom rata na Bliskom istoku 1967. godine Tito je Izrael označio kao agresora i to je prva država ikad s kojom je SFRJ prekinula diplomatske odnose.
20240920_181820.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2024, 18:21

Arafat je kasnije nazivao Tita najvećim prijateljem palestinskog naroda. SFRJ je dosledno podržavala zemlje "Trećeg sveta" u njihovoj borbi protiv imperijalizma
20240920_182031.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2024, 18:59

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2024, 18:59

Sutra po konzerve j... ti to

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum » 20 Sep 2024, 19:06

Vrijeme u kojem živimo, bez sumnje, jeste 'Dedžalovo vrijeme'!!!

General War
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by General War » 20 Sep 2024, 19:32

Mutevelija wrote: 20 Sep 2024, 18:03
General War wrote: 20 Sep 2024, 17:18
Jesul palestinci radili Pogrom i Holokaust?!
jevreji su isto palestinci, kao i arapi pod prvo, a pod drugo posto vec generalizujes, 7 oktobar je otklonio svaku sumnju o stavu palestinskih arapa prema svemu u izraelu,

Post Reply

Return to “Svijet”