Hidžab, nikab, burka

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
The 51st State
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 849 times
Been thanked: 1008 times
Status: Offline

Re: Francuski Vogue uzburkao javnost: Promoviranje marame, dok su muslimanke zbog toga progonjene

Post by The 51st State »

insomnia wrote: 08 Feb 2022, 17:29 Kako simpaticno. Kad je kako islamsko pravilo onda neka hin, takav je zakon.
Kad Francuska sprovodi svoje zakone onda sto jezika
Stvar je dosljednosti odnosno nedosljednosti za koju si i sam priznao da ne postoji, sta sad kvakas kvake.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Re: Francuski Vogue uzburkao javnost: Promoviranje marame, dok su muslimanke zbog toga progonjene

Post by insomnia »

Al dopisivao se s nekom rajom iz Irana 😂
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija »

Calla wrote: 03 Feb 2022, 15:11 Eh mozete vi reci sto god hocete,
ali da se osvaja kakav prostor za pobjedu nad muskarcima meni bi Mundzi, Venera I Lavlje bile u prvim redovima :cool

:oo

Ni jedna.

Prvo Mundzi se svađa sa ženama isto. Više čak njima kopa oči, nema kod nje ćesera :D.

Venera bijedi seksovima :D. a Lavlje nije nedokučiva zapravo osjetiljiva je dosta.

Takva jos nije bila koja je isključivo nastrojena prema muškarcima, možda koja lezbejka, ali i takve su nam fejkuše nađu muškarca.

Nije ista ogorčenost muškarca prema ženi, i žene prema muškarcu
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Dobro Mute, dobro je,
kako si ti??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija »

Calla wrote: 15 Feb 2022, 13:02 Dobro Mute, dobro je,
kako si ti??
sta sam lose rekao :O
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Post by Lavlje_srce »

bosnjakinja wrote: 02 Feb 2022, 11:30
Calla wrote: 02 Feb 2022, 11:24 Ququ cabrioletke , skidajte te marame marame su zabranjene, trazite kackete kape 🙊🤣🤣
Screenshot_20220202_105530.jpg
evo 2 zene u Teheranu,i islamskoj vlasti je ok...dakle mogu tako proci vjerovatno i u parizu:

Image
Naravno da mogu, Pariz nije nista posebno, drzi se na staroj slavi.

Inace, ako je zena lijepa, lijepa je. Nema pokrivala koje to moze sakriti.

Image

Ona bi bila lijepa i da joj se ne vidi ni milimetar kose. Vidjala sam takve Iranke - pokrivene od glave do pete, a opet se vidi da su ljepotice.

Image
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Vlada Kantona Sarajevo oštro osudila izjavu Stjepana Kljuića o ministrici Hota-Muminović

Post by Krokodil Behko »

Image

Vlada Kantona Sarajevo osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović.

Kljujić je gostujući na televiziji Face izjavio:

“Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo, zabrađena. Pa šta ona misli, šta misle ona inovjeraca djece, kad je vide ... Pa to se pojačava ... Javna funkcija mora biti takva."

Voditelj emisije Senad Hadžifejzović je poručio kako je to njeno pravo i njen izbor, na što je Kljuić rekao: "Ma nemoj...".

Odmah je reagovala Vlada Kanton Sarajevo, kao i premijer Edin Forto.

"Vlada KS potcrtava da sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja podrazumijeva pravo svakog da može postupati u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima, te odbacuje Kljuićevu insinuaciju da hidžab vrijeđa bilo koga. Ovakav komentar u javnom prostoru je govor mržnje koji se, nažalost, normalizuje diljem BiH.

Vlada KS, na čelu s premijerom Edinom Fortom, daje punu podršku ministrici Hota-Muminović, koja neumorno pokreće promjene sistema obrazovanja, dok njena posvećenost i predanost plijeni pažnju. Ministrica Hota-Muminović niti jednim svojim gestom nije pokazala nepoštovanje prema bilo kome, dajući lični primjer odgovornosti za postupke i riječi u javnom prostoru", navedeno je.

Forto je na svom Twitteru poručio da se u Sarajevu nikada neće tolerisati uvrede i diskriminaciju po bilo kojem osnovu.

"Ministrica Hota Muminović ima i uvijek će imati moju punu podršku i svaka uvreda na račun njenog hidžaba bit će uvreda i na moj račun lično. Neka je sram Stjepana Kljuića koji je sebi ovo dozvolio", napisao je.

(klix)
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Re: Vlada Kantona Sarajevo oštro osudila izjavu Stjepana Kljuića o ministrici Hota-Muminović

Post by carobnjak N »

Kljuic stara budala
samo je problem i to smijesan, sa ovim uvrijedenim sto su se upalili, sto je tu usko povezano sa zastitom lgbt
U smislu da su vjerska prava,barocuto manjina, u Eu na istom rangu sa zastitom sexualnih manjina.
ne mozes danas srati po lgbt, a sutra kukati kako tebe neko vrijeda :cudi
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4357 times
Been thanked: 3290 times

Re: Vlada Kantona Sarajevo oštro osudila izjavu Stjepana Kljuića o ministrici Hota-Muminović

Post by Melek »

:D.

Ovo bi i ja lupio u studiju, ko da gledam.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Duh
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1707 times
Been thanked: 2324 times

Post by Duh »

Prepadati djecu koja sve pobise i poklase u onim igricama.
Ne vidim problem u maramama ili slicnom.
Cak bi i neke muške trebalo dobro umotati.
bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times

Post by bagra »

staj njemu
bio je normalan doskora
pomilanovićio i on haman.
a i ima nakav mahniti pogled
kad ga covjek malo bolje zagleda
Image
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Al, “zabradjena” :D.

Uvijek je bio ko stvoren za Nadrealista :plavi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4079 times
Been thanked: 3750 times

Post by Naseef Mushroom »

Pa to je problem kod nekih Senadovih gostiju koji su postali i inventar i ne bi više nigdje gostovali da ih on ne pozove.
To je isto kao kada imaš tetka koji je bio ugledan, školovan, definicija gospodina, znao sve, od žena pa do pravnog sistema i onda ga poslije 20-30 godina posjetiš u staračkom domu i slušaš kako ti upljuskan govori kako ga hoće ubiti sa ozračenim krastavicama kada mu ih serviraju za ručak i da tu radi jedan narkoman i peder samo zato što ima minđušu u uhu.

Mnogi i dalje očekuju za ličnosti iz 1991./1992. da i dalje funkcionišu isto u 2022. i očekuju da će nas i dalje nekom mudrošću objasjati i onda se osvjeste kada dobiju nekog depresivnog starca što mrzi cijeli svijet što valja ovakve gluposti.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Koga briga sta ovaj lupeta?

A sta ce djeca misliti o uciteljici sa tetovazama i pink kosom?

Djeca inace prihvataju odrasle onakvim kakvi jesu, sve dok ih roditelji i okolina ne indoktriniraju.
Memento Mori

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

A jel se iko zamislio da li je Stjepan u pravu sa tom svojom izjavom (osim neprikladnog rječnika)? Zaista, jedna javna osoba u sekularnom društvu gdje imaš dječji paprikaš koji u tome participira. Ne znam ni sam :hm
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Lavlje_srce
Alienka
Alienka

Post by Lavlje_srce »

Pa sekularno drustvo i treba biti saroliko, a ne uniformno. Sekularno drusto nije isto sto i jednoumlje.
Memento Mori

Naseef Mushroom
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4079 times
Been thanked: 3750 times

Post by Naseef Mushroom »

:ok

Okrenimo se sadasnjosti i kako će se prema današnjem društvu ponašati Forto, Dino, Benjamina, Bakir i ostale osobe koje su relevantne jer ih funkcija čini relevantnom.

Uz dužno poštovanje svim ličnostima iz prošlosti ali nema mjesta više tom staromodnom laprdanju koje se ne uklapa u sadašnjost
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek »

Lavlje_srce wrote: 07 May 2022, 12:20 Pa sekularno drustvo i treba biti saroliko, a ne uniformno. Sekularno drusto nije isto sto i jednoumlje.
Vjerovatno si u pravu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
bosnjakinja
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 225 times
Been thanked: 359 times

Post by bosnjakinja »

Melek wrote: 07 May 2022, 12:14 A jel se iko zamislio da li je Stjepan u pravu sa tom svojom izjavom (osim neprikladnog rječnika)? Zaista, jedna javna osoba u sekularnom društvu gdje imaš dječji paprikaš koji u tome participira. Ne znam ni sam :hm
Mjesas sekularizam i komunizam.Evo ja zivim u svedskoj ubacuju zabradjene gdje ne treba cak(evo ovdje u gradskom centru gdje su shopping centri npr reklama za neku odjecu pored drugih modela jedna pokrivena 😅
Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3781 times
Been thanked: 6953 times

Post by Matan »

Ne znam..
ali Kljuic je uvijek bio glas razuma..
ne poznam tu ministricu, pa ne mogu nista reci..
ali pogledacu..ali ako je ministrica za cijelu BiH, onda mora biti primjerena sekularnom drustvu..
ne moze casna sestra koja je isto zamotana biti ministrica u BIH..zar ne..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
Locked

Return to “Religija”