HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2600 times
- Been thanked: 8009 times
- Status: Offline
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu
Renata? Krenule su i deluzije.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 15:38Sjasi ba Renata.Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:37
A ti si zanimljiva kao svaka prosjecna mahalusa koja ima misljenje bas o svemu - od politike do recepta za ajvar. Pricas o sebi, u svakom, bas svakom postu.
Ali vokabular...priceless. Sandra Siladjev treba doci na forum po inspiraciju. Blablabla.
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4253 times
- Been thanked: 3166 times
Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu
Pa dobro, to sve stoji. Samo opet mislim da je ideja suluda. Hodati po bošnjačkom stratištu s krstom na ledjima. Vjerovatnoća je ipak velika da ga neko u neznanju mlatne. Nije mu baš najpametniji pristup, premda je gesta plemenita. Mnogi to s pravom mogu protumačiti u smislu “krst nas je ubijao a sad ovaj maše njime nad žrtvama”. Hajd znadni.Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:20Melek wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Ma nije to ni lahko.. De projdi kroz muslimansku mahalu s krstom na ledjima a da te neki Nazif ne zalebi![]()
Ovakve price mogu biti samo "rekla-kazala" dok u drugim slucajevima imamo policiju koja kaznjava ljude sa zastavom ljiljana ili napredne latine koji tuku turiste ako hodaju "njihovom" caršijom sa dresom BiH reprezentacije.
Bošnjak je civilizacija pet koraka ispred svojih komšija.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- harlekin
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 163 times
- Been thanked: 354 times
Cinjenica je da je srbija stojala iza srba,hrvatska iza hrvata,dok su stvarali te "zrtve",a iza naseg naroda je stojala rupa u zemlji.Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:32Pa dobro.. i u Armiji RBiH je bilo drugih naroda. Koliko toliko ali ih je bilo.harlekin wrote: 09 Mar 2025, 15:22 Samo jedan narod u BiH ima zrtve rata,ostali imaju gubitke tokom agresije.
I ak vec raspolozen coek za vucaranje ogrijevnog materijala za mene,mogo je kakvoj bakici iscjepat i slozit drva umjesto potucat se uokolo![]()
I u opsadi Sarajeva je npr bilo civilnih zrtava koji nisu Bosnjaci. Vjerujem i u Tuzli ili Gorazdu i jos drugim mjestima.
Znam sta hoces da kazes i u suštini se slazem ali zbog ovih izuzetaka ja bih recimo doticnog avanturistu samo ignoriso.
Nora je gore napisala o cemu se radi i tu bih ja licno stavio tacku.
Sad neki pacijent s dvije letve na ledjima ce kao to izjednacit sve je to isto,nije jbm ga ja,neka on za svoje nosi kokos na glavi njegova stvar,nasi mrtvi su puno iznad tog.
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2642 times
- Been thanked: 22136 times
A nek hoda ako mu se hoda.Sad mu oni njegovi vicu da je fgr.Bolje da je na more otiso,valja ono teglit pjeske.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Lavlje_srce
- Alienka
- Has thanked: 4055 times
- Been thanked: 3072 times
Ne mozes ti mene uvrijediti. Ja se prvenstveno identificiram kao covjek i ljudskost mi niko ne moze uzeti. Ne trazim oko za oko i ne bih se nikada osvecivala za sva zla koja su nacinjena mojima, jer je to samo nastavljanje uzasa i nista ne rjesava. Ja sam Bosanka i Hercegovka, pa su moji nastradali s obje strane, ali mi smo iznad osvete. Josip pored nas moze ici na hodocasce svake godine i dlaka s glave mu nece zafaliti. I ne samo Josip, nego ko god zeli. Zato jer smo mi insani, a to ne moze biti svako niti ce ikad moci.Krokodil Behko wrote: 09 Mar 2025, 15:17Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Neumorni 'borci za bosnjastvo' i od ovog anonimusa nesto ocekuju. I od sviju, samo ne od sebe. Vi ste tu da sjedite na minderu i trkeljate dok se boje ne rastope.
Jelde da sam ja tebe sramno uvrijedio, na ovoj temi? Jelde?
Da smo se slucajno mi za nesto pitali - ni pfening ne bi bio ukraden od humanitarne pomoci u ratu i nakon istog, ne bi bilo korupcije i nepotizma, ljudi bi se zaposljavali iskljucivo na osnovu njihove sposobnosti, svi raspolozivi resursi bi bili ulozeni u razvijanje odbrambenog potencijala, razvijala bi se kultura, sport i maksimizirali bi se intelektualni potencijali u drustvu. Gradjanstvo se ne bi iscrpljivalo uvijek istom retorikom i na taj nacin doslovno tjeralo u strane zemlje, nego bi bili ponosni na BiH i zeljeli da zive u njoj i dalje je razvijaju. No, ja i meni slicni su usutkani od mase koja ne moze dobaciti dalje od crno-bijelog razmisljanja i nazalost prisiljeni smo da sutimo. Ali nista nije zauvijek.
Memento Mori
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13598 times
- Been thanked: 22395 times
Josip je ko dite naograjso na drakula film kasetu
Dozvolite da se obratimo
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1389 times
- Been thanked: 1331 times
Svratit će između ostalih mjesta i u Srebrenicu i u Tuzlu, pretpostavljam na Kapiju.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2495 times
- Been thanked: 4335 times
E onda ono sto kaze ima tezinu. Najbolje da sacekam da proseta, ne ocekujem da obidje SVE, ali da budu jednako ispostovani svi.Tokmak wrote: 09 Mar 2025, 21:28Svratit će između ostalih mjesta i u Srebrenicu i u Tuzlu, pretpostavljam na Kapiju.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Mozda fkt ne bi bilo lose momku organizovat neku pratnju, sta znas, cudna su vremena, moze neko neinformisan shvatit kao provokaciju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
Mene da se pita ja bih mu organizovo rukiju da mu neko prouci.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:31E onda ono sto kaze ima tezinu. Najbolje da sacekam da proseta, ne ocekujem da obidje SVE, ali da budu jednako ispostovani svi.Tokmak wrote: 09 Mar 2025, 21:28
Svratit će između ostalih mjesta i u Srebrenicu i u Tuzlu, pretpostavljam na Kapiju.
Mozda fkt ne bi bilo lose momku organizovat neku pratnju, sta znas, cudna su vremena, moze neko neinformisan shvatit kao provokaciju.
Dozvolite da se obratimo
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2495 times
- Been thanked: 4335 times
Trebo si ga onom hodzi odvest da ga pridrzisFuddo wrote: 09 Mar 2025, 22:41Mene da se pita ja bih mu organizovo rukiju da mu neko prouci.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:31
E onda ono sto kaze ima tezinu. Najbolje da sacekam da proseta, ne ocekujem da obidje SVE, ali da budu jednako ispostovani svi.

Ma imal dje taj post
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
ImaNora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:46Trebo si ga onom hodzi odvest da ga pridrzis
Ma imal dje taj post
Suti
Ne spominji

Dozvolite da se obratimo
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1180 times
- Been thanked: 3678 times
Nije se trebo tolko zahmetit radi mene.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- Anestzijaaa
- Inventar foruma
- Has thanked: 6517 times
- Been thanked: 4518 times
Ceko ga do 10
Ovaj je grad,mali za nas...
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14167 times
- Been thanked: 9773 times
Sretno mu 

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Fuddo
- Maliciozni seronja
Sad sam ovo pogledao
Pa jebote, kod nas narod mora i na ovim dzizusima varat
Ovdje se uprte, brat bratu ima po tone u onim gredama i hodaju okolo.
Ovaj skovo malesni krst za bebe fanatike
Pih
Pih
Dozvolite da se obratimo
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 47136 times
- Been thanked: 8428 times
- Status: Online
Nije iz sume iziso da nosi balvan na ramenuFuddo wrote: 10 Mar 2025, 12:10 Sad sam ovo pogledao
Pih

A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 21206 times
- Been thanked: 19187 times
- Status: Online
Vjerujem da je njemu stalo do pravog pomirenja, da nema ratova i huškanja. Vidio sam negdje da će obići i Srebrenicu, pa neka... šta fali.
Ja ove ljude ne mogu osuđivati.
Ja ove ljude ne mogu osuđivati.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1589 times
- Been thanked: 2968 times
Staj' ono podigao ruke kao da dovi gluhi bilo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2600 times
- Been thanked: 8009 times
Opet rekla kazala i šuplja.Melek wrote: 09 Mar 2025, 16:17Pa dobro, to sve stoji. Samo opet mislim da je ideja suluda. Hodati po bošnjačkom stratištu s krstom na ledjima. Vjerovatnoća je ipak velika da ga neko u neznanju mlatne. Nije mu baš najpametniji pristup, premda je gesta plemenita. Mnogi to s pravom mogu protumačiti u smislu “krst nas je ubijao a sad ovaj maše njime nad žrtvama”. Hajd znadni.Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:20
Ovakve price mogu biti samo "rekla-kazala" dok u drugim slucajevima imamo policiju koja kaznjava ljude sa zastavom ljiljana ili napredne latine koji tuku turiste ako hodaju "njihovom" caršijom sa dresom BiH reprezentacije.
Bošnjak je civilizacija pet koraka ispred svojih komšija.
Ja slabo znam tih sredina gdje su Bosnjaci vecina a da krscani ne smiju i ne mogu slaviti bozic. Dok s druge strane znamo kakve sve imamo ceremoniie i obrede nemuslimana za vrijeme svakog bajrama.
Pusti šuplju MeleCe.
Pomirenje se postize iskljuvo onda kada krivac prizna krivicu i kada zatrazi oprost. Ovo guranje na silu (još te pravi glupim i dalje te na taj nacin smatra glupljim i nize vrijednim od sebe kao da si majmun a jesmo glupi i majmuni kad padamo na ove jeftine trikove) kako hocemo suzivot, bilo proslo, svi su ginuli i ostala sranja nema apsolutno nikakvu dobru namjeru.