HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8009 times
Status: Offline

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by Duminjo » 09 Mar 2025, 15:38

Odoh se kupat

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 15:41

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 15:38
Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:37

A ti si zanimljiva kao svaka prosjecna mahalusa koja ima misljenje bas o svemu - od politike do recepta za ajvar. Pricas o sebi, u svakom, bas svakom postu.
Sjasi ba Renata.
Renata? Krenule su i deluzije.

Ali vokabular...priceless. Sandra Siladjev treba doci na forum po inspiraciju. Blablabla.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4253 times
Been thanked: 3166 times

Post by Melek » 09 Mar 2025, 16:17

Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:20
Melek wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Ma nije to ni lahko.. De projdi kroz muslimansku mahalu s krstom na ledjima a da te neki Nazif ne zalebi :D.

Ovakve price mogu biti samo "rekla-kazala" dok u drugim slucajevima imamo policiju koja kaznjava ljude sa zastavom ljiljana ili napredne latine koji tuku turiste ako hodaju "njihovom" caršijom sa dresom BiH reprezentacije.

Bošnjak je civilizacija pet koraka ispred svojih komšija.
Pa dobro, to sve stoji. Samo opet mislim da je ideja suluda. Hodati po bošnjačkom stratištu s krstom na ledjima. Vjerovatnoća je ipak velika da ga neko u neznanju mlatne. Nije mu baš najpametniji pristup, premda je gesta plemenita. Mnogi to s pravom mogu protumačiti u smislu “krst nas je ubijao a sad ovaj maše njime nad žrtvama”. Hajd znadni.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 09 Mar 2025, 19:00

Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:32
harlekin wrote: 09 Mar 2025, 15:22 Samo jedan narod u BiH ima zrtve rata,ostali imaju gubitke tokom agresije.
I ak vec raspolozen coek za vucaranje ogrijevnog materijala za mene,mogo je kakvoj bakici iscjepat i slozit drva umjesto potucat se uokolo :kafa
Pa dobro.. i u Armiji RBiH je bilo drugih naroda. Koliko toliko ali ih je bilo.
I u opsadi Sarajeva je npr bilo civilnih zrtava koji nisu Bosnjaci. Vjerujem i u Tuzli ili Gorazdu i jos drugim mjestima.

Znam sta hoces da kazes i u suštini se slazem ali zbog ovih izuzetaka ja bih recimo doticnog avanturistu samo ignoriso.

Nora je gore napisala o cemu se radi i tu bih ja licno stavio tacku.
Cinjenica je da je srbija stojala iza srba,hrvatska iza hrvata,dok su stvarali te "zrtve",a iza naseg naroda je stojala rupa u zemlji.
Sad neki pacijent s dvije letve na ledjima ce kao to izjednacit sve je to isto,nije jbm ga ja,neka on za svoje nosi kokos na glavi njegova stvar,nasi mrtvi su puno iznad tog.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2642 times
Been thanked: 22136 times

Post by HAVANA » 09 Mar 2025, 19:26

A nek hoda ako mu se hoda.Sad mu oni njegovi vicu da je fgr.Bolje da je na more otiso,valja ono teglit pjeske.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4055 times
Been thanked: 3072 times

Post by Lavlje_srce » 09 Mar 2025, 19:47

Krokodil Behko wrote: 09 Mar 2025, 15:17
Lavlje_srce wrote: 09 Mar 2025, 15:09 Neumorni 'borci za bosnjastvo' i od ovog anonimusa nesto ocekuju. I od sviju, samo ne od sebe. Vi ste tu da sjedite na minderu i trkeljate dok se boje ne rastope.

Jelde da sam ja tebe sramno uvrijedio, na ovoj temi? Jelde?
Ne mozes ti mene uvrijediti. Ja se prvenstveno identificiram kao covjek i ljudskost mi niko ne moze uzeti. Ne trazim oko za oko i ne bih se nikada osvecivala za sva zla koja su nacinjena mojima, jer je to samo nastavljanje uzasa i nista ne rjesava. Ja sam Bosanka i Hercegovka, pa su moji nastradali s obje strane, ali mi smo iznad osvete. Josip pored nas moze ici na hodocasce svake godine i dlaka s glave mu nece zafaliti. I ne samo Josip, nego ko god zeli. Zato jer smo mi insani, a to ne moze biti svako niti ce ikad moci.

Da smo se slucajno mi za nesto pitali - ni pfening ne bi bio ukraden od humanitarne pomoci u ratu i nakon istog, ne bi bilo korupcije i nepotizma, ljudi bi se zaposljavali iskljucivo na osnovu njihove sposobnosti, svi raspolozivi resursi bi bili ulozeni u razvijanje odbrambenog potencijala, razvijala bi se kultura, sport i maksimizirali bi se intelektualni potencijali u drustvu. Gradjanstvo se ne bi iscrpljivalo uvijek istom retorikom i na taj nacin doslovno tjeralo u strane zemlje, nego bi bili ponosni na BiH i zeljeli da zive u njoj i dalje je razvijaju. No, ja i meni slicni su usutkani od mase koja ne moze dobaciti dalje od crno-bijelog razmisljanja i nazalost prisiljeni smo da sutimo. Ali nista nije zauvijek.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13598 times
Been thanked: 22395 times

Post by Fuddo » 09 Mar 2025, 20:27

Josip je ko dite naograjso na drakula film kasetu
Dozvolite da se obratimo

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1389 times
Been thanked: 1331 times

Post by Tokmak » 09 Mar 2025, 21:28

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Svratit će između ostalih mjesta i u Srebrenicu i u Tuzlu, pretpostavljam na Kapiju.
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2495 times
Been thanked: 4335 times

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 22:31

Tokmak wrote: 09 Mar 2025, 21:28
Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:42 Jeftin pokusaj PO KO ZNA KOJI PUT izjednacavanja zrtava i stradanja. Obici ce navodno, sva mjesta gdje su stradali civili i koja su ratom pogodjena. Srebrenica, Visegrad, Gorazde, Prijedor, Krajina, Tuzlanska kapija, itd ni na mapi.
Svratit će između ostalih mjesta i u Srebrenicu i u Tuzlu, pretpostavljam na Kapiju.
E onda ono sto kaze ima tezinu. Najbolje da sacekam da proseta, ne ocekujem da obidje SVE, ali da budu jednako ispostovani svi.
Mozda fkt ne bi bilo lose momku organizovat neku pratnju, sta znas, cudna su vremena, moze neko neinformisan shvatit kao provokaciju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 09 Mar 2025, 22:41

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:31
Tokmak wrote: 09 Mar 2025, 21:28

E onda ono sto kaze ima tezinu. Najbolje da sacekam da proseta, ne ocekujem da obidje SVE, ali da budu jednako ispostovani svi.
Mozda fkt ne bi bilo lose momku organizovat neku pratnju, sta znas, cudna su vremena, moze neko neinformisan shvatit kao provokaciju.
Mene da se pita ja bih mu organizovo rukiju da mu neko prouci.
Dozvolite da se obratimo

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2495 times
Been thanked: 4335 times

Post by Nora Ibsenova » 09 Mar 2025, 22:46

Fuddo wrote: 09 Mar 2025, 22:41
Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:31

Trebo si ga onom hodzi odvest da ga pridrzis :valja
Ma imal dje taj post
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 09 Mar 2025, 22:49

Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 22:46
Fuddo wrote: 09 Mar 2025, 22:41

Trebo si ga onom hodzi odvest da ga pridrzis :valja
Ma imal dje taj post
Ima
Suti
Ne spominji :D.
Dozvolite da se obratimo

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1180 times
Been thanked: 3678 times

Post by Laser » 09 Mar 2025, 23:20

Nije se trebo tolko zahmetit radi mene.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Anestzijaaa
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 6517 times
Been thanked: 4518 times

Post by Anestzijaaa » 10 Mar 2025, 00:15

Ceko ga do 10
Ovaj je grad,mali za nas...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14167 times
Been thanked: 9773 times

Post by Julia-Klara » 10 Mar 2025, 11:56

Sretno mu :kafa
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 10 Mar 2025, 12:10

Sad sam ovo pogledao
Pa jebote, kod nas narod mora i na ovim dzizusima varat
Ovdje se uprte, brat bratu ima po tone u onim gredama i hodaju okolo.
Ovaj skovo malesni krst za bebe fanatike
Pih
Dozvolite da se obratimo

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 47136 times
Been thanked: 8428 times
Status: Online

Post by ElTriconi » 10 Mar 2025, 12:21

Fuddo wrote: 10 Mar 2025, 12:10 Sad sam ovo pogledao
Pa jebote, kod nas narod mora i na ovim dzizusima varat
Ovdje se uprte, brat bratu ima po tone u onim gredama i hodaju okolo.
Ovaj skovo malesni krst za bebe fanatike
Pih
Nije iz sume iziso da nosi balvan na ramenu :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21206 times
Been thanked: 19187 times
Status: Online

Post by Masamune » 10 Mar 2025, 12:41

Vjerujem da je njemu stalo do pravog pomirenja, da nema ratova i huškanja. Vidio sam negdje da će obići i Srebrenicu, pa neka... šta fali.

Ja ove ljude ne mogu osuđivati.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1589 times
Been thanked: 2968 times

Post by Mutevelija » 10 Mar 2025, 17:01

Staj' ono podigao ruke kao da dovi gluhi bilo
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2600 times
Been thanked: 8009 times

Post by Duminjo » 10 Mar 2025, 21:50

Melek wrote: 09 Mar 2025, 16:17
Duminjo wrote: 09 Mar 2025, 15:20

Ovakve price mogu biti samo "rekla-kazala" dok u drugim slucajevima imamo policiju koja kaznjava ljude sa zastavom ljiljana ili napredne latine koji tuku turiste ako hodaju "njihovom" caršijom sa dresom BiH reprezentacije.

Bošnjak je civilizacija pet koraka ispred svojih komšija.
Pa dobro, to sve stoji. Samo opet mislim da je ideja suluda. Hodati po bošnjačkom stratištu s krstom na ledjima. Vjerovatnoća je ipak velika da ga neko u neznanju mlatne. Nije mu baš najpametniji pristup, premda je gesta plemenita. Mnogi to s pravom mogu protumačiti u smislu “krst nas je ubijao a sad ovaj maše njime nad žrtvama”. Hajd znadni.
Opet rekla kazala i šuplja.
Ja slabo znam tih sredina gdje su Bosnjaci vecina a da krscani ne smiju i ne mogu slaviti bozic. Dok s druge strane znamo kakve sve imamo ceremoniie i obrede nemuslimana za vrijeme svakog bajrama.

Pusti šuplju MeleCe.

Pomirenje se postize iskljuvo onda kada krivac prizna krivicu i kada zatrazi oprost. Ovo guranje na silu (još te pravi glupim i dalje te na taj nacin smatra glupljim i nize vrijednim od sebe kao da si majmun a jesmo glupi i majmuni kad padamo na ove jeftine trikove) kako hocemo suzivot, bilo proslo, svi su ginuli i ostala sranja nema apsolutno nikakvu dobru namjeru.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”