LGBTIQA+

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Homoseksualnost i prisvajanje djece ?!

DA
21
32%
NE
45
68%

Total votes: 66

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1584 times
Been thanked: 2936 times
Status: Online

Roditeljska pobuna u Srebreniku: Optužbe za ideološko nametanje u Prvoj osnovnoj školi

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 01:28

Image

Grupa zabrinutih roditelja uputila je javni apel medijima i nadležnim institucijama zbog, kako navode, nametanja ideoloških sadržaja učenicima bez saglasnosti roditelja u Prvoj osnovnoj školi Srebrenik. U središtu spora je radionica kojoj su prisustvovala djeca, a za koju roditelji tvrde da su bili obmanuti u vezi njenog stvarnog sadržaja.

Prema njihovim tvrdnjama, učenici su prisustvovali aktivnosti u okviru koje su bili u kontaktu s pripadnicima LGBTQ+ zajednice, a da roditelji o tome nisu bili prethodno obaviješteni. Roditeljima je, kako navode, dostavljen isključivo obrazac za saglasnost o objavi fotografija djece na društvenim mrežama, bez detalja o sadržaju same radionice.

Naša djeca su fotografisana i te slike su potencijalno iskorištene za promociju sadržaja s ideološkom pozadinom, bez našeg znanja i pristanka,” navodi se u pismu koje potpisuje jedan od roditelja. Dodatno uznemirenje izazvala je, prema riječima roditelja, reakcija škole koja je izbrisala objave s društvenih mreža umjesto da ponudi pojašnjenje.

Roditelji traže hitnu smjenu odgovornih osoba, javno izvinjenje škole, kao i potpunu istragu od strane Ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona. Također zahtijevaju uspostavljanje jasnih pravila o informisanju roditelja o vanrednim školskim aktivnostima.

U dopisu se pozivaju na nekoliko zakonskih i međunarodnih akata, uključujući Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju TK, Porodični zakon FBiH i Konvenciju o pravima djeteta, tvrdeći da je škola svojim postupcima prekršila roditeljska prava i izložila djecu sadržajima koji nisu u skladu s porodičnim vrijednostima.

“Ne mrzimo nikoga, ne osporavamo prava drugih, ali nećemo dozvoliti da nam se djeci bez našeg znanja i saglasnosti nameću ideološki stavovi,” poručuju roditelji, te najavljuju da će u slučaju izostanka reakcije institucija – povući svoju djecu iz škole.

Do zaključenja ovog teksta, direkto Prve osnovne škole Srebrenik nije odgovarao na naše pozive povodom navoda roditelja.

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Re: Roditeljska pobuna u Srebreniku: Optužbe za ideološko nametanje u Prvoj osnovnoj školi

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 01:30

PREDMET: NAMETANJE IDEOLOŠKIH STAVOVA DJECI U PRVOJ OSNOVNOJ ŠKOLI SREBRENIK – ZAHTIJEVAMO ODGOVORNOST I HITNE MJERE

Poštovani,
Ovim putem izražavam duboku zabrinutost i ogorčenost zbog dešavanja u Prvoj osnovnoj školi Srebrenik, gdje su djeca – bez prethodne saglasnosti i informisanosti roditelja – bila izložena sadržaju ideološkog karaktera, koji je uključivao i prisustvo pripadnika LGBTQ+ zajednice. Roditeljima je dostavljen isključivo obrazac za saglasnost za objavu fotografija djece na društvenim mrežama, dok nisu informisani o sadržaju radionice kojoj će njihova djeca prisustvovati. Time su slike djece, uz saglasnost izmanipulisanih roditelja, potencijalno dostupne za korištenje na platformama koje promovišu LGBTQ+ ideologiju – bez znanja i pristanka roditelja.

Nakon što su roditelji i građani reagovali na društvenim mrežama, škola je sa svoje zvanične facebook stranice brisala objave, umjesto da pruži objašnjenje. Direktor škole se do danas nije oglasio niti dao bilo kakvu informaciju o okolnostima ovog događaja, što dodatno produbljuje nepovjerenje. Ovakvo postupanje predstavlja ozbiljan etički i profesionalni propust, te izaziva sumnju u pokušaj prikrivanja ideološke direktne ili indirektne indoktrinacije djece, što je u potpunosti neprihvatljivo u obrazovnoj ustanovi.

Želim ovo jasno i glasno reći: NE MRZIM nikoga, ne progonim nikoga, i ne zanimaju me tuđi privatni životi – neka svako radi u svoja četiri zida šta god želi. Ali – NEĆU i NE DAM da moje dijete bude izloženo sadržajima i osobama koje promovišu ideologiju koja nije dio obrazovnog programa i za koju nikada nisam dao saglasnost i koju kao roditelj APSOLUTNO NE PODRŽAVAM. Ne želim da se mom djetetu, koje ide u ovu osnovnu školu, na ovakav način oblikuju stavovi i nameću vrijednosti koje nisu u skladu s porodičnim odgojem i porodičnim vrijednostima.

Ako se utvrdi da su informacije tačne – a svi dostupni podaci na to ukazuju – zahtijevamo:
1. Hitnu smjenu odgovornih osoba koje su dozvolile ovakav događaj.
2. Javno izvinjenje škole roditeljima i javnosti.
3. Potpunu istragu od strane Ministarstva obrazovanja TK i nadležnih inspekcija. 4. Donošenje jasnih pravila i procedura o načinu informisanja roditelja i sadržajima vanrednih aktivnosti u školi.

Prekršeni su sljedeći zakoni i prava roditelja:
1. Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju TK (član 53) – obavezuje školu da roditelje obavijesti o svim aktivnostima koje se odnose na njihovu djecu.
2. Porodični zakon FBiH (član 88) – daje roditeljima pravo da odlučuju o odgoju djece u skladu sa svojim moralnim i porodičnim uvjerenjima.
3. Konvencija o pravima djeteta (članovi 5 i 14) – obavezuje institucije da poštuju roditeljsku ulogu i da djecu štite od prisilne ideološke izloženosti.

Kao roditelj djeteta koje je ide u ovu školu, jasno i odlučno poručujem: ukoliko izostane reakcija nadležnih, POVUĆI ĆU DIJETE IZ OVE ŠKOLE. Neću dozvoliti da moje dijete bude izloženo skrivenim ili bilo kakvim ideološkim utjecajima bez mog znanja i pristanka. Ovo nije pojedinačni propust. Ovo je sistematski skandal. Ako institucije zakažu – mi roditelji nećemo!

Poziv medijima: Molim sve medijske kuće i novinare da pomognu u rasvjetljavanju ovog slučaja i izvrše pritisak na rukovodstvo škole kao i nadležne institucije kako bi javnost dobila odgovore, a odgovorni bili sankcionisani.
Očekujemo istinu, odgovornost i poštovanje roditeljskih prava. S poštovanjem, Zabrinuti roditelj.

https://crna-hronika.info/roditeljska-p ... oli/717268
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28714 times
Been thanked: 26402 times
Status: Offline

Re: Roditeljska pobuna u Srebreniku: Optužbe za ideološko nametanje u Prvoj osnovnoj školi

Post by Morgen » 24 Apr 2025, 01:38

Kakva je to radionica bila? Kakve aktivnosti??
Sta se zapravo desilo???

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 3265 times
Been thanked: 1284 times

Re: LGBTIQA+

Post by Quds » 24 Apr 2025, 03:51

Cuj, u osnovnoj skoli. E, pa zito.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 24 Apr 2025, 04:35

Morgen wrote: 24 Apr 2025, 01:38 Kakva je to radionica bila? Kakve aktivnosti??
Sta se zapravo desilo???
Pa, nema bas detalja, ali kako god da se uzme, ne bi se ovo smjelo bez roditelja sa ovako malom djecom.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 556 times
Been thanked: 813 times

Post by tuzlak1212 » 24 Apr 2025, 05:51

Srebrenik je nas nosilac Evropskih vrijednosti
'ta ce Mostar

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20949 times
Been thanked: 18905 times

Post by Masamune » 24 Apr 2025, 07:03

Ih kud se moji nisu sjetili ovog da upute pismo zbog religije u skoli dok sam je pohadjao.

Quds
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Quds » 24 Apr 2025, 07:17

Masamune wrote: 24 Apr 2025, 07:03 Ih kud se moji nisu sjetili ovog da upute pismo zbog religije u skoli dok sam je pohadjao.
Pa i to. I ja sam protiv toga. Ima mekteb za to.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 24 Apr 2025, 07:37

Religije, LGBTIQ... tome stvarno nije mjesto u školama osim škola posebne namjene ili sa religijskim predznakom. Za sve predmete o tome što će učiti tamo da su dva oca ok, dvije mame ok, transrodne osobe nešto prirodno, o čovjeku koji je hodao po vodi i koji je od krvi pravio vino, o čovjeku koji je proputovao sedam nebesa... mani. Neka ubace kosmologiju kao poseban predmet ili nešto drugo umjesto toga što je korisnije.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 556 times
Been thanked: 813 times

Post by tuzlak1212 » 24 Apr 2025, 08:00

vi volite satanizam a to je lose i za vas i za mene
bolje vam je da se barem nadate serijatu taman ne znali kosmologiju prije fakulteta, sjetit ce te se ovog mog posta na sudnjem danu u koji sumnjate a u koji nema sumnje

serijat fino izbaci LGBTIQ a fino najbolje promovise obrazovanje svih priroda i vrsta
ne moze covjek znat sta zajednici treba bolje od Stvoritelja i covjeka i te zajednice
ne moze moj softver bolje od mene znat kako on radi, on samo treba da uoci da je morao bit otkucan od strane nekog, al softver nema razum poput nas ljudi

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 24 Apr 2025, 08:03

Quds wrote: 24 Apr 2025, 04:35
Morgen wrote: 24 Apr 2025, 01:38 Kakva je to radionica bila? Kakve aktivnosti??
Sta se zapravo desilo???
Pa, nema bas detalja, ali kako god da se uzme, ne bi se ovo smjelo bez roditelja sa ovako malom djecom.
Dok ne saznam sta se zapravo desilo, necu nista i nikog da osudjujem

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 12:06

Neće unić ovde ga neće propagantisat
Mi ćemo to sasjeći u korijenu
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 24 Apr 2025, 12:32

Ko ste to vi? :oo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 13:04

Oni koji su dubljeg korijena i nisu uvezeni od zapada
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 24 Apr 2025, 15:05

Zato ste vi uvezeni sa istoka :valja

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 15:48

Nismo mi uvezeni mi smo ovde vijjekovima, korijen se ne uvozi!
A prepuštamo sarajevskim advokat ima slučaj pošto tuzlanskog ministarstvo obrazovanja podbacuje, sa šturim odgovorom da je sve bilo uz saglasnost roditelja .
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 24 Apr 2025, 15:56

Mutevelija wrote: 24 Apr 2025, 12:06 Neće unić ovde ga neće propagantisat
E pa nek onda paradiraju jos 100 godina

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 16:05

Morgen wrote: 24 Apr 2025, 15:56
Mutevelija wrote: 24 Apr 2025, 12:06 Neće unić ovde ga neće propagantisat
Neće ni paradirati, to mogu što bi Dodo rekao samo u Sarajevu :oo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 24 Apr 2025, 16:08

Mutevelija wrote: 24 Apr 2025, 16:05
Morgen wrote: 24 Apr 2025, 15:56

Uglavnom, oni koji se kofol najvise zgrazavaju i protive su prikriveni homoseksualci :mrgud

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 24 Apr 2025, 17:07

Morgen wrote: 24 Apr 2025, 16:08
Mutevelija wrote: 24 Apr 2025, 16:05

Uglavnom, oni koji se kofol najvise zgrazavaju i protive su prikriveni homoseksualci :mrgud
I dalje mislim da si ti dobar Cougar. :o
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”