HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7424 times
Been thanked: 17254 times
Status: Offline

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by Maja » 07 Apr 2025, 22:21

A sad cu lijepo Ruma staviti na ignore.
Da mi je neko nekad pricao da cu to uraditi rekla bih mu da je lud

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46178 times
Been thanked: 8257 times

Re: "KRST NOSIM ZA SVA TRI NARODA": Josip započeo hodočašće kroz Bosnu i Hercegovinu

Post by ElTriconi » 07 Apr 2025, 22:23

Ko da se lahko sa efendijom uslikat, moras ic na casove kur'ana i bit dobar u tome, svaki vakat klanjat pa tek onda se efendija hoce uslikat 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1359 times
Been thanked: 1316 times
Status: Online

Post by Tokmak » 07 Apr 2025, 23:06

Mislim da uopće nema potrebe pisati kako bi somnija komentirao ovu vijest, tj. ulazak u džamiju noseći križ.
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20961 times
Been thanked: 18917 times

Post by Masamune » 08 Apr 2025, 11:14

To još nisi prebolio njegov trajni ban.

Ih kad bi znao kakvog fana ima odmah bi se klonirao.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Apr 2025, 11:17

Inače, u vezi ovog namjera mu po svemu sudeći nije loša, ali se morao upoznati bar sa nekim osnovama. Trebao je pitati nekog imama šta se smije, a šta ne smije.

Dobra priprema je pola dobro odrađenog posla, a u njegovom slučaju je nema.

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39918 times
Been thanked: 25946 times

Post by Rum » 08 Apr 2025, 11:54

Brt insomija je jahja
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2410 times
Been thanked: 4207 times

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2025, 12:07

Masamune wrote: 08 Apr 2025, 11:17 Inače, u vezi ovog namjera mu po svemu sudeći nije loša, ali se morao upoznati bar sa nekim osnovama. Trebao je pitati nekog imama šta se smije, a šta ne smije.

Dobra priprema je pola dobro odrađenog posla, a u njegovom slučaju je nema.
Ma od starta je sav na horuk, što bi naš narod reko.
Odmah sam rekla da mi se neki pokušaji hodočašća koji ne uključuju najveća mjesta stradanja bošnjaka ne sviđaju i da me se mane toga (tu neko ko da je namjerno izostavio u članku napisat Srebrenicu, Tuzlansku kapiju, itd iako je bilo u planu), ne mogu na rende kora. Meni je sva ta njegova ideja i koncept - bezveze.

Recimo, kada bi se grupa studenata, mješanih nacionalnosti i religija, dogovorilo da krene na hodočašće kroz bosnu, jer uozbiljimo se, ČITAVA je Bosna mjesto stradanja, da ponesu šatorčiće, da im se usput kako prolaze kroz gradove pridružuju drugi studenti/mladi ljudi, da se nešto pokrene na nekom većem nivou, bez križeva, zvijezda i mjeseca i zelene boje, to bi već bilo nešto.

Ovako neki Jospi koji nosi neki križ meni više liči na čovjeka koji je sjedio kod kuće i dumao: "kako dospjet u novine? - aha!" nego na neku AUTENTIČNU želju da se kaže i pokaže, de dosta je, narod hoće skupa da živi.

More bit da sam ja cinik, al' mislim da je ovo propo pokušaj u svakom slučaju.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 08 Apr 2025, 12:31

Jeste ovaj pokušaj je propao kakve god da su mu namjere u konačnici.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 813 times

Post by tuzlak1212 » 08 Apr 2025, 12:37

Zar ovaj jos hoda s ovim

Ma nije kraj svijeta sto je ovo unio u dzamiju, bolje ovo nego da su ga istukli pa i te drame i problema na regionalnoj osnovi, nek je unio kad smo mi muslimani takvi kakvi smo

Fali nama periodicno Bursuladzic, Azabagic il barem Jusuf Barcic, il tako neke persone bez obzira na pozadinu, ne da ovakve tuku i slicno gluho bilo, nego da ovakvi nikad ne pomisle da ovo ikad urade

Ovako nek nam ulaze, jos malo i opet ce s puskama krenut

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2025, 12:45

tuzlak1212 wrote: 08 Apr 2025, 12:37 Zar ovaj jos hoda s ovim

Ma nije kraj svijeta sto je ovo unio u dzamiju, bolje ovo nego da su ga istukli pa i te drame i problema na regionalnoj osnovi, nek je unio kad smo mi muslimani takvi kakvi smo

Fali nama periodicno Bursuladzic, Azabagic il barem Jusuf Barcic, il tako neke persone bez obzira na pozadinu, ne da ovakve tuku i slicno gluho bilo, nego da ovakvi nikad ne pomisle da ovo ikad urade

Ma štaviše, meni je dobro što ga je unio jer iscrtava jedno načelo:

nama krst ne smeta, pa ni u džamiji

Samim tim je njegova ideja o pomirenju nekih naroda totalno nesuvisla jer nismo mi dva brata koja su se posvađala oko nečega, nego jedan narod koji je po svemu bio tlačen u ratu na jednoj strani, i agresor na drugoj.

Svako pomirenje PRVO počinje sa priznavanjem istine o prošlosti.
Sve dok Hrvati masovno budu davali podršku onim političkim akterima koji tu istinu izbjegavaju, uljepšavaju, otvoreno ne priznavaju, besmisleno je pričat o nekom pomirenju. Više bi bilo smisla da je musliman otišao sa zvijezdom i mjesecom hodočastit po mjestima stradanja srba i hrvata, jer bi to bila poruka koja govori: evo, iako smo mi u krajnjem ishodu i rekapitulaciji najveći gubitnici i žrtve, poštujemo i vaše žrtve i spremni smo prvi pružit ruku pomirenja
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.

tuzlak1212
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 560 times
Been thanked: 813 times

Post by tuzlak1212 » 08 Apr 2025, 12:51

Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2025, 12:45
tuzlak1212 wrote: 08 Apr 2025, 12:37 Zar ovaj jos hoda s ovim

Samim tim je njegova ideja o pomirenju nekih naroda totalno nesuvisla jer nismo mi dva brata koja su se posvađala oko nečega, nego jedan narod koji je po svemu bio tlačen u ratu na jednoj strani, i agresor na drugoj.

Sve dok Hrvati masovno budu davali podršku onim političkim akterima koji tu istinu izbjegavaju, uljepšavaju, otvoreno ne priznavaju, besmisleno je pričat o nekom pomirenju. Više bi bilo smisla da je musliman otišao sa zvijezdom i mjesecom hodočastit po mjestima stradanja srba i hrvata, jer bi to bila poruka koja govori: evo, iako smo mi u krajnjem ishodu i rekapitulaciji najveći gubitnici i žrtve, poštujemo i vaše žrtve i spremni smo prvi pružit ruku pomirenja
Ma razumijem ja politicke pozadine, nego sam ja vise dotaknut vjerskom stranom
Pazi slusam neki dan neki ders i u pitanjima lik iz Mostara se zali kako im pjani turisti ulaze u dzamije u minicima razgoliceni i ko sta da rade, i haj ovaj odgovara "dijeli im letke, pozivaj u Islam". Al de skontaj kad ce se takvo nesto desit u Arapskoj zemlji, pa ti pjana ne smijes uc u London u dzamiju ubili bi te kamoli Arapskoj zemlji, ne smijes ni pored komuniste Turcina uc pjana, i njihov komunjara zna da to ne smije i ostat ces bez glave. Ali u ponosnoj Bosni koja je krvarila i hvalimo se na sva usta, sve moze u dzamiju bez imalo principa i dostojanstva. E zato sto smo takvi svijet nece nimalo da utice, to sto mi pokazujemo je samo da nemamo kicmu ni za lijeka.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2025, 13:00

tuzlak1212 wrote: 08 Apr 2025, 12:51
Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2025, 12:45

Ma razumijem ja politicke pozadine, nego sam ja vise dotaknut vjerskom stranom
Pazi slusam neki dan neki ders i u pitanjima lik iz Mostara se zali kako im pjani turisti ulaze u dzamije u minicima razgoliceni i ko sta da rade, i haj ovaj odgovara "dijeli im letke, pozivaj u Islam". Al de skontaj kad ce se takvo nesto desit u Arapskoj zemlji, pa ti pjana ne smijes uc u London u dzamiju ubili bi te kamoli Arapskoj zemlji, ne smijes ni pored komuniste Turcina uc pjana, i njihov komunjara zna da to ne smije i ostat ces bez glave. Ali u ponosnoj Bosni koja je krvarila i hvalimo se na sva usta, sve moze u dzamiju bez imalo principa i dostojanstva. E zato sto smo takvi svijet nece nimalo da utice, to sto mi pokazujemo je samo da nemamo kicmu ni za lijeka.
To za pijane ljude je sasvim razumljivo, pa ni u opštinu, banku, itd, ne možeš ući svakakav a ne u vjersku ustanovu.

Križ kao križ koji je čovjek unio pa iznio, mislim da nije nikakav problem i da je vrijedilo pregrist jezik za ta dva minuta jer je ovo jasna poruka: nama krst ne smeta! da je imam zabranio ulaz, ili nešto slično, od toga bi bio napravljen skandal neviđenih razmjera. Mislim da je ušao u džamiju sa dozvolom i da je to bio taktički potez.

A ovo za miniće i pijane ljude - pa ne znam što to ne rješe, ja pijanim ne bi ni u tramvaj dala da uđu

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1144 times
Been thanked: 3542 times

Post by Laser » 08 Apr 2025, 13:03

arzuhal wrote: 07 Apr 2025, 22:14 Da, to mi je promaklo...
:D.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

immuno
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 12310 times
Been thanked: 13005 times
Status: Online

Post by immuno » 08 Apr 2025, 13:03

A sta da na sve napises ...svake godine sam oci sto ne vade zbog jelki sto se djeci okite a sad eto krst od 5m u sred dzamije je skroz ok cak sta vise pozeljan....

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 28726 times
Been thanked: 26413 times

Post by Morgen » 08 Apr 2025, 13:34

Josip bolje da se ogrnuo jugoslovenskom zastavom, ko je on da nosi krst sa Isusom? Pa se tako neko nadje prozvanim da krst spominje pogrdno. „onaj“ krst (i slicno), kako je neko napisao, ma gde je tu respekt prema drugoj veri?
Isto tako Josip. Meni je nekako „neukusna“ slika, maltene kao da je stafetom preso cilj.
Totalno mi dismr.

A mozda i kompletno gresim.

Jer bog je jedan, a nas ima 7 milijardi idiota

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46178 times
Been thanked: 8257 times

Post by ElTriconi » 08 Apr 2025, 16:17

Nora Ibsenova wrote: 08 Apr 2025, 13:00 Križ kao križ koji je čovjek unio pa iznio, mislim da nije nikakav problem i da je vrijedilo pregrist jezik za ta dva minuta jer je ovo jasna poruka: nama krst ne smeta! da je imam zabranio ulaz, ili nešto slično, od toga bi bio napravljen skandal neviđenih razmjera. Mislim da je ušao u džamiju sa dozvolom i da je to bio taktički potez.
Bona nema crkve ni krsta nidje u muslimanskim djelovima, sve je ovo naknadno obnovljeno poslije 95e :D.

Fun fact, mnoge crkve su bile nako spojene na zice, mnoge godinama od rata nisu imale brojilo struje, mrski muslimani nisu htjeli kazne pisat da ne bude skandal :D.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Sioux
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 1326 times
Been thanked: 1570 times

Post by Sioux » 08 Apr 2025, 16:52

Bilo bi prihvatljivo da sa Shmitdhovom slikom iđe..
Pogled Joca Vujičića

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 22339 times
Been thanked: 9583 times

Post by Nice » 08 Apr 2025, 17:06

Maja wrote: 07 Apr 2025, 22:21 Vjerujem da nije imao losu namjeru al mnogi ce shvatiti kao provokaciju a i nije bas lijepo ni vidjeti zbog svega sto je bilo. Trebao se u avliji dzamije uslikati s hodzom npr, ako je vec htio posluku porat, onda reci hodzi da mu pricuva kriz i uci u dzamiju :oo
Zamisli scene :D.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2626 times
Been thanked: 21890 times

Post by HAVANA » 08 Apr 2025, 17:10

Sad sam zamislio hodzu stoji s krizom u avliji,upitnik mu iznad glave.Vice mu maja sta to vi radite hodza dragi?Kae cekam josipa,sace.Uso nesta da vidi.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova » 08 Apr 2025, 18:00

Uso cojk da abdesti i klanja pone

Post Reply

Return to “Politika u BiH”