Vojska BiH

Moderator: Krokodil Behko

gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Vojnik Oružanih snaga BiH pijan masturbirao u vozilu

Post by gaga »

Julia-Klara wrote: 25 Feb 2018, 16:08 Gora sma ja budala sto pokusavam ukazati na ono sto neki od vas ne razumiju.
Bitno je izvadit i izdrkat, pa gdje god to bilo.

:bua
Pa evo ja ne razumijem ovo sto kazes "Bitno je izvadit i izdrkat, pa gdje god to bilo."
Zar se mora izvadit? :hihi Zene to rade a da nista ne vade,zar ne? :zubi
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by gaga »

Melek wrote: 25 Feb 2018, 16:14 A znas na sta se meni povraca? Na ime naselja "Lazarevo" u BL koje se prije rata zvalo "Budzak" a sad dobilo ime po caru\knezu\cemu li vec Lazaru. Plus jos kad ljigavi Avaz objavi tu vijest sa svojim precutnim blagoslovom tog imena, na to mi se povraca. Sve ostalo moze a i ne mora biti istina i mi mozemo samo da nagadjamo.
Ne spominji mi "Avaz",hocu povratit.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Chloe wrote: 25 Feb 2018, 10:34 Još jedan bum naslov vijesti kojeg tekst ne prati ... Pijan uniformisan vojnik Armije BiH u parkiranom auto je jedino sigurno za mastrubiranje postoji osnovana sumnja koja je bazirana na izjavi svjedoka.

Strašno je ako on to jeste radio i dokaže li se velika ljaga pada i na Armiju BiH koja prilikom prijema ima stroge kriterije kao i psiho- fizičke preglede. ( mada ne znam može li se takav poremečaj teka tako otkriti)
Po onom što piše u vijesti već postoje prijave nepoznate(ih) osoba takvog ponašanja u okolini, i pozivani su svjedoci na idetifikaciju pri kojoj nije on prepoznat.
U slučaju, da gospođa nije dobro vidjela ( nije isključeno ako već imaju u podsvijesti takvu pojavu) život ovog momka je poprilično uništen, jer ipak nije isto biti pijan i biti "poremećen".

Previše je kod nas slučajeva gdje se iza prijava kriju razno razni motivi, a novine i narod na prvu osude i popljuju osumnjičenog.

Ne branim momka, kritikujem naše "novinarstvo" koje itekako utječe na nas i naše živote svojim izvještavanjem.
Najnormalniji komentar na temi.
Slažem se sasvim.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7961 times
Been thanked: 18807 times
Status: Online

Post by Maja »

Vjerovali ili ne, jednom davno prolazila sam s prijateljicom Santicevom kraj zatvora i ona mi govori vidi ovog budale. Lik sjedio u autu i izvadio ga. Samo sam rekla boze sacuvaj i prosle smo te nastavile o drugoj temi.
S tom istom curom sam takodje sjedila u parku kad su se dvoje seksali iza jednog grma.
Ni u jednom momentu nam nije palo na pamet da zovemo policiju ali nije u redu u slucaju da djeca naidju pa vide.
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by gaga »

Maja wrote: 25 Feb 2018, 17:19 Vjerovali ili ne, jednom davno prolazila sam s prijateljicom Santicevom kraj zatvora i ona mi govori vidi ovog budale. Lik sjedio u autu i izvadio ga. Samo sam rekla boze sacuvaj i prosle smo te nastavile o drugoj temi.
S tom istom curom sam takodje sjedila u parku kad su se dvoje seksali iza jednog grma.
Ni u jednom momentu nam nije palo na pamet da zovemo policiju ali nije u redu u slucaju da djeca naidju pa vide.
Jest vala,djeca bi pitala,je li to oni ljudi traze rodu u grmlju. :hihi
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7961 times
Been thanked: 18807 times

Post by Maja »

Ja ba. Ti si znao sta je seks jos dok si u besici bio.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41043 times
Been thanked: 27620 times

Post by Rum »

Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna »

Zanimljivo koliko su babe sposobe izazvati najvece svadje :hm
Question everything.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

babe na vrbe
🐽
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9769 times
Been thanked: 11512 times

Re: Vojska BiH

Post by Krokodil Behko »

Ne znamo šta da radimo sa vlastitim viškom naoružanja, a iz Amerike u BiH stižu enormne količine granata

Image

Podatak da će BiH iz Amerike dobiti granate poprilično je iznenadio stručnjake za bezbjednost, koji podsjećaju da ionako godinama ne znamo šta da radimo s vlastitim viškom naoružanja.

Odlično upućeni izvori Nezavisnih pitaju se zašto uopšte dobijamo ovu donaciju, a nakon što je objavljeno da će BiH i Liban dobiti ukupno 85.251 granatu od američke vojne industrije "Medico Industries" iz Pensilvanije.

- Zašto nam daju te granate? Mi ionako imamo dosta neperspektivne municije i oružja, i dolazak novih količina je poprilično neočekivan. Mi tu govorimo o veoma velikoj cifri, i to u momentima kada smo dosta opterećeni viškovima. Da li nam te granate daju kako ih ne bi uništavali ili je pozadina nešto drugo, to su pitanja za Ministarstvo odbrane BiH - pitaju se izvori.

Iz Ministarstva odbrane BiH nije bilo odgovora, a ministrica Marina Pendeš i njen zamjenik Boris Jerinić nisu odgovarali na pozive.

Dušanka Majkić, član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost BiH, kratko nam je rekla da nije upoznata sa dolaskom novih količina granata.

- Nejasno je to što, u fazi kada se BiH pokušava riješiti svojih viškova naoružanja, odjednom dobija nove količine - rekla je Majkićeva.

U izvještaju Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država (U.S. Department of Defense) navodi se da vrijednost pomenute municije, koju dobijaju BiH i Liban, iznosi 35.512.402 dolara.

Među granatama koje će dobiti BiH i Liban su one kalibra 120 mm sa visokoeksplozivnim punjenjem, potom školske granate za vojnu vježbu i 21.187 dimnih granata.

U izvještaju Ministarstva odbrane SAD, međutim, nije precizirano koliko granata će pojedinačno dobiti BiH, a koliko Liban, ali se navodi da će transfer granata biti kompletiran 31. jula 2020. godine.

Nedavno je objavljeno da Oružane snage BiH trenutno raspolažu s oko 15.800 tona naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, od čega za operativne potrebe Oružanih snaga BiH 7.500 tona, dok je 8.300 tona višak i neperspektivno je naoružanje. Jerinić je tada rekao da imaju više od 40.000 komada viška naoružanja.

- To je ono što je u planu da u narednom razdoblju kroz projekte i kroz donatore rješavamo kako bismo osigurali sigurnost samih lokacija i pripadnika Oružanih snaga i isto tako svih građana u BiH, jer znamo da nekontrolisano i nestabilno streljivo može ugroziti ne samo lokacije, već i ljude koji žive u BiH - rekao je tada Jerinić i dodao da je plan da se do 2020. završi kompletno uništenje neperspektivnog naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

(Nezavisne)
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Vojska BiH

Post by Nice try »

Svako normalan se pita, što će nam takva donacija?
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 34 times
Been thanked: 5 times

Zašto je bh vojska tako neefikasna u 21 stoljeću?

Post by Lotre »

Ja sam goglao i saznao sam preko ove vebstranice https://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp koja istraživa jačinu snage jedne zemlje da su naše Oružane snage Bosne i Hercegovine veoma neefikasne i iza jačine svih agresora koji su našu domovinu napali i to meni pravi noćne more jer sam uvjeren da će se ljudska glupost rat opet sigurno ponoviti i moguće je da se ne možemo dobro odbraniti i naša sloboda i nezavisnost je sa time u opasnosti i ja bih htio znati može li se naša vojka napraviti bolja i kvalitetnija i imam ova pitanja na ljude koji se dobro poznavaju sa tim stvarima. Šta je OSBiH potrebno da postane efikasnija vojska, je li to više novca iz budžeta BiH, je li njoj potrebno više ljudi ili više profesijonalnog znanja? Ko se sa
tim stvarima poznaje neka ovdje odgovori.
gaga
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Zašto je bh vojska tako neefikasna u 21 stoljeću?

Post by gaga »

Lotre wrote: 09 Aug 2018, 22:39 Ja sam goglao i saznao sam preko ove vebstranice https://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp koja istraživa jačinu snage jedne zemlje da su naše Oružane snage Bosne i Hercegovine veoma neefikasne i iza jačine svih agresora koji su našu domovinu napali i to meni pravi noćne more jer sam uvjeren da će se ljudska glupost rat opet sigurno ponoviti i moguće je da se ne možemo dobro odbraniti i naša sloboda i nezavisnost je sa time u opasnosti i ja bih htio znati može li se naša vojka napraviti bolja i kvalitetnija i imam ova pitanja na ljude koji se dobro poznavaju sa tim stvarima. Šta je OSBiH potrebno da postane efikasnija vojska, je li to više novca iz budžeta BiH, je li njoj potrebno više ljudi ili više profesijonalnog znanja? Ko se sa
Zasto mislis da su ljudi,ovdje,na forumu kvalifikovani da odgovore na ta pitanja o vojsci?
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Da bi imao vojsku moraš imati državu. Šta će vojska ako nema države ?
Mala_Mu
atomica
atomica
Mood:
Has thanked: 551 times
Been thanked: 1391 times

Post by Mala_Mu »

Image
Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava »

.
Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre »

gaga wrote: 09 Aug 2018, 23:05
Lotre wrote: 09 Aug 2018, 22:39 Ja sam goglao i saznao sam preko ove vebstranice https://www.globalfirepower.com/countries-listing.asp koja istraživa jačinu snage jedne zemlje da su naše Oružane snage Bosne i Hercegovine veoma neefikasne i iza jačine svih agresora koji su našu domovinu napali i to meni pravi noćne more jer sam uvjeren da će se ljudska glupost rat opet sigurno ponoviti i moguće je da se ne možemo dobro odbraniti i naša sloboda i nezavisnost je sa time u opasnosti i ja bih htio znati može li se naša vojka napraviti bolja i kvalitetnija i imam ova pitanja na ljude koji se dobro poznavaju sa tim stvarima. Šta je OSBiH potrebno da postane efikasnija vojska, je li to više novca iz budžeta BiH, je li njoj potrebno više ljudi ili više profesijonalnog znanja? Ko se sa
Zasto mislis da su ljudi,ovdje,na forumu kvalifikovani da odgovore na ta pitanja o vojsci?
Moguće je da ovaj forum koristi neki pripadnik oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji zna i može odgovoriti šta se može učiniti da OSBiH postane bolja vojska i da postane najbolje rangirana na mjestu zemalja na toj listi koju BiH može imati.
Lotre
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Lotre »

Podrinjac wrote: 09 Aug 2018, 23:10 Da bi imao vojsku moraš imati državu. Šta će vojska ako nema države ?
Ja imam državu koja se zove Bosna i Hercegovina i vojsku koja se zove oružane snage BiH.
Podrinjac
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Podrinjac »

Lotre wrote: 10 Aug 2018, 01:10
Podrinjac wrote: 09 Aug 2018, 23:10 Da bi imao vojsku moraš imati državu. Šta će vojska ako nema države ?
Ja imam državu koja se zove Bosna i Hercegovina i vojsku koja se zove oružane snage BiH.
Nema šta. Sretan si u životu.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try »

Potrebno je sve što si nabrojao.
A za odbranu u slučaju rata....sumnjam da se ovdje ima čime i s kim ratovati.

Balada o Bohoreti
Post Reply

Return to “Vojska, vojna tehnologija, bitke i strategije”