Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Imam rodicu, ona me uvijek bombarduje horoskopom, reedoovnoooo, pisat ću joj da vidim zna li ona...
Ajd pa javi
Moja drugarica je skroz u tom fazonu, totalno je spiritualna
Dok me je to na pocetku naseg druzenja jako nerviralo, sad mi je preslatko i mada ona zna da ja ne mogu nista s tim, ne odustaje
Nema ova moja pojma ko ni mi... Još veli kad saznaš javi, hajka me
Morgen wrote: 09 Mar 2023, 22:37
Ajd pa javi
Moja drugarica je skroz u tom fazonu, totalno je spiritualna
Dok me je to na pocetku naseg druzenja jako nerviralo, sad mi je preslatko i mada ona zna da ja ne mogu nista s tim, ne odustaje
Nema ova moja pojma ko ni mi... Još veli kad saznaš javi, hajka me
Black Velvet wrote: 09 Mar 2023, 14:46
Nemam ništa protiv upoznavanja novih ljudi, samo bi se morali dogovorit koja planina, di šta kako, ne znam odakle si
jesi iso ?
ja sam covjek iz centra
al svudje sam iso dje planinari idu
prenj cvrsnica maglic treskavica...
da ne nabrajam van bosne sad
Black Velvet wrote: 09 Mar 2023, 14:46
Nemam ništa protiv upoznavanja novih ljudi, samo bi se morali dogovorit koja planina, di šta kako, ne znam odakle si
jesi iso ?
ja sam covjek iz centra
al svudje sam iso dje planinari idu
prenj cvrsnica maglic treskavica...
da ne nabrajam van bosne sad
Ti si onda jači od mene, ja nisam bio na Magliću. Mislim da će mi neki vrh na Vranu ili Čvrsnici biti slijedeće planinarenje, a u opciji je i Sveti Ilija na Pelješcu ako se ostatak ekipe uspije organizirat.
Morgen wrote: 09 Mar 2023, 21:21
Astrolozi smatraju da je 11. mart 2023. godine dobar astrološki dan zbog dva harmonična sekstilna aspekta. Sekstil Venere i Marsa, a šest sati kasnije ga prati Merkur u sektilu sa Uranom. Ova kombinacija sugeriše uzbudljiva socijalna iskustva i spremnost za upoznavanje i konekciju više različitih tipova ljudi
Black Velvet wrote: 10 Mar 2023, 09:32
Ti si onda jači od mene, ja nisam bio na Magliću. Mislim da će mi neki vrh na Vranu ili Čvrsnici biti slijedeće planinarenje, a u opciji je i Sveti Ilija na Pelješcu ako se ostatak ekipe uspije organizirat.
bio sam i na st. iliji al na ovom... makarskom
tri puta tri i po ustvari - jednom kombijem
taj ilija bas popularan haman svudje ga ima
A to je najviši vrh Biokova, drugi najviši vrh u Hrvatskoj, a Biokovo je park prirode, mora bit popularan. Tu sam i ja bio, jednom kao planinar, jednom kao turist na izletu. Na Pelješkom nisam nikad. Niži je puno od Biokovskog, ali čuj, novi izazov je novi izazov.
A da, popularan je naziv Sveti Ilija za planinske vrhove, ima ga često. Al' ima i to svoju povijest i objašnjenje, naime kad su rani hrvatski knezovi i kraljevi prešli na kršćanstvo, gradili su crkve na vrhovima brda jer je narod navikao vršiti bogoslužje na brdima i planinama. Tako su lakše prevodili narod sa slavenskih božanstava na kršćanstvo. Sveti Ilija je zamijenio boga Peruna koji je bio bog groma, pa je najviše crkvi nazvano po Iliji. Osim toga, narod tada nije volio miroljubive svece, a Ilija je bio žestok tip koji je pobio Baalove proroke u starom zavjetu, a to se narodu sviđalo. Kasnije su mnogi vrhovi na planinama nazvani po crkvama koje se nalaze ili su se nalazile na vrhu.
a vidis bio sam na njem cetri puta a historiju mu nisam proucio
ima crkva mala gore na vrhu, vidio si vjerovatno. crkvica
il kapelica, kako se to vec zove
na vrh se moze motorom ? jel pricamo sad o peljeskom iliji ili...
na Makarskog moze. moze i kombi. al je malo pousko na kraju gore
pa je kombi morao na onim cik-cak krivinama ic malo u rikverc da smota
odlican trening za zivce inace
na peljeskom je ...potjesno
a gledaj lika, koja sminka
vako ce havana sa selfie stapom pozirat
kad onim svojim gej skuterom s tri tocka se uspenje
bagra wrote: 10 Mar 2023, 09:53
Ne znam za pelješkog, nisam nikad bio. Na makarskog se može s vozilom. Asfaltirano je, ali doduše kao što si rekao teško se mimoiđu dva auta, put je uzak i pun krivina i uzbrdica, ali Bože moj, to je put na vrh planine, ne može bit autobahn.
Naravno da sam vidio crkvicu, to je upravo crkva svetog Ilije. Ako mene pitaš, to se ne može zvat kapelicom jer to je istinska izvorna crkva kakve su nekada gradile, skromno i u skladu s brojem vjernika. Ta mala crkvica na vrhu Biokova je meni veća crkva nego zagrebačka katedrala.
bagra wrote: 10 Mar 2023, 09:53
Morgen wrote: 09 Mar 2023, 21:21
Astrolozi smatraju da je 11. mart 2023. godine dobar astrološki dan zbog dva harmonična sekstilna aspekta. Sekstil Venere i Marsa, a šest sati kasnije ga prati Merkur u sektilu sa Uranom. Ova kombinacija sugeriše uzbudljiva socijalna iskustva i spremnost za upoznavanje i konekciju više različitih tipova ljudi