Fufe wrote: 22 May 2020, 10:47
Odraz wrote: 22 May 2020, 10:25
taj neki obracenik da komentarise tu jednu moju pivu kao smak svijeta ce sad nastupiti
Umjesto da budeš zahvalan tom hudniku koji te savjetuje, uzeo si da ga prozivaš po forumu.
Da je bogdom jedna piva...
Odraz wrote: 22 May 2020, 10:18
I ja vise od jednog puta. Klinicki mrtav-pijan
Vidiš kako jezik hoće pravo

Jesi li čitao knjigu "put u mekku" od muhameda asada?
Ps.
Kojeg će ti vraga salata uz janjetinu

Džabe zauzima mjesto u stomaku.
A to ti je jedan M92, bio nam moralista. Prije rata se lijecio na Kosevu od rakije, u ratu skonto bolje doci tobe nego nosit pusku. Da sam bogdo i ja tako dos'o tobe pa u vjeru 92-ge a ne sad malo-malo pa se skopcam na struju da me popuste bolovi.
Hudnik mi radi te pive skinuo dva cina.
A pivu me castili diverzanti iz 102-ge, poslala im komanda gajbu pa i meni jednu doturili, taman smo se bili uzverali iz Sarajeva do Pazarica, svi dehidrirali ... i onda ovaj hudnik uleti - "Pa ti pijes PIVU!!! A mi o tebi mislili najbolje, a ti pijes PIVU!!!" ... i dva cina odose k'o halva.
Nisam niti vjerujem da cu. Citat knjigu. Zasto bih? Da me ubijedi u nesto? Njegovo gledanje i poimanje je odraz njegovog vlastitog iskustva, ne i mog. Moja bi knjiga bila drugacija i mozda bi povela nekoga da je slijedi ali ja ne zelim sljedbenike, zelim da i taj neko drugi ima mogucnost da napise svoju knjigu prema svojim a ne tudjim iskustvima. Jer mi ne znamo sta nas ceka. Nema covjeka koji je zivio a da zna sta je iza smrti i da nam moze reci, nema precice do znanja za sta cemo odgovarati a zasta ne, i da li cemo uopce odgovarati. To je izmedju pojedinca i Stvoritelja, ne izmedju pojedinca i onoga ko umisli da moze suditi umjesto Stvoritelja. Zato i imamo svoje individualne zivote - da prozivimo vlastita iskustva, ne tudja. Da je Stvoritelj htio drugacije napravio bi nas kao salatu.
Jer je salata zdrava bolan ... ima ono zeleno u sebi.
Ustvari slabo nesto pijem ... samo se umjetnicki izrazavam ...