Krokodil Behko wrote: 19 Nov 2023, 10:47
TUu Čović doveo cionistu u Mostar, veli lik hoće da dovede novinare i Izraela, kako bi se bavili istraživačkim novinarstvom, jer ono može dovesti do podizanja nekih optužnica.
Pogodite iz kojeg će naroda privoditi pred sudiju i zbog čega?
Izrael nas je ionako naciljao.
Specijalizirali muslimanske enklave, pa eto ih i kod nas.
Znači, udružili se četnici, ustaše i cionisti i tu nema puno dileme, a ni neutralnosti.
Ustase da, ali cetnici nisu bas nesto puno u tom kolu iako Dodik danas ima bolje veze sa Izraelom od nas. Cetnici su bili i ostali vise za Palestinu nego Izrael i samo se njima danas mozemo pridruziti u antiamerikanizmu. Sta mislis ko je ovaj debeljko ogrnut palestinskim salom kojeg grli palestinski ambasador? Neki dan.
A Izrael nas nije naciljao jer je konacno skontao koje smo vjere,.....
vec se mi sami postavljamo Izraelu pred nisan. HDZ je za divno cudo ukinuo ustaska imena ulica,.. jesmo li mi imena skola po Busaladzicu i Huseinu Dzozi i pored zamjerki? Igrali smo protiv brojnih reprezentacija drzava koje su nam nanijele vise stete nego Izrael ali smo ipak gazili samo Izraelsku zastavu prije 8 god sto si i sam ovdje aminovao. Ima li u Evropi naroda koji je procentualno po broju stanovnika vise pravio propalestinske proteste? Pa nismo ni za svoje probleme pravili ovoliko protesta. Jesu li nasi zvanicnici osudili zlocin Hamasa bez spominjanja
sireg konteksta? A i to je bilo zbog populizma gdje niko ne zna objasniti odakle nam ovolika briga za Palestinu i ovoliko antićifutskog raspolozenja kojeg mozes vidjeti na protestima. Jbt, danas niko u Bosnjaka ne moze kritikovati i Hamas a da ne dobije masovne osude i prozivke. Pricas o slobodi medija a mene ces opet banovati.
Ma j... mi mater i dalje i smisli jos koji epitet,... ali mi sami trcimo pred rudu i sami trazimo da nas Izrael cilja. Ovaj forum je cist primjer toga.
Slika iz Jerusalem posta - Zenica 2015 god.