A što mi ih natovari.

Moderator: spacebound
Nisam ja u tome.animals wrote: 20 Dec 2021, 23:08Prije otprilike 17 godina sam naletio jos na cro chatu zenu iz Njemacke, koja mi je pokazala virtualni
svijet zabave..do tad nisam ni sanjao da to postoji..
poslije toga sam imao sijaset takvi dozivljaja..
jest da moras znati flertovati...
Mene sad zivo zanima, kako ti izgledas?Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 23:13Nisam ja u tome.animals wrote: 20 Dec 2021, 23:08
Prije otprilike 17 godina sam naletio jos na cro chatu zenu iz Njemacke, koja mi je pokazala virtualni
Ja uzivo vise volim, i takva sam jebiga. Nije sad stalno al et.
Jesam jedino u nekoj grupi, ali edukativnog je karaktera.
I tu me neko podsjeca ma mirelama.
Pa i ja volim uzivo..Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 23:13Nisam ja u tome.animals wrote: 20 Dec 2021, 23:08
Prije otprilike 17 godina sam naletio jos na cro chatu zenu iz Njemacke, koja mi je pokazala virtualni
Onda me vec lagano paranoja pere od svega
Većinu zivota orprilike ovako kako me behko zamislio i metno mi avatar. Od sviju, najduze me i najbolje zna.Fuddo wrote: 20 Dec 2021, 23:15Mene sad zivo zanima, kako ti izgledas?Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 23:13
Nisam ja u tome.
Jesi li plava?
Farbas li se?
Pa i žene žele da ga probaju, svašta, eto one daju jer se njemu uzima.
Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 22:50 I ništa, to lagano podijelim ovdje, naivno misleći, haj ono...ćaskamo jebiga.
Jadna majko kad mi forum skoči za vrat![]()
I to je istina. Nije dosta sto nas porodica odgaja sa nekim toboze nasljednim zenskim grijehom, sto nas drustvo gleda kroz mikroskop, pa jos same sebe maltretiramo. Svaka od nas taj effin shame (iz cista mira) ima u manjoj ili vecoj mjeri u sebi. Muskarci naravno koriste svaku sansu da nas podsjete da smo "grijesne". Primarni cilj je kontrola zene, sto od strane muskaraca, sto od drugih zena (uh), sto od drustva.Venera wrote: 20 Dec 2021, 18:50Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2021, 18:39
Pa naravno, svi smo ljudi i samim tim grijesni, ako ne u ovom aspektu onda nekom drugom. Kad mene tu vrijedjaju i provociraju, uvijek me utjesi kad pomislim da mi sapiru grijehove kojih mozda nisam ni svjesna.
Medjutim, problem u situacijama kada mozak odlozis i dozvolis strasti da nadvlada racio, je taj sto ta strast moze vrlo lako prerasiti u toksicnu, cak i nasilnu vezu. To vecina barem intuitivno shvata pa se drzi podalje od ovakvih veza. Zagorka je uprla i ostvarice ovo. Tog sam misljenja jer je potegla cak i tesko odrastanje u samoopravdavanju ovog cina u najavi. S posljedicama ce se sama morati izboriti. Nista se na svijetu time nece izmijeniti, ali ce ona morati uraiti reviziju unutarnjeg svijeta i samopercepcije. Mozda izadje i bolja kao covjek i realnija iz svega. Razlicite opcije su moguce.
Samo želim dodati, previše (mi, ljudi) fataliziramo, a fatalno shvatanje nije uopce zdravo. Ako se desi, neka, desi se, i to je to. Mjenjamo se interno cijeli život, neke situacije nas znacajnije promjene. To ne znaci da smo loši ni sebi ni drugima. Žene posebno teže prihvataju osobne grijehe, a vidi kako društvo opravdava nepravilno muškarce, dvije krajnosti.
Previše pravimo pritisak na sebe. Dobro si rekla, iz nekih situacija možemo postati bolji i jači.
Lavlje_srce wrote: 22 Dec 2021, 19:50I to je istina. Nije dosta sto nas porodica odgaja sa nekim toboze nasljednim zenskim grijehom, sto nas drustvo gleda kroz mikroskop, pa jos same sebe maltretiramo. Svaka od nas taj effin shame (iz cista mira) ima u manjoj ili vecoj mjeri u sebi. Muskarci naravno koriste svaku sansu da nas podsjete da smo "grijesne". Primarni cilj je kontrola zene, sto od strane muskaraca, sto od drugih zena (uh), sto od drustva.Venera wrote: 20 Dec 2021, 18:50
Samo želim dodati, previše (mi, ljudi) fataliziramo, a fatalno shvatanje nije uopce zdravo. Ako se desi, neka, desi se, i to je to. Mjenjamo se interno cijeli život, neke situacije nas znacajnije promjene. To ne znaci da smo loši ni sebi ni drugima. Žene posebno teže prihvataju osobne grijehe, a vidi kako društvo opravdava nepravilno muškarce, dvije krajnosti.
Previše pravimo pritisak na sebe. Dobro si rekla, iz nekih situacija možemo postati bolji i jači.
Ja sam rebel kad je u pitanju drustvo, ali sam vrlo stroga prema sebi (nazalost). To je taj unutarnji sudac internaliziran kroz odrastanje kod treba pustiti, u pravu si.![]()
Ja dobre emisije ...Lavlje_srce wrote: 22 Dec 2021, 19:50I to je istina. Nije dosta sto nas porodica odgaja sa nekim toboze nasljednim zenskim grijehom, sto nas drustvo gleda kroz mikroskop, pa jos same sebe maltretiramo. Svaka od nas taj effin shame (iz cista mira) ima u manjoj ili vecoj mjeri u sebi. Muskarci naravno koriste svaku sansu da nas podsjete da smo "grijesne". Primarni cilj je kontrola zene, sto od strane muskaraca, sto od drugih zena (uh), sto od drustva.Venera wrote: 20 Dec 2021, 18:50
Ja sam rebel kad je u pitanju drustvo, ali sam vrlo stroga prema sebi (nazalost). To je taj unutarnji sudac internaliziran kroz odrastanje kod treba pustiti, u pravu si.![]()
I šta bi na kraju? Super, divan, krasan... prevaren?Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 10:09Ne bih. U pravu si. Samo ima druga stvar.Lavlje_srce wrote: 20 Dec 2021, 00:40
Da li bi smatrala da tvoj muz nije los covjek da radi ovo sto radi on?
I ta njegova osjeca sta se desava, i tvoj muz najvjerovatnije. Naravno da nije zdravo i da ne moze izdobriti.
Moj muž to nikad ne bi ni radio.
Ne govorim to onako, sve sam evo istresla iz dzepova pa cu i to, kad je bal....
Moj muz je satkan od principa. Ne da ovaj nije covjek koliko on (iako sam rekla da nije loš čovjek, načelno uzevši) nego niko koga sam ja do sad srela nije toliki čovjek.
Zato sam ga i odabrala. I to u vaktu kad sam baš probirala.
Tad sam radila, a preko puta mene bila teretana. I navraćali oni oznojeni brđani da ostave dojam.
On je tad bio onako nesto mrsaviji (ali uvijek ljep, i ovaj sto me munta kaze da je lijep). Ali tako na prvu, tada, u to vrijeme, mršaviji i bez marke.
I gledaju za njim, veli mozes ti i bolje.
A ja se samo blago smjeskam (prvi put do tada jer kad volis
uvrede te i ne dotiču ) i ponavljam: nemate vi pojma.
I u sebi mislim, nemate vi pojma kakva je ljudina u ovom dečku. Samo gledajte dokle će. Dokle ćemo.
Zašto?--jusuf-- wrote: 26 Dec 2021, 16:42I šta bi na kraju? Super, divan, krasan... prevaren?Zagorka wrote: 20 Dec 2021, 10:09
Ne bih. U pravu si. Samo ima druga stvar.
Moj muž to nikad ne bi ni radio.
Ne govorim to onako, sve sam evo istresla iz dzepova pa cu i to, kad je bal....
Moj muz je satkan od principa. Ne da ovaj nije covjek koliko on (iako sam rekla da nije loš čovjek, načelno uzevši) nego niko koga sam ja do sad srela nije toliki čovjek.
Zato sam ga i odabrala. I to u vaktu kad sam baš probirala.
Tad sam radila, a preko puta mene bila teretana. I navraćali oni oznojeni brđani da ostave dojam.
On je tad bio onako nesto mrsaviji (ali uvijek ljep, i ovaj sto me munta kaze da je lijep). Ali tako na prvu, tada, u to vrijeme, mršaviji i bez marke.
I gledaju za njim, veli mozes ti i bolje.
A ja se samo blago smjeskam (prvi put do tada jer kad volis
uvrede te i ne dotiču ) i ponavljam: nemate vi pojma.
I u sebi mislim, nemate vi pojma kakva je ljudina u ovom dečku. Samo gledajte dokle će. Dokle ćemo.
Najgori su dobri momci (za sebe)
Zato što djevojke ne pali dobrota već loše ponašanje i nasilje, nažalost.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests