Trbuhom za kruhom
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14408 times
- Been thanked: 24190 times
- Status: Offline
Re: Hanka Paldum: U Bosni ima hljeba, garantiram to životom, ali narod neće da radi”
Ko ne voli Hanku, dabogda mu kurije oko na guzici iskocilo.
Last edited by Fuddo on 30 Dec 2019, 23:28, edited 1 time in total.
Dozvolite da se obratimo
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Re: Hanka Paldum: U Bosni ima hljeba, garantiram to životom, ali narod neće da radi”
Sto?
Dozvolite da se obratimo
Hanko jedes govna ko i Behko 
I "laprdas" bezveze.
Nema vrijednijeg naroda od naseg i radisnijeg. Al ocekivati od nekoga da ti bude rob za minimalac.. Pa tko god ima dobru priliku da ode treba otici
I "laprdas" bezveze.
Nema vrijednijeg naroda od naseg i radisnijeg. Al ocekivati od nekoga da ti bude rob za minimalac.. Pa tko god ima dobru priliku da ode treba otici
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Merlin246 wrote: 30 Dec 2019, 23:36 Hanko jedes govna ko i Behko
I "laprdas" bezveze.
Nema vrijednijeg naroda od naseg i radisnijeg. Al ocekivati od nekoga da ti bude rob za minimalac.. Pa tko god ima dobru priliku da ode treba otici![]()
Fala q da si ti otišla.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11851 times
Sheval wrote: 30 Dec 2019, 23:39 Niste vi imali bolesnog u kuci, vi patriote sto ne bi nikad...
Nije vama niko umirao u rukama jer nema lijekova, jer nema kreveta za leci, bolje presutite nekad.
O nekom bolesnom, brinem punih 6 godina, uključujući tu i ove trenutke.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Sheval, prolsa sma isto, tek sam otisla iz ratne BiH nakon mamine smrti , potpuno te razumijemSheval wrote: 30 Dec 2019, 23:39 Niste vi imali bolesnog u kuci, vi patriote sto ne bi nikad...
Nije vama niko umirao u rukama jer nema lijekova, jer nema kreveta za leci, bolje presutite nekad.
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

ja nisma uopcce patriotinja 
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Jebeno je bolan ljudi dje god krenes,
Al kod nas u Bosni je bas pravo zajebano.
Ima tu kombinacija, more se svasta, al vecina svijeta treba nesta da mu nacrtas, i ko robotic ga tamo vamo, ko na zapadu, al kod nas to nema.
Moras bit dobar sa svakim, sa murijom, sa doktorima, sa reketasima, sa narkomanima...itd, al ljudi se onda u svemu pogube i ne znaju kud glavom udaraju.
Al dobro, kod kuce je najbolje, dje god odes stranac si, nisi na svom, i prva zajebancija, gotov si.
Pisaj ga sad, nek ide kako ide, sretno svima.
Ima tu kombinacija, more se svasta, al vecina svijeta treba nesta da mu nacrtas, i ko robotic ga tamo vamo, ko na zapadu, al kod nas to nema.
Moras bit dobar sa svakim, sa murijom, sa doktorima, sa reketasima, sa narkomanima...itd, al ljudi se onda u svemu pogube i ne znaju kud glavom udaraju.
Al dobro, kod kuce je najbolje, dje god odes stranac si, nisi na svom, i prva zajebancija, gotov si.
Dozvolite da se obratimo
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
pocela da me zove hankoMerlin246 wrote: 30 Dec 2019, 23:36 Hanko jedes govna ko i Behko
I "laprdas" bezveze.
Nema vrijednijeg naroda od naseg i radisnijeg. Al ocekivati od nekoga da ti bude rob za minimalac.. Pa tko god ima dobru priliku da ode treba otici![]()
🐽
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Seres bezze, a meni se ne svadja.Sheval wrote: 31 Dec 2019, 00:32Dobro je svugdje ako mislis samo na sebe.Fuddo wrote: 31 Dec 2019, 00:27 Jebeno je bolan ljudi dje god krenes,
Ako niko, i niciji zivot ne ovisi o tebi.
Mozak na pasu, kafa, cigara..malo demagogije, malo fake patriotizma...
Dozvolite da se obratimo
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2784 times
- Been thanked: 8738 times
- Status: Online
Ja sta uradi hanka.. 
I de Boga vam.. Kakav poso, kakva zarada, kakvi uslovi u bosni? Zadnjih pet god otislo vise ljudi nego za vrijeme rata i neko nekog pravi opet budalom.. Eto neko otiso što mu ku.cu bio cejf.. Bas znate, pojedini, izvalit
Imaju brojevi
I de Boga vam.. Kakav poso, kakva zarada, kakvi uslovi u bosni? Zadnjih pet god otislo vise ljudi nego za vrijeme rata i neko nekog pravi opet budalom.. Eto neko otiso što mu ku.cu bio cejf.. Bas znate, pojedini, izvalit
Imaju brojevi
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Nema ovo u norveskoj.
Nema ni u njemackoj.
A nema ni u amerikU rodjo, mos qrcu svom svirat.
Dozvolite da se obratimo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
zemlja cijela vjecno ce da prica
o ljepoti pjesme safeta isovica
o ljepoti pjesme safeta isovica
🐽
- Fuddo
- Maliciozni seronja

I viS sto ti je cojek, sve mu pici trista na sat, internet, masina za sudje, rahat stoB se reklo...
Al nesta ga jebe.
Nema Hanke, nema sta drugo bit.
Onaj ganja polarne medjede oko kuce, onaj zabija katetere nekoj Urlike u picku, treci opet lijeci redneke...ali, bosanski forum, sta je Hanka rekla?
Zajebano je to rodjaci, ne valja se bolan ni qrcit plaho.
Al nesta ga jebe.
Nema Hanke, nema sta drugo bit.
Onaj ganja polarne medjede oko kuce, onaj zabija katetere nekoj Urlike u picku, treci opet lijeci redneke...ali, bosanski forum, sta je Hanka rekla?
Zajebano je to rodjaci, ne valja se bolan ni qrcit plaho.
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
To obicno pricaju ovi koji su vani, dodju jednom godisnje, ako i tad, gledaju dnevnik, imaju onu tv sto Brena reklamira.I sve bolje od nas znaju.Mi lijeni, necemo kasikeDuminjo wrote: 31 Dec 2019, 00:41 Ja sta uradi hanka..
Imaju brojevi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Yebo patriotizam. Ne živi se od tog. Ova država je država uhljeba i lopova. Što si veći lopov na većoj si funkciji.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2784 times
- Been thanked: 8738 times
- Status: Online
Haman si mi tetka opisalaspacebound wrote: 31 Dec 2019, 11:14To obicno pricaju ovi koji su vani, dodju jednom godisnje, ako i tad, gledaju dnevnik, imaju onu tv sto Brena reklamira.I sve bolje od nas znaju.Mi lijeni, necemo kasikeDuminjo wrote: 31 Dec 2019, 00:41 Ja sta uradi hanka..
Imaju brojevi![]()
Kad dodje u bosnu, samo prica "gledaj ti ovih livada, gledaj ove šume, al dzaba, nece naš narod radit".
Otišo ljetos tetki, kad on nakon pet minuta "ti si neradnik".. Poljubim tetku i preko vrata. Mrš
-
Venera
- Seksologinja

ja to ne razumijem, a zivim vani duze od BalkanaDuminjo wrote: 31 Dec 2019, 12:55Haman si mi tetka opisalaspacebound wrote: 31 Dec 2019, 11:14
To obicno pricaju ovi koji su vani, dodju jednom godisnje, ako i tad, gledaju dnevnik, imaju onu tv sto Brena reklamira.I sve bolje od nas znaju.Mi lijeni, necemo kasike![]()
Kad dodje u bosnu, samo prica "gledaj ti ovih livada, gledaj ove šume, al dzaba, nece naš narod radit".
Otišo ljetos tetki, kad on nakon pet minuta "ti si neradnik".. Poljubim tetku i preko vrata. Mrš
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19309 times
Upisuju medicinsku školu kako bi otišli iz zemlje

Piše: Emerin Ahmetašević
Kraj 2019.godine donio je i zvaničnu informaciju o tome koliko je u toj godini medicinskog kadra napustilo BiH. I nije malo. Otkako je Vijeće ministara BiH potpisalo ugovor sa SR Njemačkom oko zapošljavanje medicinskog kadra sa srednjom školom, Bosnu i Hercegovinu je od 2013.godine do danas slovom i brojem napustilo 5.235 medicinskih radnika.
No zabrinjavajuća je informacija, a što tvrde iz Državne agencije za zapošljavanje, jeste da mlade osobe ciljano upisuju srednje medicinske škole s težnjom da napuste BiH.
ZAVRŠAVAJU MEDICINU S CILJEM ODLASKA
„Odlaze mladi ljudi koji su upisali srednju medicinsku školu u BiH s ciljem da odu u Njemačku. To su ljudi koji nisu ni imali namjeru da rade na našem tržištu rada. Uslov za takvo nešto je Srednja medicinska škola u BiH i položen stručni ispit u BiH. Da bi se stručni ispit oložio, neophodno je minimalno šest mjeseci rada u struci.“ – kazao je za Hayat glasnogovornik državne Agencije za zapošljavanje Boris Pupić.
Njemačkoj i u ovom trenutku silno trebaju medicinski radnici. Njihova pozicija u Njemačkoj je među najdeficitarnijim. Primjenom novog Zakona o zapošljavanju koji stupa na snagu 1.marta 2020.godine, Njemačka se trenutno zbog nedostatka radne snage, nalazi u privrednom gubitku, i potrebno im je oko milion radnika. Novim zakonom bi se umnogome olakšao odlazak i zapošljavanje ljudi iz tzv trećih zemalja, odnosno zemalja koje nisu članice EU. Takva je BiH, takva je Srbija, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Kosovo itd.
POSLJEDICE PO BALKAN
Stručnjaci upozoravaju da bi primjena ovog Zakona imala snažne posljedice na zemlje Zapadnog Balkana. Status tražioca posla iz npr BiH koja nije članica EU bio bi jednak tražiocu posla iz npr Francuske, Rumunije, Hrvatske koje su članice EU. U prijevodu, postoji opravdan strah da bi zemlje kao što su BiH, Srbija,Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Kosovo, mogle ostati bez velikog broja radno sposobnog stanovništva koji bi za mnogo veću platu otišao u Njemačku.
Posebno se to odnosi na zdravstveni sektor u BiH. Odlazili su medicinari i ranije, ali posljednjih godina to više nije simboličan odlazak, već masovni. Napuštaju se Domovi zdravlja, Klinički centri.
I POLITIČARI NAPUŠTAJU BIH
Najnevjerovatniji primjer odlaska iz BiH u Njemačku uradio je delegat Doma naroda FBIH Slaviša Mihajlović. Mihajlović je po struci doktor medicine – specijalizant hirurgije, a radio je kao ljekar opšte medicine, u Drvaru je bio šef službe Hitne pomoći. On je prvi i do sada jedini primjer jednog političkog funkcionera koji je u toku svog mandata digao sidro i otišao u Njemačku. Platu, paušale i sve ostale beneficije je dobijao, iako više od pola mandata nije bio prisutan na sjednicama Doma naroda FBIH. Kakav je to primjer dao Mihajlović svojim odlaskom? Ko će liječiti građane BiH ako se nastavi trend odlazaka medicinskih radnika u Njemačku?
Hayat.ba
-
vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 446 times
- Been thanked: 806 times
Re: Upisuju medicinsku školu kako bi otišli iz zemlje
Satnica u zdravstvu 2.34 km
Nisam sad sto posto sigurna oko feniga a ne da mi se traziti platnu listu ali 2.40 nije sigurno
Pa ti radi u zdravstvu
Ja ne mogu razumit drzavu koja odskoluje jednog doktora a to je skup fax i pusti ili ga prisili da ide van
Nisam sad sto posto sigurna oko feniga a ne da mi se traziti platnu listu ali 2.40 nije sigurno
Pa ti radi u zdravstvu
Ja ne mogu razumit drzavu koja odskoluje jednog doktora a to je skup fax i pusti ili ga prisili da ide van