HDZ i hrvatsko nacionalno pitanje u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
Re: Tinejdžer iz zapadnog Mostara posjetio istočni dio grada
Jebo ovo nego jesu one mostarke dobre jbm ti dan kako je ono onako moguce mislio sam da to nema veze da u svakom gradu ima i dobrih i losih treba al tamo sve dobree
🐽
- dr laganini
- Inventar foruma

- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8489 times
- Been thanked: 20129 times
A ti im ne mozes nista. Ko dijete kad lize izlog s kolacima 
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 390 times
To ti je ko janjetina. Probaj onu iz Semberije i onu s krsa.Hannibal wrote:Jebo ovo nego jesu one mostarke dobre jbm ti dan kako je ono onako moguce mislio sam da to nema veze da u svakom gradu ima i dobrih i losih treba al tamo sve dobree
- dr laganini
- Inventar foruma

..u pravu si .al sam moga...Maja wrote:A ti im ne mozes nista. Ko dijete kad lize izlog s kolacima
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Jeste laganii i to sam konto napisat al reko necu
Aaa majo naso sam jednu west
🐽
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
HahahahahahahaMirelam wrote:To ti je ko janjetina. Probaj onu iz Semberije i onu s krsa.Hannibal wrote:Jebo ovo nego jesu one mostarke dobre jbm ti dan kako je ono onako moguce mislio sam da to nema veze da u svakom gradu ima i dobrih i losih treba al tamo sve dobree
🐽
- dr laganini
- Inventar foruma

..danas biram..Hannibal wrote:Jeste laganii i to sam konto napisat al reko necu
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Sve "dinarske" zene su malo krsnije, razvijenije (Dalmacija, Hercegovina, C Gora), ali Hercegovke osim tjelesnim kvalitetima cesto plijene i dobrim radom jezikaMirelam wrote:To ti je ko janjetina. Probaj onu iz Semberije i onu s krsa.Hannibal wrote:Jebo ovo nego jesu one mostarke dobre jbm ti dan kako je ono onako moguce mislio sam da to nema veze da u svakom gradu ima i dobrih i losih treba al tamo sve dobree
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3489 times
Meni je nashvaljiva tolika mržnja i takav odgoj i kod jednih i kod drugih
.... mada dok ovo pišem sjetila sam se situacije kod nas poslije rata pa do unazad par godina, iako smo večinom muslimani, podjele su bile očite - sportski klubovi, udruženja i sve je bilo duplo ... 
Poredit se samo s osobom kakva si bio do jucer, zlatno pravilo u zivotu.zloćko tokmak wrote:Zasto uvijek Hrvati imaju potrebu za nekakvim iskupljenjima,pokajanjima ,katarzom?Ja osobni nenam niti cu ikada imati potrebu za necim takvim...
Kad cemo docekati tekst nekog sarajevskog Bosnjaka ili Srbina tinejdzera koji je je prvi put presao medjuentitetsku granicu na Dobrinji?
Iz Sarajeva ovakva vijest ne bi naisla na ovoliko paznje, ne bi naisla na paznju uopste, jer bash tu, u gradu koji je najvise stradao, u istj ces zgradi naci kako u miru zive ljudi sveprisutnih nacija na Balkanu.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Koliko nekome mora biti ispran mozak pa da smatra velikim sto je eto napravio 200 koraka vise nego sto pravi inace, imajuci u vidu da Mostar nije London, i sto je otisao medju zamisli one o kojima nije imao informaciju da su uopste ljudi kao i on sto je.
Ali nije momak kriv, nego oni koji su ga tako vaspitali, sve pocinje iz kuce.
Ali nije momak kriv, nego oni koji su ga tako vaspitali, sve pocinje iz kuce.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Hrvati koji su otisli iz Sarajeva su otisli iz nekih drugih razloga( najcesce ekonomskih),a ne zato sto ih je neko protjerivao, odlaze iz istih razloga i iz Hrvatske.
Hrvata je i prije rata bilo najmanje u Sarajevu, pa valjda nije cudno sto ih je i danas najmanje.
Oni koji su ostali mahom svi imaju zaposlenje, i to vrlo cesto " biraju" najbolje poslove( u zapadnom Mostaru se musliman ne moze zaposliti kao smetljar),a to sto Covic otvoreno radi na getoiziranju Hrvata u ZApadoj Hercegovini da bi stvorio preduslove za 3 entitet je druga stvar.
Ne moze niko nikoga silom natjerati da ne zivi u getu.
Koliko je manje Srba u Slavoniji i Baranji?
Hrvata je i prije rata bilo najmanje u Sarajevu, pa valjda nije cudno sto ih je i danas najmanje.
Oni koji su ostali mahom svi imaju zaposlenje, i to vrlo cesto " biraju" najbolje poslove( u zapadnom Mostaru se musliman ne moze zaposliti kao smetljar),a to sto Covic otvoreno radi na getoiziranju Hrvata u ZApadoj Hercegovini da bi stvorio preduslove za 3 entitet je druga stvar.
Last edited by posmatrac on 28 Jan 2017, 14:49, edited 1 time in total.
- dr laganini
- Inventar foruma

..je avi su hrvatib otiali sto au imali puuovnice 
Da , i mi smo ovdje iz -kuca- i sigurno radimo , reagujemo drugacije nego sto su nam roditelji pokusavali na razne nacine usmjeriti kako su oni smatrali da je ispravno.Ali nije momak kriv, nego oni koji su ga tako vaspitali, sve pocinje iz kuce.
Meni jeste cudno da npr. djeca rodjena u Americi budu odgajani u duhu 'srpstva' (ili drugihi )to malo ekstremnom.
Djevojka zbog toga vec ima probleme u skolovanju. Dva koledza mijenja.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Lagani,Koliko je manje Srba u Slavoniji i Baranji?
PA upravo ovaj momak ispranog mozga objasnjava zasto su Hrvati i Srbi( oni koji jesu) svojevoljno napustali Sarajevo.
PA upravo ovaj momak ispranog mozga objasnjava zasto su Hrvati i Srbi( oni koji jesu) svojevoljno napustali Sarajevo.
- dr laganini
- Inventar foruma

..hrvati iz sa su braanili grad od tvoji partizana a srbi iz slavonije rusili svoju domovinu..posmatrac wrote:Hrvati koji su otisli iz Sarajeva su otisli iz nekih drugih razloga( najcesce ekonomskih),a ne zato sto ih je neko protjerivao, odlaze iz istih razloga i iz Hrvatske.
Mislim da zaposlenim hravatima , srbina i relaksiranim muslimanima U DRZAVNIM FIRMAMAMA nije jednostavno.
Ne cudi me sto odlaze , u pravu su.

-
posmatrac
- Inventar foruma

PA kada " stoka" rijesi ta ekonomska pitanja i materijalne potrebe( Usa, KAnada) onda se najcesce okrene nacionalizmu,a " nasa" dijaspora i na zapadu najcesce zivi u istonacionalnim getoima, pa nije cudo da tamo postaju jos ograniceniji nego sto su bili.SPINERKA wrote:Da , i mi smo ovdje iz -kuca- i sigurno radimo , reagujemo drugacije nego sto su nam roditelji pokusavali na razne nacine usmjeriti kako su oni smatrali da je ispravno.Ali nije momak kriv, nego oni koji su ga tako vaspitali, sve pocinje iz kuce.
Meni jeste cudno da npr. djeca rodjena u Americi budu odgajani u duhu 'srpstva' (ili drugihi )to malo ekstremnom.
Djevojka zbog toga vec ima probleme u skolovanju. Dva koledza mijenja.
- dr laganini
- Inventar foruma

..nema cak ni bozicnice ..SPINERKA wrote:Mislim da zaposlenim hravatima , srbina i relaksiranim muslimanima U DRZAVNIM FIRMAMAMA nije jednostavno.